Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

Дами и Господа-за активациите на 7-цата вижте ТОВА!.Това е реално инфото за политиката на чичо ми-поне на първо четене по диагонала!

Oще нещо доста интересно-при инсталирането на Win-а се създава дял от 200МБ ,който е скрит(поне аз нямам обяснение за какво е нужен).Та ако някой почне да си подстригва дяловете на харда да знае и да не бара тези 200Мб,защото омазването ще е пълно.Братовчед ми ми цъкна чак от Варшава да ме предупреди,защото той решил да си оправя нещо по дяловете,използвайки Hiren Boot и виждайки през Magic Pratition този дял той решил на бърза ръка да го форматира и "добави".В резултат на това се наложи да форматира целия хард,защото мешавицата била пълна и по неговите думи харда цитирам:престана да зарежда??????!!!! ;) Така че мислете му колеги! cool.gif

Редактирано от stashek (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

аз очаквах да видя методи то било само извадка от EULA-та

в която извадка няма чак толкова интересни работи - всичко е съвсем в реда на нещата

мързи ме да превеждам, но то в общи линии нищо неизвестно и нищо ново не се казва

Еми аз за това и го давам като инфо колега!!!От тук, от там и ще се сглоби картинката!!!Сега ми се наложи през Скайпа да говоря с комшийте в Гръцко!!!Камерата ми постоянно изключваше,а самия Скайп се държеше много нестабилно и постоянно прекъсваше!!!Помислих че е от кодеците (K-Lite)разкарах ги, но камерата продължи да си накъсва(A4Tech),а Скайпа през 4-5 минути преставаше да отговоря-някой да знае оправия!!!!

Здравейте!След 4 дена усилена експлоатация на компа с вин7,сам очарован!Откам добрата страна на думата.За бета се държи просто чудесно,след инсталирането,веднага се сварза с WIFI то в къщи,ъпдейтна се с всички драйвери,компа е лаптоп HP.Skype работи без проблеми,за звука никакви забелешки,с Реалтек сам,видеото е Nvidia 8400G.За слайд бара има фикс,който позволява да работи с изключен UAC .За сега не може да се активира,но след няколко дни ще се раздават ключета за официалните бети от сайта на Microsof,за 6 месеца,а до тогава проблема ще е решен.Някой беше писал по-горе че не му извличал снимките от фотоапарата,на мен ми позна нокиата (5800)и извлича снимките и видеото без проблеми.Фотогалерията си работи без проблем.А самата ос е подобрена доста,работи се доста удобно.Офиса се инсталира много барзо и работи без забелешки.Антивируса който ползвам е AVG .Браузара е Mozilla,имам две зависвания,за около 2-5 секунди при отваряне на страница,но е зависвал и с Vista,така че го приемам за нормално.Аз лично оставам на Win7.ВЕСЕЛИ ПРАЗНЦИ НА ВСИЧКИ!!!!

Искам да пробвам Windows7 какво представлява обаче не знам след като го преинсталирам какви драйвери ще иска? Бях чул че от Vista драйверите щели да стават и за 7 така ли е или трябва да търся специални за Windows7?

Засега става с драйверите за Уиндоус виста 32/64-битов Уин7 не съм виждал/.Ама ако променят ядрото в бъдещите версии може вече да не става.

Билд7004 се чака през януари и ще видим!

Ти подкарай интернет-а,че аз със една лан-карта Atheros видях голям зор докато и намеря драйвери(от сайта на АСУС - тя ми е вградена на дъното).Други драйвери той сам си изтегля през Уиндоус Ъпдейт - дане не пита.

Редактирано от манол (преглед на промените)

Еми-ето при някой колеги всичко си тръгва от раз!Аquaris-връзката си беше добре-просто камерата явно не сработва добре с 7-цата!Апропо как точно ще си взимаме ключове за бетата от чичо ми Бил!Някой да пусне малко инфо а!!!!!!Аз разкарах Feedback-a,водния знак дали това може да е пречка!Нямам си идея!!!

A иначе скивах изцяло русифициран 7000 beta-явно братушките на бърза ръка са си го превели за удобство!!!!

При мен обаче се появи и друго-не иска да заспива при команда от клавиатурата!Ресва се,а не заспива-при положение че уж съм настроил командите!!!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Засега става с драйверите за Уиндоус виста 32/64-битов Уин7 не съм виждал/.Ама ако променят ядрото в бъдещите версии може вече да не става.

Билд7004 се чака през януари и ще видим!

Ти подкарай интернет-а,че аз със една лан-карта Atheros видях голям зор докато и намеря драйвери(от сайта на АСУС - тя ми е вградена на дъното).Други драйвери той сам си изтегля през Уиндоус Ъпдейт - дане не пита.

Ех тъпо ся трябва част по част да търся драйверите щото в сайта на Soni Vaio няма такива драйвери. Ако има някой който е с Soni Vaio VGN-NR240E и е намерил драйвери моля да ми пиши

Ето тук,няколко скрииншота и от мен!

4c67afd05e284a6ea370343aa91971f9.jpg,

ae8dc5e2ca2c4f0fb166260655c2f469.jpg,

b85ee535e1f2433f9f3e73acef748ebc.jpg,

c5682c4e8c4245229048a71540fe6938.jpg,

за някои програми като Nokia PC Suite,например,трябва да се стартира инсталатора в съвместимост с Vista,иначе не се инсталират,казват несавместма ОС.Аколкото до ключетата,трябва да си бета тестер,да си регистриран на сайта на чичо Бил,ама и да не си ,те ще плъзнат из нета след няколко дена.Когато бетата стане официално достапна от сайта на Майкрософт.

.Аз лично оставам на Win7.ВЕСЕЛИ ПРАЗНЦИ НА ВСИЧКИ!!!!

Ами нали това е идеята на всички колега!!! cool.gif Джентълмени-дайте акъл как да накарам монитора да запомни настройките!!!!!Полудявам вече!Пробвах всичко с изключение на мощен тупаник!!! :speak:

Ами нали това е идеята на всички колега!!! cool.gif Джентълмени-дайте акъл как да накарам монитора да запомни настройките!!!!!Полудявам вече!Пробвах всичко с изключение на мощен тупаник!!! :speak:

Да не би да си ъпдейтнал видео драйвера. При мен вчера дойде ъпдейт за него... Оказа се че ползвам RC драйвер. biggrin.gif

Да не би да си ъпдейтнал видео драйвера. При мен вчера дойде ъпдейт за него... Оказа се че ползвам RC драйвер. biggrin.gif

Здрасти Колега!!!!За много години!!!!Аз засега не съм получавал подобен update.Апропо-преди 2 часа пуснаха версия 1.1 бета с опция за избор между Home Premium,Ultimate,...май и Бизнес и Basic-сега я дърпам!!!!

не очаквайте да има драйвъри за бета системи - търсете за виста, по отделни компоненти в сайтовете на производителите им

засега май единствено ATi имат бета версия на драйвъри за уин7

както се каза оправете интернета, с останалото уин може и да успее да се справи сам

Безкрайно недоволен от виста си сложиш уиндоус 7 да пробвам. Инсталацията протече бързо, с драйварите проблем няма, но тази ОС е ужасяващо нестабилна. Даже вистата е по стабилна. Пускам винамп, маркирам песните и натискам опен. В тоя момент се сещам че не искам точно тези песни и натискам кансел, компа забива. Свалям с експлорера мозила, каквото и да наоправя още компа забива. Слагам нод 32, по време на инсталацията компа забива. За кратко време го гасих сумати пъти от копчето. Наистина яде по малко рам и е по бърз от виста, но е дотолкова нестабилен че нямам думи.

тегля един в момента уж го хвалят в коментарите , утре ще го гледам , надявам се да не се разочаровам.

само се чудя на С ли да го инсталирам или да му правя партишан и да са заедно с ХР-то !!!???

Тестването на нова и непозната OS става най-лесно с помощта на програми като VirtualBox 2.1.0 или Microsoft Virtual PC 2007 SP1, които създават "виртуална среда" в която може да се 'експериментира' спокойно ..

Този релийз е първият при който работи рейтинга.

picdecstop1111of1.th.jpg

Горното наистина не е вярно! Аз бях дал преди време скрийншот на първия build и си работеше оценката.

Скоро трябва да пуснат бета 1 официално, но до колкото разбрах няма да е този build в момента 7000, а ще е build 7004. При мен за сега тази бета се държи добре, няма проблеми с драйверите. Някоя програма като не стане да се инсталира я слагам в режим съвместима с Vista и се инсталира и работи нормално. С кодеците нямам проблеми. Слагах K-Lite и Vista Codec Package. Сега съм без кодеци и ползвам Gom Player и VLC Player без проблеми. Нещо което ми направи впечатление е инструмента за създаване на Repair Disc:

Забелязах и проблем с ъпдейтите, като такъв не се наблюдаваше в предишния build. Ето за какво говория:

Не се визуализират, а иначе показва, че има ъпдейти за инсталиране и в случая като не мога да ги избера, няма как да ги инсталирам. Замислих се, дали не са го направили това така умишлено. Но се оказа, че след поредния рестарт се оправи. Някой забелязал ли е такъв проблем?

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Аз като гледам това e едва ли не олекотена виста с леки козметични промени. Като излезе Final версията ще я пробвам.

Аз като гледам това e едва ли не олекотена виста с леки козметични промени. Като излезе Final версията ще я пробвам.

Определено не е това, за което си я представяш.

Горното наистина не е вярно! Аз бях дал преди време скрийншот на първия build и си работеше оценката.

Скоро трябва да пуснат бета 1 официално, но до колкото разбрах няма да е този build в момента 7000, а ще е build 7004. При мен за сега тази бета се държи добре, няма проблеми с драйверите. Някоя програма като не стане да се инсталира я слагам в режим съвместима с Vista и се инсталира и работи нормално. С кодеците нямам проблеми. Слагах K-Lite и Vista Codec Package. Сега съм без кодеци и ползвам Gom Player и VLC Player без проблеми. Нещо което ми направи впечатление е инструмента за създаване на Repair Disc:

Забелязах и проблем с ъпдейтите, като такъв не се наблюдаваше в предишния build. Ето за какво говория:

Не се визуализират, а иначе показва, че има ъпдейти за инсталиране и в случая като не мога да ги избера, няма как да ги инсталирам. Замислих се, дали не са го направили това така умишлено. Но се оказа, че след поредния рестарт се оправи. Някой забелязал ли е такъв проблем?

7004 се води RTM,а не Бета 1.Едва ли ще я видим преди финалната SP2 на виста,а пък финала на Windows 7 се очаква 7 8ни 2009.

7004 се води RTM,а не Бета 1.Едва ли ще я видим преди финалната SP2 на виста,а пък финала на Windows 7 се очаква 7 8ни 2009.

RTM означава Release to Manufacturing, тоест - финална, "умнико".

RTM означава Release to Manufacturing, тоест - финална, "умнико".

Обърках се ле умнико,значи RC-Release Candidate.Да та еа.

Така, за 3 часа проба можах да исталирам само един фаярфокс свален през експи. Абсолютно всичко което друго пробвах забиваше. Инсталирам нод 32, оупен офис, кодеци, плеяри, нито едно от тези не се инсталира, всеки път забиваше. Пробвах да изтегля антивирусна и фаярфокса, и при ие 8 и при фаярфокс малко след като започне тегленето уиндоуса забива. Смазах компа от изключване от копчето. Незнам дали защото е бета, но каквото и да правех след 5-10 минути забива.

Според мен определено чичо Бил има проблем в видео драйвърите-респективно ние!!!!Това при Биската се случи веднъж и на мен!Не се проектират update-тите,gadget-те също не всички излизат на екрана,явно ще чакаме!!!При пиратите витае някаква версия,за която се твърди че е именно тази,която би трябвало да излезе на 5 януари ама знам ли!Ще трябва да му звънна на чичо ми аз-усещам,ама да видим кога ще намеря време,че той все ме кани на работа при него cool.gif знаете как е колеги! :beer: Така че 3 версии и+версията 1.1 се моткат!А за финал се визира чак октомври или ноември!!!!Скайпа определено ме мъчи,забива.Камерата също много трудно сработва(А4Тech).Дано да оправят тия бъгове!Иначе аз кажи речи свикнах с 7-цата!Екстра си е!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.