Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

не би трябвало да прави проблеми тук

имам предвид да провериш всички протоколи който са изложени в properties на ланката и на конекцията

защитните стени и софтуеър слагат чат пат протоколи,

както и новите версии на драйвърите за ланката също

всеки един протокол който не ти трябва го спираш

оствяш tcp/ip (4 и/или 6) и клиента за МС мрежите

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

Е като си е рекъл, че няма да се кънектне та тва си е :wors:

Леле мн ми се иска да го пробвам... ама няма на какво . sad.gif

Remix1912 ако ти са проблем игрите стига да имаш интернет лесно се решава - само си запазваш на C-то сейфовете и после като си форматнеш дяла си дарпаш пак игрите от нета и им слагаш сейфовете :bye1:

Има и някакво обяснение на грешката свързано нещо с модем ЦЪК

Приятел, реши ли си проблема? На мен ми се появява същата грешка и от фирмата доставчик на нета ме посъветваха, да поставя драйвери на картата. Ама, че глупост! Драйверите в най-добрия случай са на дискета и за XP максимум. Отказах се от тоя Windows, защото ми писна, ако ми трябва нещо, да рестартирам компа, за да ползвам нета от XP-то. Гъзария голяма. Не виждам кой знае каква разлика от Виста. Отказах се от Виста, още щом излезе, макар компа ми да е добър. Щеше ми се да направя някой тест с игри, но даже и FRAPS не ми тръгва под Windows 7! За какъв чеп ми е тогава? Преди , Виста-та я ползвах, за да видя, как изглежда Crysis на Verry High. Сега няма проблеми с Crysis Warhead под XP.

И все пак ме човърка тоя проблем с грешка 651. Някои хорица си вземат заплатките, без да знаят защо! При мен тоя проблем го няма. Вземам десетки пъти по-малко, отколкото заслужавам заради знанията си. Ама , че тъпо компютърно общество имаме в България!

Приятел, реши ли си проблема? На мен ми се появява същата грешка и от фирмата доставчик на нета ме посъветваха, да поставя драйвери на картата. Ама, че глупост! Драйверите в най-добрия случай са на дискета и за XP максимум. Отказах се от тоя Windows, защото ми писна, ако ми трябва нещо, да рестартирам компа, за да ползвам нета от XP-то. Гъзария голяма. Не виждам кой знае каква разлика от Виста. Отказах се от Виста, още щом излезе, макар компа ми да е добър. Щеше ми се да направя някой тест с игри, но даже и FRAPS не ми тръгва под Windows 7! За какъв чеп ми е тогава? Преди , Виста-та я ползвах, за да видя, как изглежда Crysis на Verry High. Сега няма проблеми с Crysis Warhead под XP.

И все пак ме човърка тоя проблем с грешка 651. Някои хорица си вземат заплатките, без да знаят защо! При мен тоя проблем го няма. Вземам десетки пъти по-малко, отколкото заслужавам заради знанията си. Ама , че тъпо компютърно общество имаме в България!

За жалост още не съм си решил проблема с тоя пуст нет sad.gif

Вижда ли Windows 7 32бита над 3 гигабайта рам или си е като при Vista/XP само с 64бита?

Вижда ли Windows 7 32бита над 3 гигабайта рам или си е като при Vista/XP само с 64бита?

ray111 това независи от Windows-а ами от архитектурата му ако е 32бита никои Windows,Linux,Mac OS или даже BSD не може да ти покаже повече. С две думи не - не вижда - трябва ти 64битов Windows за да видиш над 3-3.5 гигабайта RAM.

ray111 това независи от Windows-а ами от архитектурата му ако е 32бита никои Windows,Linux,Mac OS или даже BSD не може да ти покаже повече. С две думи не - не вижда - трябва ти 64битов Windows за да видиш над 3-3.5 гигабайта RAM.

post-19027-1229836731_thumb.jpg

Редактирано от edinmyjna29 (преглед на промените)

Инсталирах си днес Windows 7 и вече ми е "Genuine" ;) Дори се ъпдейтва :hush:

Може ли да ми подскаже някой, как да му изключа UAC :offtopic_s: , че едвам го трая ? :huh:

Благодаря предварително!!! :)

Имай предвид, че като изключиш UAC ще ти спре windows sidebar (gadgets)....

това горното малко ме съмнява гаджетите да зависят от UAC, но аз не съм пробвал....

за РАМ-та нека кажем така: ХР/Виста/7 на теория би видял и 8Гб но както се вижда на втората картинка на kyryl използва 3,3/3,5

едиториал: http://www.kaldata.com/comments.php?catid=3&id=40275

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Не си прав!

Напротив , вие казахте НЕ ВИЖДА, а друг е въпроса колко максимум може да използва cool.gif

Windows 7000 е вече налице-засега само скивах шотове!!!!Пусната е дори версия 7004,официално бетата няма да се пусне на 13-и догодина,а най вероятно 3 или 4 януари!!!!Все още 7000 ще си върви с водния знак и проблема с активацията си остава>Странно е,че още никой не е дал реално бачкаш активатор!!!

• Автор
Имай предвид, че като изключиш UAC ще ти спре windows sidebar (gadgets)....

:yanim::yanim::yanim: Благодаря за "актуалния" съвет по въпрос зададен преди месец! angry.gif

На всичкото отгоре, горното НЕ Е ВЯРНО !!! :nono: Изобщо гаджетите не зависят от UAC. Лично съм го изпробвал - всичко работеше нормално. :tease:

Друг е въпросът, че отдавна изхвърлих Windows 7 ;)

...Все още 7000 ще си върви с водния знак и проблема с активацията си остава>Странно е,че още никой не е дал реално бачкаш активатор!!!

Аз нямах "воден" знак, а относно активацията виж ТУК :ass:

ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ !!! :) :)

Добре де колега-ама дай някой линк! :cheers: Само с картинка пасианса не се подрежда при мен!!! cool.gif

Аз нямах "воден" знак, а относно активацията виж ТУК :yanim:

ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ !!! ;):beer11:

Кой билд е това?

btw Дали ако инсталирам пак билд 69хх след излизането ше се ъпдейтне до 700х?

все повече започва да прилича на linux...

Предполагам имаш предвид кде. Само не знам кое на кое почва да прилича. кде-то на виста/уин7 или обратното! Според мен и двете... в което мисля че лошо няма. :P

2-рия ми опит приключи по същия начин като 1-вия. След всеки рестарт си счупва ntfs-а. Не мога да разбера какво става но...

Не съм слагал новата операционна система, но и не мисля да го слагам. Принципно имам два ХР про, ще слагам и Виста, които ми вършат работа. Windows 7 ми прилича прекалено много на Виста-говоря за потребителския интерфейс. За сега и не обмислям да преминавам на 7, защото ХР ми върши перфектна работа и е доста податлив на потребителски настройки-може да си го направиш буквално какъвто искаш.Наистина има проблеми с сигурността, но то си зависи и от човека, който го ползва. Естествено това си е мое мнение, не задължвам никой.

• Автор
Кой билд е това?

btw Дали ако инсталирам пак билд 69хх след излизането ше се ъпдейтне до 700х?

Аз бях инсталирал този: Windows 7 Pre Beta 6801 32Bit -Ultimate версия и нямах проблеми с активации и т.н.

Държеше се много добре, ъпдейтваше се през ден, през два, но някои от програмите, които ползвам, забиваха (все пак е пре-бета версия - далеч от финалната) :)

Работеше доста пъргаво и ядеше по-малко ресурси от Виста, както "лицензирана" по съответния начин, така и от моята Vista Business, закупена с лаптопа. cool.gif

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

я някой да каже конкретно копието все още ли е само за 30 дни или.....

ето един хубав подарък за имения ми ден...баш тогава ще "раздадат" 7000 офишъл

Честита коледа на всички

хихи г-н Teutel вече е с коледна шапка....хаиахиах

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Айде Колега-чичко Бил е прочел поста ти и понеже си слушкал и папкал cool.gif вече може да свалиш Бетата,в момента и аз това правя!!!!След 11 януари ще почне и даване на ключове,за активация!!!Успех на всички-сега ще видим какво толкова са поправили,щото 56-та си беше ама много сурова!!!

Айде Колега-чичко Бил е прочел поста ти и понеже си слушкал и папкал cool.gif вече може да свалиш Бетата,в момента и аз това правя!!!!След 11 януари ще почне и даване на ключове,за активация!!!Успех на всички-сега ще видим какво толкова са поправили,щото 56-та си беше ама много сурова!!!

Може ли да ми пратиш линк към нея на ЛС? :P

Мисля че е страхотен. Не си счупва файловата система, което беше единствената пречка да го ползвам. Върви много по-леко от виста! Дори IE взе да ми харесва. Виждам и доста промени по приложенията му. :angry:

viennavw3.th.png

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.