Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есета на всякакви теми -

Featured Replies

здравейте преди малко се регистрирах и бих искала да Ви помоля за помощ.

Трябва ми есе на някоя от следните теми:

1. кЪМ КАКВО ВОДИ ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА - КЪМ ГЛОБАЛНА СВОБОДА ИЛИ ГЛОБАЛЕН НАДЗОР

2. Глобалното заличава или подчертава локалното

3. Къде сме по - свободни - във виртуалния или в реалния свят

4. Религията - отживилица или необходимост в нашето съвремие

5. Бунтувам се следователно съществувам - мисър на А. Камю

ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ КОТО НАМЕРИ ДА ПИШЕ ТУК ИЛИ НА [email protected]

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте... Спешно ми трябва есе на тема: "Културата на един народ определя отношението и поведението му към природата". МОЛЯ някой да ми помогне! Благодаря ви предвалително.!.!.

• Ето ти нещо за първата тема- може би му трябват леки корекции,но те ще са от теб. Какво е човекът? Есе За да си човек трябва да имаш вяра – вярата в това, че си човек! Човекът – праши

• Съжалявам, но никой не намери есе на тази тема досега, както виждаш отдавна стои въпросът.

Публикувани изображения

Моля някой да ми даде да прочета нещо на тема "Светлината и доброто, тъмнината и злото" много ви моля ще ви бъда изключително благодарен. Защото търсих из помагало но то просто е станало така че ако нещо от някъде ти е необходимо всичко се плаща. Реших да пиша тука защото гледам че има хора който наистина много помагат и то все с добри материали Предварително благодаря

Ау, какъв аватар! :help wanted: Ш'се направя, че не съм го видяла biggrin.gif

Ами това е есе, където ще наблегнеш на контрапунктите - в случая светлина <-> тъмнина, добро <-> зло.

Мисля, че във "Федър" на Платон имаше подобни опозиции - т.е. не мисля, ами съм сигурна.

Принципно.. как да ти кажа, в нас е заложено да свързваме доброто със светлината - светлото ясно небе, светлата чиста детска кожа, светлите коси, Христос е със светли дрехи. И рспективно тъмното със злото (и тук могат да се дадат много примери).

Всъщност нещата са датират доста по-отдавна, отколкото предполагаме. Още в Античния свят хората робуват (не знам дали използвам точната дума) на тези опозиции и са склонни да им предават духовна, направо магическа сила. Пример - забележи, че в почти всички древни религии, течения и епоси върховното божество винаги е символ на Слънцето. Древноегипетски, древногръцки, Кабала, розенкройцери, манихейство, гностици, философи - всички те, по един или друг начин, виждат Светлината като съвършеното начало, като праматерията, даже по-точно - като протоматерия, от която тръгва човечеството. И най-вече дуалистите - защото всъщност това е идеята на дуализма (намери материали върху него). Всъщност може да разгледаш нашия форум Религия, мистика, езотерика, където може да намериш доста полезни неща за тази част от есето ти (ако ще пишеш такова), защото съм само бегло запозната с някои от изброените от мен философии.

Но все пак... както тъмнината не може да съществува без светлината, така и добро и зло са неразделни и дефакто не могат да съществуват едно без друго (колкото и субективни понятия да са, все пак има някакви общоутвърдени представи за добро и зло). Както не можем да усетим мъдростта, която носи светлината на новия ден (ама как го казах, а), така и не бихме разпознали доброто като такова, ако не сме видяли "обратната страна на медала". :)

Може би в това се състои трагизма на човешкото същетвуване. В постоянно лутане межди контрапункти, защото човек обича да конструира в съзнанието си целия живот през призмата на черното и бялото, на доброто и злото. А никога нищо не е само черно или бяло, само светло и тъмно, само добро и зло.

Има и нюанси.

chain_reaction много но се пак темата остава отворена ако някой може да намери готова разработка на темата "Светлината и доброто, тъмнината и злото" .. ако не ще се ръководя по иначе много добре изградения план на chain_reaction cool.gif

Пробвах да напиша есе обаче това хич не ми се отдава за това хора ако някои може да ми помогне с есе на тема "Лесно ли е да се лъже" нека помогне ПЛС.

А знаеш ли как се пише есе по принцип?

В него трябва да изложиш своята гледна точка на нещата. Това е много хубава тема, но си е индивидуално, някои хорат могат да лъжат много лесно, а на други им е много трудно. Може да разсъждаваш и върху това, като разбира се споменеш своята гледна точка, т.е. дали ти можеш да лъжеш

Аз в училище сам писал план обаче след като занесох в учлище есето като видях на другите какви са мен срам ме хвана.

Здравейте,много ви моля кажете какво мога да пиша в ЕСЕ на тема "Вина и спасение" Много ви моля за утре е.Нямам НИКАКВА представа какво трябва да се пише.;(((

Нямам намерение да пиша есета на някого наготово. Но някой от вас ако има някаква идея и ако покаже някоя чернова с удоволствие бих се включила и бих помогнала.

Хубаво е от всичките тези писаници да прихващате нещо, а не само копи и пейст. Ама това е друга тема...

Просто казвам, че можете да получите помощ и в друг вид. :P

Здравейте спешно ми трябват следните теми за есе:

1."Докато живеят хора,те ще бъдат същества,които ще трябва сами да се подтискат."-К.Ясперс

2."Предпочитам опасната свобода пред спокойното робство."-Ж.Ж.Русо

3."Никой не е предпазен от възможността да говори глупости.Лошо е когато ги говори обмислено."-М.Монтен

PLS

(иначе ще ме уставят по етика и право)

Редактирано от energy_m (преглед на промените)

Пробвах да напиша есе обаче това хич не ми се отдава за това хора ако някои може да ми помогне с есе на тема "Лесно ли е да се лъже" нека помогне ПЛС.

Аиде бе хора нямам си ни наи малка представа как да напиша това есе.

Здравейте трябва ми есе на тема: "Свободни и pавни ли са наpодите днес?"БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО! cool.gif

Моля някой да ми помогне за ЛИС на тема "Ролята на смиренивто в живота на героите от разказа "Дервишово семе"".Ще съм много благодарен.Мерси предварително. :help wanted:

Редактирано от loloto (преглед на промените)

Здравейте!спешно ми трябва ЛИС на Иван Вазов за "Новонагласената гусла"и за "Векът" предварително ви благодаря cool.gif ! (за петък е ,ако някой може да мо помогне срока е до петък! sad.gif )

Моля Ви!!!!! Ако Някой може да ми прпоръча аргументативен текст или есе на тема " АЗ И МОИТЕ РОДИТЕЛИ" Много Ви Моля ТрЯбва ми СЕГА!!!! Спешноооо ЕЕЕЕЕЕЕ!!!! sad.gif

моля Ви се да ми намерите ако можете съчинение на тема "Жаргона приятел или враг" много Ви се моля :):clap::clap:

Здравейте,

Спешно ми трябва есе на тема "Свободата като сила, свободата като слабост" най-късно до петък(утре) на обяд. Моля, всеки който може да помогне да пише тук. Предварително благодаря на всички. Надявам се, че ще има хора, които ще се отзоват на молбата ми за помощ.

може ли някой да ми намери есе на тема Животът на човека- неповторими и повтарящи се събития. Мерси предварително! Трябва ми до довечера! ;):);) ;) :)

Някой може ли да ми даде есе на тема: По-добре да бъдеш самотен, отколкото да се сдружиш с когото ти падне. Мерси предварително.

Редактирано от marisa (преглед на промените)

Здравеите :shake_puter: Ако обичта бихте ли ми дали (или испратили [email protected] ) някоя от тези теми - " На кого бих се молил " , "сърцето е таина , защото..." , " Моят избор между разума и сърцето " Много ще съм благодарен..

Здравейте

Трябва ми горе долу кратко съчинение (страница и половина / 2 малък формат) за образа на Колчо от Под Игото. Ако може някой дори набързо да надраска нещо (тоест не ми е нужно да е нещо особено) до утре на обяд ще съм много благодарен.

П.П.

Без да искам съм пуснал втора тема. Чак сега виждам. Извинявам се много.

Редактирано от to6olin (преглед на промените)

"За свободният и другите са свободни"

"Нещастието е подходящо време за добродетели"

"Слабостта не е порок, но винаги води към него"

"Единственото, което ценя в свободата е борбата за свобода, притежанието не ме интересува"

ако някой ми намери/напише есе по някоя от тези теми ще му бъда мн благодарен :P още по добре ако стане до утре наобяд ;)

Много спешно ми трябва ЛИС на тема "Образът на разказвача от 13 глава" от повестта Преди да се родя Благодаря предварително :help wanted::help wanted3::help:

Редактирано от m0ni7yy (преглед на промените)

Моля, трябват ми 2 теми за есе на тема "На кого се моля" и "Какво е за мен свободата"sad.gif Мерси предварително. Ако някой намери темите да пише съобщение или на e-mail [email protected]

Редактирано от marisa (преглед на промените)

Моля ви намерете ми философско есе на тема-"Само човек може да различава добро и зло,и да изпитва срам"!Защото рожих се из google ама ни6то не намерих!Ако някои мойе да ми помогне МНОГО ЩЕ СЪМ МУ БЛАГОДАРЕН!! ;)

Редактирано от trakiev (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.