Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разни работи за зодиите

Featured Replies

Тук трябва да кажете личните си наблюдения върху представители на различни зодии. Всеки да сподели това, което е наблюдавал в живота. Нищо, че не може да се обобщава само по зодията! Да кажем какво сме наблюдавали! cool.gifИ честно, ей!

Ако искате отговорете само на някои от въпросите, но нека да са най-интересните! cool.gif

1. Представителите на кои зодии са най-добри приятели?

2. Представителите на кои зодии са най-красиви (мъже/жени)?

3. Представителите на кои зодии са най-умни?

4. Представителите на кои зодии са най-отнесени (от вихъра)?

5. Кои са най-забавни?

6. Кои са скучни?

7. Кои са най-подходящи за брак?

8. Кои не стават за брак?

9. Кои са най-нахални/груби/безцеремонни?

10. Кои са най-чувствени?

11. Представителите на кои зодии не можете да разберете и защо?

12. Кои не понасяте? И защо?

13. Кои ви харесват? И защо?

14. За кои можете да кажете, че имат много добър характер?

15. Кои са най-романтични?

16. Представителите на кои зодии проявяват по-голяма склонност към мистични и духовни търсения?

17. В представители на коя зодия сте се влюбвали най-често? cool.gif

Ако искате да допълним списъка с въпроси или да променим някои от тях, кажете! cool.gif

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Отговори 954
  • Прегледи 87,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

tuksum,чадо,нали нямаше да пускаш повече теми или непостояността ти е от зодията biggrin.gif

какъв е този лексикон,обобщения как ще правиш не ми е ясно

Тук трябва да кажете личните си наблюдения върху представители на различни зодии. Всеки да сподели това, което е наблюдавал в живота. Нищо, че не може да се обобщава само по зодията! Да кажем какво сме наблюдавали! И честно, ей!

Ако искате отговорете само на някои от въпросите, но нека да са най-интересните!

5. Кои са най-забавни?

6. Кои са скучни?

16. Представителите на кои зодии проявяват по-голяма склонност към мистични и духовни търсения?

17. В представители на коя зодия сте се влюбвали най-често?

Ако искате да допълним списъка с въпроси или да променим някои от тях, кажете!

Ти пак продължаваш да си мислиш, че "Слънце в знак"(зоо-диес, жив. бог") играе най-важната роля в хоро-то на душата и то през цялата му настояща инкарнация?... ;)

Докато за сегашната ти възраст може и да е така, то ние с Алия вече сме попрехвърлили 20-те и 'движим към Лунната и Аседенталната ни част.. ;)

Добре, да примем, че Слънце в жив.знак е определящото за характер, което е доста условно:

1. Най-добри приятели са Водолеите, стига да не им заври водата в менците(на санскрит 'Кумбха', оттука празника "Кумбха-мела' в град Аллахабад, празник на шайвитата, почитаща не Слънчевата страна на Сатурн-Водолей, а лунната- Козирог. cool.gif

Алиа може да завижда за бройката на събралите се пилгрими там, но са повече от Мекка ;)

2. Теленцата от женски пол(малките кравички :P )са най-красиви.

3. Най-умни са Близнаките, стига да не си правят взаимно номерца...

4. Най-отнесени от въхъра са въздухарските, но от различни ветрове. водолеите са от северния вятър 'борей'.

5. най-забавни са Телецът и Везни('забавят' престоя на душата в материята, но с изкуство). Лъв и Риби са по-трансцеденделно 'забавящи', понякога-забравящи.

6.Козирогът е най-скучния, заедно с Девата. За първият ако не си философ, а втория- ако не си аналитик, ще ти е безкрайно скучно с тях.

7.Везни е най-партньорския знак. Те без брак могат, но партньор не могат. Иначе Телецът също обича бракът, но там малко играе ритуалът и подписът пред юридическо лице.

8.Не стават за брак, тези дето не се бракуват. Казаха ти вече кои. cool.gif

9. Овенът е толкова 'преде', че после се чуди дали той я свършил или не. Водолеят е също леко нахален, но по по фин начин, Водолейят когато реши да е нахален винаги после си взема шапката и не идва. 'Нахален' иде от "Хаала", което е и коренът за 'Алла', ма може Али да не го знае.. ;)

10. Най-чувстени са воднистите, разбира се. Скорпи 'чувства' с тази част, която е една педя по пъпът надолу... biggrin.gif Телецът също е чувстен. Рибите са не толкова 'чувствени, а- 'чувствителни'

11. Ракът са най-неразбирателни, тъй като са освен срамежливи, но и вървът назаде.

12. Не понасям тези, които не се понасят. Винаги гледам дали някой се понася и аз се понасям след него...

13. Харесвам тези които ХАРЕсват Харе Кришна, а не- "Харен Харем".

14. 'Добри по душа' са Риби и отчасти Рак и Дева. Перфектността на последните им се заключава, че Рак прекалено чувстват, а Дева-прекалено анализират. Добродушно-наивни са Овните. Те стават 'лоши' точно когато дете иска нещо и тропа с краче.

15. Перефектната романтика е между Риби и Телец. Друга 'романтика' или с еинтелектуализира, или сексуализира.

16. Най-големите мистици са под планетата на "U-Piter". Лунната страна на Ю-Питер- Риби са мистиците, а Слънцевата страна на Ю-питер са ОПТИ-мистиците!

17. За мене ли? ;) .. И аз като Телецът Лили Иванова протягам длани с 2 по 5 пръста и казвам - 5 пъти съм се влюбвал във Везни, 3 -в Теленца от женски род, т.е.- Кравички и 2 пъти-в Скорпионки(с извадени жила, де) ;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Аааааааааааааааааааа, това за Близнаци, че са най-умни хич не ми хареса! Може би защото не се разбирам много с един Близнак, когото виждам всеки ден, при това доста отдавна. Иначе много разсъждават и философстват.

Ама ти много пъти си се влюбвал! При това все в партньорки, които от гледна точка на зодиите не са подходящи за зодия Водолей - поне така четох. Ама то май за Водолей няма подходящи, защото те се плашат от обвързване! cool.gif

Имам Асендент Овен, Луна в Козирог в неговият 10 дом както 2/3 от 7ми дом ми е заето от съзвездието Скорпион. cool.gif

...нали прочете отначало какво писах?... cool.gif

Този Близнак да 'философства' сигурно има доста планети от 8-12 дом или знаци от Скорпион до Риби, ....иначе Близнаците са по МАТЕМАТИЧНИТЕ ТЕОРИИ.

Те могат да ти докажат, че душата може да се получи след като докажеш в 1001 листа теоремата на ФермА.

Телецът не обича това-той вижда на върха на чашата с Вино Истината. cool.gif Той обича "ЛЕМАТА за сърмата".Дилемата му е дали да е зелева или лозова?... ;)

U.Ra, много забавано :speak:

Добре обрисуваш теленцата, навсякъде biggrin.gif

Я кажи телец с асцедент скорпион до колко е беля..?

Може и така да е. Но, ти не обичаш ли материалните блага или си се отказал от всички земни удоволствия? :speak:

Водолей и Телец са в квадратура, вярно, но това е било първия андрогин Водолей-Телец(Брахма и Дурга-Майа.)

Kumbha (Sanskrit: कुम्भ), that is a pot, a jar or a pitcher, in the context of Hinduism and Hindu mythology, is symbolic of the womb. It represents fertility, life, generative power of human beings and sustenance; and is generally associated with the mother goddesses, particularly Durga.

In Indian Astrology (Jyotisa), Kumbha also stands for the zodiac sign Aquarius , and is also associated with the Kumbha Mela, which happens when planet Brihaspati moves into the sign.

Брихаспати е " Ю Питер", а Стрлецът е ИндРа, или-Перун, ТангРа, Зевс, Юпитер, т.нат. който са считали за Брахма(Водолеят)в началото.

Самият факт, че Венера се счита управителка и на Телец и на Везни говори много. В леннинската митология(взаимстване, но орязано от ВЕДАическта) Венера се нарича 'Венера Урания", и с еражда от капките кръв от фалоса на Уран, отрязан с лунния сърп от Сатурн(Хроснос, Времето).

Вторият андрогин е Скорпион-Дева(Ardhanarisvara, Shiva and Shakti, cosmic androgyny, and wholeness in alchemy) и е Шива-Парвати, или от Козирог- Скорпион/Дева, като Дева е пак инкарация на Майа, както Дурга, като Телец. :beat:

Намекваш ли нещо? cool.gif

Между другото, моят асцендент не е Скорпион, а Везни!

U.Ra, много ми е интересно как цитираш някой мой пост, но не отговаряш на поста, а нещо съвсем друго. Попитах те нещо най-конкретно - ти не обичаш ли земните удоволствия. Веднъж каза, че ги обичаш, но мен ме интересува дали ти си се отказал от всички земни удоволствия?!

Везни ли ?.. ohmy.gif

biggrin.gif

U.Ra, много забавано :rolleyes:

Добре обрисуваш теленцата, навсякъде biggrin.gif

Я кажи телец с асцедент скорпион до колко е беля..?

Аз отначало те взех за Слънце в Скорпи :) , но после белята стана по-мека и Телешкото разцъфна. biggrin.gif

Най-общо казано: Докато при Телецът всичко цъфти, то при Скори всичко се разлага. ;)

Но понякога трябва да мине този, процес, защото нали знаеш, че хумусът е най-плодородната почва?.. ;)

...така, че всичко си има мястото.

laugh.gif

Нищо не видях за лъвовете :rolleyes:)

Любим мой знак, ако съчетаят матриалния цар Духовният цар!

Ако не успеят следващия фиксиран(Скорпи) ще ги 'бодне' и Козирог може да ги загаси, ако не "се промъкнат" при последния фиксиран-Водолей. cool.gif

Тука съм написал есе на тема ЧИЯ Е ВЛАСТТА в зоо-парка. :)

Е стига де! Да или не?! :);)

infinity1305, ето тук пише за зодия Телец. Според мен авторът на този блог е нещо като зодиакален гений. Много познава, бе!

http://yovko.net/archives/454

дали защото не изглежда като Водолей, тъй като Асендентът му е Водна лейка. Дано не куха само! :beer:;):ill::lol6:

My name is Yovko Lambrev and I was born on the 8th day of May 1974. I am a computer engineer, IT architect and security consultant, heavy open source believer, photographer, independent software developer and rock, jazz and pop music fan.

Водолейското е Комп. инжинер, Телешкото е Рок, джаз, бъз, бъзик и още нещо...

Определено няма 'Дева' тъй като не обича да подрежда текста в колонката, като натисне бутона за текста "justified".biggrin.gif

Аз имам 3 тежки планети в Дева и то в нейният 6 дом!

И какво, Девите обичат да подреждат ли? И ти ли обичаш да подреждаш.

Само не разбрах дали одобряваш автора или не! :idea:

Ти като имаш много общо с Девите може и да обичаш да подреждаш, ама не знам доколко са ти подредени мислите, защото аз често не им разбирам много, а и не само аз. cool.gif Предполагам, че мислите ти си имат някаква своя, ексцентрична подреденост. Наистина! Мислите ти са подредени, но само ти си знаеш за какво говориш!

Факт е, че много познава. За мен и зодията ми е познал много. Също и за твоята зодия и за теб в частност (ако мога да съдя за теб по твоите писания). biggrin.gif

одобрявам! ;)

Е сега би ли ми казал защо съчетанието от женско и Телец да си е цяло шоу? Телците са известни със своята скромност, кротост и добродушие. Та, за какво шоу ми говориш тук?

Ооооо, да бе, особено, когато наведат глава и започнат да рият в земята с крак и да белят очи, а от ноздрите им да излиза огън и пара, тогава са най-кротки. А когато се втурнат към целта като "луда крава" презглава и не виждат нищо, минавайки през всичко като диво прасе през бустан, тогава са най-скромни и добродушни, ахахааааааа. biggrin.gif

Обичам теленцата, да не се обидите нещо. biggrin.gif:)

Тук трябва да кажете личните си наблюдения върху представители на различни зодии. Всеки да сподели това, което е наблюдавал в живота. Нищо, че не може да се обобщава само по зодията! Да кажем какво сме наблюдавали! cool.gifИ честно, ей!

Ако искате отговорете само на някои от въпросите, но нека да са най-интересните! cool.gif

5. Кои са най-забавни?

6. Кои са скучни?

17. В представители на коя зодия сте се влюбвали най-често? cool.gif

Ако искате да допълним списъка с въпроси или да променим някои от тях, кажете! cool.gif

Хе, това са забавни въпроси. Ще се опитам да отговоря:

1. Най-добри приятели са представителите на двойните зодии - Джемелли, Рибки и Везни.

2. Разбира се, че най-красиви са дечицата на Венера - тя, все пак, е богиня на красотата, нали така - Везнички и Телчета. Има и много красиви Лъвове - те са надарени с особена, слънчева красота.

3. Най-умни са представителите на въздушните зодии - Водолеи, Близнаци и Везни. Въздухът е интелект.

4. Същите са най-отнесени от вихъра - Везните печелят първенството тук като кардинални въздухари. biggrin.gif

5. Близнаците и Водолеите. Динамичните Овни също.

6. На мен скучни са ми Козирозите и Девите.

7. Брак - каква грозна дума. :)

8. Водолеите.

9. Овните и Козите. Другите рогати - Телците, са малко по-тактични. Стрелците също не са по меренето на думите си. А Скорпитата, пък, въобще не прощават. biggrin.gif

10. Раците и Скорпионите.

11. Не разбирам онези, подвластни на крайности.

12. Аз май всички понасям. Но, все пак, твърде тежички ми идват понякога представителите на земните зодии.

13. Харесвам подвижните зодии.

14. Рибките са много фини хора.

15. Представителите на водните зодии.

16. Рибките, Водолеите, Скорпионите, Везните, Стрелците.

17. Овен и Водолей. Ха сега, де! :)

Редактирано от Maat (преглед на промените)

17. Овен и Водолей. Ха сега, де! :huh:

"АЗ СЪМ"(EGO SUM) или summum bonum бих казал! :)

kiss.gifbiggrin.gif

Ас. , или згряващата звезда, или изгрявщото Слънце е в Лъвчев и Луна в Овен(чиито други имена са още: Младен, ОгЕн и понякога- Воен) ;) .

Асендента е винаги Огнен-в първи дом,а Луната в 9-ти дом на Стрельо е пак огнен. cool.gif

"Слънце във Везни" е пак в Слънчев знак, ЕквиЛИБРИум, Везни най-добре привличат Слънцето да СЛЕЗЕ ДО ЗЕМЯТА ни. ;)

Козирог го кара да потъне в нея(23 дек).

Още по-силния Слънчев елемент е Марс в 1-ви дом, своя дом. Марс е "на трон по дом".

Това, че има засилена комуникация(вкл. и в нета) на Слънце в дома на Баджанаците- нумеро трето(или- Гемилли, Гепили, Гемини, Джанъми biggrin.gif )

И не само Слънце, а още- 3 планети(общо 4!) в 3-ти комуникационен дом, но все пак домът на 'близките връзки'. Меркурий е почти на границата на 3 и 4. Щеше да бъде 'ЛИМОНКА', ако Меркурий бе влязъл в 3-дом! ohmy.gif Щеше да има 5 планети в 3 дом, откоито Слънце и Меркурий! Почти е така!

Ма най-радващото положение е U-Piter на Асендента! -Подковата "U"(късметЯ), просто ти е по рождение- и никой не може да ти я вземе! Дори и "Стрелецът" Алия! :wors:

ПС: Третият, който отговори така- точка по точка- също ще има 3 планети в Дева.

Само, че първият, който е отговорил ги има в нейният 6-ти дом!

ахахахахахаааа

"АЗ СЪМ"(EGO SUM) или summum bonum бих казал! :rolleyes:

kiss.gifbiggrin.gif

Ас. , или згряващата звезда, или изгрявщото Слънце е в Лъвчев и Луна в Овен(чиито други имена са още: Младен, ОгЕн и понякога- Воен) :P .

Асендента е винаги Огнен-в първи дом,а Луната в 9-ти дом на Стрельо е пак огнен. cool.gif

"Слънце във Везни" е пак в Слънчев знак, ЕквиЛИБРИум, Везни най-добре привличат Слънцето да СЛЕЗЕ ДО ЗЕМЯТА ни. ;)

Още по-силния Слънчев елемент е Марс в 1-ви дом, своя дом. Марс е "на трон по дом".

Това, че има засилена комуникация(вкл. и в нета) на Слънце в дома на Баджанаците- нумеро трето(или- Гемилли, Гепили, Гемини, Джанъми biggrin.gif )

И не само Слънце, а още- 3 планети(общо 4!) в 3-ти комуникационен дом, но все пак домът на 'близките връзки'. Меркурий е почти на границата на 3 и 4. Щеше да бъде 'ЛИМОНКА', ако Меркурий бе влязъл в 3-дом! ohmy.gif Щеше да има 5 планети в 3 дом, откоито Слънце и Меркурий! Почти е така!

Ма най-радващото положение е U-Piter на Асендента! -Подковата "U"(късметЯ), просто ти е по рождение- и никой не може да ти я вземе! Дори и "Стрелецът" Алия! :angry:

ахахахахахаааа

Като толкова разбираш, знаеш ли зодита на Шефката? Искам да я разконсперирам! sad.gif

Като толкова разбираш, знаеш ли зодита на Шефката? Искам да я разконсперирам! sad.gif

Шефката ти вече е на КЛАДАТА и няма сми да я оперираш като кон", или да "переш коня"!

Думата кон-спирация знаем, че иде 2 места:

1)бай Спиро спира коня и го води на коневръза

2)con spiritus, "с духовете"... ohmy.gif:angry::rolleyes:

Шефката ти вече е на КЛАДАТА и няма сми да я оперираш като кон", или да "переш коня"!

Думата кон-спирация знаем, че иде 2 места:

1)бай Спиро спира коня и го води на коневръза

2)con spiritus, "с духовете"... ohmy.gif:angry::P

Ти не четеш, явно: "раз-кон-с-Пер-ирам" - на коня, с перата нейни!

Аз казах! :rolleyes:

Ти не четеш, явно: "раз-кон-с-Пер-ирам" - на коня, с перата нейни!

Аз казах! :angry:

аха, ето защото йогите събирали ПРАНА! ohmy.gif Щото имало перА! :rolleyes:

Ти да не си въздухарче?, Че на тях пАриите им миришат, тъй като са "sensitive to light"-"чувствителност към........ лекота" biggrin.gif

"АЗ СЪМ"(EGO SUM) или summum bonum бих казал! :computer2:

kiss.gifbiggrin.gif

Ас. , или згряващата звезда, или изгрявщото Слънце е в Лъвчев и Луна в Овен(чиито други имена са още: Младен, ОгЕн и понякога- Воен) .

Асендента е винаги Огнен-в първи дом,а Луната в 9-ти дом на Стрельо е пак огнен.

"Слънце във Везни" е пак в Слънчев знак, ЕквиЛИБРИум, Везни най-добре привличат Слънцето да СЛЕЗЕ ДО ЗЕМЯТА ни.

Това, че има засилена комуникация(вкл. и в нета) на Слънце в дома на Баджанаците- нумеро трето(или- Гемилли, Гепили, Гемини, Джанъми

Ма най-радващото положение е U-Piter на Асендента! -Подковата "U"(късметЯ), просто ти е по рождение- и никой не може да ти я вземе! Дори и "Стрелецът" Алия! :

ахахахахахаааа

, бих казала, е да си най-висшето благо. :yanim::wors:kiss.gifcool.gifbiggrin.gif

Астролозите, според мен, допущат една доста честа грешка, при съставяне на хороскопи. Не вземат под внимание пола на човека. При мъжа Слънцето е важно, но при жената Луната играе голяма роля и като нейна истинска същност, спокойно може да замени Слънцето в един хороскоп на жена.

, бих казала. kiss.gifcool.gif

Астролозите, според мен, допущат една доста честа грешка, при съставяне на хороскопи. Не вземат под внимание пола на човека. При мъжа Слънцето е важно, но при жената Луната играе голяма роля и като нейна истинска същност, спокойно може да замени Слънцето в един хороскоп на жена.

Слънцето е съьнанието, а Луната-подсъзнанието у всеки от нас, без оглед на пола.

Във ведическата Астрология най-важна е Луната, тъй като показва подсъзнанието, което не било толкова отделено от съзнанието, т.е Луната не е била толкова отделена от Слънцето. kiss.gif:line dance:;):mark:

Слънцето е съьнанието, а Луната-подсъзнанието у всеки от нас, без оглед на пола.

Във ведическата Астрология най-важна е Луната, тъй като показва подсъзнанието, което не било толкова отделено от съзнанието, т.е Луната не е била толкова отделена от Слънцето. kiss.gif:line dance:;):mark:

Точно това имам предвид и аз - подсъзнанието - при мъжа съзнателно проявеното е Слънцето, а подсъзнанието е Луната, но при жената е обратно - Луната е нейното съзнание, ако тя се е осъзнала като жена вече. И тогава при женския пол Слънцето и Луната разменят местата си в съзнавано и несъзнавано. Проявена е Луната при жената, а слънчевият й знак е нейното подсъзнание, нейната вътрешна същност.

То е като Ин-Ян, същото е.

Или рекнато с езика на психологията - жената, понеже е жена, е проявена Анима и няма Анима, а Анимус - той е в нейното подсъзнание, докато мъжът е проявен Анимус и има само Анима.

И когато се правят партньорските хороскопи, това е от голямо значение - Слънцето на мъжа се свързва с Луната на жената и обратно. А не две Луни или две Слънца.

То е от вибрациите на месеците. В началото е един, в края друг. Като изключим, разбира се всички онези подробности - Ас, домове, пространствено разположение на планетите в един хороскоп и т.н. неща, които правят всеки човек уникат.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.