Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разни работи за зодиите

Featured Replies

Стрелец = Цел и нейното следване. Хамстер във въртележка.

Тукси, отново максимализираш. Човек е конгломерат от зодиакални знаци и е уникален. Затова и никой не може да каже (като пример) Аз съм Стрелец!

Как да го разбирам - че всички планети му са в Стрелец ли? Или само Слънцето. :help wanted: Много опростенческо...

да, царю, аз имам Слънце въ ВодоЛеО и Луна в Коз, а баща ми-Слънце в Коз и Луна във ВодкоЛео.

А Тюксън е Телец, ма често се проявява, като "Летец"(зоодия "оборска мУха-ха-ха-ха") biggrin.gif

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Отговори 954
  • Прегледи 87,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Защо сравняваш следването на една цел с хамстер във въртележка?

Тукси, ти ме попита какво е Стрелец. И аз ти отговорих.

следването й би трябвало да се сравни с път напред и нагоре

Това "Би трябвало" е Стрелец в Развитие и води до въздушен знак.

небесната сфера е разделена на 12 равни части.

на практика преди около 2000 години и малко отгоре,

съзвездията са съвпадали със знаците.обаче , ако имаш понятие от ниакой работи ще знаеш

че има точка на равноденствието , която има ... прецесия тоест се мести, казано на фасулски език.

и като се мести тая точка(гама) се измества и началото на ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ ЗОДИАК.

сега разликата между съзвездие и знак е някаде около 13-14 градуса.

Благодаря ти за отговора. Какво означава, че преди около 2000 години съзвездията са съвпадали със знаците? Че началото на зодиакалните знаци е съвпадало с началото на реалните зодиакални съзвездия ли? Защото това и сега и преди 2000 години и преди 6000 години е невъзможно.

Какво означава, че преди около 2000 години съзвездията са съвпадали със знаците?

Точно така. А вината за грешката (очевадна в наши дни) е на Птолеми - І век

Пласидус се опитал да я поправи - неуспешно. Потърси името Кеплер в търсачката (ама не телескопа)

Мисля, че си прав.

А аз дали съм Телец в развитие? biggrin.gif

В развитие си. :rolleyes: Стига да 'гепаш' Холи спирита, а не -растението за паша-Holly(wood) biggrin.gif

logo_rings_small.jpg

John Bonham - three intersecting circles. Symbolises the man-wife-child trilogy.

Venera Ivanova: This symbol also appears on The Heirophant Tarot card where the trilogy also symbolises Osiris-Isis-Horus

oven-scorpi.jpg

"Osiris-Isis-Horus"

може да бъде :

Водолей-Везни-Близнаци;

Козирог-Дева-Телец

Стрелец-Лъв-Овен

Скорпион-Рак-Риби

А какво всъщност означава един знак да е в развитие? :rolleyes:

Че се развива духовно ли? cool.gif

.. и духовно и астрално .. cool.gif

Venera Ivanova

Коя е тази Венера Пип? Ако отговора има нещо свързано с сексуална перверзия по-добре не ми отговаряй... :ph34r:

А относно Тарот - сам знаеш от къде идва и колко е изопачен чифутоидно...

В развитие си. ;) Стига да 'гепаш' Холи спирита, а не -растението за паша-Holly(wood) biggrin.gif

logo_rings_small.jpg

John Bonham - three intersecting circles. Symbolises the man-wife-child trilogy.

Venera Ivanova: This symbol also appears on The Heirophant Tarot card where the trilogy also symbolises Osiris-Isis-Horus

oven-scorpi.jpg

"Osiris-Isis-Horus"

може да бъде :

Водолей-Везни-Близнаци;

Козирог-Дева-Телец

Стрелец-Лъв-Овен

Скорпион-Рак-Риби

всичко това означава ли, че аз като близнак мога само с везни и водолей да меля брашно? А близнак и рак? Кажете ми.

Благодаря ти за отговора. Какво означава, че преди около 2000 години съзвездията са съвпадали със знаците? Че началото на зодиакалните знаци е съвпадало с началото на реалните зодиакални съзвездия ли? Защото това и сега и преди 2000 години и преди 6000 години е невъзможно.

означава че преди около 2000 и малко отгоре години точката на равноденствието,

е съвпадала с 0 градуса от съзвездието овен.

и защо мислиш че е невъзможно .

това събитие ще се повтори след около 24 000 години пак!!!

И това се нарича "прецесия на Рудолф Щайнер"(с престилка, пергели и тригълници и мистрия) cool.gif

Това 'събитие' Рудолф Щайнер и другите "12 вида астрологии" не го отчита, а го отчита 'индийската' астрология! ;)

И това се нарича "прецесия на Рудолф Щайнер"(с престилка, пергели и тригълници и мистрия) cool.gif

Това 'събитие' Рудолф Щайнер и другите "12 вида астрологии" не го отчита, а го отчита 'индийската' астрология! ;)

колега толкова си простичък че не знам вече кво да ти отговарям.

и вземи да отчетеш че мозъка ти е колкото на пиле

като нищичко не ти е ясно от астрология що не земеш да се кротнеш

аман от простаци!

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

колега толкова си простичък че не знам вече кво да ти отговарям.

и вземи да отчетеш че мозъка ти е колкото на пиле

като нищичко не ти е ясно от астрология що не земеш да се кротнеш

...не "ми отговаряй", а -научи основни неща по Астрология за да не правиш елементарни гафове, а да се нахвърляш към 'висш пилотаж'....

...не "ми отговаряй", а -научи основни неща по Астрология за да не правиш елементарни гафове, а да се нахвърляш към 'висш пилотаж'....

проблема е че на празни тикви като тебе няма кво да се отговаря

щото нема да вденат.

като толкова си наясно отговори на форумеца поставил въпроса.

а иначе разбираш от астрология толкова колкото от наноелектроника

проостееш много колега

Ааааа мииииииииии, като гледам така колегата Препънателен иска да те обори и да ни накара да се съмняваме в твоите знания, за да може той да е единствения простветен по темата и всички него да питат. ;) Иска той цялото внимание само за себе си, ама изобщо няма да го получи. cool.gif:wors:

кой въобще пък те пита нещо.

и ти на всяко гърне мерудия като смешника урко.

тва че е награмотен в астрологията , не означава

че всички са като него.

почвам да си мисля че ползвате един компютър с него biggrin.gif

адвоката, адвоката

проблема е че на празни тикви като тебе няма кво да се отговаря

щото нема да вденат.

като толкова си наясно отговори на форумеца поставил въпроса.

а иначе разбираш от астрология толкова колкото от наноелектроника

проостееш много колега

От 'нано-елетроника' и 'фройдизъм,' разбираше придворния соц. Г-астролог проф. д-р. 'Иван Станчев', чието най-голямо разбиране бе от би-сексуализъм и активно хомо-партисипантство. cool.gif

Но 'разбирачеството' в соц-ът иде от егото, като гледам съвсем ското ще го стигнеш колегата 'Станчев'.... Може и да напишеш книга: "Астрлогията и видовете би-полярни транзистори в условията на пост-модернистичния соц. реализъм".

...но пак ще си останеш без знания за прецесията и коя астрология я отчита и коя не... понеже си със скорпионско его. :P

От 'нано-елетроника' и 'фройдизъм,' разбираше придворния соц. Г-астролог проф. д-р. 'Иван Станчев', чието най-голямо разбиране бе от би-сексуализъм и активно хомо-партисипантство. cool.gif

Но 'разбирачеството' в соц-ът иде от егото, като гледам съвсем ското ще го стигнеш колегата 'Станчев'.... Може и да напишеш книга: "Астрлогията и видовете би-полярни транзистори в условията на пост-модернистичния соц. реализъм".

...но пак ще си останеш без знания за прецесията и коя астрология я отчита и коя не... понеже си със скорпионско его. :P

за да дoкажеш че не си неграмотник в астрологията(а ти си)

отговори на въпросчето поставено от А.com , вместо да убеждаваш себе си и

другите че на мен не ми е ясно.

както сам го каза вече в тоя форум- не си прочел и една книга по астрология biggrin.gif( 2.03.2009г. в 21:37ч.)

простичък си , обаче тва е от глупост

за да дoкажеш че не си неграмотник в астрологията(а ти си)

отговори на въпросчето поставено от А.com , вместо да убеждаваш себе си и

другите че на мен не ми е ясно.

както сам го каза вече в тоя форум- не си прочел и една книга по астрология biggrin.gif

простичък си , обаче тва е от глупост

Чел съм книгата на Пишкин и Паткин "как се каляваше стомната с ракия" и "Печеното прасенце на Душко Добродушко". ;)

Твойте препратки към "А.сом" ми звучат като оня стар виц по времето на соцът "А вие, защо биете негрите"?.. cool.gif

...аз ти заострям вниманието, че не знаеш елементарни неща, а ти се хвърляш на по-сложни... ;)

Освен, че си "преподавателен"(пре-продавателен) си бил и май- "нападателен"?... :P

Под невъзможно имам предвид, че е невъзможно датата, в която започва дадена зодия да съвпада с датата, в която слънцето(луната или което и да е друго небесно тяло) влиза в съответното зодиакално съзвездие.

Например, според астрологията зодия Скорпион е от 24 октомври до 22 ноември. Следва Стрелец - от 23 ноември до 21 декември. Невъзможно е Слънцето да влезе в зодиакалното съзвездие Скорпион на 24 октомври и след това на 23 декември да влезе в зодиакалното съзвездие Стрелец. Тази невъзможност се дължи на факта, че зодиакалните съзвездия не заемат еднаква част от еклиптиката. Където и да се намира прецесионната точка за целия период от около 26 000 години, такова положение -

на практика преди около 2000 години и малко отгоре,

съзвездията са съвпадали със знаците.

е невъзможно.

Ако си имал предвид, че е важно само точката на равноденствието да съвпада с 0о от Телец, то добре.

В крайна сметка оставам с впечатлението, че астролозите не се интересуват от действителния път на слънцето, луната и планетите. Важното е еклиптиката да си е там, където е и да е разделена на 12 равни части. Всичко остаанало е въпрос на интерпретации :P

Редактирано от A.com (преглед на промените)

В крайна сметка оставам с впечатлението, че астролозите не се интересуват от действителния път на слънцето, луната и планетите. Важното е еклиптиката да си е там, където е и да е разделена на 12 равни части. Всичко остаанало е въпрос на интерпретации :rolleyes:

Интересуваме се, ние, Джйотиш Астролозите на Сидералната Астрология. Такива като Преподавателният ходят по котейли и пишат хороскопите във вестниците и телевизиите, може и в нета! biggrin.gif ....може и курс да сформират- за "соц. астроложки" cool.gif

Под невъзможно имам предвид, че е невъзможно датата, в която започва дадена зодия да съвпада с датата, в която слънцето(луната или което и да е друго небесно тяло) влиза в съответното зодиакално съзвездие.

Например, според астрологията зодия Скорпион е от 24 октомври до 22 ноември. Следва Стрелец - от 23 ноември до 21 декември. Невъзможно е Слънцето да влезе в зодиакалното съзвездие Скорпион на 24 октомври и след това на 23 декември да влезе в зодиакалното съзвездие Стрелец. Тази невъзможност се дължи на факта, че зодиакалните съзвездия не заемат еднаква част от еклиптиката. Където и да се намира прецесионната точка за целия период от около 26 000 години, такова положение -

е невъзможно.

Ако си имал предвид, че е важно само точката на равноденствието да съвпада с 0о от Телец, то добре.

В крайна сметка оставам с впечатлението, че астролозите не се интересуват от действителния път на слънцето, луната и планетите. Важното е еклиптиката да си е там, където е и да е разделена на 12 равни части. Всичко остаанало е въпрос на интерпретации ;)

е нали се разбрахме че в астрологията става въпрос за знаци, не за съзвездия.

то ако погледнеш еклиптиката там има 13 съзвездия... не 12

различните съзвездия заемат различна част от еклиптиката- тоест не са по 30 градуса естествено.

и разбира се става въпрос за точката на равноденствието - тва е началото на зодиака.

Чел съм книгата на Пишкин и Паткин "как се каляваше стомната с ракия" и "Печеното прасенце на Душко Добродушко". ;)

Твойте препратки към "А.сом" ми звучат като оня стар виц по времето на соцът "А вие, защо биете негрите"?.. cool.gif

...аз ти заострям вниманието, че не знаеш елементарни неща, а ти се хвърляш на по-сложни... :P

Освен, че си "преподавателен"(пре-продавателен) си бил и май- "нападателен"?... :rolleyes:

смешко, а твойто нежелание да отговориш на "А.сом" ми напомня поговорката

абе не знам как е ама не е така

е и още не е ясно кво мисли Джйотиш астрологията biggrin.gif

А някой да знае защо е това разминаване между реалните съзвездия и зодиакалните такива? Защо астролозите не са направили една небесна карта, на която еклиптиката да е "заета" от 12 съзвездия и те да съвпадат с 12-те зодии?

"Аз пък казвам, че майка ти е к..рва, и въобще не ме интересува, дали имаш майка или- не"

biggrin.gif

...май започна като ба'ат Дийнката да опонираш, като децата със същото, само и само защото трябвало да се опонира?... cool.gif нали нямаш и нещо от Овен, пак марсов Скорпи. :sobbing:

Да се върнем на първоначалния обвинителен акт срещу тебе? Ти знаеш ли що е 'прецесия', какво може да има прецесия и коя Астрология отчита прецесията и коя- не, или се надяваш със зидаро-замазвачески щайнерски номера на "майестро-зидар" за замаскираш фугите в Астрологията си с "мистериозната" си мистрия?... cool.gif

А някой да знае защо е това разминаване между реалните съзвездия и зодиакалните такива? Защо астролозите не са направили една небесна карта, на която еклиптиката да е "заета" от 12 съзвездия и те да съвпадат с 12-те зодии?

е според митологията силите образували света са дошли от 12 посоки

тоест тва е зодияка.

трябва да приемеш че не само астрологията , но и всяко друго нещо

на земята е условно и относително.

например нищо не е дълго точно 3 метра. тва е условно.

математиката се крепи на аксиоми- отново условно.

така е и със зодиака- условно е разделен на 12 равни части.

а ти можеш да си измислиш и такава астрология , която взема предвид

реалните отношения.

предполагам че има и такива астролози, не знам.

...май започна като ба'ат Дийнката да опонираш, като децата със същото, само и само защото трябвало да се опонира?... cool.gif нали нямаш и нещо от Овен, пак марсов Скорпи. :brick wall:

Да се върнем на първоначалния обвинителен акт срещу тебе? Ти знаеш ли що е 'прецесия', какво може да има прецесия и коя Астрология отчита прецесията и коя- не, или се надяваш със зидаро-замазвачески щайнерски номера на "майестро-зидар" за замаскираш фугите в Астрологията си с "мистериозната" си мистрия?... cool.gif

чакаме да ни просветлиш за прецесията в джйотиш астрологията

да се посмееме малко :sobbing:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.