Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при откриване и премахване на вируси, троянски коне и др., част 2

Featured Replies

И какво се чудиш? Дай на Kaspersky да го премахне и си готов. После пусни пълен скан с най-новите дефиниции.

• Отговори 981
  • Прегледи 142,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега, изтеглете ATF Cleaner Запазете го на вашия десктоп. Кликнете два пъти върху ATF-Cleaner.exe , за да стартирате програмата. Кликнете на Select All, който се намира в най-долната част на спи

• Моля, прикачете файла: c:\windows\system\msdct.exe в 4storing.com и пуснете линка за изтегляне в следващия си пост.

• Браво! Обаче логовете са чисти. Все пак, нека продължим: Стъпка 1: Сега, изтеглете ATF Cleaner Запазете го на вашия десктоп. Кликнете два пъти върху ATF-Cleaner.exe , за да старти

Публикувани изображения

• 4 седмици по-късно...

На компютъра на един колега в службата се е лепнало нещо, което блокира действието на антивирусните програми. До преди да го усетя компютъра беше с аваст (домашната версия). Сега при сканиране стига до някъде и блокира компютъра, така че нямам реакция и при ctrl+alt+del. Пробвах през safe mode (със мрежа, без мрежа и само с командпромпт). Смених антивирусната с касперски и имаше същия ефект. пробвах с досовския ф-прот без да зареждам windows-а - нищо не откри?!? Само да кажа, че аваста хвана преди това на две места Win32:Lineage-323, който обаче е стар вирус и едва ли е причината за сериозния блокаж. Пробвах да трия последния преди блокажа сканиран файл, но или вируса успешно мигрира, или се е настанил на много места... Сега съм решил да сваля харда и да го закача като секънд диск на моята машинка и така да го сканирам, но се опасявам да не насея вируси навсякъде... Дайте някакъв съвет!

Моят съвет е да стартираш някое лайв СД и от него да сканираш за вируси. Касперски предлагат доста добро лайв СД, в което се интегрира антивирусната им програма и се сканира харда на заразения компютър.

Но блокиравето може да е от това, че се опитват да сканират файл, който се използва от операционната система и е заключен. Та според мен най-добрият вариянт е лайв СД.

Това със закачането на харддиска и сканиране от друг компютър е класическо решение. Другото ти го е подсказал Тигертрон. Третото е преинсталация на Windows с форматиране на основния дял на харддиска.

Троянците по правило блокират ъпдейтването на антивируса и често спират работата му. На вече заразен компютър не може да се помогне с инсталация на нова антивирусна или преинсталация на старата.

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Свали си от тук portable антивирусни, влез под Safe Mode и чисти

http://store2.data.bg/vaniosv/Portable/Nod...-11-08-2007.exe

http://store2.data.bg/vaniosv/Portable/Por...206.0.2.614.rar

http://store2.data.bg/vaniosv/Portable/SUPERAntiSpyware.exe

http://store2.data.bg/vaniosv/Portable/DrWeb%204_44.exe

http://store2.data.bg/vaniosv/Portable/Mal...%20Portable.exe

Дано бях полезен. Пиши какъв е резултата

Може да опиташ и SDFix http://store2.data.bg/vanchik/AntiVir+Anti...overs/SDFix.rar

Ето и инструкция http://saule.sporaw.ru/library/sdfix.html

Редактирано от vanio (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Днес на няколко пъти нета ми изчезва, на два пъти ми се появи преди това следното нещо "Generic Host Process for Win32 Services has encountered a problem and needs to close.We are sorry for the inconvenience."....Може ли някой да ми даде съвет какво да правя ?!?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

РЕШЕНИЕ на проблема със спирането на интернета 5-10мин след стартирането на PC-то...

При стартирането на windows-a се стартира един процес ntlansec.exe - гадното вирусче, което блокира отварянето на страници и се налага да рестартирате РС-то за да тръгне... След, което тръгва за 5 мин (докато отново се стартира процеса ntlansec.exe) и съответно вече спират да се отварят страници...

РЕШЕНИЕ:

Процеса е сложен на startup. Трябва да го спрете от:

Start --> Run (Изпълнение) --> msconfig --> OK

Отваря се прозорче, е което отивате на Startup (намира се в менютата отгоре предпоследното в дясно)

Там търсите ntlansec.exe и му МАХАТЕ отметката от квадратчето отпред.

След това давате Apply (Приложи) и ОК и рестартирате компютъра.

След рестарта ще ви излезе едно прозорче само с бутон ОК. Това е защото сте правили промени в Startup-а. Слагате му отметката в квадратчето (Don't show ...) и тогава давате ОК (за да не ви се отваря това прозорче всеки път като рестартирате windows-a.

Айде и честито на печелившите. B)

П.П. Този вирус четох, че го чисти Avira AntiVir

Повечето антивирусни като авира вече го трият. Вируса се намира в C:\Windows\System\ntlansec.exe

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Днес на няколко пъти нета ми изчезва, на два пъти ми се появи преди това следното нещо "Generic Host Process for Win32 Services has encountered a problem and needs to close.We are sorry for the inconvenience."....Може ли някой да ми даде съвет какво да правя ?!?

След като King_Of_Kings казва че Авира го чисти от този линк може да получиш промоционален ключ за Avira Premium Security Suite 90 дни ползване.

https://license.avira.com/en/promotion-hylm9fbv7chaxs8zbl83

Редактирано от sister (преглед на промените)

Сложих си Авира но тя до сега ми хвана 6 такива вируса.Видях се в чудо вече цяла седмица да сменям антивирусни ,да правя какво ли не и пак няма ефект. sad.gif Уиндоуса ми е на БГ и ако някой ми дава съвети ,къде да влизам и какво да правя ще ми е трудно да се ориентирам.

Редактирано от Lukanka (преглед на промените)

Сложих си Авира но тя до сега ми хвана 6 такива вируса.Видях се в чудо вече цяла седмица да сменям антивирусни ,да правя какво ли не и пак няма ефект. sad.gif Уиндоуса ми е на БГ и ако някой ми дава съвети ,къде да влизам и какво да правя ще ми е трудно да се ориентирам.

Авира би трябвало да ти е изтрила вируса cool.gif

Би трябвало, но не ги чисти sad.gif Още 4 хвана...Незнам какво да правя sad.gif И всички са Temporary Internet Files които са заразени с Win32

Редактирано от Lukanka (преглед на промените)

Би трябвало, но не ги чисти sad.gif Още 4 хвана...Незнам какво да правя sad.gif И всички са Temporary Internet Files които са заразени с Win32
Ако инсталираш и стартираш примерно Trojan Hunter от http://www.misec.net/ - сигурно още ще неутрализира. Помагал ми е при ползване на Авира и са се съвместявали добре. Ако ти се занимава - защото могат да се направят още много различни неща. Поздрави
Ако инсталираш и стартираш примерно Trojan Hunter от http://www.misec.net/ - сигурно още ще неутрализира. Помагал ми е при ползване на Авира и са се съвместявали добре. Ако ти се занимава - защото могат да се направят още много различни неща. Поздрави

Изтеглих си Trojan Hunter и мислех да питам дали са съвместими с Авира и няма ли да пречи на антивирусната.Защото не разбирам много.

Изтеглих си Trojan Hunter и мислех да питам дали са съвместими с Авира и няма ли да пречи на антивирусната.Защото не разбирам много.
Вече съм ти отговорил - инсталирай и стартирай с него цялостно сканиране. После прецени дали да го оставиш да работи заедно с Авира- той също е с охранителни функции в реално време. Поздрави

и кои анти вирустни програми си ползвал?

ако можеш да дадеш под каво име го засича авирата (става дума за вируса)- може да се измисли лек

Редактирано от jofena (преглед на промените)

и кои анти вирустни програми си ползвал?

ако можеш да дадеш под каво име го засича авирата (става дума за вируса)- може да се измисли лек

Слагах Касперски , AVG , Avast -която ми ловеше тeзи файлове и ми ги показваше като заразени с вируса Win32.Авира пак ги хваща като Троянски коне ,слагам ги под Карантина и ги трия.Инсталирах си Trojan Remover и дано с него успея да ги махна.Ако някой може да ми помогне ще съм му благодарна.

Trojan Remover e друга идея - и какво изобщо направи ? Поздрави

Задължително преди сканирания си изключвай System Restore - a. В Control panel от там System и на System Restore и отмяташ Turn Off. Много гадини се крият там докато сканираш. cool.gif

Задължително преди сканирания си изключвай System Restore - a. В Control panel от там System и на System Restore и отмяташ Turn Off. Много гадини се крият там докато сканираш. cool.gif

Ще изключа System Restore ако мога да го намеря....Уиндоуса ми е на БГ.

Предполагам "Контролен панел" "Система" - "Възстановяване на системата" и слагаш отметката на "Изключи възстановяването на системата" - или нещо такова в зависимост от преводачите

Десен бутон върху иконата на Моят Компютър-свойства-възстановяване на системата слагаш отметка пред "изключи възстановяване на системата"-приложи-ок и това е

b66cc8eaba84cdd6.jpg

fcddb5e34cda305c.jpg

Слагах Касперски , AVG , Avast -която ми ловеше тeзи файлове и ми ги показваше като заразени с вируса Win32.Авира пак ги хваща като Троянски коне ,слагам ги под Карантина и ги трия.Инсталирах си Trojan Remover и дано с него успея да ги махна.Ако някой може да ми помогне ще съм му благодарна.

това Win32 не името на вируса а част от името . без името ще е малко трудно да ти помогна

другото което ми трябва като инфо е в кои фаилове ги засича (кои са заразените фаилове)

със касперски и авирата като ги засече какбо ри дава да правиш :

даги сложиш по карантина

да ги дезентифицираш

да ги изтриеш

Ето още един вирус дето прави същото.

Мрежата ви работи. Влизате в локални страници, имате пинг до VPN вървъра, а в същото време като се опитате да си свържете интернета ви дава веднага грешка 800.

Това се дължи на вируса VMwareService.exe

Може да го спрете от:

start --> Run... --> msconfig --> Services (преди Startup) и там търсите VMwareServices.exe и му махате отметката. После Apply (Проложи) и ОК.

Ако ви иска рестарт на компютъра давате "Yes" ...

После може да изтриете вируса, който се намира в:

C:\WINDOWS\Prefetch\

и там търсите VMwareService.exe и го изтривате...

Аз бих те посъветвал следното, изключи System Restore и мини в режим Safe mode, свали си Dr. WEb Curent и сканирай мисля, че ще ги изчисти. Може да пробваш и с други скенери. :cheers:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.