Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при откриване и премахване на вируси, троянски коне и др., част 2

Featured Replies

Дали няма да стане,ако сложа диска на Windowsa и му дам да се поправи?

• Отговори 981
  • Прегледи 142,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега, изтеглете ATF Cleaner Запазете го на вашия десктоп. Кликнете два пъти върху ATF-Cleaner.exe , за да стартирате програмата. Кликнете на Select All, който се намира в най-долната част на спи

• Моля, прикачете файла: c:\windows\system\msdct.exe в 4storing.com и пуснете линка за изтегляне в следващия си пост.

• Браво! Обаче логовете са чисти. Все пак, нека продължим: Стъпка 1: Сега, изтеглете ATF Cleaner Запазете го на вашия десктоп. Кликнете два пъти върху ATF-Cleaner.exe , за да старти

Публикувани изображения

Пробвай да си сложиш последната версия на Касперски Итернет Секюрити 6.0! Предполагам, че проблеми няма да имаш след това!

Дали няма да стане,ако сложа диска на Windowsa и му дам да се поправи?

Ако инсталациония ти диск има интегриран SP2 може, но в противен случай няма смисъл. Въпреки, че и да има интегриран SP2 пак мисля, че няма да помогне.

Сега се сетих нещо - деинсталирай SP2 от контролния панел и после отново инсталирай SP2 - би трябвало да помогне :down:

Слаб ми е компа за нея-Аthlon na 650 Mhz s 256 RAM ;) Иначе с удоволствие

Лошото е,че не знам как точно да махна SP2 и пак да го сложа ;) Ще оставя борбата сега и ще продължа утре.

Ако си инсталирал първо уиндоус и после Service Pack 2 би трябвало да го има в Add/Remove programs откъдето и можеш да го деинсталираш и после да си го инсталираш наново.Ако диска ти е бил с вграден SP 2 мисля че не можеш да го махнеш.

SP2 ми е вграден и мисля,че не мога да го махна.Мисля,че няма да има проблем,ако си сложа друга стена(Agnitum Outpost ili BlackIce),нали?

Пробвай следните стъпки :

Start/Run --> cmd.exe

в отвореният command prompt напиши:

netsh.exe winsock reset

натисни Enter,след това рестартирай.

Ако не помогне,пробвай да регистрираш следните DLLs :

Start/Run, пишеш:

regsvr32 %windir%\system32\atl.dll

Еnter

повтаряш процедурата с другите DLLs.

regsvr32 %windir%\system32\hnetcfg.dll

regsvr32 %windir%\system32\netshell.dll

regsvr32 %windir%\system32\netcfgx.dll

regsvr32 %windir%\system32\netman.dll

След което - рестарт.

Пробвах това,което каза chichomitko-не стана.Пробвах да поправя системата с диска на Windowsa-пак не стана.Сега ще пробвам това,което е написал Lada_1500 и да видим какво ще стане

Може аз да бъркам ,но в бързината с която четях другите отговори никъде не се споменава дали не си спрял услугата (service-a) на Firewall-a!!!

Много е вероятно ако си ползвал TuneUP Utilities 2006 или intelli.HyperSpeeder 2005 (Advanced WindowsCare)...

Казваш че си сканирал с ewido anti-malware 3.5

пробвай с тази алтернатива a-squared Free 1.6.5 (www.emsisoft.com)

Ползвам Ace Utilities и не знам какво значи това,което си написал.Сега ще пробвам и с това-a-squared Free 1.6.5.Дано да стане

Когато сканирах с HijackThis,ми направи впечатление следния надпис-Winlogon Notify-SenseSrv-sensesrv.dll(file missing).Spy Sheriff не откри.Но може ли от това да не иска да стартира стената?

Сложи друга стена до следващата преинсталация,не слагай тази на касперски защото е несъвместима с Аваста който имаш.

Мисля да сложа BlackIce,че най-много ми допада.Само мие чудно какъв е тоя файл,който липсва- Winlogon Notify-SenseSrv-sensesrv.dll(file missing)

Mного правилна забележка на B-boy[styLe].

Начина да провериш страртиран ли е сървиза е следният :

Start / Run Пишеш services.msc и натискаш Ener

Oтваря ти се този прозорец,скролваш до долу в дясното поле и Windows Firewall / Internet Connection Sharing (ICS) service,трябва да изглежда така :

serv3cc.th.gif

Ако не е,десен бутон върху него,properties и променяш настройките.

Изобщо я няма Firewall-a в менюто.Искам да отбележа,че преди да се заразя,си я използвах.И да ви питам за това,което писах по-горе,че ми липсва някакъв файл и дали може да е от него.Благодаря за усилията на всички.Може и аз да не правя нещо както трябва,но се опитвам :ph34r:

Щом ти пише в hijack sensesrv.dll(file missing) тва значи че вьпросния длл липсва,има го в регистрите но на практика го няма ---> тоест ти си го изтрил с някоя от програмите с които си сканирал така че споко не се шашкаи за него.А тоя длл е бил 100% некъв бацил щом в гугала няма никва информация за него.

Имам проблем.Заразих се от един крак с вируси.Използвам Аваст Про и той успя да хване почти всичко.Но имаше и spyware,един от който и SpySheriff.Чистих с Ewido,Spy Ememrgency i XoftSpy.Уж ми показва,че всикое чисто,но не ми дава да си включа вградената стена в Windowsa.Някой може ли да ми каже защо и как мога да го оправя.Мерси предварително

Eдин доуточняващ въпрос: Можеш ли изобщо ДА ВКЛЮЧИШ стената на Вин-а или не? Какво означава "не ми дава да си включа" - че изобщо не можеш да я включиш или я включваш и след малко тя се оказва изключена?

Ако е първия случай - трябва ти repaire на Windows или поне на winsock-a. Ako e втория - имаш още активна гадина. В подобен случай аз се оправих като инсталирах еднократно Panda Internet security - demo версията, която изчисти гадината ( тя изключваше след не повече от 30 сек. от включване не само стената на Windows, но и Zonealarm, която ползвах).

Успех! :bye:

Изобщо не ми дава да я включа.Може и да имам още някаква гадина,защото има един файл в Темп-а,който не мога да изтрия по никакъв начин(Perflib_Perfdata_158.dat),но сканирах с Ewido,Spy Emergency,XoftSpy i a-squared Free-според тях съм чист.И не знам вече какво да направя,освен да си сложа друг Firewall

Казах ти вече,опитай да поправиш Уина и си сложи друга стена ако не стане.Липсва ти файл който антивирусната ти е делнала защото е бил заразен,разбира се те е питала дали да го трие ама не си догледал.Аваст има една функция като открие файл със вирус има бутон "поправи",интересно от него дали да е станало без да се трие файла.

Ok,мерси на всички за усилията

• 3 седмици по-късно...
Ok,мерси на всички за усилията

Можеш да пробваш със Спасителния диск на Касперски, който поразкрасих малко:

Eто нова версия на спасителния диск както с автоматично конфигуриране на мрежата, така и с мрежов конфигуратор. В този исо файл има 2 версии на Мозила Файърфокс - вградена в операционната система и портативна версия. Добавих портативната версия тъй като имах проблем при стартирането на вградената такава. Използвайте една от двете версии, без значение коя. В тази версия на спасителния диск някои програми (речника, архиватора, портативния файърфокс, НФО вюъра, портативен абиуорд и миранда) ги няма в менюто и трябва да се стартират ръчно от папката програми. Ами това е от мен, да си го ползвате със здраве и по-рядко да висе налага това.

---

Значи можеш ръчно да конфигурираш мрежата от GO->System->Network->PE Network Configurator, въвеждат се ръчно като избереш "Use the following IP address:" или автоматично от "Obtain an IP address automatically". Също така трябва да въведеш и име на компютъра и в коя мрежа е чрез "DNS & Wins" и "Network Identification".

Малко по-лесно става от GO->System->Network->Load Network Support (GUI) и натискаш Ентър, като се зареди. Тук всичко се пише на едно място. Ами успех. При мен тръгна без проблеми на автоматично конфигуриране

Аааааа тъй като често имам проблем със зареждане на Firefox, направих друг спасителен диск, в който вкарах опера. Тя се зарежда винаги и работи добре. Новата версия на Спасителния диск е Тук

Хайде късмет и здраве на всички!

Сваляш рар файла, разархивираш го, записваш го на СД и стартираш от него. Отиваш на GO->Programs->Kaspersky Internet Security->Start. Отиваш на Scan и избираш хаддиска ти и даваш Старт. След като сканирането завърши можеш да стартираш Тотал командер-а и да изтриеш това което не може. Късмет cool.gif

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Мерси за труда,но аз вече реших проблема благодарение на infinity1305 :offtopic_s: .Оказа се,че имам изтрит reg(sharedaccess).Свалих си го и си го стратирах.След това рестартирах компа и сега всичко е наред.Просто забравих да напиша тук,че вече всичко е ок.Мерс все пак :bye:

• 1 година по-късно...

Здравейте,

нуждая се от помощта ви спешно!

Със Kaspersky Internet Security 2007 съм. ProActive Defense ми даде следното съобщение

Keylogger detected. Process is trying to redirect keyboard input.

Ето по-подробно в текстовия репорт

Proactive Defense : running

---------------------------

Events monitored: 3

Blocked: 0

Start time: 25.7.2007 г. 17:24:25

Duration: 00:07:17

Detected

--------

Status Object

------ ------

Events

------

Time Name Event

---- ---- -----

25.7.2007 г. 17:25:31 \Driver\SynTP Keylogger detected. Possible driver name is system32\DRIVERS\SynTP.sys.

25.7.2007 г. 17:26:37 \Driver\SynTP Keylogger detected. Possible driver name is system32\DRIVERS\SynTP.sys.

25.7.2007 г. 17:27:37 \Driver\SynTP Keylogger detected. Possible driver name is system32\DRIVERS\SynTP.sys.

Registry

--------

Time Application Key name Value name Data Data type Operation type Status

---- ----------- -------- ---------- ---- --------- -------------- ------

Моля ви за помощ!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.