Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при откриване и премахване на вируси, троянски коне и др., част 2

Featured Replies

Ето какво ми показа доклада :TrojanHunter Scan Report - Saved 2008-12-21 00:32

Found adware file: C:\Program Files\Webteh\BSplayerPro\bplay.exe/Upx.uzanmvod (Adware.BSPlay.100)

Found adware file: C:\Program Files\Webteh\BSplayerPro\bsplay.exe/Upx.sjfmbobk (Adware.BSPlay.100)

Found trojan file: C:\WINDOWS\system32\KBDDLL.DLL (Generic.Vundo.C) Може ли да ми каже сега някой как да ги изтрия ,за първи път работя с такава програма-скенер и не съм на ясно.Неможах да ги сложа под карантина, а ми се появиха отдолу при самото сканиране

• Отговори 981
  • Прегледи 142,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега, изтеглете ATF Cleaner Запазете го на вашия десктоп. Кликнете два пъти върху ATF-Cleaner.exe , за да стартирате програмата. Кликнете на Select All, който се намира в най-долната част на спи

• Моля, прикачете файла: c:\windows\system\msdct.exe в 4storing.com и пуснете линка за изтегляне в следващия си пост.

• Браво! Обаче логовете са чисти. Все пак, нека продължим: Стъпка 1: Сега, изтеглете ATF Cleaner Запазете го на вашия десктоп. Кликнете два пъти върху ATF-Cleaner.exe , за да старти

Публикувани изображения

Ето какво ми показа доклада :TrojanHunter Scan Report - Saved 2008-12-21 00:32

Found adware file: C:\Program Files\Webteh\BSplayerPro\bplay.exe/Upx.uzanmvod (Adware.BSPlay.100)

Found adware file: C:\Program Files\Webteh\BSplayerPro\bsplay.exe/Upx.sjfmbobk (Adware.BSPlay.100)

Found trojan file: C:\WINDOWS\system32\KBDDLL.DLL (Generic.Vundo.C) Може ли да ми каже сега някой как да ги изтрия ,за първи път работя с такава програма-скенер и не съм на ясно.Неможах да ги сложа под карантина, а ми се появиха отдолу при самото сканиране

Generic.Vundo.C е източникът на проблемите при теб - програмата може да го неутрализира. Просто спокойно я разучи - аз не съм я ползвал почти година. Поздрави

• 3 седмици по-късно...

YOUR MOTHER NAKED hahahaha pif

Panda го засича и елеминира при получаване можеш да пробваш да го изчистиш и с това

http://www.pandasecurity.com/activescan/in...S&IdPais=63

или с това http://www.freedrweb.com/cureit/

Сканирането трябва да се извърши в режим Safe mode при изключена System Restore

Голямо търсене и чистене падна в Safe Mode... уж всичко изчистих от този скапан вирус! Дано нямам повече проблеми! Късмет и на останалите, които са се инфектирали ;)

След прясна инсталация на Уин имах на Ц-то 28GB фрее и само 2GB заето пространство, така, да ама не - след 2 дни имам само някакви ка свободно, цялото Ц заето, казаха ми че тва е вирус който копирал ли копирал файлове някаде, но нито разбрах къде, нито ми го засича NOD-а, нито намерих някаде инфо как да го оправя или поне да разбера какво точно е станало.

Помагайте че работата дроб :idea:

Надявам се да съм уцелил форума за тази питанка, ако не - ще прощавате ;)

Изтеглете ESET SysInspector

http://www.eset.bg/download/sysinspector.html

- Стартирайте програмата чрез SysInspector.exe

Програмата ще започне да събира информация за ситуацията на машината Ви.

- Когато "Инспекторът" е готов и log файлът - генериран , изберете File > Save Log

- Потвърдете желанието си

Изберете да запазите файла някъде и след това го прикачете в:

http://www.4storing.com

И дайте линк.

Здравейте,имам проблем от два дни с ниакакав вирус който ми блокира скайпа.Определено сам бос сас тази материа и ако може да ми садействате.Казаха ми да драпна Spybot и тя хвана мисля нещо и го махна но като пусна пак скайпа и пак блокира. С AVG сам.Благодаря. sad.gif

Редактирано от titi23 (преглед на промените)

Вчера майка ми беше на компа и приела някакъв файл, който сам се изпраща до всички абонати в скайп. Слава богу като си пуснах моя скайп се опита да се прати обаче скайп не може да изпраща файлове до над 50 човека и не заразих други компютри. Трия файловете от всички папки темп и те пак се появяват, сканирах с всякакви програми за spyware и не го откриха, сега чакам spyware doctor да завърши пълното сканиране. Не знам дали е от този файл но след като се е получил ми откри 2 вируса които изтрих, може той да ги е свалил. sad.gif На снимката е файла като се е дублирал и с друго име.

Вчера майка ми беше на компа и приела някакъв файл, който сам се изпраща до всички абонати в скайп. Слава богу като си пуснах моя скайп се опита да се прати обаче скайп не може да изпраща файлове до над 50 човека и не заразих други компютри. Трия файловете от всички папки темп и те пак се появяват, сканирах с всякакви програми за spyware и не го откриха, сега чакам spyware doctor да завърши пълното сканиране. Не знам дали е от този файл но след като се е получил ми откри 2 вируса които изтрих, може той да ги е свалил. sad.gif На снимката е файла като се е дублирал и с друго име.

Цялата папка Temp можеш да я изтриеш.

Изтегли програмката:Malware&Antimalware

сканирай с нея и изчисти вируса.Кажи на майка си друг път да си отваря очите каккво качва на компа.

Редактирано от Remington (преглед на промените)

Изтегли програмката:Malware Antimalware

сканирай с нея и изчисти вируса.Кажи на майка си друг път да си отваря очите каккво качва на компа.

Мерси сега ще сканирам.

Ако можеш => архивирай и качи някъде посочените от теб в прикачената снимка файлове.

MBAM би трябвало да го чисти наистина, защото съм им го пращал.

Avira Antivir със сигурност го лови и тя като BDS/Agent.aatw или нещо от сорта.

NAKED-girl.com 	 MALWARE

The file 'NAKED-girl.com' has been determined to be 'MALWARE'. Our analysts named the threat TR/Drop.Agent.aegz.1. The term "TR/" denotes a trojan horse that is able to spy out data, to violate your privacy or carry out unwanted modifications to the system.Detection is added to our virus definition file (VDF) starting with version 7.01.01.95.

Filename 	Result

YOUR-DAD-NAKED-ha...ha.PIF 	 MALWARE

The file 'YOUR-DAD-NAKED-hahahaha.PIF' has been determined to be 'MALWARE'. Our analysts named the threat BDS/Agent.aatw. The term "BDS/" denotes a Backdoor-Server program. Backdoor-Server programs are used to spy out, modify or delete data.Detection is added to our virus definition file (VDF) starting with version 7.01.01.94.

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

След като направих снимката пак ги изтрих и за сега още не са се появили, може да се е поуспокоил вируса biggrin.gif

П.п. Изтрих с Malwarebytes няколко троянчета и други и ще видим, ако започнат някакви проблеми пак ще пиша.

Редактирано от karrlito (преглед на промените)

А тук съм показал как се трие ръчно този вирус!

По този начин се трият и вариациите на вируса с guis и lesbian и т.н.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

А тук съм показал как се трие ръчно този вирус!

Благодаря ще пробвам и твоя метод. Аз преди бях гледал темата, но не знаех че вируса е същия.

Здравейте,имам проблем от два дни с ниакакав вирус който ми блокира скайпа.Определено сам бос сас тази материа и ако може да ми садействате.Казаха ми да драпна Spybot и тя хвана мисля нещо и го махна но като пусна пак скайпа и пак блокира. С AVG сам.Благодаря. sad.gif

Сканираи с Malwarebytes Anti-Malware 1.32 й SUPERAntiSpyware 4.24.1004 Final препоръчвам ти да махнеш АVG и си сложи Avast или Avira.

Вирус от типа "троянски кон" удари по българските потребители на Skype и ICQ, оплакаха се пострадали пред "24 часа".

Вирусът се разпространява мълниеносно и чрез имейли и чат форуми, но повечето жертви са клиенти на програмите за интернет комуникация Skype и ICQ.

Най-коварното е, че заразата се изпраща като прикачен файл от компютри на близки хора, които дори не подозират, че го правят.

Заразата е изключително опасна, защото събира като пчеличка пароли, имена и прякори, които използваме, за да влезем в пощата си, както и за достъп до портали с банкова информация например.

В същото време коварният вирус, който миналата седмица създаде проблеми и в МВР, изтрива ценна информация от компютъра.

АНТОН ГЕОРГИЕВ

Източник: в-к 24 часа

Добре, чакай не успях да го разбера...

Пращат ти EXE, което би трябвало да ти инсталира снимки или какво? ЛОЛ biggrin.gif

За по-незапознатите - Не приемайте снимки с разширение EXE biggrin.gif

А иначе троянец в JPG - малко трудно :)

Вирус от типа "троянски кон" удари по българските потребители на Skype и ICQ, оплакаха се пострадали пред "24 часа".

Вирусът се разпространява мълниеносно и чрез имейли и чат форуми, но повечето жертви са клиенти на програмите за интернет комуникация Skype и ICQ.

Най-коварното е, че заразата се изпраща като прикачен файл от компютри на близки хора, които дори не подозират, че го правят.

Заразата е изключително опасна, защото събира като пчеличка пароли, имена и прякори, които използваме, за да влезем в пощата си, както и за достъп до портали с банкова информация например.

В същото време коварният вирус, който миналата седмица създаде проблеми и в МВР, изтрива ценна информация от компютъра.

АНТОН ГЕОРГИЕВ

Източник: в-к 24 часа

Смляха се да пущат теми за едно и също нещо...Е чети ТУК!

Здравейте,преди 3-4 дни ми спря интернета, но мога да използвам скайп и да си пиша(въобще мога да правя всичко на скайп).Чаках няколко дни и си мислих, че е от интернета,но уви вчера звънах на доставчика и ми казаха , че това бил някакъв нов вирус,който засягал интернета.

Дава ми ,че имам интернет компа и всичко е ок,но като влезна в мозилата,хром или интернет експлоуър нямам интернет.И пак повтарям скайп имам.

Било вирус и се пробвах да го махна с нод32 но не намира нищо, и с туне ъп нестава.При което звънах на доставчика и ми казаха,че те направо си го преинсталирали.Пробвах да си инталирам Spybot,но тъйкато не може да се ъпдейтва базата с вируси не става...Моля съфорумници ПОМОГНЕТЕ ! sad.gif

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.