Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Kaspersky Anti-Virus/Internet Security 2009 - част 2

Featured Replies

Добре а разликата м/у КАВ и КИС голяма ли е ? Смисъл до сега бях с КИС и нямах никакви проблеми , но минах на КАВ ( заради лиценза ) ... Също така коя се ползва повече ?

• Отговори 537
  • Прегледи 48,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нова финална версия 2009 8.0.0.523: Kaspersky Anti-Virus 2009 (8.0.0.523)EN Kaspersky Internet Security 2009 (8.0.0.523)EN Kaspersky Anti-Virus 2009 (8.0.0.523)RU Kaspersky Internet Securi

• Инструмент за деинсталиране на продуктите AVG: 32 bit 64 bit Инструмент за деинсталиране-универсален( не е пробван ) =>> http://www.appremover.com/

• Прав си От бързане не прецених,че там е по удачното място.Затова пък сега го направих като хората http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1405249

Публикувани изображения

Ето ти разликите - http://www.kaspersky.com/compare

П.П. А коя се предпочита е труден въпрос, едва ли някой може да отговори на него.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Здравейте , имам проблем с Касперски - твърде много защитава компютъра biggrin.gif Вижте на снимката как пише , че един вид Касперски ми ограничава възможностите на интернета - аз поне така го разбирам . Като го изключа ми става зелено и скоростта се дига ( не с ного , но достатъчно - най-вече се закачат повече сийдъри ) Някой може ли да ми каже къде от настройките да го оправа ? Благодаря предварително . С КИС нямах такъв проблем sad.gif

post-175189-1231349246_thumb.jpg

Аз пък имам такъв проблем с KIS -

;)hlevoust имаше преди време не съвместимост с центъра на защита при windows,но това не означава,че програмата не работи,аз ползвам по-стара версия и нямам проблем и с най-новата финална версия 506 също.

Ползвам Windows Vista ,не знам има ли значение,но когато бях под XP и не се обновяваше, имах същите съобщения.

wjc6yf.jpg

Здравейте , имам проблем с Касперски - твърде много защитава компютъра biggrin.gif Вижте на снимката как пише , че един вид Касперски ми ограничава възможностите на интернета - аз поне така го разбирам . Като го изключа ми става зелено и скоростта се дига ( не с ного , но достатъчно - най-вече се закачат повече сийдъри ) Някой може ли да ми каже къде от настройките да го оправа ? Благодаря предварително . С КИС нямах такъв проблем sad.gif

Ами по-логично е да имаш проблем с КИС ,той е с вградена стена,КАВ няма как да ограничава,понеже при него липсва такава.

Аз никъде не виждам на снимката да има връзка с програмата.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Решението е да промениш настройките както съм ти показал.Кис 2009 ти спира връзките при ползване на торент клиента

468eec4fe87f.jpg

Аз пък имам такъв проблем с KIS -

Аз пък нямам никакъв cool.gif

94319a420418.jpg

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

...hlevoust имаше преди време не съвместимост с центъра на защита при windows,но това не означава,че програмата не работи,аз ползвам по-стара версия и нямам проблем и с най-новата финална версия 506 също...

Така е, но проблемът не съществува много отдавна.

Що се отнася до цвета на иконката на торент клиента, то nikssi бе дал линк към анимирано решение на проблема с промяна на една от настройките на торента и иконката си става зелена, а скоростта е повече от приемлива - около и над 3 МВ/сек.

Потърси го в темата, че не го намирам в момента.

Що се отнася до цвета на иконката на торент клиента, то nikssi бе дал линк към анимирано решение на проблема с промяна на една от настройките на торента и иконката си става зелена, а скоростта е повече от приемлива - около и над 3 МВ/сек.

Потърси го в темата, че не го намирам в момента.

В отговора ми има решението и просто трябва да му зададе - по правило на приложението.

Shek0 в началото на 2 част има връзка към Центъра за поддръжка

http://support.kaspersky.ru/kis2009

Толкова ли е трудно за такива проблеми да се ползва връзката за решаването им ohmy.gif

Имам едно въпросче към феновете на програмката: в официалния сайт на българския представител, на главната страница, в горният десен ъгъл има разположено едно чадърче, което много напомня логото на една друга антивирусна програма, но с друг цвят. Дали от Касперски знаят за това, дали е приемливо, и дали по този начин представителя за България не признава косвено, че конкурентната програма е по-добра и затова ползва косвено нейни символи??? cool.gifcool.gifcool.gif

Имам едно въпросче към феновете на програмката: в официалния сайт на българския представител, на главната страница, в горният десен ъгъл има разположено едно чадърче, което много напомня логото на една друга антивирусна програма, но с друг цвят. Дали от Касперски знаят за това, дали е приемливо, и дали по този начин представителя за България не признава косвено, че конкурентната програма е по-добра и затова ползва косвено нейни символи??? cool.gifcool.gifcool.gif

Лъвът Rising долу вдясно също ползва чадърче - лошо, ако е затворено не от ползвателя си..."Май при всички с чадърчета се случва... " Поздрави

Лъвът Rising долу вдясно също ползва чадърче - лошо, ако е затворено не от ползвателя си..."Май при всички с чадърчета се случва... " Поздрави

Спамаджиите на линия biggrin.gif

engineer Тебе не те ли изгониха от форума на Есет и дойде в Калдата да спамиш.Що за въпроси задаваш.Ако имаш да питаш нещо представителите на Касперски в Бг питай ги в сайта им.

Няма тема дето не си насрал :rolleyes: Нямаш ли с какво да си играеш biggrin.gif

Ще те светна за малко ;) Още от времето на Касперски версия 5 е чадърчето.Авира знаеш ли кога излезе на пазара?Леле какви са ти познанията biggrin.gif

Нали знаеш казах ти нещо "Излез - откърти си един як шамар и влез после..."

На коя версия на КИС да се доверя? Настройки за 2009 не видях има ли ги някъде в форума ;)

Спамаджиите на линия biggrin.gif

Ще те светна за малко :huh: Още от времето на Касперски версия 5 е чадърчето.

Попитах дали на официалния сайт на Касперски има чадърче??? Май ми се струва, че няма! cool.gif Явно това чадърче е своеволие от страна на БГ разпространителя! cool.gif И няма какво да питам разпространителя, тъй като това не ме засяга лично, А просто ми прави впечатление като наблюдателен човек! Нормално е да питум тук- във този форум, където са най-ярките привърженици на програмата. Предлагам на бг разпространителя до чадърчето да си сложи един мислещ човек и едно око- така програмата ще стане още по добра. cool.gif

Що касае да спама, аз не спамя, а ако си забелязал- леко заяждам с теб....и то защото си прекалено фанатизирано-надъхан с елементи на агресия при защитаването на програмата. Нямам нищо протим самата програма, просто такива като теб фанатизирани многознайковци винаги ме дразнят. Сигурен съм, че във този форум ипа поне още 2-3 души /няма да споменавам имена/, които са по-вЕщи от теб, но не парадират с това и не скачат "на бой" ако някой каже нещо напреки програмата която ползват. Съвет: карай малко по-умерено и не се вживявай толкова...още повече, че сам казваш, че пари от това- няма! cool.gif

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Nikssi, спам бяха снощните ти "мероприятия" с Comodo IS Free - така никога не можеш да докажеш, че K I S e по-добър - дори обратно - освен, че е смешно - получава се и антиреклама в обратна посока.... Не мисля аз скоро да съм спамил - не зная защо ти се увличаш така. Поздрави

Вчера свалих най-новата КИС и нета започна да бави има ли решение или просто е от програмата (на бтк сам 6мб)

Nikssi, спам бяха снощните ти "мероприятия" с Comodo IS Free -

...може би най добре ще е да не пишем лошо за програмата.

engineer

Явно това чадърче е своеволие от страна на БГ разпространителя!

Питай ги тях.Темата е ориентирана към новости и препоръки за решения на проблеми.

Сигурен съм, че във този форум ипа поне още 2-3 души /няма да споменавам имена/

Грешиш. Доста повече са и им го признавам НЕПРЕКЪСНАТО Моите възможности са на средно ниво нищо повече.

карай малко по-умерено и не се вживявай толкова...още повече, че сам казваш, че пари от това- няма!

Мерси за препоръката.Не всичко е пари обаче.

Вчера свалих най-новата КИС и нета започна да бави има ли решение или просто е от програмата (на бтк сам 6мб)

6 мв кабелен моден и с версия 506 забавяне на скороста няма.

Доуточнявам,че ползвам и суич и в този случай двата компа си делят връзката на две.

Някой пробва ли Kaspersky Anti-Virus 8.0 for Windows Workstation

Стената по поведение прилича на версия 7,антивируса и останалите модули - версия 8

Аз пък нямам никакъв cool.gif

94319a420418.jpg

Радвай се докато можеш... ;)

Значи това не е реално,но напреди е било... :huh:

post-54928-1231697289_thumb.jpg

Значи това не е реално,но напреди е било... :clap:

post-54928-1231697289_thumb.jpg

Да, беше, сега го няма. Не съм сигурен и как точно проблемът изчезна, та не бих могъл да обясня. Други видими засега няма (при KIS/KAV .506), освен статута на иконката на програмата в трея, която след всеки ре/старт на системата придобива статут "Hide when inactive" - тъпо е, но вече го коментирахме в темата.

П.П. За забавяне на скоростта не може и дума да става, ако все още (версии 6, 7, та чак до първите осмици) проблемът бе налице, то надали щях да ползвам KIS. При тарифен план от 20 мегабита (2,5 МБ/сек), гарантирана на 50%, имам реално над 30 мегабита (почти 4 МБ/сек); дано пък не си помисли някой, че KIS ускорява трафика.

Не бива да се пренебрегва което и да е съобщение от центъра на защита на Win. Ще заместя Avira Premium 8 с KAV 8.0.0.506 - би трябвало и руската програма да се сработи с PC Tools FireWall 5 Free. Антивирусът и защитната стена ще се контролират и взаимно -този вариант може и да ми хареса. За Avira Premium 8 пак предоставят промоционални 6-месечни ключове- но тя е безучастна при непознати кодове. Тоест никак не реагира - за разлика например Comodo IS Free участва понякога досадно в почти всичко случващо се с охраняваната ОС. Поздрави

Не бива да се пренебрегва което и да е съобщение от центъра на защита на Win. Ще заместя Avira Premium 8 с KAV 8.0.0.506 - би трябвало и руската програма да се сработи с PC Tools FireWall 5 Free. Антивирусът и защитната стена ще се контролират и взаимно -този вариант може и да ми хареса. За Avira Premium 8 пак предоставят промоционални 6-месечни ключове- но тя е безучастна при непознати кодове. Тоест никак не реагира - за разлика например Comodo IS Free участва понякога досадно в почти всичко случващо се с охраняваната ОС. Поздрави

Не съм убеден, че като си с KAV+PC Tools FireWall 5 Free ще си по-добре защитен, тъй като защитната стена на Касперски е по-добра от PC Tools FireWall!!! :clap: По-добре си остани с KIS! :)

Не съм убеден - виж http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php На пръв поглед се сработиха - ще видим как ще е по-нататък. KAV 8 не съм го инсталирал повече от половин година и ми е интересно. Поздрави

Не съм убеден - виж http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php На пръв поглед се сработиха - ще видим как ще е по-нататък. KAV 8 не съм го инсталирал повече от половин година и ми е интересно. Поздрави

Аз не казвам, че няма да се сработят!

Смятам, че анти-хакерът на Касперски е по-добър от PC Tools Firewall!

Вместо да подобряваш защитата си, ти я отслабваш.Ако тестваш нещо по-добро, мога да те разбера, но вместо да направиш крачка напред, ти правиш 2 назад! Не вярвам на такива тестове, ти откога започна да им вярваш?!

Не ти се бъркам, просто дискутираме! :rolleyes::whist:

Тези тестове са единствени що годе достоверни-измежду всичките други - според мен. А аз просто пробвам и в движение ще разсъждавам - може да пробвам KAV 8 и с други защитни стени. Някоя от комбинациите може да ми допадне повече от K I S 2009. Няма да се изненадам. Поздрави

Освен COMODO Firewall Pro & Online Armor Personal Firewall не виждам по-добра защита в комбинация с КАВ!

Може да пробваш КАВ с защитната стена на Rising, ето ти нещо интересно за тестване, което си струва да опиташ, понеже обичаш да експериментираш! cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.