Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Kaspersky Anti-Virus/Internet Security 2009 - част 2

Featured Replies

Защитните стени на Rising и Twister са трагични при онези тестове - защо и аз да го проверявам ? Нямам мотив. KAV 8 едва ли лесно ще се сработи с всички защитни стени - аз нищо собственоръчно не поставям в доверена зона. Поздрави

• Отговори 537
  • Прегледи 48,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нова финална версия 2009 8.0.0.523: Kaspersky Anti-Virus 2009 (8.0.0.523)EN Kaspersky Internet Security 2009 (8.0.0.523)EN Kaspersky Anti-Virus 2009 (8.0.0.523)RU Kaspersky Internet Securi

• Инструмент за деинсталиране на продуктите AVG: 32 bit 64 bit Инструмент за деинсталиране-универсален( не е пробван ) =>> http://www.appremover.com/

• Прав си От бързане не прецених,че там е по удачното място.Затова пък сега го направих като хората http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1405249

Публикувани изображения

Освен COMODO Firewall Pro & Online Armor Personal Firewall не виждам по-добра защита в комбинация с КАВ!

Outpost Firewall Pro 2009

http://www.agnitum.com/products/outpost/download.php

http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...st&p=620863

... може да пробвам KAV 8 и с други защитни стени...

Ами опитай с Webroot Desktop Firewall 5.8.0.25 - в темата за промоциите ще намериш нужното, а ето и настройките - http://www.softpedia.com/progScreenshots/W...shot-20907.html, не че се налага да се прави кой знае какво.

Пробвах я с Avira Premium 8 и KAV .506 и нямам основания за оплаквания, работи си ОК. Любопитното е, че и PC Tools Firewall, и Webroot Desktop Firewall са произведени от фирми за "тежък" софтуер, а стените им като че ли се стремят да нарушат тенденцията.

Тествали са само Webroot Desktop Firewall 5.8.0.25FREE - 16-то място. Миналата година за кратко я пробвах и я отстраних поради забавено функциониране на ОС. Тогава не установих причините. Дали наистина е налице подобна "дистанция" от най-добрите?

........... Миналата година за кратко я пробвах и я отстраних поради забавено функциониране на ОС. Тогава не установих причините.

Тогава бях под XP SP2

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...p;#entry1093445

Тествали са само Webroot Desktop Firewall 5.8.0.25FREE - 16-то място...

Ти стена за KAV ли търсиш или караш по различните класирания? Ако е второто - ползвай по седмица с първенците в отделните класации и не експериментирай.

Не знам защо mihnev_sz е имал описаните проблеми с Webroot Desktop Firewall, при мен стената се държа безукорно.

Webroot Desktop Firewall 5.8.0.25FREE на Win XP SP 3 я пробвах само за няколко часа и почти веднага я деинсталирах - но вярно - Win не бе свеж- но не го преинсталирах и заради нея. Най-добрите стени са упоменати тук в темата и изборът е предостатъчен. Поздрави

В момента съм със KAV 2009 + Comodo Firewall only слагам аз стената на тренировъчен режим за да ми тръгне деинсталацията на Combofix-а да ама не чичо Ванчо не дава когато е с добри настройки,трябваще да го изключа и да му дам изход та чак тогава успях да деинсталирам успешно Combofix-а.Е сега вече съм с най-добрата възможна защита за която съм мечтал.Допускам за момент че успеят да преодолеят стената Комодо(почти невъзможно според мен) и тогава се срещат със чичо Ванчо(Касперски) който ще даде да го управляват от разстояние и да пипат по регистрите които пази когато цъфнат налъмите.Сега докато успеят да преодолеят Комодо ще им порасне брада а след това докато минат през чичо Ванчо(KAV) ще им побелее това е като бонус от Руско-Американското сътрудничество :rolleyes:

...Е сега вече съм с най-добрата възможна защита за която съм мечтал...

И все пак внимавай какво си пожелаваш, че да не вземе да се сбъдне...

Tanganika пак е във възторг, а аз сега се чудя защо Касперски ми намира уязвимост с умерено опасна критичност в Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\ . Особено странно е , че това е единствената му констатация до сега - как биха коментирали запознатите по-добре от мен с програмата ? Поздрави

Къде отиде шапката на втора част?Променени са маса неща по темата и няма доста постове.

ЗАЩО МОДЕРАТОРИТЕ ИЗТРИХА ШАПКАТА И ПРОМЕНИХА ИМЕТО НА ТОЗИ КОЙТО Е ОТКРИЛ ТЕМАТА.

Това на нищо не прилича sad.gif Сега остава и да я пооспамим достатъчно :cant believe:

Tanganika пак е във възторг, а аз сега се чудя защо Касперски ми намира уязвимост с умерено опасна критичност в Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\ . Особено странно е , че това е единствената му констатация до сега - как биха коментирали запознатите по-добре от мен с програмата ? Поздрави

Защо да ти е странно,зависи какви програми имаш инсталирани на компютъра.

Winamp/Foxit Reader ,също имат имат уязвимости ,Kaspersky ще ги следи из късо за неправомерни действия , дължащи се на зловреден софтуер или код, който се опитва да използва слабите им места за или те самите водят до опасни действия,нищо повече.Има много програми,както виждаш и браузъри, със така наречените "дупки в сигурността". Kaspersky Lab имат списък с програми според които, те подлежат най- лесно на инфекция и ги следи от близо,след като ги локализира на ОС,затова ти изписва това предупреждение.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Къде отиде шапката на втора част?Променени са маса неща по темата и няма доста постове.

ЗАЩО МОДЕРАТОРИТЕ ИЗТРИХА ШАПКАТА И ПРОМЕНИХА ИМЕТО НА ТОЗИ КОЙТО Е ОТКРИЛ ТЕМАТА.

Това на нищо не прилича sad.gif Сега остава и да я пооспамим достатъчно :cant believe:

Да - наистина - в тази тема мой пост не е бил коментар номер 1 - а сега е ... Пак ли нещо става или някой се шегува ?

Защо да ти е странно,зависи какви програми имаш инсталирани на компютъра.

Какво се учудваш толкова,това не е заплаха в случая,а уязвимост ,правиш ли разлика?

Winamp/Foxit Reader ,също имат имат уязвимости ,Kaspersky ще ги следи из късо за неправомерни действия , дължащи се на зловреден софтуер или код, който се опитва да използва слабите им места за да ги пробие,нищо повече.Има много програми,както виждаш и браузъри, със така наречените "дупки в сигурността". Kaspersky Lab имат списък с програми,които подлежат най- лесно на инфекция .

В новата бета на ESET SS 4 - аналогично- там също сканира за уязвимости.

При Microsoft.NET\Framework още повече има необходимост за кръпка.Не се ли знае това?

Може би колегата не е зле да даде връзката към тази намерена му уязвимост - да стане ясно за какво става въпрос.

Да - наистина - в тази тема мой пост не е бил коментар номер 1 - а сега е ... Пак ли нещо става или някой се шегува ?

Защо Тодоре изтри шапката?Само създателя на темата може и има право да го прави.

ПП.Явно са попреместили постовете но ШАПКАТА я няма,където и е мястото.

Да я върнат модовете иначе хората ще се лутат докато намерат необходимите отговори.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

]Да я върнат модовете иначе хората ще се лутат докато намерат необходимите отговори.

Това не се случва за първи път и с Avira имаше подобна бъркотия .

Добре че беше останало малко в кеша на Google , Wankata и B-boy[styLe] се опитаха да оправят нещата тогава, до колкото си спомням и те не знаеха какво става.

Ники, нямам нищо общо със събитията касаещи шапката на темата - а Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\ съм забравил кога ми е бил нужен и за какво съм го инсталирал - деинсталирах го - когато ми потрябва ще разсъждавам... Поздрави

Аз обединявах старите теми през почивните дни. Може и да съм поразместил постовете, но нищо съществено не е трито. Просто част от по-старите мнения в тази тема са преместени в предишната (за тази конкретно, май бяха около 24-25 страници). Какво значение има, чий пост е първи, и чий след него? Отговорите на въпросите са си във все същата тема. Тази част на форума, която единствена остана да посещавам, беше заприличала на кочина, та поразтребих малко - основно с обединяване на стари теми в една обща + премахване на част от спама.

ОК, извинявам се, щом грешката е моя. Не помислих за шапка...

EDIT: Така ли трябваше да изглежда?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Всичко вече е ОК. :angry:

Шапката обаче има нужда от редакция,много са стари там версиите.

....Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\ съм забравил кога ми е бил нужен и за какво съм го инсталирал - деинсталирах го - когато ми потрябва ще разсъждавам... Поздрави

IKARUS Без наличието на NET Framework не минава инсталацията. Нима не знаеше :P

Да Мерси

Всичко вече е ОК. :speak:

Шапката обаче има нужда от редакция,много са стари там версиите.

Относно изменението направих предложението си,ще чакаме допълнението.

Еееее тази програма е уникална,коя друга антивирусна предупреждава че има отворени мрежови връзки преди да я затвориш,трябваше три пъти да отказвам автоматичното им затваряне и тогава успях да затворя KAV за да тествам само стената как ще се справя.Това го виждам за пръв път от антивирусна програма ето от това трябва да пази от реални заплахи,това представлява истинската защитна програма трябва да се елеминира трудно и да те предупреждава за опасни действия а не само да отброява ментета като плейстейшън.

http://prikachi.com/files/543428X.jpg

http://prikachi.com/files/543440x.jpg

Имам следния проблем: По едно време Касперски каза че има 19 отворени интернет връзки и пита дали искам да ги затворя. Отговорих ДА. Излезе и друго съобщение, че компютъра вече не е защитен, а и не успях ръчно да пусна защитата. След малко излезе съобщение, че базата данни е повередена и трябва да се обнови. Ок, обнових я. Сега всичко е наред, но все пак се съмнявам, че може "нещо" да се е промъкнало. Сканирането с Касперски и MalwareBytes нищо не намери. Сега въпроса ми е какво да правя ?

Махам двете програми, инсталирам друга и сканирам ? или да ползвам онлайн скенер ?

Имам следния проблем: По едно време Касперски каза че има 19 отворени интернет връзки и пита дали искам да ги затворя. Отговорих ДА. Излезе и друго съобщение, че компютъра вече не е защитен, а и не успях ръчно да пусна защитата. След малко излезе съобщение, че базата данни е повередена и трябва да се обнови. Ок, обнових я. Сега всичко е наред, но все пак се съмнявам, че може "нещо" да се е промъкнало. Сканирането с Касперски и MalwareBytes нищо не намери. Сега въпроса ми е какво да правя ?

Махам двете програми, инсталирам друга и сканирам ? или да ползвам онлайн скенер ?

Предполагам,че това става непосредствено след инсталация на програмата.

Ами превода или съобщението малко не е както трябва,изписва ти че"компютъра не е защитен",но това не е така, поради това, че не са обновени дефинициите,много често и иска рестарт при обновяване на модули при първоначален ъпдейт.Няма място за притеснение.

По съобщенията ми прилича на версия 7 ,нея ли сложи или бъркам?

P.s. При версия 7 остава надписа в червено или оранжево "компютъра не е защитен",когато:

Не е първоначално обновен

Не е направено първоначално пълно сканиране

Не е направен рестарт след подкана за него

Аналогично е и за версия 2009.Следваш инструкциите, докато не се появи зеления фон.През това време имаш защита и тя е от момента на рестарт непосредствено след инсталацията на програмата.Това са просто препоръки,които трябва да се изпълнят.

2lvbxbn.jpg

rm2vyf.jpg

Версия 7

4.png

мерси, само да поясня малко:

става въпрос за kav 2009 (реших, че като темата носи това име няма нужда да пояснявам).

не се случва веднага след инсталация, програмата е инсталирана отдавна. просто се случи хей така и понеже нищо не става просто "хей така" за това питам.

"Computer is not protected" и "Database is corrupted" могат да се преведът само по един начин.

мерси, само да поясня малко:

става въпрос за kav 2009 (реших, че като темата носи това име няма нужда да пояснявам).

не се случва веднага след инсталация, програмата е инсталирана отдавна. просто се случи хей така и понеже нищо не става просто "хей така" за това питам.

"Computer is not protected" и "Database is corrupted" могат да се преведът само по един начин.

Най- вероятно в твоя случай, програмата не е успяла да си обнови дефинициите (липса на интернет или прекъснато обновяване) или не е изпълнен подканен рестарт на системата.

Този рестарт се изисква само тогава, когато се обновяват модули и това става в процес на ъпдейт.

Ако имаш проблем с доставчика,както аз имам от няколко дена,ти препоръчвам тази настройка:

23vnn5u.jpg

Спазвай препоръките и нямаш грижи.

С друго не знам, какво мога да ти помогна. sad.gif

Не е ясна причината за съобщенията, но надали има проблем, ако нещо се е промъкнало, то вече ъпдейтната KAV би го засякла при опит дори да шавне. Ако пък няма такива дефиниции срещу съвсем непознат гад, то има и други мефанизми, годни да блокират заплахата.

Освен това мисля, че автоматичният режим за ъпдейт е по-удачно решение, защото по схемата на mihnev_sz ъпдейтването става на всеки 24 часа, а това може да се окаже и проблем в някаква степен. Руската лаборатория е известна с максимално бързата си реакция при нови зарази, та май автоматичният вариант е за предпочитане от тази гледна точка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.