Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Kaspersky Anti-Virus/Internet Security 2009 - част 2

Featured Replies

Рискът в проценти, както си го посочил, особено ако се касае за програми за сигурност е фатален. Говоря за изключително погрешния ти "модел" с програма X и програма Y.

Фатален е разбира се...ако цял ден ровичкаш "в дън земя" и търсиш "някой да ти го набие". Ок...така да бъде, грешен ми е модела, твоя е верен, НО- това е моят избор и разбиране на нещата!

п.с. само едно се учудвам: защо тука... хайде да не е всички, но доста... веднага скачате като ужилени, като някой каже и една думичка напреко на горе-спомената програма, а ако е за някоя друга- реакция няма. Това разбира се беше риторичен въпрос, на който и не очаквам отговор.

лека нощ!

• Отговори 537
  • Прегледи 48,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нова финална версия 2009 8.0.0.523: Kaspersky Anti-Virus 2009 (8.0.0.523)EN Kaspersky Internet Security 2009 (8.0.0.523)EN Kaspersky Anti-Virus 2009 (8.0.0.523)RU Kaspersky Internet Securi

• Инструмент за деинсталиране на продуктите AVG: 32 bit 64 bit Инструмент за деинсталиране-универсален( не е пробван ) =>> http://www.appremover.com/

• Прав си От бързане не прецених,че там е по удачното място.Затова пък сега го направих като хората http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1405249

Публикувани изображения

Не се караите момчета.....

Всеки си има лична преценка и не можем да се сърдим за избора на другия.

За мен също е важно системата да е \"лека\" с дадени програмки,но държа и на ефективност.

Критерия на всеки от нас е различен и няма смисъл от препирни!

Всяка една компания е сметнала различни неща при констроирането на дадена програма и за това те са различи.За едни едно нещо е важно,....за други дрyго...

Фатален е разбира се...ако цял ден ровичкаш "в дън земя" и търсиш "някой да ти го набие". Ок...така да бъде, грешен ми е модела, твоя е верен, НО- това е моят избор и разбиране на нещата!

п.с. само едно се учудвам: защо тука... хайде да не е всички, но доста... веднага скачате като ужилени, като някой каже и една думичка напреко на горе-спомената програма, а ако е за някоя друга- реакция няма. Това разбира се беше риторичен въпрос, на който и не очаквам отговор.

лека нощ!

Никой не скача, успокой се. Аз даже не използвам програма на Касперски, пусках я за тестове в продължение на няколко месеца. Реториката просто ти бяга, драги инженере. Не се впрягай. :)

Аз не съм съгласен с този коментар. Има излишни и абсолютно с нищо недоказани оцветявания на изказа като: тежест, капризност, някаква си бързина (или забавеност) на инсталация, ефектна/ неефектна графика (подсказка към спеца - GUI) и прочее.

Тук въобще не става дума за това колко е ефективна програмата за сигурност Kaspersky. Toзи факт винаги се пропуска, съвсем разбираемо защо. :offtopic_s:

Значи с поста си аз първо не целя да убеждавам някого в каквото и да е било!

Ако искам да убеждавам някого в нещо, то неминуемо ще използвам факти!

Чисто и просто накратко само споделих мнението си, но повярвай ми, ако тръгна да твърдя нещо, умея добре де се аргументирам!

Касперски си натежава, капризна е и нетърпи да й се бъркат в работата това е, без значение дали ти мислиш така, или не, това е моето лично становище.Аз с Касперски съм започнал още от 5-та версия, но признавам си, не съм пробвал как вървят последните версии на програмата.Оставам си голям фен на Касперски, въпреки непоносимостта на руската програма към други приложения за защита!Руснаците нямат и интерес да променят нещата, иначе как ще усавършенстват продуктите си.Те не, че не могат да направят Каспо съвместим с други програми за защита, а не искат.Ако примерно Касперскито си пасваше с Comodo Firewall и аз предпочета американската стена пред анти-хакерът на руснаците, тогава как ще се усавършенства защитната им стена.Ами, ако така постъпят хиляди или милиони потребители, кво прайм в случая!Така е и със анти-спайуеъра в пакета IS на руснаците.

Това ми е мнението, не ангажирам никого с него!

Значи с поста си аз първо не целя да убеждавам някого в каквото и да е било!

.............

Моите мнения нямат почти нищо общо с твоя коментар. Не знам защо ме цитираш.

KAV 2009 се разбира добре с Comodo Firewall ползвах комбинацията дълго време и не съм забелязал забавяне на системата,но първо се инсталира стената обратното няма да бъде допуснато.

Ако трябва да се говори обективно: ако посещаваш само български или чужди новинарски и информационни сайтове, както и най-известните портали и сайтове с доказана репутация, както и ако не ползваш Outlook и не отваряш спама и писмата от неизвестен получател- може да се мине и с доста по слаба антивирусна....да речем някоя от "фрий" версиите....просто при това положения няма какда се заразиш. Няма известен, сериозен портал, зад банерите на който да се крие "нещо"....Не виждам как човек, ако спазва горните условия, ще се зарази!? :clap:

...Аз с Касперски съм започнал още от 5-та версия, но признавам си, не съм пробвал как вървят последните версии на програмата...

Точно тук е разковничето, адаш - 8-цата се различава съществено от 7-ма серия, при която компютърът ми едва пъплеше, та намерих спасение за година и половина при F-Secure. Говоря за почти същата компютърна конфигурация - Сeleron 2 GHz + 1 GB памет на честота 400 MHz. С 8-ците проблема със забавянето отпадна, а и системата драстично олекна - опитай.

Преди 2 дни мерих скорост с KIS .506 в популярен сайт - speedtest.net и ми показа 4,65 МБ/сек (мерните единици са верни!) и нямам причина да се жалвам, пък и плащам за по-малко...

В момента използвам KIS .506 на десктоп и 2 лаптопа, също както и F-Secure IS 2009 - няма видима разлика в скоростите.

Освен това - не е проблем изборът на стена за KAV .506, вариантите тук са няколко, но мисля, че PC Tools Firewall е най-удачното решение, работят абсолютно безпроблемно (това е на 5-ти компютър) без никакви доверени зони и т.н. Има и други удачни решения - стената на Webroot, например, или тази на Lavasoft. Става и с Outpost, макар че аз не я харесвам особено поради прекалената й функционалност (да не говоря за Comodo).

П.П. Ще вметна две неща тук:

1. Че тия стени работят чудесно и с Avira Premium.

2. Че не ровя във вредни сайтове и не тествам линковете, които предоставят колегите в съответната тема по 2 причини - нямам достатъчно свободно време за това и нямам инсталирана (това е очевидна последица от първото) виртуална машина.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Така е! Колкото и да е добра програмата /при цялата условност на понятието/, Касперски си остава по-тежка и по-тегава програма от поне 2-3 програми

Колко време я ползва програмата и при какви настройки.Какво точно ползва КАВ или КИС?

Ползвал съм комбинацията Kaspersky Internet Security 2009 + Outpost Firewall Pro 2009

http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...ost&id=6744

При този вариант наистина се усеща забавянето на бразуването в Интернет,за товарене на процесор и ползвана памет почти не се усеща.Много неща зависят от състоянието на Операционната система

Norton2009, като последната в момента е в процес на опознаване, като до момента мога да кажа само положителни неща - инсталира се за около 1 мин, не е тежка, сканира сравнително бързо, има ефектна графика за разхода на ресурси на програмата спрямо общия разход. Като известен недостатък мога да отнеса прекалено късия срок за проба-само 15 дни.

Обратно на твоето впечатление за бързината на инсталиране.Инсталира се бързо но пък за една минута...само в рекламите на компанията е така. По вярното е инсталация на NIS 2009 за около 5 минути :speak:

Пробвал съм каспрески и знам за какво говоря.

Kaspersky/Касперски за колко време го пробва и дали наистина познаваш програмата? Ще си позволя един твой цитат,който сам си изтри но пък остана в моя пост :lol6:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1189134

ЦИТАТ(engineer @ 3.12.2008г. в 12:41ч.) *

Ползвал съм за около месец и половина версия "2009" дали е 7,8 или...както там си го водите.

Последно коя ли версия си ползвал хич не става ясно 2009/ но 357-454...

Касперски си натежава, капризна е и нетърпи да й се бъркат в работата това е, без значение дали ти мислиш така, или не, това е моето лично становище.Аз с Касперски съм започнал още от 5-та версия, но признавам си, не съм пробвал как вървят последните версии на програмата.Оставам си голям фен на Касперски, въпреки непоносимостта на руската програма към други приложения за защита!

Не те репликирам - моите почитания :lol6: наистина имаше известно товарене във версии 5/6..7 за последната цитирана малко не съм съгласен съдейки по мои наблюдения и сравнявайки я с други продукти от ранга и.Инсталирайки версия 8.0.0.357 усетих известно ускоряване на връзката особенно при теглене.

Тук въобще не става дума за това колко е ефективна програмата за сигурност Kaspersky. Toзи факт винаги се пропуска, съвсем разбираемо защо. :lol6:

Да,защото е ефективна в достатъчна степен :lol6: Все пак има,като всяка програма и привърженици и други...

Смея да твърдя,че с никоя програма на компа ми освен с КИС 2009 скоростта на нета ми е била по бърза,NIS 2009 за проба 60 дни не ми показа никакво ускоряване на зареждането ОС,нещо повече спъваше ми работата с графични програми ,като Adobe Photoshop,Corel...Сега единствено Avira Pr.+стената на Уиндоуса ускорява нещата но...

Последно да споделя,понеже виждам че повечето се насочват към антивируса НЕ към интегрираният пакет.

Освен защитната стена в интегрираният пакет има други модули,където при малко повечко енергия и мислене защитата се вдига на по високо ниво.Контрола на приложенията,тогава когато в авто режим дадено приложение бива местено в група например с малки ограничения/ това става в зависимост от рейтинга му на опастност,което си е условно понятие/там можете да си зададете каквото желаете за права,изпълнение,мрежа...докато при антивируса това го няма :lol6: Стената е напълно адекватна и който иска да се напряга с повече отговори или да си търси белята ;) има си вариант + Outpost Pro тогава ще им е малко зор да пробият и двете стени biggrin.gif

Специално за инженера недей пробва

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

KAV 2009 се разбира добре с Comodo Firewall ползвах комбинацията дълго време и не съм забелязал забавяне на системата,но първо се инсталира стената обратното няма да бъде допуснато.

Господи Исусе, моля те Танганика

поне веднъж да ме разбере и да не чете постовете ми през редовете! :)

Точно тук е разковничето, адаш - 8-цата се различава съществено от 7-ма серия, при която компютърът ми едва пъплеше, та намерих спасение за година и половина при F-Secure. Говоря за почти същата компютърна конфигурация - Сeleron 2 GHz + 1 GB памет на честота 400 MHz. С 8-ците проблема със забавянето отпадна, а и системата драстично олекна - опитай.

Преди 2 дни мерих скорост с KIS .506 в популярен сайт - speedtest.net и ми показа 4,65 МБ/сек (мерните единици са верни!) и нямам причина да се жалвам, пък и плащам за по-малко...

В момента използвам KIS .506 на десктоп и 2 лаптопа, също както и F-Secure IS 2009 - няма видима разлика в скоростите.

Освен това - не е проблем изборът на стена за KAV .506, вариантите тук са няколко, но мисля, че PC Tools Firewall е най-удачното решение, работят абсолютно безпроблемно (това е на 5-ти компютър) без никакви доверени зони и т.н. Има и други удачни решения - стената на Webroot, например, или тази на Lavasoft. Става и с Outpost, макар че аз не я харесвам особено поради прекалената й функционалност (да не говоря за Comodo).

П.П. Ще вметна две неща тук:

1. Че тия стени работят чудесно и с Avira Premium.

2. Че не ровя във вредни сайтове и не тествам линковете, които предоставят колегите в съответната тема по 2 причини - нямам достатъчно свободно време за това и нямам инсталирана (това е очевидна последица от първото) виртуална машина.

Ванка, тези дни се глася да преинсталирам машината и може би ще се върна на Касперски!

Надявам се братушките да са поусъвършенствали вече анти-хакера, та да не ми се налага да прибягвам до други защитни стени!

Забавянето на нета е по-вероятно да е от доставчикът ми, а не толкова от защитата, на която се осланям.Дано последната версия на Каспо ме изненада приятно.

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Дано последната версия на Каспо ме изненада приятно.

Много се надявам да е така. Аз съм един от потърпевшите от забавянето на скоростта при Касперски 6 и 7, та затова и бях приятно изненадан от решаването на този съществен и тревожен момент.

Не знам дали сте обърнали внимание на технологичния прототип на Касперски Антивирус за Microsoft Windows 7: Kaspersky Lab releases technical preview of Kaspersky Anti-Virus for Windows 7. Тук версията е 8.0.0.1015 (Beta). Но вече има активни линкове (дата 25.01.2009) и за Kaspersky Anti-Virus 8.0.0.1062 Beta: тук.

Би трябвало версии 8.0.0.1015 и 1062 Бета да се активират успешно с тези ключове:

KA за Windows Workstations: KS7FR-TNCVT-36QG6-6C47Y

KAV за Windows Servers: 54553-K2ATD-C2CE6-MN3H4

KAV за Second Opinion Solution: 12PH4-JJQ8S-ZTDKM-4QZ33

Дата на изтичане: 15.03.2009

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Здравейте.

Имам следният проблем с KIS 2009 8.0.0.506:

След рестарт на ОС първоначално всичко си е ок с цялата система, но след известно време започва да се наблюдава проблем с браузването. И да спра санирането на уеб трафика, все тая. Нещата се оправят само ако го изключа или спра цялостната защита от касперски. Върнах някакъв бек ъп от 11.2008 на настройки, не се променят нещата.

Има и друг достъчно качествен изход на нещата, но той е без присъствието на касперски, пък за сега на мен не ми се прибягва до него.

Здравейте.

Имам следният проблем с KIS 2009 8.0.0.506:

След рестарт на ОС първоначално всичко си е ок с цялата система, но след известно време започва да се наблюдава проблем с браузването. И да спра санирането на уеб трафика, все тая. Нещата се оправят само ако го изключа или спра цялостната защита от касперски. Върнах някакъв бек ъп от 11.2008 на настройки, не се променят нещата.

Има и друг достъчно качествен изход на нещата, но той е без присъствието на касперски, пък за сега на мен не ми се прибягва до него.

А с каква ОС си и от колко време я ползваш?Имаш ли инсталирани други приложения за защита,като anti-spyware програми?

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

А с каква ОС си и от колко време я ползваш?Имаш ли инсталирани други приложения за защита,като anti-spyware програми?

С Win XP Prof. SP3 / Pentium dual cpu / 2 20 GHz / 2.00 Ram, инсталирана е от 2007-та, три пъти е преинсталирана FULL

Други приложения имам, но те са "мануал" и не се пускат принципно, така, че не може да има съществуващ конфликт.

Пробвани са какви ли не тия дни екперименти и не се оправи проблема.

Интересното е, че браузера си "общуваше" доста усърдно с http://www.google-analytics.com/ Това се наблядаваше и при трите браузера (IE; Firefox & Opera) така, че някой ако мисли, че е от браузер, просто греши.

В момента проблема е фикснат, естествено касперски липсва вече. Това не означава, че някой ако предложи работещо решение, не бих се върнал отново към него, но за момента...

Ако желаеш мога да ти пратя два от профилите на касперски, но не мисля, че биха ти били от полза.

Поздрави и благодаря :wub:

...Пробвани са какви ли не тия дни екперименти и не се оправи проблема...

Това включва ли и версия на KIS .506 от друг източник? И не стана ясно какви са другите приложения, ако и да са "мануал" и не се пускат принципно". Това, че не са в резидентен режим не означава, че ги няма, макар че надали проблемът е в тях.

Модулът за уеб сканиране не трупа кеш, който евентуално да е причина за проблем с браузърите, а и някак не върви проблемът да се появява след известно време, а не веднага след активиране на браузър, т.е. променливата величина няма място там.

Та затова и питам за източника на KIS.

Питаш ме дали съм я махал и после слагал - ако е това въпроса го кажи, а отговора е не, не съм ползвал различни изцточници.

CCleaner е другото приложение.

Питаш ме дали съм я махал и после слагал - ако е това въпроса го кажи, а отговора е не, не съм ползвал различни изцточници.

CCleaner е другото приложение.

Пита те за източника на КИС или по точно от къде е изтеглена програмата.Защо не пробваш да почистиш всички папки,да почистиш евентуално със специалният деинсталатор справка за остатъци и инсталирай 454 версия

ftp://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbui...8.0.0.454en.exe

ftp://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbui...8.0.0.454ru.exe

Ако са ползвани някакви програми за замръзване :ill: размрази програмите отново и деинсталирай нормално,след което ползвай специалният деинсталатор и почисти папките

Източника е kaldata.

Не са ползвани програми за блокиране на приложения.

Варианта с почистване и преинсталиране на 8.0.0.506 или по стара версия, не казвам, че не е удачен, но не мисля решението за правилно, най малкото защото означава, че нещо не са доискусурили.

Принципно ми е любопитно дали някой друг се е сблъсквал с този или подобен проблем и съответно дали го fix-нал.

В френският форум на КИС се оплакват.че Каспер имал много бъгове.Цитирам:

Bъпреки това, много бъгове в софтуера си!

Напоследък, (Leak Test Comodo)Tой открива нещо(Хипс-а или Стената) и единственото предложение от Каспер е \"Otorizer\".....гогато точо,че трябва да се блокира!После когато трябва да изтрием рапорта и...той бъгва!Програмата не отговаря и някои от фунциите и(като статистиката,графиките)изчезват и се появява прозорец тотално бял доло в дясно(като прозореца които ни предупреждава,но тотално празен)И трябва да рестартираме компютъра!

От друга страна когато едно опасно приложение се опитва да реагира в навигатора(в моя случай Firefox)

той прави навигатора невидим,накратко трябва да прейнсталирам после Firefox!

След това през период от 3 седмици той ми направи 2 гафа въпреки че стената на Windows е спряна и Windows Defender също

В противен случай, ефективността е много добра, много опции ненужни(цветните криви да видите броят на сканираните файлове, виртуална клавиатура ненужниa родителски контрол-твърде ограничен, анти pub ненужно при положение, че Firefox, Opera, .....нали така ). Накратко, всичко това е "въздух под налягане".

L'efficacitй du logiciel est trиs bonne, il offre un bon paramиtrage "sous le capot". Cependant, йnormйment de bug sur le logiciel en lui mкme ! Comportement alйatoire sous certains tests notamment celui de Comodo Leak Test. En gros, il dйtecte quelque chose (l'HIPS ou le pare-feu), mais la seule proposition "cliquable" est autoriser, alors que justemment, il faut bloquer... Puis lorsqu'on purge les rapports, зa bug, le logiciel ne rйpond plus et certains fonctionnalitйs (comme les statistiques, les graphiques) disparaissent et une fenкtre totalement blanche apparait en bas а droite (comme une fenкtre pour nous prйvenir d'une action de KIS, mais totalement vierge :/). Il faut donc redйmarrer. D'ailleurs quand un application dangereuse tente d'interragir avec le navigateur (dans mon cas, Firefox), il s'en prend au navigateur et le rend inutilisable, bref j'ai du rйinstaller Firefox.

Ensuite, le logiciel a totalement plantй 2 fois sur mes 3 semaines d'йval. Pourtant, mon PC est toujours clean et KIS a йtй installй sur un PC "frais" formatй et le pare feu Windows totalement dйsactivй ainsi que Windows Defender.

Derniиrement, il est lйgй une fois le PC dйmarrй, mais ralenti l'arrкt du PC (le dйmarrage, зa va).

Donc mon avis est mitigй, j'espиre que dans une prochaine version ces bugs seront corrigйs, car ils sont rйels, je me suis rendu sur le forum officiel franзais et je ne suis pas le seul а avoir ces bugs.

Sinon l'efficacitй est trиs bonne, mais beaucoup d'options inutiles (courbes de couleurs pour voir le nombre de fichiers scannйs, clavier virtuel inutile, contrфle parental trop limitй, anti pub inutiles sachant que Firefox, Opera, ... le font en mieux). Bref, un peu usine а gaz tout зa.

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

401028182.png

Ето моят тест.Интернета е 6 мегабита като ползвам суич и два компютъра,които в момента имат трафик cool.gif

Накратко, всичко това е "въздух под налягане".

Интересно как при мене компресора не работи biggrin.gif Теста на Комодо при мене Касперски го затри biggrin.gif изобщо не се стартира cool.gif За да направиш някакъв тест е нужно да си интерактивен режим и да дадеш забрана за действията.Комодо те пита нали?

Във форумите на Касперски Лаб действително има много критики за намерени бъгове и все още неотстранени грешки sad.gif при версия 506,но затова пък при 454 тези проблеми са значително по малко.Днес четох,че повече се набляга на новата версия :wors: бетата на която ще излезе доста скоро ;) най вероятно след официалното пускане на KAV8 WKS :clap:

Накратко, всичко това е "въздух под налягане"

Бих си го ползвал спокойно и напълно безотговорно :yanim: още повече,че намирам все повече възможности за затапване laugh.gif

Знаех си,че ще се засегнеш,но не може да пишем само "Оди за възхвала".

И малка кореция там пише,че тези там добавки са били въздyх под налягане защото ги смятат за излишни!

Тоест са го направили да има пазарски вид!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

...CCleaner е другото приложение.

Затова те питам, за другото nikssi вече ти е отговорил.

...въпреки че стената на Windows е спряна...

Ей това не го разбирам, защото KIS изключва вградената стена още при инсталирането си, т.е. няма как да работят и двете. Но това не е приоритет само на KIS, та не виждам защо се оценява като бъг.

Съвсем далеч съм от писането на възторжени оди за коя да е от програмите, защото всички те имат проблеми, при това при някои от тях се стига и до сериозни пропуски. Руският продукт не е изключение от правилото, но като цяло кусурите му като че ли са по-малко и не чак толкова критични в съпоставка с конкуренцията. Та затова и се ползва и предпочита от пишещите тук, а и не само, но кусурите се отстраняват поетапно, появяват се нови и т.н...

Ванка, кво е тва бе?! ;)ohmy.gifsad.gif

Не знам, адаш, ето моето замерване от преди 1 минута, но с изричното условия, че работи и лаптопа, а сме зад един и същ рутер, та делим скорост!

401427867.png

П.П. Що не пробваш без Comodo?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Нещо не е наред с този тест.Направих два последователни теста голяма разлика ми даде в резултатите.

2ic8pcg.jpg

242sa6d.jpg

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.