Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Kaspersky Anti-Virus/Internet Security 2009 - част 2

Featured Replies

nikssi, пусни едно линкче.

http://4storing.com/ykiwh/c9cfed209af4a542...c2c2e75549.html

Ето и ВИРУС ТОТАЛ

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 537
  • Прегледи 48,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нова финална версия 2009 8.0.0.523: Kaspersky Anti-Virus 2009 (8.0.0.523)EN Kaspersky Internet Security 2009 (8.0.0.523)EN Kaspersky Anti-Virus 2009 (8.0.0.523)RU Kaspersky Internet Securi

• Инструмент за деинсталиране на продуктите AVG: 32 bit 64 bit Инструмент за деинсталиране-универсален( не е пробван ) =>> http://www.appremover.com/

• Прав си От бързане не прецених,че там е по удачното място.Затова пък сега го направих като хората http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1405249

Публикувани изображения

Е, има миръри по разни руски сайтове за Comodo Firewall Pro 2.4.16.174, или за инсталационния файл CFP_Setup_English_Russian_2.4.16.174.exe:

http://www.freesoft.ru/file.html?id=670464&url=rep/670464/CFP_Setup_English_Russian_2.4.16.174.exe

Има и резултати: virustotal 3/37. Най-странното е, че само Ikarus & a-squared (Net-Worm.Win32.Codered) и Kaspersky (Net-Worm.Win32.CodeRed.h) засичат заплаха. Странно. ;)

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Благодаря ти! ;)

Да, това е доста обезпокоително, ако Kaspersky е прав. Доста хора имат неприятни спомени от него. Според ESET, червеят е сред 10-те най-разрушителни вируса на всички времена.

http://en.wikipedia.org/wiki/Code_Red_worm

Е, има миръри по разни руски сайтове за Comodo Firewall Pro 2.4.16.174, или за инсталационния файл CFP_Setup_English_Russian_2.4.16.174.exe:

http://www.freesoft.ru/file.html?id=670464&url=rep/670464/CFP_Setup_English_Russian_2.4.16.174.exe

Има и резултати: virustotal 3/37. Най-странното е, само че Ikarus & a-squared (Net-Worm.Win32.Codered) и Kaspersky (Net-Worm.Win32.CodeRed.h) засичат заплаха. Странно. ;)

Файла е изтеглен от официалният сайт още при пускането на първата версия 3 на Комодо.Тогава имаше възможност за изтеглянето му от офсайта.

Пратих го на Касперски Лаб да го анализират повторно.

Благодаря ти! ;)

Да, това е доста обезпокоително, ако Kaspersky е прав. Доста хора имат неприятни спомени от него. Според ESET, червеят е сред 10-те най-разрушителни вируса на всички времена.

http://en.wikipedia.org/wiki/Code_Red_worm

Да наистина.Но пък там виждат заплаха само още две програми ...ще чакам да пишеш за резултата получен от ЕСЕТ cool.gif

Някой ще ми каже ли защо Касперски класифицира файл на тази защитна стена Comodo Firewall Pro2.4.16.174_ru,като Net-Worm.Win32.CodeRed.h

Така си формулирал въпроса си, че следва да изчакаш отговор от КасперскиЛАБ, който всъщност виждаш. Преди около година това бе обсъждано в няколко сродни форума в т. ч. и рускоезични...Има го при китайци, чехи и много други. Нищо ново. Поздрави

Nikssi от това което пишеш оставам с впечатления,че Каспер е бог.

Ами виж и другите програми-2 бр. които го засичат кои са...тези които имат най много fals positif biggrin.gif

Nikssi от това което пишеш оставам с впечатления,че Каспер е бог.

Ами виж и другите програми-2 бр. които го засичат кои са...тези които имат най много fals positif biggrin.gif

Здравствуйте.

Это было ошибочное срабатывание.

Оно будет исправлено.

Пиле,що така към тези най ловящи от темата програми sad.gif Да лъжливо сработване ама а да видим Икарус утре а?

И още виж моля те в темата за ловенето

Пиле,що така към тези най ловящи от темата програми sad.gif Да лъжливо сработване ама а да видим Икарус утре а?

И още виж моля те в темата за ловенето

Ама нали това ти казвам....на мен не ми е цел да боготворя програми....а да ги разоблича от целите им напyдрени реклами!

Няма идеална,има по-добре хващаща.

Нали видя какво написах в А-Squared....

И за Икарус съм казал(първа) че много фалш дава!

Ама не виждам някои на които my покаже Антивируса за даден файл да го изтрие директно!

Вина ги първо го пращам за проверка :rolleyes:

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Ама нали това ти казвам....на мен не ми е цел да боготворя програми....а да ги разоблича от целите им напyдрени реклами!

Няма идеална,има по-добре хващаща.

Нали видя какво написах в А-Squared....

И за Икарус съм казал(първа) че много фалш дава!

Ама не виждам някои на които my покаже Антивируса за даден файл да го изтрие директно!

Вина ги първо го пращам за проверка :rolleyes:

Ти да но други ...нали казаха,че Икарус е най виждащият от всички ...

Threat Name: Trojan.Pidief.C

File name: C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\G1Q9SRO7\102[1].pdf

Signature (MD5): e8e189358a49d31e8cb3a0307e19d318

Колко време е нужно за преценки и реакция ? Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Threat Name: Trojan.Pidief.C

File name: C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\G1Q9SRO7\102[1].pdf

Signature (MD5): e8e189358a49d31e8cb3a0307e19d318

Колко време е нужно за преценки и реакция ? Поздрави

Как така се сдоби с този файл?

KAV 2009 е доста добра антивирусна програма - но допуска изменения в регистрите на Win и не реагира на някои adware-заплахи. Вчера Spybot - Search & Destroy при мен установи 3 такива случая, а след това при пълното сканиране с Trend Micro IS Pro имаше още една подобна констатация. Нямаше никакви други вредители. Споделям го не като антиреклама на руската програма, а за информация на ползващите я - тъй като за противодействие срещу този тип malware е налице огромен избор от помощни програми- безплатни и платени. Поздрави P.S. Fixer, посочен е директен линк - той не е безопасен.

Редактирано от TNN (преглед на промените)

KAV 2009 е не реагира на някои adware-заплахи. Вчера Spybot - Search & Destroy при мен установи 3 такива случая...

Затова се комбинира например с SUPERAntiSpyware

http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1...n=cat&id=42

нека не забравяме,че с тези заплахи си справят чудесно други приложения

http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1...=show&id=47

Spybot - Search & Destroy намира и отстранява всички spyware елементи от компютъра ви. Spyware е сравнително нов проблем, с който антивирусите не се справят.

Поздрави

Nikssi, други продукти при мои "магарии" са допускали разхождащи се всевъзможни троянци - та това е почти отлично представяне след екстремално ползване за около седмица. Нека си говорим вярни неща. Поздрави

Интересен и обучаващ видео материал специално открит от tanganika,пожелавам ви приятно гледане ;)

http://www.youtube.com/watch?v=HouS2G6wE1M...feature=related

В youtube.com могат да се открият не само ревюта, но и други....екстри за почти всички от лидерите...... cool.gif

...Споделям го не като антиреклама на руската програма, а за информация на ползващите я...

Точно така го и приемам, но съвсем не мисля, че Spybot S & D е подходяща за целта, намирам я на едно ниво със Spyware Terminator, т.е. доста некачествена по личната ми преценка.

Съвсем другояче стои въпросът с вече посочената SUPERAntispyware, която по никакъв начин не се конфронтира с KIS/KAV или F-Secure, дори и в резидентен режим.

Пропуснал съм - тези 4 adware не ги ловят A-squared 4 Free и SUPERAntispyware Free - бе сканирано с тях с актуални дефиниции - констатирах, че KAV 2009 и тези 2 програми са недостатъчни спрямо този тип Malware. Поздрави

Точно така го и приемам, но съвсем не мисля, че Spybot S & D е подходяща за целта, намирам я на едно ниво със Spyware Terminator, т.е. доста некачествена по личната ми преценка.

Съвсем другояче стои въпросът с вече посочената SUPERAntispyware, която по никакъв начин не се конфронтира с KIS/KAV или F-Secure, дори и в резидентен режим.

Абсолютно подкрепям това мнение за ниското качество на Spybot S&D. Не мисля, че е препоръчителна програма, особено за комбинация със сериозна програма за сигурност като Касперски.

Касперски е изключително капризен и ревнив!

Според мен братушките умишлено са го направили да не търпи чуждо вмешателство, за да могат по-лесно да си пласират продуктите!

Не говоря неща наизуст, правил съм доста опити да го сдобря с други приложения, но винаги се инати и упорито отказва да слуша.

КАВ съм опитвал да го комбинирам с доста защитни стени и анти-спайуър, но нещата не се получават.Не ми харесва работата на машината ми - появява се видимо забавяне, както на бързодействието на ОС, така и на скоростта на нета.Може и много неща да ме заблуждават - аз съм с много куц процесор Селеронка на 2 GHz и RAM 768 MB 333 MHz, а скоротта на нета не ми харесва, тутка се и с Comodo Internet Security!

Ще кажа и няколко думи за SUPERAntiSpyware Professional, макар и да не е по темата: успях да регна програмата и сега ми е с активна защита в реално време.Само ще кажа, че в Task Manager ми заема само 320 k, ъпдейтва си се безпроблемно и работи добре програмката.

С KAV 2009 ползвах единствено имунизациите от Spybot S&D - вероятно без тях констатациите ми щяха да са още по-различни. Поздрави

Касперски е изключително капризен и ревнив!

Според мен братушките умишлено са го направили да не търпи чуждо вмешателство, за да могат по-лесно да си пласират продуктите!

Не говоря неща наизуст, правил съм доста опити да го сдобря с други приложения, но винаги се инати и упорито отказва да слуша.

КАВ съм опитвал да го комбинирам с доста защитни стени и анти-спайуър, но нещата не се получават.Не ми харесва работата на машината ми - появява се видимо забавяне, както на бързодействието на ОС, така и на скоростта на нета.Може и много неща да ме заблуждават - аз съм с много куц процесор Селеронка на 2 GHz и RAM 768 MB 333 MHz, а скоротта на нета не ми харесва, тутка се и с Comodo Internet Security!

Така е! Колкото и да е добра програмата /при цялата условност на понятието/, Касперски си остава по-тежка и по-тегава програма от поне 2-3 програми, и именно тази тегавост и най-вече капризност, ме карат да не я харесвам! Към момента от чисто потребителска гледна точка имам положително отношение само към три програми: NOD32, Avira и Norton2009, като последната в момента е в процес на опознаване, като до момента мога да кажа само положителни неща - инсталира се за около 1 мин, не е тежка, сканира сравнително бързо, има ефектна графика за разхода на ресурси на програмата спрямо общия разход. Като известен недостатък мога да отнеса прекалено късия срок за проба-само 15 дни.

Така е! Колкото и да е добра програмата /при цялата условност на понятието/, Касперски си остава по-тежка и по-тегава програма от поне 2-3 програми, и именно тази тегавост и най-вече капризност, ме карат да не я харесвам! Към момента от чисто потребителска гледна точка имам положително отношение само към три програми: NOD32, Avira и Norton2009, като последната в момента е в процес на опознаване, като до момента мога да кажа само положителни неща - инсталира се за около 1 мин, не е тежка, сканира сравнително бързо, има ефектна графика за разхода на ресурси на програмата спрямо общия разход. Като известен недостатък мога да отнеса прекалено късия срок за проба-само 15 дни.

Аз не съм съгласен с този коментар. Има излишни и абсолютно с нищо недоказани оцветявания на изказа като: тежест, капризност, някаква си бързина (или забавеност) на инсталация, ефектна/ неефектна графика (подсказка към спеца - GUI) и прочее.

Тук въобще не става дума за това колко е ефективна програмата за сигурност Kaspersky. Toзи факт винаги се пропуска, съвсем разбираемо защо. :wors:

Аз не съм съгласен с този коментар. Има излишни и абсолютно с нищо недоказани оцветявания на изказа като: тежест, капризност, някаква си бързина (или забавеност) на инсталация, ефектна/ неефектна графика (подсказка към спеца - GUI) и прочее.

Тук въобще не става дума за това колко е ефективна програмата за сигурност Kaspersky. Toзи факт винаги се пропуска, съвсем разбираемо защо. :)

Я пак ми прочети написаното във второто изречение! Написъл съм, че колкото и да е добра /не го отричам , че така/ тези наколко нейни "качества" не ми допадат /а и явно не само на мен/ и затова не я ползвам. За мен лично освен ефективност, значение има и интерфейса, както и отражението на програмата върху компютъра, като второто е с много по-голяма тежест. Пробвал съм каспрески и знам за какво говоря. Значи за да бъда по-ясен: вземам две програми: Х и У. Да кажем, че "Х" открива 98% от заразите и при нея браузера се отваря за 4 сек, Уиндоуса се зарежда за 80 сек, нo трудно допуска инсталирането на друга програма за сигурност, усеща се някакво утежняване на системата.

"У" открива 94% от заразите, зарежда браузера за 2 сек, Ундоуса за 60 сек, не проявява капризност, системата "лети".

Лично аз бих избрал програмата "У", нищо, че "хваща" по-малко, но за сметка на това работата ми с компютъра би била по-лека.

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Я пак ми прочети написаното във второто изречение! Написъл съм, че колкото и да е добра /не го отричам , че така/ тези наколко нейни "качества" не ми допадат /а и явно не само на мен/ и затова не я ползвам. За мен лично освен ефективност, значение има и интерфейса, както и отражението на програмата върху компютъра, като второто е с много по-голяма тежест. Пробвал съм каспрески и знам за какво говоря. Значи за да бъда по-ясен: вземам две програми: Х и У. Да кажем, че "Х" открива 98% от заразите и при нея браузера се отваря за 4 сек, Уиндоуса се зарежда за 80 сек, не трудно допуска инсталирането на друга програма за сигурност, усеща се някакво утежняване на системата.

"У" открива 94% от заразите, зарежда браузера за 2 сек, Ундоуса за 60 сек, не проявява капризност, системата "лети".

Лично аз бих избрал програмата "У", нищо, че "хваща" по-малко, но за сметка на това работата ми с компютъра би била по-лека.

Аз съм прочел каквото трябва, ти се изразяваш доста неправилно и подвеждащо. Понятието "добра" не е съвсем равнозначно на понятието "ефективна" за програма за сигурност. Рискът в проценти, както си го посочил, особено ако се касае за програми за сигурност е фатален. Говоря за изключително погрешния ти "модел" с програма X и програма Y.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.