Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни случки, спам, БИРА и празни приказки на тема "защита"

Featured Replies

Казвай какво не ти харесва в стената на Касперски....

всичко... :ph34r:
  • Отговори 1,8k
  • Прегледи 105,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

всичко... :)

Кое е това всичко ?

Не филтрира трафика ли ? Не се справя с елементарни атаки от мрежата ли ?

Или май HIPS -а си те дразни теб по принцип :)

През последните няколко години авторите на програми за сигурност станаха доста хитри. Използват разни платени варианти за тестове, където обикновено резултатите са повече от задоволителни. Да не говорим за мултилевълите и рекламните трикове. Но жестоката реалност е малко по-различна. Появиха се разни безплатни програми за комплексна защита, които удариха в земята тази, които бяха излезли от час много отдавна. Например ESET. Би било добре, ако освен облаците и хипса ESET се вземат в ръце и пуснат някоя ad-supported (или придружена с реклами) безплатна програма за защита. Сега ми хрумна да ги бъзна, че мога да използвам продуктите им. Но само ако ми платят за това. Ще чакам анонс...

Кое е това всичко ?

Не филтрира трафика ли ? Не се справя с елементарни атаки от мрежата ли ?

Или май HIPS -а си те дразни теб по принцип :P

Какво е това HIPS?

Или май HIPS -а си те дразни теб по принцип ;)

Да, хипса по принцип ме дразни! Дразни ме защото потребителя е занимаван с въпроси, на които практически няма как да знае отговора! А и не му е нужно! Ама какво по дяволите ме интересува това, че някакъв файл искал да добавя запис в някакъв регистър и да се стартира заедно със системата? че те болшинството програми го правят! разбираш ли какво ме дразни в тоя т.н. хипс! потребителя е занимаван с несвойствени за него въпроси, за отговора на които трябав да изкара още едно "висше"! Е мерси, не ща такава опция! Не искам да знам, не е моя работа и не ме интересува какво става "там вътре", искам ако възникне нещо опасно, АВ програмата да го ликвидира, като само ми съобщи за това... и нищо повече! сега като се замисля...от всичките програми май само Нортон го може това! за момент си помислих и за Битдефендер, но после се сетих, че и там има питанки....

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=148900&view=findpost&p=2017560

Нагледно показано от Жоро за което му благодаря .

Аз лично нищо не разбрах.

Microsoft прикани да оставим Windows XP

Поддръжката на старата ОС изтича след по-малко от 1000 дни

Microsoft призова потребителите да престанат да използват операционната система Windows XP. В своя официален блог компанията припомня, че остават 1000 дни до прекратяване на поддръжката на остарялата ОС.

С фокус върху миграцията към Windows 7 и очаквания анонс на следващата версия 8, Microsoft дава ясно да се разбере, че зависимостта от XP трябва да върви към своя край.

"Няма ли да бъде чудесно, ако славните дни продължат завинаги?", споделя в блога на Microsoft Стивън Роуз. "Но реалността е, че трофеите стават прашни и това, което ни се струваше най-добро преди десет години, просто не е достатъчно за днешните стандарти”.

„Нещата стават по-добри, по-бързи. И в крайна сметка е време да се премине от нещо достатъчно добро към много по-добро", допълва Роуз. „Windows XP беше невероятна и милиони потребители на компютри са благодарни за това. Но е време да продължим напред", казва представителят на Microsoft.

Две причини налагат прехода към нова ОС. Първо, разширената поддръжка на Windows XP изтича след по-малко от 1000 дни. И, второ, налице е операционна система, която е много по-добра от Windows XP.

XP се счита за феноменален успех за Microsoft. Последвалата версия Vista не успя да постигне популярността на своя предшественик, а поради големите си изисквания към RAM паметта се оказа неподходяща за нетбук компютрите, които межгдувременно се появиха на пазара.

Но за сметка на това Windows 7 стартира силно и е достатъчно добра, за да даде нов тласък на марката Windows, отбелязва Microsoft.

Публикувано изображение:ph34r:

докладвах им,това беше новата версия

Това е трагикомично :yanim:

Публикувано изображение:)

докладвах им,това беше новата версия

Извинявам се публично на модератор Lost in!Сгреших.Не съм имал намерение да му се подигравам и го уважавам.

Злорадстваш а ?

Благодаря ти за кой ли път ! :speak:

поменяет полярность и вместо обновлений вирусных баз станет закачивать и устанавливать новейшие вирусы из лабораторий симантег

Вместо ъпдейти нови бацили от базата на Симантек - какво повече му трябва на човек. :speak:

Ще даваш ли тогава пробички насам а? :down:

Вместо ъпдейти нови бацили от базата на Симантек - какво повече му трябва на човек. :speak:

Ще даваш ли тогава пробички насам а? :ass:

За теб винаги знаеш :speak:

Благодаря за подаръка !

Някой път на бира където си избереш в Плевен ! :down:

Как ме удари тока не е истина . Тъпата печка за малко да опече мен . Преди месец я купих . Чувството е несравнимо . Даже и бирата не носи такова удоволствие . Хубав ден е днес . Наздраве на всички .

Градски да не е изтекъл гратисният период :)

Публикувано изображение

Знам ли уж се ъпдейтва ама ...

Ще я сложа на виртуалката после че да бръкнеш в контакта не е лесно вярвай ми !

Естествено !

Публикувано изображение

Ще ти се ама не позна малко боли ама е хубаво всъщност . Но не го препоръчвам за ежедневна употреба :cool:

Ако приемем, че хората, активно пишещи в разделите за защита, имат общо взето някаква представа и поне известни познания по компютърната защита, то какво да говорим като цяло, за хората търсещи помощ в "раздела за почистване". Преброих грубо, че в "почистващият раздел" са се обръщали около 1000 човека. В "тестващите" и "подмогащи" (какво толкова подпомагат и аз не знам) раздели, редовно участващите са около 20-ина души...не повече. Т.е. грубо казано съотношението знаещи/незнаещи е 2/100 или 2%! Е горе-долу такъв е процента и извън форума. Мисълта ми е, че огромната маса хора (около 98%), не знаят, не се интересуват или пък и двете заедно от компютърна защита. Или най-малкото не ги интересува този въпрос в дълбочина до такава степен, каквато се разисква тук. И са си прави по принцип- ако не се занимаваш професионално с това, какъв е смисъла да задълбаваш в толкова специфична материя?! Смисъл на цялата ми писанка до тук е, че за споменатите 98% от хората е важно да знаят, че имат антивирусна защита, от която очакват да ги пази, но НЕ и да им пречи! А смея да твръдя, че в последно време, все по-голяма част от програмите (накачулени с всевъзможни екстри),все повече "пречат" на потребителя, отколкото да го пазят. За това и често хората казват: абе тая програма не ми харесва, препоръчайте ми друга". 98% от хората искат да си сложат програма, която да ги пази, обаче не предполагат, че ще трябва да отговарят и на всевъзможни въпроси, които задават програмите, отговора на които няма как да знаят! Това е голям недостатък на почти всички програми! Които компании най-добре успеят да се справят с този проблем, ще спечелят най-много потребители! Наскоро някой беше пускал материал за пазарния дял на отделните програми. Като изключим безплатните програми, за които е обяснимо защо са най-използвани, си спомням, че в челото бяха НОД, Нортон...нататък не помня...Тия две програми е напълно обяснимо и логично, че към момента, имат най-много привърженици. НОД-а (4-а версия) беше най-леката, и изчистена програма, не изискваща практически никаква намеса от потребителя. За Нортона пък се и известно, че програмата е единствения до момента "пълен автомат", предлагащ максимален комфорт на потребителя, и практически не изискваща негово участие в защитата на компютъра, както и никакви "познания" за настройване на програмата. Виждайки накъде поеха от ЕСЕТ, аз прогнозирам, че те ще слязат надолу като пазарен дял, ако подготвяната 5-а версия започне да засипва потребителя с въпроси! Ако поемат по пътя на Нортон, прогнозирам огромен възход! За момента обаче, единствена програма, която аз виждам като подходяща за огромната маса нормални потребители е Нортон!

За момента обаче, единствена програма, която аз виждам като подходяща за огромната маса нормални потребители е Нортон!

Напълно те подкрепям тук ! Има логика :yanim:

Ако приемем, че хората, активно пишещи в разделите за защита, имат общо взето някаква представа и поне известни познания по компютърната защита, то какво да говорим като цяло, за хората търсещи помощ в "раздела за почистване". Преброих грубо, че в "почистващият раздел" са се обръщали около 1000 човека. В "тестващите" и "подмогащи" (какво толкова подпомагат и аз не знам) раздели, редовно участващите са около 20-ина души...не повече. Т.е. грубо казано съотношението знаещи/незнаещи е 2/100 или 2%!

Това,че не пишат не значи че не ползват и не са в час. Къде забрави Джедая,Тигъра,Ванката и толкова други които не пишат редовно в темата? Причините са различни.

За останалото съм съгласен с известно уточнение.

Нормалните потребители не се ровят като нас тука,също така поне 90% не ползват никаква антивирусна програма,да не кажем че не знаят дори че има нужда от такава. Какво ме навежда на тази мисъл? От файловете които прихващам на служебният комп - там минават доста нормални и не дотам потребители повечето файлове се засичат почти на 100% във Вирус Тотал. Което говори доста зле за информираността на хората.

Приложения за защита трябва ли да се инсталират от така наречените нормални потребители? Не естествено но го правят. Затова и разни тулбари,гадини и т.н.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.