Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Новата икона на контрол панел-а е потресаващо грозна. biggrin.gif

Редактирано от Progres (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

Новата икона на контрол панел-а е потресаващо грозна. biggrin.gif

И аз мисля така! Но какво толкова една икона. biggrin.gif:hush:

Aйде бе колеги!!!Ще го преживеем някак,една икона все минава!Аз валидирах и новия Home Premium...така че джентълмени,след като качамака леко вече попремина,аз викам да се почва и да се слухти за априлското(не смея вече никякви букви да му слагам!)творение на чичо ни Бил.Това,което мога да потвърдя от сравнително добре информиран източник(ама..как звучи бре! :P ),някои ще видят априлската версия още март!А на мен ми се иска също да сме мартенски!Така че...ще засядаме на пусия и така! cool.gif

айдееее, айдееее, хората у техническите унита - погледнете с влажен поглед ректора, и го помолете мило за 1 акаунтче в мсдн.........

обикновено те получават коледните си подаръци през април, така че ....мама ми каза само с такива деца да си играя на пързалката

колеги, някой да помни къде сме слагали новината за възможността за безплатен ъпгрейд от виста към 7, дето ще ги дават?

нямам голямо желание да ровя цялата стара тема

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Живи и здрави, аз мисля утре да инсталирам 7048 32 бита, и ще напиша мойте впечатления от него.

А дано сташек да се докопаме още Март с RC версия на седмичката, предполагам, че Чичо Бил и компания ще ни изненадат приятно с това, което са ни приготвили като RC :P

дано да ни изненадат с подобрена структура на регистрите - срамота е да изтрие6 660 ключа и да ти се прецака иконката на Lybraries на таскбара......

сташ, ти wise registry cleaner ли каза че използваше - тогава не запомних?

A някой има ли вобще представа какво и как правят програмите за "чистене"(чупене) на регистри. Да не говорим колко са ненужни и колко яко скапват системата.

Говоря за такива дето се ровят из регистрите, а не дефрагментъри. :P

Не Аquaris-ИЧ и не ползвай wise registry аз ползвам Аuslogic Registry Cleaner. Тя баца спокойно и не омазва всичко.Това го коментирахме...различна структура имат пущините!Някъде назад бях дал линк за програмето!Утре на свещо ще го пусна пак.Баца безотказно,както и другата от пакета за дефраг на регистрите,ама за нея направо цъкай на Прогрес да ти я пусне!Аз вече я пробвах-забележки на първо четене няма!

За дефрагментиране препоръчвам Auslogics Registry Defrag. Ползвам я доста отдавна и нямам никакви грижи с нея. Общо взето стимулира по-бърз буут тайм като пренарежда регистрите.

Latest Version: 5.1.18.445

File Size: 2.53 MB

Supported Windows Versions: 7/Vista/2008/XP/2000/2003

Release Date: February 11, 2009

Ами смени си я:

Не бих се занимавал да сменям картинки. Просто констатирах факта. :)

/Едит

Не че досега не работеше, но вече популярния речник SA Dictionary поддържа и 7.

Download SA Dictionary 2008 Beta 4

12 MB самоинсталиращо се exe, FREE, Help

ако имате инсталирана по-ранна 2008 бета версия или T4,

деинсталирайте я предварително

Информация за Windows 7: SA Dictionary 2008 е съвместим с Windows 7.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

За пръв път пиша в та тема,но всеки ден ви чета.много ми харесва този уиндолс ,но при мен се появиха някои проблеми:

-първо я инсталирах на лаптопа като ъпгрейд от Виста,всичко си работи с изключение на уиндовс еьплорер.Като натисна иконата ,ми дава надпис,че програмата не е инсталирана или не е зададън под подразбиране.

-после инсталирах Win 7 - последната версия ,64 Bit.Там в началото всичко беше добре.За съжаление принтера ,който ползвам,не работи както трябва.Доста трудно инсталирах драйвера,принтира,но скенира само с програмата на Windows,а не работи s оригиналния софтуер на принтера( samsung - SCH-4500). А същият принтер работи безотказно на Виста.

Когато бях сложила Win 7 като ъпгрейд на Виста,всичко работеше,а после я сложих на чисто и се получиха тези проблеми.

И накрая от днес и windows explorer не работи.Получавам същото съобщение като на лаптопа.

Някои сблъсквал ли се е с подобни проблеми?

снимка на съобщението?

последната версия=? цели 3 са (в долният ляв ъгъл би трябвало да си пише, ако не сте го махнали)

оригиналния диск с драйвъри за принтера върви ли с програми за сканиране? заредете диска в устройството кликнете с десен бутон върху иконката>Properties>Compatibility>сложете отметка на Use this...бля, бля и изберете Microsoft Windows Vista (SP1/2 - което от двете е налично)>стартирайте сетъпа с десен бутон и Run As Administrator

ако от сайта на производителя сте си свалили драйвър за виста може да пробвате с него по горния начин

честит Празник на жената и майката на патерички ;):cheers::gift:

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Днес се получи следния проблем ... вкл си тока на лаптопа показва си иконката че е включен, но пише "plugged in, not charging" вадя вкарвам се тая , и рестарт не помогна

идеи ?

Това все пак е бета, с какъв акъл инсталирате по подразбиране нестабилна ос като основна. И после се чудите що има бъгове. Като има по сериозен бъг преинстал и тва е.

Преинстала най-лесен просто се чудя дали въпроса е в софт-а или хардуеъра

а батерията била ли е разредена?

по-скоро мирише на проблем с жицата или с батерията

Това все пак е бета, с какъв акъл инсталирате по подразбиране нестабилна ос като основна. И после се чудите що има бъгове. Като има по сериозен бъг преинстал и тва е.

Недей така! От 6096 насам карам с Windows 7 като основна ОС и почти съм нямал проблеми biggrin.gif

Днес се получи следния проблем ... вкл си тока на лаптопа показва си иконката че е включен, но пише "plugged in, not charging" вадя вкарвам се тая , и рестарт не помогна

идеи ?

Да не би да е напълно заредена батерията?

идеи ?

Какъв ти е лаптопа? На моето Vaio има функция Battery Care(зарежда батерията до 50-70% колкото я настроиш и после спира да се зарежда със същото съобщение "plugged in, not charging"). Да не би да си включил без да знаеш някоя подобна функция на твоя лаптоп??

Батерията незнам точно как се разрежда(пояснете). Един приятел ми каза да търся из биоса ама не успях да намеря нищо. Лаптопа е Hp g70-120ea. По принцип проблема се оправи и аз незнам как, но все пак може и да се получи отново. Ест. че не е била напълно заредена батерията, стоеше си на 16% ... с вкаран кабел за тока

едит.. Ето пак преместих се в другата стая и пак се получи .... ше го карам на сервиз май ;)

Редактирано от ovdesko (преглед на промените)

разрежда се когато се използва....в момента всички гледаме леко глуповато...

мдааа най-вероятно жицата - у сервиза

А никой не ми отговор възможно ли е проблема да е софтуеърен ? Иначе пак заработи ама докога ...

едит ... като под софт. проблем разбирам бъг в ОС

Редактирано от ovdesko (преглед на промените)

Виж дали кабела си го пъхнал докрай, аз съм с една Тошиба и няколко пъти ми се случва същото. Някъде кабела е прекъснат.

Виж дали кабела си го пъхнал докрай, аз съм с една Тошиба и няколко пъти ми се случва същото. Някъде кабела е прекъснат.

До край е , понеже си го купувах от др. държава лаптопа беше с ония гадните щепсали за тока. Взех си преобразувател, но след време си взех направо нов кабел от контакта до адаптера. Помислих си да не да е станало нещо с него смених го със стария пак същото. Интересното е че показва че е вкаран, а само поддържа тока на лаптопа, като от време на време се оправя и пак се разваля.

До край е , понеже си го купувах от др. държава лаптопа беше с ония гадните щепсали за тока. Взех си преобразувател, но след време си взех направо нов кабел от контакта до адаптера. Помислих си да не да е станало нещо с него смених го със стария пак същото. Интересното е че показва че е вкаран, а само поддържа тока на лаптопа, като от време на време се оправя и пак се разваля.

В device manager всички устройства работят ли?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.