Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Колеги мерна се исо файл в българските тракери на 7048 preRC

http://######/details.php?id=162003&hit=1 ;):)ohmy.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

П.П Сега го тегля, утре на виртуална машина и ще пиша факе ли е или е реал :Pcool.gif

Редактирано от Philippsa (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

всъщност се мерна доста преди да го качат у "холандско", но да не спорим за глупости

уеееуееее колко хора го инсталирахте?

Колеги мерна се исо файл в българските тракери на 7048 preRC

http://######/details.php?id=162003&hit=1 ;):)ohmy.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

П.П Сега го тегля, утре на виртуална машина и ще пиша факе ли е или е реал :Pcool.gif

Системни Изисквания :

# 1GHz процесор (32- и 64-bit)

Много ми е интересно на 32 битов процесор как върви. biggrin.gif

всъщност се мерна доста преди да го качат у "холандско", но да не спорим за глупости

уеееуееее колко хора го инсталирахте?

Доколкото рабрах го имаше в два тракера, но не беше исо файл ...

2. за новаците в темата - първо прочете поне последните 2 страници

3. няма кво да инсталираш - не е фейк, реалност е

п.п: добре че не прочетохте точка 1. не разбрах изказването на пргогрес в първия момент

офф: прогрес, ми как да върви? - с голф 2-ка пеунишка регистрация копеуе....врооооооооооом хиахиа само така

Ако го турна на моя комп с 2 гиги рам ще тръгне ли? Или е по добре да чакам 32 битовата версия.

ще тргне (зависи от цпу-то де), но няма голям смисъл (поне според мен)

по въпроса за х64 на по-малко от 4 гиги рам има изписани хиляди страници във форума и из нета

Aleks що за въпроси меташ...както казва Aquaris не си нов в темата!Това почна да прилича на лов за вълци бе хора!Ако още някой не е схванал..тепърва ни чакат нови билдове..това е колеги!Че е мания...стана мания!Готин е!Бърз е ,а и на народа бая му е писнало от Вистата и яко рути новото.Еми екстра.Колегата Aquaris да обърне по добре внимание на моите молби заради тия дето ми дължат каса отлежало,че бичат нулите и нема изглед за друго!Да пусне както викат братушките таблетка как да се оправям с поредните крашове!А иначе ако добараме нещо веднага се поства,всеки един ще го направи!Ебати...истерия на 10 януари не бе такава!Сега гледам 5000 маймуни на клона!Помислих ,че съм се напоркал от две водки!Ама се оказа истина!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Ами значи, поне аз досега никога не съм се занимавал с 64 битова версия. Винаги съм работил с 32 бита. Няма майтап Сташек тоя винд ми легна на душата, наистина е супер готин и яко зарибяващ. И колеги, тоя винд е на светлинни години от виста. Просто за мен виста е някакво недоносче, много по тежка от експи и много по зле като визия и функции и като бързодействие от 7. Сега в момента стоя на тръни и се чудя в кой момент да нося компа да му сложат рам и да изринвам експито.

Ами значи, поне аз досега никога не съм се занимавал с 64 битова версия. Винаги съм работил с 32 бита. Няма майтап Сташек тоя винд ми легна на душата, наистина е супер готин и яко зарибяващ. И колеги, тоя винд е на светлинни години от виста. Просто за мен виста е някакво недоносче, много по тежка от експи и много по зле като визия и функции и като бързодействие от 7. Сега в момента стоя на тръни и се чудя в кой момент да нося компа да му сложат рам и да изринвам експито.

Колега аз съм с 2ГБ и при мен х64 7048 направо лети- сериозно много бърз и страшно responsive. Ако ти се разцъква слагай. Ако не ти се занимава стой на 7022 докато излезне RC... И аз не бях слагал никога 64bit. При положение че 90% от софтуера, който ползвам е 32-bit не виждам смисъл... Като излезне 7048 х86 ще можем да видим дали има разлика в performance-a между x64 и x86. Този дотук само със Skype 3.8 правеше проблем. Утре ще инсталирам CS4 и Office 2007 и ще кажа как вървят... Засега FF, uTorrent, BSPlayer+Win7Codecs, Skype 4, MSN Live вървят ОК...

Абе слагам! Хем ще пробвам линейджа дали ще ми тръгне. Ако тръгне още утре дет се вика нося компа да му сложат още 2 гб рам и ще решавам 32 или 64 бита.

Колеги, я малко помощ макар и не по темата. Значи откакто сървъра където играя премина на хелбаунд (по нова версия на линейджа) и мине не мине и ме изхвърля и после не ме пуска в играта. Стартирам значи и още на старта ми изкарва критикал ерор да съм обновял драйвера за процесора. И толкова, после 10 пъти да стартирам все тая. Вбесен отивам на винд 7 и си играя спокойно (за съжаление в по малко прозорци). След няколко часа се връщам в експи и о чудо играта се стартира нормално. Поради тази причина ( и въобще 7 е на светлинни години от експи) вече почти съм отписал експи и го ползвам повече като запасен вариант ако недай си боже нещо 7 се скапе или имам някакви проблеми.

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

он; разлика няма да има (или поне ти няма да е усетиш)

алекс: като със всеки вин - първо си подготвяш драйвъри (64), псоле си приготвяш нужния софт(64), а ако няма (32) и цапотиш....ъъъ...инсталираш (хихиа) - ма за 1 месец не си струва - ако искаш го пробвай на dual boot

10.04 (брееееех на 4-ти правя 4 годинки, въх) господа (и дами, ако има скрити) - потърпете, ще ви дадат и 32 и 64

той, нали знаете, и заека ходи по-бързо от кущунугата (костенурка), ама накрая кущунугата го изпревари нали

офф: сташ какви нули, какви 5 лева?

че малко се пие в държавата, малко се пие, ма па не е нужно за цялата държава сам да пиеш!

яяя стига с флирта и да минем на нещо дето си струва да го купуваш

ще прощавате за неразбираемите ми слова, но така е жената ти като не си знае мярката на пииньето - почваш да се дразниш и се напиваш и ти. хлъц

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Колеги, ударете едно рамо да се справя с инсталацията на софтуер за звук. карта SB X-FI Xtreme Audio. Намерих някакъв официален бета драйвер за седмицата и го инсталирах, до тук добре, но самия софтуер, който ми е от диска на картата не сработва. Инсталира се, но не сработва. При избор да избера например Creative Console Launcher ми излиза съобщение:

1083201431156607736.JPG

и до там. Няма стартиране на нито едно приложение от софтуера. Има ли вариант да може да работи като хората?

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

:) Ето нещо интересно в тази версия 7048, както казват под натиска на американските и европейски наблюдатели на антимонополното законодателство е въведена възможността за премахване на IE8.

post-35379-1236229841_thumb.png

За да направите така че да премахнете IE8 е необходимо следното:

-контрол панел--->"All Control Panel Options"

-избирате--->"Programs and Features"

-от ляво избирате пункт--->"Turn Windows Features On or Off"--->потвърждавате своето намерение с диалога UAC

-махате отметката на Internet Explorer 8

-О.К

Рестарт,осъществяване на настройките и още един Рестарт.След втория рестарт се споменава че се чака по-дълго!

След тези операции ще бъдете уведомени че компоненти на Internet Explorer 8 все още се намират в Windows.Windows няма да ви безпокои повече със съобщения за отсъствието на IE8.IE8 ще отсъства от списъка "Set Program Defaults",т.е файла iexplore.exe просто ще е премахнат.

Колега аз съм с 2ГБ и при мен х64 7048 направо лети- сериозно много бърз и страшно responsive.

Бре...ще ме накараш заради спорта и за да го лепна!!!!

да попитам...някой разкарвал ли е IE8 ????Сега чета,че номера става без проблем! ВИЖ ТОВА И...нужно ли е????Мнения?

P.S.Aquaris-за любимия ти браузер говоря!!!Нали яко ругаех 3.0.5 въпреки че смяташ,че проблема не е в самата Лиса..но замълчи сърце,друга е темата! cool.gif

то6е, че то друг няма кой да ги накара, но като цяло идеята е хубава - по-добре, само който иска, отколкото въобще да го няма

имам въпрос само: като го махнеш, през експлорер могат ли все още да се отварят сайтове?

офф; 3.0.7?

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Бре...ще ме накараш заради спорта и за да го лепна!!!!

да попитам...някой разкарвал ли е IE8 ????Сега чета,че номера става без проблем! ВИЖ ТОВА И...нужно ли е????Мнения?

P.S.Aquaris-за любимия ти браузер говоря!!!Нали яко ругаех 3.0.5 въпреки че смяташ,че проблема не е в самата Лиса..но замълчи сърце,друга е темата! cool.gif

Не виждам особен смисъл да се маха IE8, нито ще се освободи дисково пространство, нито ще се забърза работата на OS. Плюс това винаги се налага все за нещо да се използва... Примерно за Outlook web access... който не работи читаво с FF.

Първото нещо което правя след преинстал е да си сложа Лико и въобще, това IE какво е? Май беше банички или тутманици в кварталната баничарница.

Е какво толкова, то и аз мога да направя едно cover-че, да сложа едно dvd вътре с ver.7048 и готово. :help wanted:

За съжаление, ако попиташ някои хора какво е Internet, те ще ти кажат, че това е "онова, синьото е". Те не са и чували, че има други browser-и за Windows.

Добре е, че има възможност да се махне IE. Тези, които не го търпят, ще могат да го махнат. Другите, които го харесват, ще могат да продължат да си го ползват. Дано само и някои услуги на Microsoft вече не зависят от използвания browser.

Добре обясни ми какво му е толкова хубавото, че можеш да го махнеш?? Изтриваш си шорткътите отвсякъде. Правиш FF default browser и толкова. Тия дето "не могат да го търпят" малко като че ли преиграват. Никой не е задължен да ползва IE, но понякога влиза в употреба. Възможността да се деинсталира е необходима поради антимонополното законодателство на EU.

и на USA

относно горната снимка - моля Ви се. Отделът на Майкрософт във Филипините е светлинни години пред централата в Редмънт - нормално е те първи да получат диска

а и само погледнете професионалната изработка - от километри си личи че е оригиналдъ (забележка - холограмният стикер, наличен на подобни продукти е паднал поради температурите в страната....ууух, жежко е било)

:)

он: да вземем за пример случайте когато някое приложение отчаяно иска да използва ИЕ за някой негов си линк (въпреки че дефолт браузъра е друг)....елементарно е да се вкарат 3 реда зловреден програмен код достъпен чрез линка отворен с ИЕ.....

Добре обясни ми какво му е толкова хубавото, че можеш да го махнеш?? Изтриваш си шорткътите отвсякъде. Правиш FF default browser и толкова. Тия дето "не могат да го търпят" малко като че ли преиграват. Никой не е задължен да ползва IE, но понякога влиза в употреба. Възможността да се деинсталира е необходима поради антимонополното законодателство на EU.

"...какво му е толкова хубавото, че можеш да го махнеш??" Сам си отговорил, в края на поста. И хубавото е не само, че се опитват да спазват законодателството, а и че имаш избор.

Дали преиграват или не, си е тяхна работа. Ще кажа само защо аз НЕ го махам - "... понякога влиза в употреба".

Редактирано от trosho (преглед на промените)

тъй....слагам и аз новото 64 бит.чудо е така заради спорта.Любопитен съм да му се не знае :) Първи впечатления ще споделя след около 30 мин.!

Aquaris, аз лично съм фен на Internet Explorer..не бих го махнал, защото ми харесва как работи..ДА има и много по-бързи и лесни за работа браузъри, но това е моето лично мнение, нали знаеш как е..различни хора, различни мнения :snowballfight:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.