Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

ще се сваля ама утре - ако насето се разприпка и го качи у варез, може и по-рано

автора спря кранчето

и спрете с тия рк и не-рк

като излезе рк, значи е рк, стига сте крщавали всеки нов билд рк1

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

Ей, заех се да напиша няколко теми за трикове с работата с Windows 7 тук.

Ако знаете и други... ще се радвам да ги споделите.

RC-е то,Потвърдено е!Това което е във фабриката за дъвки е същото!За тая 57-ца,снощи дрънках на Прогрес,ама той беше скептичен(а сега колега-казах ти,че са го разцъкали! :P ).Това вече е без красотата for testing purpose ,ако на някой му се появи маха се с дъвка версия 1.0.2-не по старата.Сложена е на няколко машини и имала "годност 2010г.-Тия се гъбаркат нещо laugh.gif Браво че на колегата,че го е засекъл!

Изтрих си май предишния пост без да искам!Който нема глава има ръце да се повтаря наново!

P.S.Малееее,де отидоха всички линкове бре!Шефовете ли ги разкараха???? :)

Редактирано от stashek (преглед на промените)

RC-е то,Потвърдено е!Това което е във фабриката за дъвки е същото!За тая 57-ца,снощи дрънках на Прогрес,ама той беше скептичен(а сега колега-казах ти,че са го разцъкали! :) ).Това вече е без красотата for testing purpose ,ако на някой му се появи маха се с дъвка версия 1.0.2-не по старата.Сложена е на няколко машини и имала "годност 2010г.-Тия се гъбаркат нещо laugh.gif Браво че на колегата,че го е засекъл!

Изтрих си май предишния пост без да искам!Който нема глава има ръце да се повтаря наново!

Разцъках го.RC1 е май.Добре се държи,но нещо звука засича и видеото на виртуалната машина.Но се пак без видео драйвери.Това ще да е RC 1.Май както толкова скоро идва наистина до лятото може да се чака и финала или поне RTM дето е същото.

RTM май ще е различен колега.Инфо ще пусна за това към края на месеца!Ще се постарая да е максимално подробно!

RTM май ще е различен колега.Инфо ще пусна за това към края на месеца!Ще се постарая да е максимално подробно!

От къде намери инфо за него?Ясно че ще е различен,но едва ли до много голяма степен,но все пак ще е много по-близко до финала като функции и външен виде. Искам да питам сегашният вид на супербара такъв ли ще си остане и във финала.

Колеги, тъй като не можем да даваме линкове тука, имах намерение да пусна един форум в който да дискутираме само Windows 7 (даже го направих) ... и без това плащам за хостинг, чийто трафик така и не свършва ... що пък да не го ползваме пълноценно.

Ако има желаещи - нека да пратят по едно ЛС, ще им дам линк.

Ако няма интерес, кажете, ще го махна.

Редактирано от EvilSide (преглед на промените)

Че аз нали по-нагоре пуснах :rolleyes:

Да, сега го виждам ...

Ок, присъединявам се тогава ;)

Само една две препоръки - ъпгрейдни форума на ipb 2.3.6 поне, че за сегашната ти има експлоит и вдигни "Max. no. images per post" поне на 30. (от Tools & Settings -> Settings for group: Topics, Posts and Polls)

Редактирано от EvilSide (преглед на промените)

Ами може, те админите и така ни ограничават, та не е лошо да има място където да обсъждаме дъвките и всичко свързано с тях.

Колеги, големи ядове с тва RC1. Моето Vaio, което си бачкаше като пич с всички билдове досега, почва да прави парчета с драверите за функционалните бутони и с power management-a... Нещо май са избягали от съвместимостта с Vista от миналите билодве...

EDIT:

Успях да подкарам функционалните бутони... както и power management-a :rolleyes:

Иначе, първи впечатления:

-инсталация: точно 15 мин засякох ги

-разпозна си всичко както винаги

-с MS Forefront security, изключен Defender и Firewall - 500MB memory used

-нови много красиви теми

... и един BSOD за добър ден! ;)

Редактирано от krasen (преглед на промените)

Tи остави ми аз Исо-то нещо не мога да подкарам!Потя се! :ph34r:

Имам инсталирани XP + 7 (7048) и имам въпрос... т.к. през 7цата ми дава грешка "Windows could not retrieve information about the disks on this computer" (през XPто не я дава)... та въпросът ми е през boot преди зареждане на ОС... дали мога upgrade да направя, че нещо не ми се инсталира наново (да не говорим, че и D'то, където е 7цата... е пълно с неща и не ми се и форматва... още повече не ми се играе и ръчно да го трия тоя Уин сега)

Tи остави ми аз Исо-то нещо не мога да подкарам!Потя се! :blink:

Незнам дали става въпрос за същия проблем, но при мен стига до Setup is starting и така си стои, чаках го около 10-тина минути и се отказах...

Не знам при вас така ли е ама при мен има много голяма разлика в ползването на рам - при 7048 беше около 400МБ а сега на 7057 е 600МБ sad.gif при еднакви инсталирани програми и disable services.

Не мога да разбера защо го скапват така тоя win.

Редактирано от bitaljus (преглед на промените)

Същото колега..сега го ъпгрейднах

Това върви като костенурка.Такова чудо-направо ме втрещи!Нещо много здраво се е оклепало!Дано е от торента!Щото иначе ще се мигрира към XP-to???Eгати работата!

я кажете коя е вярната версия че намерих две - 2.50гб и 2.40гб исото

2.50 е верната!Само че на мен Исото не ми тръгва...Що така бе хора..Стига до setup и до там?????

2,40 е качено от шефа на дъвките, 2.50 айде на зам..да :hush:

само че там коментират за някакъв бъг...

сташек виж това

Ето и фикс за стартъп проблема:

Startup Bug, Desktop.ini Opens in Notepad on Every Boot – FIX

This is an odd bug, mostly due to the fact that some instances of desktop.ini are visible and not set to system and hidden. Fortunately the fix for this is quite easy:

1.

Navigate to C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

2.

Delete desktop.ini

3.

Navigate to C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

4.

Delete desktop.ini if present.

не е за твоя проблем, извинявай, недочетох

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

някой да желае бг тракер за 57?

вааа плашите ме с ваще изказвания ле

всъщност вече го има у "холандско" така че нема да давам нищо

е за тва мраза бетите на ОС - през 3 дни идва формата - добре че делнах още 1 дял

въпрос; това сега в крайна сметка е ли RC1? или не е?

че ако е ще се прави формат на целия хард 200гъбки

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Линкове за рилийзите търсете във форума, пуснат от @angelovarna :]

2,40 е качено от шефа на дъвките, 2.50 айде на зам..да :rolleyes:

само че там коментират за някакъв бъг...

сташек виж това

не е за твоя проблем, извинявай, недочетох

На мен ми се отвори Notepad при стартиране.

Ето какво се вижда при всеки старт на системата:

1305416191654518461.JPG

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

На мен ми се отвори Notepad при стартиране.

Ето какво се вижда при всеки старт на системата:

1305416191654518461.JPG

Прочети Коментар: #247 малко по горе

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.