Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Дългоочаквания 10 април си отиде с чакане, явно ще се чака края на месеца или началото на май ... Дано все пак всичко се случи възможно най-бързо :)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

отново: МС никога не са потвърждавали 10-ти април като дата (да, мъчанието е мълчаливо съгласие, но само принципно)

края на април - за МСДН и тестърите

последната седмица на май - официално

дати обявени няма, и дори и тези срокове не са окончателни

Да...има много работа още до RC,висят стари проблеми и в този билд.Специално за 7077 се препоръчва да се инсталира на чисто а не ъпгрейд въпреки че и аз го направих.

кой са старите проблеми?

питам сериозно без заяждане

кой са старите проблеми?

питам сериозно без заяждане

След 48-ми билд продължава да не ми работи sleep режима.В предния и в този action центъра отново не опознава Касперски (включително и бета версията)

Очевидно проблема е индивидуален :) при мен всичко е ОК . А за касперски-я не си ли се замислял че може да е от самата компания. Именно те да не са пуснали съвместимост с уин 7, а не самия уиндоус да е виновен за това :angry:

След 48-ми билд продължава да не ми работи sleep режима.В предния и в този action центъра отново не опознава Касперски (включително и бета версията)

Провери дали дъното ти няма нов биос - при мен 7000 не разпозна лан карта , помислих че е изгоряла и купих да я сменя, като не разпозна и нея флашнах биоса на дъното и всичко тръгна :)

редакция: Недостатъка на една ОС на компа :angry:

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Колеги, записах 77 на диск, бутнах форматирах и инсталирах. Същата цигания, ни км плеяр стартира, ни линейджа. При тази ситуация съм принуден да пратя в гората винд 7 колкото и да ми се понрави и да се върна на експи.

П.П. сега ще сложа билд 7022 да видим какъв ще е резултата.

Така, преинсталирах с 7022 и играта и км плеяр бачкат безотказно. Тъкмо бях започнал да се надявам че бате Били ще направи нещо свясно и се готвех да мигрирам на уиндоус 7, ама види се ще си остана с доброто старо експи. Ако някой се сеща за решение на проблема ми, готов съм да опитам всичко стига да ми е по силите.

Колеги, записах 77 на диск, бутнах форматирах и инсталирах. Същата цигания, ни км плеяр стартира, ни линейджа. При тази ситуация съм принуден да пратя в гората винд 7 колкото и да ми се понрави и да се върна на експи.

П.П. сега ще сложа билд 7022 да видим какъв ще е резултата.

Така, преинсталирах с 7022 и играта и км плеяр бачкат безотказно. Тъкмо бях започнал да се надявам че бате Били ще направи нещо свясно и се готвех да мигрирам на уиндоус 7, ама види се ще си остана с доброто старо експи. Ако някой се сеща за решение на проблема ми, готов съм да опитам всичко стига да ми е по силите.

Единственото което ми идва на ум е че имаш моя проблем със седем - в новите версии вкарват нови драйвери и моята видео карта, дето си е морално остаряла, вече все по не върви....

нвидеа 9500гт не е чак толкова стара. Остава да пробвам да сложа пак 77, бета версията на видеодрайвъра за винд 7 и ако не стане... Освен да я пробвам да я инсталирам, а не като портейбъл.

За портабъл програмите проблемът е известен, чак сега ли забеляза. Очакваме от VMWare да добавят поддръжка на ThinApp и за седмицата.

Редактирано от martinov83 (преглед на промените)

Имам едно въпросче. Чух за добрите отзиви за 7 и реших да го пробвам. Имам Виста на лаптопа, запазих я разбира се и реших да инсталирам 7 на друг дял от харда. Реших да пробвам Home Premium версията, за нещастие се оказа обаче, че ключовете на Майкрософт стават само за Ултимейт (за това се усетих в последствие). Потърсих набързо из нета, ама не намерих и понеже много бързах, реших да инстална отгоре Ултимейт. Пробвах го, върви си супер и останах доволен. Проблема е, че дяла, върху който инсталирах двете 7ци е малък и почти не ми остана място за допълнителен софт. Сега реших да форматна този дял и да му направя, една нова инсталация. Въпросът ми е как да разпозная и изтрия файловете принадлежящи на Уиндоус 7, които са на С дяла на харда, където е Виста (предполагам, че има такива). И ако може някой да ми прати на ЛС един ключ за Home Premium,че този Ultimate за нищо не ми трябва.

Мартинов 83, инсталирах я, спрях уиндоус дифендър, и пак същата. Сега ще пробвам с нов видео драйвър и ако не стане винд 7 директно запрашва. Хич не ми и трябва ОС на която не вървят любимите ми игри и програми.

Въобще неще и да откъсне, язък развалиха хубавия уиндоу.

AleksiiVrana,

"Хич не ми и трябва ОС на която не вървят любимите ми игри и програми."

"Ново 20, бат Били с тия простотий зорлем ще ме върне на експи. "

"колкото повече време минава толкова по малко програми вървят на 7"

"Тъкмо бях започнал да се надявам че бате Били ще направи нещо свясно"

Хайде спри се... :)

Mн е смешно отстрани да пишеш такива неща за версия, която дори не е обявена за final...

Човек ще си помисли, че си се побъркал на тема Windows 7... ебаси...

той да се спре, ама дори и portable вараинта на км-то си върви на 6

току що пробвах - ама не ме питай за весия, гошо ми изкара някаква

ако държиш ще ти дам архивчето

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Според блоговете през следващите 24 часа трябва да се появи 7106.0.090408-1623_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRC1CULFRER_EN_DVD - 2.6 гб

в английска и китайска версии, всъюност китайската вече я имало по торентите.

дано и от сайта на Microsoft го пуснат...

принципно 7077 и 7107 са едно и също нещо с различни означения, принадлежащи на 2 различни клона (чисто статистически)

но само принципно

я дай да прочетеме

принципно 7077 и 7107 са едно и също нещо с различни означения, принадлежащи на 2 различни клона (чисто статистически)

но само принципно

я дай да прочетеме

7105 и 7077 са еднакви, с 20 мин разлика, а тая е от 8.4. 2009

Сташ, я виж че май ония хора имат някакъв линк, но скрит :)

редакция 12:45 :

Почти навсякъде се появи този текст след новината

Update :

ITS FAKE - Any legit leaker would leave the digital sig and ISO itself untouched. If they modify it, then it signals it could either be a fake or some other malware might have been added.

опааа, моя грешка - сбъркана цифра, прав си

деца: алкохола унищожава и малкото останали Ви сиви мозъчни клетки и синаптични връзки - не пиите толкова много, като мен

втори линк, първа снимка: и аз искам, да повярвам че Windows Media Center ще изглежда така в 7106- дано е верен шота

втори линк, втора снимка: е това вече прилича на намеса на WB, и то голяма намеса

все пак китайските версии вече се появиха на пиратския залив, 32 и 64 битови, четох че само някакъв ини файл се променял за да не се инсталира китайския, но ще изчакам оригинал на английски, държа да имам оригинала, все пак тази версия вече няма да поддържа надграждане над предишните бети.

Windows 7 китайски версии:

32 бита

http://######/torrent/4841841/7106.0.090408-1623_x86fre_client_zh-cn_Retail_Ultimate-GRC1CULXF
64 бита
http://######/torrent/4841838/7106.0.090408-1623_x64fre_client_zh-cn_Retail_Ultimate-GRC1CULXF
редакция: вероятно става дума за файл lang.ini във папка sources, на английска версия има следния вид:
[Available UI Languages]

en-US = 3

[Fallback Languages]

en-US = en-us

А някои да е имал проблем при инсталирането на Microsoft Office, след инсталацията ми изкача прозорец които пише че не е инсталиран за този потребител и да го инсталирам на ново. Някои да има идея защо става така ? И как се оправя това ?

Той за инсталирането се инсталира, но как работи е друг въпрос...

а като се разархивира .iso -то и се промени lang файла може ли след това всички файлове да се запишат на диск така както са в разархивиран вид (да не са в .iso ) и после да се инсталира win-a, щото преди си бях правил подобен експеримент с едно ХР и не стана. Смисъл не тръгваше да буутва.

Не че ще тръгна да ръчкам из wina-a, просто защото докато го сваля, направя промяната и го инсталирам - вече ще го има в бг тракерите biggrin.gif

едит: за кой office става въпрос 2003 или 2007 защото аз съм с 2003 и нямам подобни проблеми

Редактирано от vladata (преглед на промените)

Това за файла си е мое предположение!!! Не знам кои точно е файла и дали найстина става, прочетох го като мнение на потребител във форума на winbeta или neowin, никаква гаранция. Ако се пробва трябва да е с UltraIso, PowerIso или нещо такова и да се запази като ново iso, което да се запише на диск. Почти сигурно ще се изхаби един ДВД диск но може да се пробва. А утре вероятно ще има английската версия почти навсякъде, преди малко четох че е пусната за сваляне от FTP на майкрософт за избрани потребители.

Естествено всичко може да се окаже пак шега.

Незнам някой дали е подкарвал Diablo 2 на седмицата, но аз не успях. Пускам дори инсталация със серийни номера, но ми изкарва следната грешка: "The ordinal 10205 could not be located in the dynamic link library D2Win.dll" Дано някой даде идеи :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.