Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

малко инфо все пак за тези които са решили да го свалят:

1-има проблем който не позвулява да се ъпдейтне от 7077 до този(проблема е с езика)

http://picbg.net/img.php?file=e9d18a5ee68e5e28.jpg

2-инсталатора в началото стартира на английски, после преминава на руски и накрая win-a e на аглийски. Има обаче места на които си стой китайския(бутони, менюта и тн.)

3-за да стане като хората трябва да се ползва този езиков пакет за английски(идея си нямам какъв е резултата след това и дали всичко е ОК)

незнам дали изобщо има смисъл да се сваля този рилийз, нека всеки сам прецени дали да го дърпа и пробва, но определено трябва да има здрави нерви biggrin.gif

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

току що намерих връзка за сваляне по http, но за съжаление не ми е добра външната скорост, ако някои може да сваля от http://letitbit.net , http://4files.net или http://vip-file.com ( Платени са) или добра скорост към http://rapidshare.com( само че тук са 29 части, заради ограничение в размера на файловете) мога да дам връзките.

7106.0.090408-1623_x86fre_client_EN-US_Retail_Ultimate-GRC1CULFRER_CN_DVD.iso

размер: 2.61 GB

MD-5: AE52E87239CE11311C2B8D2290228B20

редакция: всъщност ето връзките, ако някой успее да го свали да свирка :)

______.txt

редакция 23:39

ВНИМАНИЕ: Вероятно е шега

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

още една връзка за сваляне - въведете кода долу и натиснете "Download File" - изчаквате една минута в новия прозорец и щракате на "Your link to file download" - сваля се на една връзка с ограничена скорост.

тук

Някои не го ли пусна по торентите бре....

редакция 23:39

ВНИМАНИЕ: Вероятно е шега

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

мне, стискат се

ама пък рекламите са готини:

http://free-games.ru/img2/super_cow.jpg

Супер-Корова не дает молока, Супер-Корова дает джазу и совершает подвиги.

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Колеги,

не знам кой имаше този проблем, но установих, че и при мен го има. Става въпрос за Stand By и по-точно не иска да "заспи". Цакам Sleep след което монитора изгасва, но компютъра си работи и не иска да се изгаси. :rolleyes:ohmy.gif . Някой да има решение на проблема?... с build 7068 съм в момента.

Компютъра не изгасва напълно при sleep, а при shutdown и hibernate. :yanim:

Ослушай се дали харда върти, ако върти значи не работи коректно!

Колеги,

не знам кой имаше този проблем, но установих, че и при мен го има. Става въпрос за Stand By и по-точно не иска да "заспи". Цакам Sleep след което монитора изгасва, но компютъра си работи и не иска да се изгаси. :speak:ohmy.gif . Някой да има решение на проблема?... с build 7068 съм в момента.

Аз съм с 7077 примен всичко си спира както трябва харда ,вентилатора , монитора абе всичко.

Компютъра не изгасва напълно при sleep, а при shutdown и hibernate. :P

Ослушай се дали харда върти, ако върти значи не работи коректно!

За мен Sleep означава, че трябва да е спрял компютъра(вентилатори,хард) и като бутнеш мишката или натиснеш някое копче на клавиатурата да тръгне :О

За мен Sleep означава, че трябва да е спрял компютъра(вентилатори,хард) и като бутнеш мишката или натиснеш някое копче на клавиатурата да тръгне :О

Нещо такова е. При мен се събужда с Power бутона. При премахване на периферия също.

Проблема го постнах аз!Само че...при мен заспива,но не иска да се буди!Трябва през кофата,няма друг начин! А иначе ВИЖ ТОВА. Малко инфо от дъвките пипнах!

Още нещо!Джентълмени не бързайте с китайчето!Като гледам руснаците са постнали готовност за следващ релийз,но на мен ми писна тоя път ще почакам!като капак днес на три пъти при опит да пратя на Progres голям файл зърнах красотата на синия екран!Така че...ще чакаме! :P

IOVI!!!! Toва го поствам отделно и то на английски за да няма проблеми с имена и прочие!

Мисля си,че ще е интересно за учениците,които могат да си го гепат без или за малко кинти!

With many people wondering what the Windows 7 pricing will be and whether it will cost less, the same, or more than Vista, there are some ways you can legally get Windows 7 at a discount or even for free when the final version is ready later this year.

1. Between June 26, 2009 and January 31, 2010, any new computer purchased with Windows Vista will qualify for a free upgrade to Windows 7. So if you've been planning on purchasing a new PC in the near future, you should hold off just a little while longer.

2. Check and see if your school is with the MSDNAA or Microsoft Developers Network Academic Alliance. If they are, check with their specific MSDNAA site when the final version of Windows 7 comes out to see if they distribute it.

3. Check with Microsoft DreamSpark. This is a special site from Microsoft that gives out free software to people who have a valid e-mail address from any of the qualifying schools listed. It's possible they could put Windows 7 up there once it's released.

4. If you're in the US, Canada or Europe, and are in school, there's a site called Journey Ed that gives out software and other kinds of products at a discount. You just need to show them some kind of proof.

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Колеги, защо линейджа не ще да ми тръгне на версия от 57 нагоре? Дава ми да играя на офи, но не и на пиратски сървари. Кое е променено между 57 и 68. Пробва да изключа дифендъра, защити, не ще. В момента съм с версия 57 при която няма проблем.

Някой от вас пробвал ли е да подкара Starcraft? При мен опита е доста неуспешен :blink: ....и по-точно

starec.th.png

Също така на BSplayer-a как ви излизат субтитрите? При мен излизат в най-долната част на картината (но не на екрана), а под XP същата версия на BSplayer-a вървят в черното под картината, което и повече ми харесва, но при опит да ги настроя под 7-цата не иска да ги свали по-надолу....на всичкото отгоре излизат с някакъв гаден размер....предполагам проблема може да е от това, че не поддържа win7....

проблема идва от настройките на филтъра за субове: неговите шрифт и разположение

драйвъри за видео сложи ли?

да не си сложил някоя чавка в comaptibility таба?

disable desctop composition примерно

Aре бе!!!Нещо ново???Инфо ...пък ако има билд....екстра!!! cool.gif

Windows 7 RC/RTM Builds – Clearing the Confusion

So I’ve actually been meaning to write this for a while because it’s been annoying the hell out of me. I have seen people saying that 7105 and 7106 of Windows 7 are RC builds and the RC will be > 7100. Well all I can say to those people is that you’re wrong, you fail, and you need to learn how the development process works inside Redmond before you go spouting about a build being an RC ESCROW or now.

There’s also the other camp (*cough* Thurrott *cough*) that seems to think that Microsoft is strictly working on RC and have not let winmain continue building towards RTM. Again, learn how the process works before you talk.

Ok so now I will attempt to explain all of this so you guys can walk away from reading this post knowing how it works in Sinofsky’s lair.

Basically, after build 7076 the tree was split. 7077 was compiled as an RC ESCROW build (winmain_win7rc) and the winmain lab bumped its build number up to 7105. 7077 and on are code frozen, meaning no feature changes will occur in that branch (the RC branch. This allows them to work out the bugs to deliver a high quality RC release.

Any code changes internally are checked into winmain (7105 and higher at this point). So from that standpoint you could say that codewise future 71xx.winmain builds are newer than the RC will be as those builds are still receiving new check-ins from the various fbl labs.

So for those who are wondering I will answer the question. 7105 or higher are NOT RC builds, but rather winmain builds pushing towards RTM. 7077, 7078, 7079, 7080 etc… are all RC ESCROW builds. When the RC has passed testing, they will compile the final RC build as 7100.

Hope this clears up some of the confusion. As usual if you have any questions feel free to ask!

UPDATE: The current situation has been clarified a bit to me. (Thanks to Tom W for this). Build 7106, which leaked the other day in chinese, is in fact 7076 with a revved up build number. So currently 7077 is the newest from a code perspective as 7106 does not contain the new visual style elements (updated taskbar buttons etc…) that are in 7077. So for all of you who have 7077, stick with it and don’t bother with 7106, it’s not worth the hassle of attempting to translate it. I really only did it myself to see if it was even possible. 7077 is re-installing on my laptop as I write this.

оригинал: тук

Редактирано от splt-rmx (преглед на промените)

Колега,по горе съм му пуснал линка на това,ма карай!Инфото е от вчера и по завчера!Нещо ново дайде бре!Кво млъкнахме всички! ;)

проблема идва от настройките на филтъра за субове: неговите шрифт и разположение

драйвъри за видео сложи ли?

да не си сложил някоя чавка в comaptibility таба?

disable desctop composition примерно

Драйвъра на видеото съм го сложил(въпреки че win-a сам си намери някакъв)... а в comaptibility таба нямам никакви чавки. ohmy.gif

Редактирано от mrik (преглед на промените)

каква е картата

тоя път ме мързи да слагам и старкрафт, поне нема да е днес

Драйвъра на видеото съм го сложил(въпреки че win-a сам си намери някакъв)... а в comaptibility таба нямам никакви чавки. ohmy.gif

Ако си с карта на nVidia задължително инсталирай драйвъри от сайта на фирмата, нищо, че ти ги дава като качени при инсталацията на 7.

В преинсталираните липсват OpenGL библиотеките!

Сложи и последния DX-redistributable за всеки случай.

Здравейте и от мен. Доста следих темата в последните дни, бях с Виста, но то толкова положителни коментари - реших и аз да го пробвам този Windows 7.

Значи за сега всичко е наред, много добре се държи и като цяло нямам оплаквания, само ми се иска да попитам за фейд ефекта че малко ме дразни - когато отварям някоя папка например или влизам компютър да речем малко като, че насича, после ако минимизирам и максимизирам няма такова нещо - дали не е някакъв ефект просто, който аз отчитам като насичане.

ПП: Иначе по отношение на драйвери мисля, че няма проблем...

имаш предвид като отвориш някоя папка по десктопа или експлорер от таскбара ли?

може и насичане да си е, ако картата е по-слабичка

от properties на computer>advanced system settings (в ляво)>първото Performance кликваш на settings и гледаш коя опция е точно

имаш предвид като отвориш някоя папка по десктопа или експлорер от таскбара ли?

може и насичане да си е, ако картата е по-слабичка

от properties на computer>advanced system settings (в ляво)>първото Performance кликваш на settings и гледаш коя опция е точно

Значи на Animate windows when minimizing and maximizing но вероятно е ефект някакъв, не е слаба картата, е не е и супер бърза но 256МБ ми трябвало да са достатъчни.

А махна ли отметката от това Animate windows... - е няма такова летене просто, никой Windows не ми е зареждал толкова бързо, очарован съм :white flag:

Ако някъде има видео на това как трябва да работи Windows 7 ще видя дали наистина си е така или нещо при мен не е наред, ще взема да потърся, не може да няма.

ПП: А има и още нещо - инсталирал съм build 7077 и до сега не е правил никакви ъпдейти, което ми се вижда странно, моето обяснение е, че като сравнително нов build са включили последните ъпдейти в него, но дали е така наистина?

Редактирано от flawless (преглед на промените)

принципно да

всъщност тия дни едиственото което идва са офис ъпдейти (ако сте цъкнали опцията) и Win defender ъпдейти

тук таме някой Win Live and/or Silverlight +/- някой и друг опционален ъпдейт

Ами благодаря много за бързото съдействие ;)

Изглежда значи всичко е наред за сега, дано и така да бъде занапред.

Oх да ти имам оптимизма колега!А дано..хубавото е,че сега почваш да се занимаваш със Седмицата! cool.gif

Абе колеги това китайче е барано като за световно,то не са шрифтове,то не е чудо,като капак дори версията дето уж е оправена си е същата!Пипано,недопипано!Връщам се на 77 и се заковавам!Да се е..... у главата!!! ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.