Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

1 от почти сигурните промени (освен ако нещо не се е объркало) е ие8 финал

опси изпуснах си офф-топика:

Windows XP Mode provides you with the flexibility to run many older productivity applications on a Windows 7 based PC.

All you need to do is to install suitable applications directly in Windows XP Mode which is a virtual Windows XP environment running under Windows Virtual PC. The applications will be published to the Windows 7 desktop and then you can run them directly from Windows 7. We will be soon releasing the beta of Windows XP Mode and Windows Virtual PC for Windows 7 Professional and Windows 7 Ultimate.

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

Абе има нещо при мен, не е болка за умиране, но с питане до Цариград се стига все пак.

Усещам, че експлорера (под експлорер имам предвид Мозила) при отварянето на страниците се бави маалко повече от обикновено, пак казвам, че не ми пречи чак толкова, но някой ако може да даде някаква информация по въпроса ще му бъда благодарен.

Редактирано от flawless (преглед на промените)

Абе има нещо при мен, не е болка за умиране, но с питане до Цариград се стига все пак.

Усещам, че експлорера (под експлорер имам предвид Мозила) при отварянето на страниците се бави маалко повече от обикновено, пак казвам, че не ми пречи чак толкова, но някой ако може да даде някаква информация по въпроса ще му бъда благодарен.

Ако не ти се товари компа начи сигурно е от нета :)

зависи и коя версия на Лисата имаш!Имаше една която направо м скъса нервите на мен,та Aquaris се хилеше на псувните ми.Ако не си ,сложи и fasterfox...ма да не се отплесваме,че е за друга тема това и тя дебела като "Война и Мир"Виж за up..последната е 3.0.9!

Не съм доволен от 7100 х64, нямам драйвери за видеото и скайпа се крашва веднага след пускане.

пак са започна с неработещите аппс

май утре ще се форматира......уффф деа пак ще ме цакат от лиско

Драйверите за HD3470 при мен се инсталират нормално и работят. Windows-a си беше инсталирал малко по-стара версия, но аз я обнових от сайта на AMD.

Скап 3.8 и по-стари не стават и при мен,но с 4 няма проблем.От снощи съм с 7100 х64,до сега изключително съм доволен,видеото ми е gf9500gt,в сайта им има за уин 7,инсталираха и се нормално,въбще всичко си работи пърфе,никакъв проблем с тежките игри.Дано да не го оакат накрая както стана с Longhorn.

Успех на интусиастита като мен :ph34r:

аре бе колеги....нешо да се чува за изтекло РТМ????Че скука ще настъпи страшна! biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif Апропо,чичо ви Бил ще я пусне не на 5 май ,а на 30 април!Така е решил,сега ми звънна да ми каже!Aquaris...пита за теб,праща ти много здраве и каза че ще ти върне кинтите дето си му дал на заем! cool.gif

Реших и аз да пробвам новия Windows. Имайте предвид, че до сега не съм пробвал нито Виста, нито 7. Разбира се, инсталирах го на виртуална машина с 512мб. рам. Още първите ми впечатления бяха ужасни. Все пак си поиграх малко с оптимизиране и запознаване с тъй хваления уиндоус 7. Махнах аеро, изключих индексирането и т.н. Махнах всички секюрити опции. Изключих някои сервизи, които не са ми нужни, според мен. Общо взето, постарах се, наистина, в продължение на час-два да му дам шанс...

За мене, да се ползва Windows 7 или Виста си е чист мазохизъм. Може би, ако се ползва програма от сорта на nLite да се изчисти максимално, но не мога да се примиря с многократно по-тегавата работа, десетина пъти по-голямото дисково пространство, идиотския интерфейс, максимално затруднения достъп до важните настройки и много други... Като капак на всичко, 9/10 от моите портативни програми просто не тръгват и никакви фокуси като compatibility не помагат. За драйвери и други програми, не знам... За мен, единственото оправдание човек да сложи Windows 7 е ако има поне 8 Gb. RAM и поне четириядрен процесор, т.е. да може да се ползва пълноценно хардуера, но на слаба машина си е направо идиотско, не защото няма да тръгне, а просто защото няма абсолютно никакъв смисъл.

Реших и аз да пробвам новия Windows. Имайте предвид, че до сега не съм пробвал нито Виста, нито 7. Разбира се, инсталирах го на виртуална машина с 512мб. рам. Още първите ми впечатления бяха ужасни. Все пак си поиграх малко с оптимизиране и запознаване с тъй хваления уиндоус 7. Махнах аеро, изключих индексирането и т.н. Махнах всички секюрити опции. Изключих някои сервизи, които не са ми нужни, според мен. Общо взето, постарах се, наистина, в продължение на час-два да му дам шанс...

За мене, да се ползва Windows 7 или Виста си е чист мазохизъм. Може би, ако се ползва програма от сорта на nLite да се изчисти максимално, но не мога да се примиря с многократно по-тегавата работа, десетина пъти по-голямото дисково пространство, идиотския интерфейс, максимално затруднения достъп до важните настройки и много други... Като капак на всичко, 9/10 от моите портативни програми просто не тръгват и никакви фокуси като compatibility не помагат. За драйвери и други програми, не знам... За мен, единственото оправдание човек да сложи Windows 7 е ако има поне 8 Gb. RAM и поне четириядрен процесор, т.е. да може да се ползва пълноценно хардуера, но на слаба машина си е направо идиотско, не защото няма да тръгне, а просто защото няма абсолютно никакъв смисъл.

Докато оптимизираш наблегни на тази част! инсталирах го на виртуална машина

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Докато оптимизираш наблегни на тази част! инсталирах го на виртуална машина

не ме притеснява тегавата работа. На компютъра ако го инсталирам, съм сигурен, че ще е много бърз, сигурно... Просто не ми хареса всичко останало и не намирам смисъл. Те, останалите работи няма да се оправят от това, че ще го сложа на реална машина. Ще почакам поне сп1 на този уиндоус и да се появи добра програма от сорта на nLite (май vLite става и за този, но не съм сигурен). А докато да излезе сп1 или 2 за уин7 сигурно ще съм с 8 или 16 или н-ядрен процесор, тъй че може и да има смисъл

не ме притеснява тегавата работа. На компютъра ако го инсталирам, съм сигурен, че ще е много бърз, сигурно... Просто не ми хареса всичко останало и не намирам смисъл. Те, останалите работи няма да се оправят от това, че ще го сложа на реална машина. Ще почакам поне сп1 на този уиндоус и да се появи добра програма от сорта на nLite (май vLite става и за този, но не съм сигурен). А докато да излезе сп1 или 2 за уин7 сигурно ще съм с 8 или 16 или н-ядрен процесор, тъй че може и да има смисъл

Въпрос на фкус.. :blink:

Все пак ако не е заради малко повишените ресурси спрямо хр (което мисля е нормално като се има предвид че хр е от преди 10 години) какво те притеснява? Опита ли друга дистрибуция на 7 освен Ултимейт? Примерно Pro, което е аналог на Business при виста. Изчистен е от много глезотии....

Такааа ... тъй като нямам какво да правя реших да си кажа и аз мнението за великата седмица ;). Според мен е страхотна, ползвам я от билд 6801 и направо нямам думи... Ползвам я като първа и единствена ос за компа си ... вярно че имаше малко проблеми ноо не бяха непреодолими. Общо взето в седмицата е бъдещето Lads and Lasses .. ( Стига да не я оплескат накрая )

Offtopic...

By The Way така и така пиша във вечер със земетрус ... Да ви е "честит" на хорцата от северна бг, Вранча пак реши да си направи тъпа шега .. и аз съм от там ама даже не го усетих ( голям съм прост ... )/

Аз също го ползвам от самото начало и съм много доволен и неми е ясно какво не ти харесва.

Ето ти снимка с инсталирани програми и заетата памет.

П.С:"Aquaris" всепак го сложих благодаря

post-206623-1240685452_thumb.jpg

Редактирано от purpur (преглед на промените)

Абе хора, всеки втори заявява „...ако не го оплескат накрая“ . Какъв е този песимизъм, не знам. Дори Build 7000 е в пъти по-производителен от Vista, която съм ползвал година и половина и виждам огромна разлика. Windows XP въобще няма да го включвам в сравнението, тъй като е ОС разработвана за едно друго поколение компютри. При наличието на Superfetch, DX11, поддръжка на повече RAM, многобройни улеснения при работа и в интерфейса и т.н., мисля, че изборът е ясен. :yanim:

Ух малеееее.....какъв простор само има за омазване-не ми се мисли!А дано всичко е Ок,щото иначе зле.Само като се сетя за вистата и предишната ми слаба машина и ме втриса!Но да бъдем оптимисти, джентълмени!Учуден съм,че 7 -цата не е паснала на колегата по горе!Progres е прав!Въпрос на вкус.Моя избор го направих още декември и от тогава дори не съм поглеждал назад!Каквито и проблеми да съм имал...бели кахъри!Кесим и чакаме развитието напред!Ама аз вече се ослушвам кво ще го бъде в RTM-a и слуховете са много.Дори в комшийски сайтове дрънкат за края на май RTM,а на есен с песен!Ще видим. cool.gif

Въпрос на фкус.. :whist:

... Опита ли друга дистрибуция на 7 освен Ултимейт? Примерно Pro, което е аналог на Business при виста. Изчистен е от много глезотии....

Не, не съм. М/би ще пробвам и Pro варианта, въпреки че проблема с програмите които не тръгват, поне за сега го прави неизползваем за мен. Става дума за ThinApp програмите, а аз други не ползвам, нито инсталирам. Някои тръгват, други - не.

@purpur, не ми харесва, че ми заема 7,3Gb. инсталиран, а XP със всички ъпдейти, драйвери и т.н. - по-малко от гигабайт, а на виртуалната машина - 415 Mb. Инсталационния уиндоус на xp е около или по-малко от 200 Mb. Имай предвид, че място имам достатъчно - 2х640Гб. На мен XP никога не ми се е крашвал, нито са ми излизали сини екрани, не съм хващал вируси и изобщо XP SP3 лети... Програмите се стартират за секунда и т.н. и т.н. В момента съм с 4Gb. RAM и няма нужда да сменям операционната с-ма (разпознава 3.250). Просто исках да я пробвам, но освен предимствата по отношение на хардуера, не виждам нито едно друго предимство, а даже обратното. Ако нещо наложи да мина на четириядрен или с повече ядра процесор и 8 или повече RAM, може да се замисля за някакъв про вариант, но на този етап единствено XP 64 е някаква алтернатива. Много жалко, че не се появи SP3 и за него, защото и там имаше какво да се оправя. Още когато се заговори за Виста, се знаеше, че новата ОС ше има и нова файлова с-ма, а какво стана... Лично за мен, Майкрософт забиха в грешна посока и за жалост, няма обратен път... Трябваше да направят една по-лека, по-осъвременена, пo-изчистена, пo-стегната от XP ОС, с поддръжка на съвременния хардуер. За мен, от тези кратки впечатления които имам, е точно обратното, с изключение на хардуера, разбира се.

Ух малеееее.....какъв простор само има за омазване-не ми се мисли!А дано всичко е Ок,щото иначе зле.Само като се сетя за вистата и предишната ми слаба машина и ме втриса!Но да бъдем оптимисти, джентълмени!Учуден съм,че 7 -цата не е паснала на колегата по горе!Progres е прав!Въпрос на вкус.Моя избор го направих още декември и от тогава дори не съм поглеждал назад!Каквито и проблеми да съм имал...бели кахъри!Кесим и чакаме развитието напред!Ама аз вече се ослушвам кво ще го бъде в RTM-a и слуховете са много.Дори в комшийски сайтове дрънкат за края на май RTM,а на есен с песен!Ще видим. cool.gif

Не вярвам края на май РТМ.До колкото разбрах ще излизе август/септември,като едва ли ще изтече по-рано от август в тракерите.Аз разбрах че билд 7200 ще е RC2 и ще дойде в края на май,но не се знае дали ще е за публиката.Но все пак ако РТМ идва толкова скоро кажи от къде си разбрал

@purpur, не ми харесва, че ми заема 7,3Gb. инсталиран, а XP със всички ъпдейти, драйвери и т.н. - по-малко от гигабайт,

Етоти една снимка на XP и на 7100 инсталирани са абсолютно едни и същи програми и на двата.

XP е сервиз пак 3 със всички ъпдейти.Мисля че 3 гб. неса чак такъв голям проблем.

Въпрос на гледна точка.

post-206623-1240690526_thumb.jpg

Редактирано от purpur (преглед на промените)

Не, не съм. М/би ще пробвам и Pro варианта, въпреки че проблема с програмите които не тръгват, поне за сега го прави неизползваем за мен. Става дума за ThinApp програмите, а аз други не ползвам, нито инсталирам. Някои тръгват, други - не.

@purpur, не ми харесва, че ми заема 7,3Gb. инсталиран, а XP със всички ъпдейти, драйвери и т.н. - по-малко от гигабайт, а на виртуалната машина - 415 Mb. Инсталационния уиндоус на xp е около или по-малко от 200 Mb. Имай предвид, че място имам достатъчно - 2х640Гб. На мен XP никога не ми се е крашвал, нито са ми излизали сини екрани, не съм хващал вируси и изобщо XP SP3 лети... Програмите се стартират за секунда и т.н. и т.н. В момента съм с 4Gb. RAM и няма нужда да сменям операционната с-ма (разпознава 3.250). Просто исках да я пробвам, но освен предимствата по отношение на хардуера, не виждам нито едно друго предимство, а даже обратното. Ако нещо наложи да мина на четириядрен или с повече ядра процесор и 8 или повече RAM, може да се замисля за някакъв про вариант, но на този етап единствено XP 64 е някаква алтернатива. Много жалко, че не се появи SP3 и за него, защото и там имаше какво да се оправя. Още когато се заговори за Виста, се знаеше, че новата ОС ше има и нова файлова с-ма, а какво стана... Лично за мен, Майкрософт забиха в грешна посока и за жалост, няма обратен път... Трябваше да направят една по-лека, по-осъвременена, пo-изчистена, пo-стегната от XP ОС, с поддръжка на съвременния хардуер. За мен, от тези кратки впечатления които имам, е точно обратното, с изключение на хардуера, разбира се.

Към purpur и djagi: колега инсталацията на Win95 пък можеше да се намери и на дискети (комплект от 10тина бройки), инсталиран мисля, че заемаше около 200МВ място, Windows 98 пък към 600МВ, Windows XP -> 1GB, имаш избор... който му се пести дисково пространство може да крета и на Win95/98.

В моя случай - разполагайки с 1TB+320GB HDDs не считам че 10-20GB са от значение, имам инсталирани Vista Ultimate и Windows 7 Ultimate build 7100. Всеки нормален човек, притежаващ сравнително съвременна машина е добре да я използва и със съвременна операционна система, каквито са Vista и 7 (макар и още бета), ако му се щадят системни ресурси да пробва и Убунту ако иска (харчи около 600МВ RAM без пуснати приложения).

При мен с Windows XP+SP3 при копиране на файлове целия компютър започва да бави, Windows File Explorer често замръзва по време на копиранията. Не ми се разпознава повече от половината хардуер и се налага да жонглирам с десетина дискове с драйвери. Монитора ми не се поддържа от ХР и дори като го купувах момчетата от магазина ме предупредиха, че стикера залепен за него с логото на Виста не е лепнат ей така. Подобрения Search във Виста и 7 също не е за подценяване.

Виста и ХР се държат къде-къде по-адекватно с нов хардуер и ми се виждат по-правилен избор от архаични операционни системи като ХР и Win2k. :ph34r:

Към purpur и djagi: колега инсталацията на Win95 пък можеше да се намери и на дискети (комплект от 10тина бройки), инсталиран мисля, че заемаше около 200МВ място, Windows 98 пък към 600МВ, Windows XP -> 1GB, имаш избор... който му се пести дисково пространство може да крета и на Win95/98.

В моя случай - разполагайки с 1TB+320GB HDDs не считам че 10-20GB са от значение, имам инсталирани Vista Ultimate и Windows 7 Ultimate build 7100. Всеки нормален човек, притежаващ сравнително съвременна машина е добре да я използва и със съвременна операционна система, каквито са Vista и 7 (макар и още бета), ако му се щадят системни ресурси да пробва и Убунту ако иска (харчи около 600МВ RAM без пуснати приложения).

При мен с Windows XP+SP3 при копиране на файлове целия компютър започва да бави, Windows File Explorer често замръзва по време на копиранията. Не ми се разпознава повече от половината хардуер и се налага да жонглирам с десетина дискове с драйвери. Монитора ми не се поддържа от ХР и дори като го купувах момчетата от магазина ме предупредиха, че стикера залепен за него с логото на Виста не е лепнат ей така. Подобрения Search във Виста и 7 също не е за подценяване.

Виста и ХР се държат къде-къде по-адекватно с нов хардуер и ми се виждат по-правилен избор от архаични операционни системи като ХР и Win2k. :huh:

Точно това исках да обясня на "djagi" че разликата в исползването на ресурси нее койзнае колко голяма особенно за съвременните машини така че

неси струва коментара.

Според мен седмицата е много добра и открива всичкия наличен хардуер .Откакто я ползвам немие правила проблеми имаше малко бъгове но това е

нормално за бета но като цяло е шес и мисля да я оставя само нея.

Това е само мое мнение и не казвам че е миродавно.

а на мен си ми мяза на закостеняло и тесногръдо мислене от хардкор хр фен

имаше едно време един грък, дет са викал Езоп. Та тоя чиче, Езоп, има една приказка за лисици и асми (разбирай грозде, не гроздова :huh: )....е сещате се

айде повече няма да си отварям устата че ще стане страшно, а не е това целта и мястото

заради глупавата ми сестра и нейните глупави курсови и доклади за прасетата не мога да си преинсталирам

уеееуее пурпур аз ако така си сцепа дисковото пространство и ще се хвърля отнякъде

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

...

Тъй като на виртуалното пс и на реалното съм сложил един и същ XP, предполагам, че на нова инсталация и без драйвери XP няма да е много повече от тези 400 на виртуалната. По спомени, около 600-700 мб. За 7 обаче говорим за 7,3 гб. на виртуалната машина, което е повече от десет пъти разлика. Казах, че не ми се свиди мястото, и аз съм с повече от терабайт. Описаните от теб проблеми с драйвери, софтуер, копиране и зъмръзване никога съм нямал, дори преди SP2. По спомен, слагам само 4-5 драйвера - дъно, видео, звук, тунер, скенер и принтер, но тази операция я върша за 5 минути и никога не ми е било проблем, още повече, че не са ми на дискове. Ползвам всякакви програми - и професионални и всякакви... Че и игри играя понякога. Щадят ми се системните ресурси, да, но тук говоря за една пъргавина, която я има при XP, а при пробваната от мен седмица, е някак тегаво, независимо, че махнах аерото, всички ефекти, изключих всички защити, ъпдейти, индексиране и тем подобни. За да направя подобно нещо в XP са нужни секунди или минута-две, но при Windows7 се рових 1/2 час из обърканите менюта, а дори след махането на аерото, не бях много сигурен, че съм го махнал, защото всичко продължи да се държи тегаво, като на леко забавен кадър, при изключени всички ефекти и класическа тема... Ок, на виртуална машина съм го сложил, но на виртуална машина имам и XP, на който при това съм му отпуснал само 128 Мб. при 512 за 7.

п.п. Какъв е монитора, ако не е тайна?

Така е все пак говорим за развиваща се ОС. Обичам да виждам как с всеки следващ билд бъговете се отстраняват все повече и повече. И аз съм за България - пълна с оптимисти !

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.