Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Moмчета при мен се случва също подобно нещо като Алексий!За какво иде реч!След старт тапета не обхваща целия монитор отрязан е от ляво и дясно!Ръчно го оправям,но няколко минути по късно отново се налага този път да го свивам за да "лепне" на екрана!Къде е оправията за тази досада!Резолюция 1280x1240 съм!

Няма такава резолюция.

Какви са размерите на тапета ?

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

Oх Кен, извини ме-не съм видял дори какво съм написал-лапсус- резолюцията ми е 1280x1024.Просто грешка при писането!Тапетите са същия размер колега!За това и ми е чудно що така става!

Здравейте! Ползвам Windows 7 7077 build, но имам проблем с джаджата(gagdet) Weather.Как мога да я направя да показва за София?

Тази няма да можеш да я направиш. Използвай ТАЗИ.

брееххх, един потребител да те послуша като го помолиш учтиво да си изтрие мнението

въх, въх

аз затва тоя път ме домързя даже и да му кажа......тва представи си ако съм на работа на btc ще ми се отели вола докато заредят

подсещайте ме чат пат за неработещи или не вършещи работа линкове които съм дал: онзи във важната тема за времето вече е оправен - 10х @ tedopk че ми каза (сърдете се на дата)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Moмчета при мен се случва също подобно нещо като Алексий!За какво иде реч!След старт тапета не обхваща целия монитор отрязан е от ляво и дясно!Ръчно го оправям,но няколко минути по късно отново се налага този път да го свивам за да "лепне" на екрана!Къде е оправията за тази досада!Резолюция 1280x1240 съм!

От известно време съм сложил тапет с размерите на моя дисплей, и досега промяна няма.

С 6.1.7100.0 съм.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Тук също както при Ken wallpaper-а е с резолюция каквато е десктопа и нямам проблем. 7100...

btw 7100 силно мирише на завършена ОС. Засега както писах няколко страници по-назад нямам абсолютно никакви проблеми. Дори се замислям за надграждане върху Vista Home Premium SP1.

Един бъг за мен е първоначалния език за въвеждане на парола. Независимо, че съм указал първият език да е английски, системата си зарежда българския и трябва превключване.

Другото : инсталирам Photoshop. Трябва да е в Windows XP съвместим режим за да запомни настройките и да не извежда прозореца за активиране.

Нещо, което ми се струва полезно : Control Panel\All Control Panel Items

Един бъг за мен е първоначалния език за въвеждане на парола. Независимо, че съм указал първият език да е английски, системата си зарежда българския и трябва превключване.

Другото : инсталирам Photoshop. Трябва да е в Windows XP съвместим режим за да запомни настройките и да не извежда прозореца за активиране.

Нещо, което ми се струва полезно : Control Panel\All Control Panel Items

Оправи си клавир по подразбиране и цъкни тази настройка:

welcomerem.th.jpg

Това се оправя:

Control Panel - Region And Language - Administrative - Copy settings и слагаш отметка на Welcome screen and system account

Оправи си клавир по подразбиране и цъкни тази настройка:

welcomerem.th.jpg

Клавиатурата е ОК, но тази настройка е, която ми трябваше :P Благодаря !

Ken при мен това се появява в последните 3 издания

затова при инстала не правя нищо на българия, а ги сменям в последствие

въреки DIL=US ми се слага BG или United States international (не че между двете има голяма разлика)

принципно активацията на PS не би трябвало да се вляе от вида на ос, но пък кой знае

да не е този чистия който се появи наскоро и му се забранява активацията?

въреки DIL=US ми се слага BG или United States international (не че между двете има голяма разлика)

принципно активацията на PS не би трябвало да се вляе от вида на ос, но пък кой знае

С копиране на настройките проблема се реши. Благодаря още веднъж на Progres :P

И с Photoshop-а вече няма проблем.

И аз така процедирах при инсталация на виста, докато не видях тази настройка. Тя копира настройките на регионалните и езикови опции в приветстващия екран и всички нови потребителски акаунти. Съществуващите се очаква да са персонализирани. :P

Ken нямаш грижи. Наистина е много неприятно при всяко стартиране на системата да сменяш клавиатура!

Преди известно време бях споменал за проблем с батерията под седмицата, а именно че включвам тока пише "pluggedin, not charging" . Продължава да ми прави този проблем и дори понякога ми изписва че е заредена напълно, а като извадя кабела изписва веднага, че е примено на 72%. също ми се е случвало да извадя кабела и да стои на 100% известно време и след това рязко да спадне до нивото което е изразходил лаптопа. Та въпроса ми е може ли да е от биос-а нещо. Някви идеи?

Преди известно време бях споменал за проблем с батерията под седмицата, а именно че включвам тока пише "pluggedin, not charging" . Продължава да ми прави този проблем и дори понякога ми изписва че е заредена напълно, а като извадя кабела изписва веднага, че е примено на 72%. също ми се е случвало да извадя кабела и да стои на 100% известно време и след това рязко да спадне до нивото което е изразходил лаптопа. Та въпроса ми е може ли да е от биос-а нещо. Някви идеи?

Сигърен ли си че това се получава заради ОС?

Мен ми прилича на проблем с батерията.

Не бих могъл да съм сигурен ;)

И при мен става понякога така - plugged in but not charging.

С какъв лаптоп си?

искам да попитам за новия бета уиндолс защото игрите са ми на половин екран и не знам как да го оправя АTI 3200 AMD ATHALON 64 x2 :)

резолюция и честота на опресняване (refresh rate) на играта?

резолюция и честота на опресняване на монитора?

1 снимка ще помогне много

версия драйвъри?

размер на диагонала на екрана?

както и версия уин7

Еми игрите ми излизат на средата на екрана дривера на ати е последния скоро го свалях но са на половин екран сигурен съм има как да се оправи ето пик от фифа 2007 795056s.png

Еми игрите ми излизат на средата на екрана дривера на ати е последния скоро го свалях но са на половин екран сигурен съм има как да се оправи ето пик от фифа 2007

А пробва ли след като стартираш играта и като се появи в средата на екрана да натиснеш Alt+Enter, за да стане Full Screen?

Колеги...някой вече да е добарал "офишъла"..или поне да го е мернал някъде?????

тва 800х600 много ме съмнява

на колко ти е монитора?

имаше още 1 куп въпроси

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.