Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Мога ли да инсталирам уин 7 RC1 без да го инсталирам на диск ?

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

@trosho => едно голямо мерси. Търсих нещо подобно, макар да не замества липсата на desktop в левия панел :indian:

Ще го тествам като се прибера по-късно.

А за играта май е по-добре да се прехвърим в другия раздел. biggrin.gif Незнам и дали съм го развил добре, защото съм Bone Charmer (Spirit + Hunter), но здраве да е.

С яки предмети ще наваксам. Иначе не е трудна, а и я разцъквам от скоро и все още я разучавам. Само 30 lv. съм. :)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Някой би ли ми напомнил как да си направя интернета да ми се свързва веднага след пускането на компютъра. ;)

остани си с Нода.Аз съм с новия Антивирус-4-ката-страшно лека,направо не се усеща!Касапина все още има проблеми със Седмицата!При мен не искаше да се update-ва!

остани си с Нода.Аз съм с новия Антивирус-4-ката-страшно лека,направо не се усеща!Касапина все още има проблеми със Седмицата!При мен не искаше да се update-ва!

Бетата на касперски не се ъпдейтва през уикендите! Поне допреди месец беше така... Проблема не е в 7.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

A аз точно от версия 4 на есет не съм доволен, най леко ми върви ЕСС 3 на български :) , официалната версия, сложих версия 4 на английски и компа се затормози.

На версия 3 ми излиза предупреждение в Action Centre че компа може да не е защитен и т.н , с 4 вин 7 си я разпознава и приема, но се тормози.

s7r1k3 гледайки въпроса се предполага че говорим за PPPoE?

Internet Options>connections>отметка на dial whenever...бля бля (второто)

при мен се включва или от гаджета за времето или от ав-то, но първата програма която си поиска нет задейства процеса

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

това от старта или?

аз лично не съм...

хиахаиа добре че не сме у руския (или е китайски незнам) Technet: "Сборка не доступна официально, поэтому ответа не будет."!!!!)

на чичето, "учтиво" разкаран с горния коментар му се е случило с интернета и диагностиките, което навява на кофти сървиз или подобно

(забележка: горното се е случило на '57 със същия код)

Всъщност има бая писано за този ред в Google: element not found (0x80070490) и все за грешки свързани с Backup и Complete System Restore при Windows Vista...Но решенията свързани с променянето на boot приорирета в БИОС-а на USB устройства или използването на алтернативен софтуер като Acronis TrueImage. Не, че съм тръгнал да използвам System Restore, но то тук чукна - не бачка, там чукна не бачка... - enough, аман, байгън... biggrin.gif

От време на време и Windows Media Player 12 (засега един път) бе в състояние на "Not Responding".

Засега е това. Дано тестерите да им докладват за тези неща, че ме мързи и на тях да пиша. :blink:

B-boy...аз лично дори съм разкарал Restore-a.Хич не ми и трябваше до сега!Билдовете се бълваха през седмица!Не виждах смисъл!Сега обаче,ако не почнат да плюят нянкакви междинни до юли,май ще го включа!Странно е това с Медиа Плеъра-при мен поне това е желязно!

И още нещо...не иска да импортва файлове в архива с drag/drop:

4mcflxjvlco2w5nlr85vy3q34odgrtln6ung1qnu.jpg

Трябва да се прави по-традиционния начин:

2y8m1l92hii1adqolf0k0rgpi9f8o37umonmn3jq.jpg

Под Vista SP1 x64 този проблем го няма...

PS: Май открих от къде да си добавя и Desktop в панела отляво:

lov78tgvrimqof3btys3agq20zo282q8roapwkha.jpg

Би бой, не само ти си се натъквал на проблеми. На по ранните билдове, 7000, 7022 когато слагах линейсжа, не ми даваше да разархивирам пача в папката с играта. Трябваше да го разархивирам през експи. После го оправиха. На 7068 и 7077 ми даваше да играя само на офи, а на пиратски сървъри въобще. Стоях си на 7057 до 7100 при който засега всичко е ток и жици. Пожелавам ти успех в тестването.

s7r1k3 гледайки въпроса се предполага че говорим за PPPoE?

Internet Options>connections>отметка на dial whenever...бля бля (второто)

при мен се включва или от гаджета за времето или от ав-то, но първата програма която си поиска нет задейства процеса

Да, точно! ;) Обикновено скайпа ми го задействаше, но сега не искаше. След преинстал на скайп се оправи.

Кажете някакъв заместител на TuneUp, че не става за 7.

П.П. Не мисля, че е жалка програма. На мен ми е много полезна в някои случаи.

Редактирано от horus92 (преглед на промените)

Без такива жалки програми е най-добре. :hush:

В краен случай CCleaner..

Horus92..TuneUP -8.0.2XXX версиите бачкат спокойно под Седмицата!С тая програма си подменям иконите,така че дори в момента ми е на компа!Просто изтегли по стара версия!

Progres-това за обновлението на Касапа,от теб го чувам!Но днес пробвах отново...не ще гада и това е!За сега Нода си е екстра!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Здравейте,

аз имам лаптоп 1.60 celeron,1 гб рам,интел гма видеокарта уп 250 мгбайта.Лаптопа беше купен с виста хоме премиум,после заменеа от xp sp3.Инсталирах на отделен дял windows 7

rc1 bulid 7100,след това я а..,доволен съм.Обаче защо се появи надпис радвк уа,windows 7 bulid 7100 ,evalutions copy

Horus92..TuneUP -8.0.2XXX версиите бачкат спокойно под Седмицата!С тая програма си подменям иконите,така че дори в момента ми е на компа!Просто изтегли по стара версия!

Progres-това за обновлението на Касапа,от теб го чувам!Но днес пробвах отново...не ще гада и това е!За сега Нода си е екстра!

Имах предвид тази версия. Там е посочен линк и за последната съвместима със 7. :)

Здравейте,

аз имам лаптоп 1.60 celeron,1 гб рам,интел гма видеокарта уп 250 мгбайта.Лаптопа беше купен с виста хоме премиум,после заменеа от xp sp3.Инсталирах на отделен дял windows 7

rc1 bulid 7100,след това я а..,доволен съм.Обаче защо се появи надпис радвк уа,windows 7 bulid 7100 ,evalutions copy

windows 7 bulid 7100, копие за оценка

опознавателна версия на Windows 7 валидна до 2.3.2010г.

Здравейте,

"радвк уа" ?!?

Както и да е. Този надпис ще го имаш, докато не излезе официалната 7-ица.

Имаш ЛС.

Би бой, не само ти си се натъквал на проблеми. На по ранните билдове, 7000, 7022 когато слагах линейсжа, не ми даваше да разархивирам пача в папката с играта. Трябваше да го разархивирам през експи. После го оправиха. На 7068 и 7077 ми даваше да играя само на офи, а на пиратски сървъри въобще. Стоях си на 7057 до 7100 при който засега всичко е ток и жици. Пожелавам ти успех в тестването.

Tо аз чувам, че имало проблем с отварянето на *.gif файлове при Windows Vista.

Тук ги отваря, но не с вградения си Viewer, а с I.E.8.

Най-добре и за тази опция да се набляга на въшни програми от рода на IrfanView, FastStone или Picasa...

Благодаря ти за пожеланията. Едно голямо мерси и на Nologo, който докладва част от бъговете за които мен ме мързеше да опиша на developer-ите на MS. :)

Някои леко дразнещи неща:

*Ако в дадена папка има подпапка, не винаги със задържането на мишката върху нея се появява информация за нея (големина на файловете в нея, дали е празна и т.н.). Това се случва главно с подпапки, при включена опция от Tools => Folder Options => View => Display file size information in folder tips

*Понякога се само премахава опцията => My Computer => Organize => Layout => Menu Bar (демек пак трябва да се включва показването на Menu Bar).

*Не винаги се позволява местенето на фавикона (съдържаща адрес за download за даден файл) в DropZone на Flashget. И трябва да се прави от самия него => File => Add new download или New Task.

Алтернатива си остават добавките - FlashGot, DownThemAll и т.н.

*Не винаги ми помни и настройките на папките (примерно подредба по Tiles, Types и т.н), но това го имаше и при Windows Vista (а опцията Tools => Folder Options => View => Apply To Folders не върши кой знае колко работа).

*Някои NES емулатори се възпроизвеждат малко кофти, но все пак работят (FCEUX е железен biggrin.gif). Предполагам, че е нещо заради драйверите. И при Вистата (бета версиите го имаше този проблем и след време изчезна от само себе си).

*Коригирани са обаче някои дребни проблеми при работа с *.rar архиви) (поне аз има такива при Вистата). WinRaR-a с опцията Extract Files не ми даваше да си избера My Computer, но предполагам тук аз бях омазал нещо, защото разархивирането на файловете ставаше също доста бавно. Дори в лентата за задачи се появяваше създаването на временната папка нужна на WinRaR за осъществяването на процеса.

.

Аз съм оптимист обаче, защото има доста време до финалната версия. ;)

Има...има трески за дялане.

При мен работи.

post-206623-1241450510_thumb.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.