Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Бе как е при вас!Като ползвам Media Center-a,джама му при пускане на музика почва да премигва!Не се отразява на качеството на звука,не сече,но си примигва!Едва ли е от видео картата,по скоро май е бъг!

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

Понеже темата е първо впечатление от Win 7. Позвплявам си да споделя с Вас моето. Седмицата при мен се държи много добре. Разпознава драйверите на всички притежавани от мен устройства /от различни поколения/. Бърза е. Управлява паметта динамично... Единственият проблем който имам е че моята версия не запомня паролите на компютрите в мрежата, която имам, и се налага да ги набирам всеки път (пробвах всичко с административни права), - след рестартиране ги "забравя". Всички поколения операционни системи обслужват определено поколение хардуер, затова е глупаво да се спори кое е по-добро в определен момент. Аз работя от 1984 г. Минал съм през DOS 3.30, Всички Widows от 3.11 до 7, OS2 MAC OS, Linuks и др. Всички имат качества и слабости. Изберете онова което ви е удобно, което добре обслужва потребностите и контактите Ви с вашите партньори и което не затруднява вашата компютърна конфигурация. (Преди известно време демонстрирах на момчетата от моята кабеларка една 486DX 133 машинка с Win3.11 64Mb RAM и 2Gb диск - нещо нечувано за DOS, и я сравних пред тях с двата си съвременни компютъра:1)PhenomII 940 8Gb RAM - две Radeon 3780X2 по 1 GB VideoRAM Crossfire, 1 TB HDD и 2) i7 - 8Gb RAM три nVidia 9800GT по 1Gb + 512 Mb Video от дъното работещи на SLI + PhisiX 2x1 Tb 10000 оборота на Raid0) Като се изключат шаренийте старата машинка си върши същата работа (между другото зарежда по-бързо и работи по-ефективно от новите) няма да ви казвам как се шашнаха хлапетийте... Аз съм професионален програмист, включително 3D и CAD-CAM от 25 г - за онези които мислят че не знам какво говоря ...

Абе аз не съм професионален програмист, ама все си мисля, че не опира само до шарениите. Всъщност, за да караш съвременни приложения на 3.11 май се изисква да си професионален програмист, а не обикновен юзър като мен например.

По-скоро информацията е стара

Аз се чудя като е пуснат сега за тестери не би ли трябвало RC-то за обикновенния user да е изчистено от бъгове т.е. да излезе друга версия на RC-то на 5 май? ohmy.gif Иначе какъв е смисъла първо на тестери да го пускат?

spont4e PPPOE се подкарва по същия начин като на хр (или виста ако щеш)

само местоположението на стартиращия линк е по-лесно достъпно

цъкаш на иконката на мрежата в taskbar>Open networ and sharing center>Set up a new connection or network

естествено трябва да има на какво да го подкараш тва пппое (разбирай драйвъри за мрежовата)

mrik на това му се вика "да си вържем гащите"

пусна се миналата седмица за тестове, за да може да се изчисти от евентуални грешки (а такива има, макар и несъществени) на 30 излиза за MSDN абонатите (с уговорката че може да има разлики от тестовото копие) и на 5-и по предварителни очаквания е D-Day: Win7 RC1 е достъпен за широката публика от сървърите на мс (също както и Win7 beta (7000)) и моя съвет е да си го преинсталирате

поне аз ще го направя

Eто какво постигнах с натискането на 1 бутон в контрол панела. Чистичко, класическо, няма нищо което да те разсейва, няма шарений, няма нищо. Който по му харесва така да си ползва този скин със здраве.

2000m.jpg

Абе искам да попитам какво променят във тези бети дето излизат всеки ден след като още преди 2-3 версий всичко беше перфе? Още един въпрос мислите ли че за финалния windows ще има графични проблеми или общо взето това което виждам сега ще е същото във финалния копие?

Редактирано от dj_ee3 (преглед на промените)

някакави идеи какви трябва да са ми регионалните настройки,за да ми излизат българските букви нормално - субтитрите,половината скайп и антивирусната ми излизат на маймуница...

Абе аз не съм професионален програмист, ама все си мисля, че не опира само до шарениите. Всъщност, за да караш съвременни приложения на 3.11 май се изисква да си професионален програмист, а не обикновен юзър като мен например.

Crazyfrog - ти къде прочете, че съм пускал съвременни приложения на 3.11? Самият факт че новите са на 32 или 64b шина... Пускал съм неговите си тогавашни версии и съм сравнявал със съвременните такива на новите системи. Нито съм сравнявал новите по-високи функций, съвместимости и удобства и възможности... Но и тогава имаше AutoCAD, 3ds max, CorelDraw, PhotoShop, MsOffice и много други и ... крайните резултати бяха същите. Просто се работеше по трудно, трябваше да се знае повече и да се уважава машината, да се пести памет и най-вече трябваше да се уважават колегите... нещо което не е излишно и сега...

някакави идеи какви трябва да са ми регионалните настройки,за да ми излизат българските букви нормално - субтитрите,половината скайп и антивирусната ми излизат на маймуница...

Трябва да Bulgarian :baby:

Обърни внимание Language for non-unicode programs да е на Bulgarian.

dj_ee3 ядро, GUI, поведение, съвместимост и още 1 куп проблеми

мислим (или поне аз) че е възможно да настъпят огромни промени в GUI между това което виждаме сега (7100 [или RC на 5-и май ако щете]) и това което ще видим във финалната версия

това беше обсъждано още преди излизането на официалната бета

още от разработките на хр е така

дали реално ще настъпят промени вече е друг въпрос

dopeshobg default input language US (или каквото ти е удобно), локация и non-unicode - България

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Eто какво постигнах с натискането на 1 бутон в контрол панела. Чистичко, класическо, няма нищо което да те разсейва, няма шарений, няма нищо. Който по му харесва така да си ползва този скин със здраве.

2000m.jpg

Под класически изглег на експлорера, имам предвид това:

20090428172721.th.png

Иначе това, което си показал го направих в първите няколко секунди, слен първото стартиране.

Освен от краткото ми запознанство на виртуална машина, имам впечатления и от лаптопи на познати с Виста.

Относно мултитаскинга, в момента са ми стартирани един куп неща, като две виртуални машини, Опера с около 30 отворени таба, ТВ, пощенски клиент, uTorrent, прехвълях една игра на флашката на племенника ми и т.н. и не забелязвам нито забавяне, нито влачене.

20090428173739.th.png

Относно мултитаскинга, в момента са ми стартирани един куп неща, като две виртуални машини, Опера с около 30 отворени таба, ТВ, пощенски клиент, uTorrent, прехвълях една игра на флашката на племенника ми и т.н. и не забелязвам нито забавяне, нито влачене.

20090428173739.th.png

От скрийншота,който си дал се вижда,че си го пуснал и да пере, и да готви.

Даа..класически и доста дървен, поне за мен.Все едно сме през 90 и някоя година biggrin.gif

@Aquaris Аз мисля да си изчакам да излезе официално и тогава да го кача RC-то, че не ми се занимава само с нови инсталации. И без това нямам почти никакви забележки към build 7068 (освен,че Stand By-a нещо не бачка както трябва...даже хич).

Редактирано от mrik (преглед на промените)

Хайде сега да видим какво ще кажеш за File Explorer-a, и по-точно какво няма да ти хареса:

classicview.th.png

Хайде сега да видим какво ще кажеш за File Explorer-a, и по-точно какво няма да ти хареса:

classicview.th.png

Мисля, че ще стане ясно:

20090428203323.th.png

Даже за нещо толкова несъществено като външния вид на експлорера, просто предпочитам този, който е при мен.

За корава кратуна лек няма.

Във Виста и 7 има едни неща, наречени Toolbars, лесно можеш да си пуснеш Toolbar-a с File | Edit | View...

Даа..класически и доста дървен, поне за мен.Все едно сме през 90 и някоя година biggrin.gif

@Aquaris Аз мисля да си изчакам да излезе официално и тогава да го кача RC-то, че не ми се занимава само с нови инсталации. И без това нямам почти никакви забележки към build 7068 (освен,че Stand By-a нещо не бачка както трябва...даже хич).

за ъпгрейда с 7100, четох някъде, може и да е в тази тема, за да позволи ъпгрейд трябва или да сте с версия 7000 или 7077 (или по нова, но с 70хх), или да се промени съдържанието на файл cversion.ini в папка sources от :

[HostBuild]

MinClient=7077.0

MinServer=7000.0

на

[HostBuild]

MinClient=7000.0

MinServer=7000.0

Промяната става както се променя съдържанието и на файл ei.cfg в същата папка за да се инсталира различна от Ultimate версия - с UltraIso, PowerIso или друга скодна програма се извлича файла, променя се съдържанието и се връща в исото. Друг е въпроса какво са имали в предвид от майкрософт като са допуснали за ъпгрейд само тези 2 версии.

Ако вече е било коментирано в тази тема, извинявайте :)

за ъпгрейда с 7100, четох някъде, може и да е в тази тема, за да позволи ъпгрейд трябва или да сте с версия 7000 или 7077 (или по нова, но с 70хх), или да се промени съдържанието на файл cversion.ini в папка sources от :

на

Промяната става както се променя съдържанието и на файл ei.cfg в същата папка за да се инсталира различна от Ultimate версия - с UltraIso, PowerIso или друга скодна програма се извлича файла, променя се съдържанието и се връща в исото. Друг е въпроса какво са имали в предвид от майкрософт като са допуснали за ъпгрейд само тези 2 версии.

Ако вече е било коментирано в тази тема, извинявайте :)

Изобщо и не мисля за upgrade на 7068...най-добре си е чиста инсталация. Въпросът беше не сега да сложа RC-то и на 5-ти ако има някакви промени пак отново(въпреки че става доста бързо).

Случайно някой да има проблем с IE8 при 64 битовите версии на 7-мица. Постоянно ми иска разрешение за adobe flash player?

Колеги, айде да помогнете. Искам да си сложа за тапет скрийшот от играта, ама не се получава. Незнам защо но ми реже краищата на шотовете (и въобще всички тапети). Я кажете как да си сложа шотовете в пълен размер без да са отрязани. За да се ориентирате пускам 2 шота. Как изглежда монитора ми докато играя (скрийншота в пълен обем) и как го реже като го сложа за тапет.

123ueh.jpg

456i.jpg

Колеги, айде да помогнете. Искам да си сложа за тапет скрийшот от играта, ама не се получава. Незнам защо но ми реже краищата на шотовете (и въобще всички тапети). Я кажете как да си сложа шотовете в пълен размер без да са отрязани. За да се ориентирате пускам 2 шота. Как изглежда монитора ми докато играя (скрийншота в пълен обем) и как го реже като го сложа за тапет.

Защото screenshot-а не отговаря пропорционално на размерите на дисплея - 1680х1050.

Ако има възможност разпъни играта на full screen и тогава прави шотове. Ако не може така, трябва да пообработиш малко снимката с някоя графична програма, за да я докараш до 1680х1050.

Може да се промени и начина на показване - Center, Tile, Strech, от Picture Position, но тогава пък или ще се разпъне вертикално, или ще останат ивици отдолу и отгоре.

Moмчета при мен се случва също подобно нещо като Алексий!За какво иде реч!След старт тапета не обхваща целия монитор отрязан е от ляво и дясно!Ръчно го оправям,но няколко минути по късно отново се налага този път да го свивам за да "лепне" на екрана!Къде е оправията за тази досада!Резолюция 1280x1240 съм!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.