Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Едно съобщение. Играя си аз линейджа и по едно време екрана стана черен, после такъв млечен с изсключено аеро (картина в играта няма, голямо бяло петно) и се появи надпис че видео драйвъра е повреден. След няколко секунди се оправи и изписа че уиндоус е поправил драйвъра.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

Да докладвам - сложих RC-то(Ultimate) на лаптопа на баща ми - 512МБ РАМ, процесорът е Celeron под 2ГХц.

Засега се държи много добре. За жалост не мога да пусна Аерото... дори не успях да намеря драйвери за вграденото видео biggrin.gif

...

Съглсен съм с някои работи които казваш, ама с това, че Уиндоус 7 върви тегаво няма как да се съглася. При теб тази тегавост идва най-вероятно от факта, че си отделил само 512 Мб РАМ. Това е обща черта на Виста и на 7- гълтат много РАМ, но това не значи, че вървят бавно, ако имат достатъчно. Ако оставим това на страна, просто няма как да се съглася. Просто е несериозно, при положение, че имаш 4 Гб. Аз лично пробвах 7 на лаптопа ми, който има 2 Гб, без никакви опити за олекотяване, дори и най-елементарните и просто лети. Боот за 30 секунди, кво да кажа повече? А и с тези цени на РАМ паметите в днешно време...всеки, които казва, че 7 е бавен, просто не е обективен.

Тъй като на виртуалното пс и на реалното съм сложил един и същ XP, предполагам, че на нова инсталация и без драйвери XP няма да е много повече от тези 400 на виртуалната. По спомени, около 600-700 мб. За 7 обаче говорим за 7,3 гб. на виртуалната машина, което е повече от десет пъти разлика. Казах, че не ми се свиди мястото, и аз съм с повече от терабайт. Описаните от теб проблеми с драйвери, софтуер, копиране и зъмръзване никога съм нямал, дори преди SP2. По спомен, слагам само 4-5 драйвера - дъно, видео, звук, тунер, скенер и принтер, но тази операция я върша за 5 минути и никога не ми е било проблем, още повече, че не са ми на дискове. Ползвам всякакви програми - и професионални и всякакви... Че и игри играя понякога. Щадят ми се системните ресурси, да, но тук говоря за една пъргавина, която я има при XP, а при пробваната от мен седмица, е някак тегаво, независимо, че махнах аерото, всички ефекти, изключих всички защити, ъпдейти, индексиране и тем подобни. За да направя подобно нещо в XP са нужни секунди или минута-две, но при Windows7 се рових 1/2 час из обърканите менюта, а дори след махането на аерото, не бях много сигурен, че съм го махнал, защото всичко продължи да се държи тегаво, като на леко забавен кадър, при изключени всички ефекти и класическа тема... Ок, на виртуална машина съм го сложил, но на виртуална машина имам и XP, на който при това съм му отпуснал само 128 Мб. при 512 за 7.

п.п. Какъв е монитора, ако не е тайна?

Добре, казаха ти го ведниж и ти продължаваш. ВИРТУАЛНА МАШИНА. Какво аеро, как успя да спреш аерото, та под виртуална машина дори не може да бъде пуснато... ти успя да го спреш. Второ - явно си осанал с погрешното мнение, че аеро по някакъв начин забавя работата на машината - точно обратното - ползва видео картата за ускорение (при XP и със спряно аеро се ползва само процесор при рисуване, ясно е). 7, за разлика от XP, се държи много зле под виртуална машина, не знам каква е причината - разпределение на ресурси по различен начин или нещо друго, но просто не става за работа. Иначе е доста пъргав. И последно - по-новите игри се държат по-добре под виста и 7 (пресни примери - gta4 и новото nfs).

"дами", отплесвате се

за подобни махленски спорове има система за лични съобщения

ако тук присъстващите искат да споделят впечатления и съвети относно хр, за целта има цели 2 теми за оптимизация и настройки по регистрите

ако не ви е достатъчно се обръщате към модератор и правите важна тема

призовавам Ви, да се въздържате с добро, в противен случай ще се обръщам към модератор и ще се трият постове - и без тва важната тема леко и отпуснахме края

maxim, пусни WU, той трябва да успее да си намери сам, ако вече не го е направил

в краен случай ползвай за виста

AleksiiVrana можеш ли да кажеш какво е "поправил"? нова версия или просто нещо счупено - само погледни номера на версията

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Aquaris, има ли читав RС към момента или да чакам 5-ти май ?

То по-читав няма да излезе освен 7100

@angelovarna, всеки има право да "крета" с каквото иска на собствения си компютър. Можеш ли да дадеш един screenshot с 600MB RAM заети от Ubuntu без приложения. Знам, че зависи от наличната памет и настройките, но ми се струват прекаленно много (при мен са 100 - 150 МБ).

@djagi, и аз се чуствам по-добре с "архаичното" XP (на моята щайга), независимо дали ще ме наричат закостенял, хард кор и т.н (казали са го - въпрос на вкус). Контролният панел и настройките като цяло в Win7, са доста по-различни от тези на XP. Голяма борба беше докато попадна на Appearance Settings, които в XP са налични на десен бутон -> Properties. Не знам дали настройките са организирани по най-удобния начин, но със сигурност се изисква привикване (като към всяко ново и различно нещо).

По-добре е да инсталираш Win7 на реална машина (10-15 GB все ще ги прежалиш за една проба). Под виртуалната се ползва някакъв измислен хардуер и не може да се придобие реална представа. Win7 може и да работи с RAM < 1GB, но си е мъка и не може да товариш много компютъра. Според мен за наистина комфортна работа си трябва RAM > 1 GB.

Добре, казаха ти го ведниж и ти продължаваш. ВИРТУАЛНА МАШИНА. Какво аеро, как успя да спреш аерото, та под виртуална машина дори не може да бъде пуснато... ти успя да го спреш. Второ - явно си осанал с погрешното мнение, че аеро по някакъв начин забавя работата на машината - точно обратното - ползва видео картата за ускорение (при XP и със спряно аеро се ползва само процесор при рисуване, ясно е). 7, за разлика от XP, се държи много зле под виртуална машина, не знам каква е причината - разпределение на ресурси по различен начин или нещо друго, но просто не става за работа. Иначе е доста пъргав. И последно - по-новите игри се държат по-добре под виста и 7 (пресни примери - gta4 и новото nfs).

:-) това за аерото не го знаех, а и как да го знам, като ми е първи опит с уин7, виста и т.н. Просто нямах време да видя пуснато ли е нещо от сорта на аеро, тъй като веднага пуснах класическата уин тема. Ясно, не е подходящ за виртуална машина... Но тъй или иначе, другите проблеми остават - огромното дисково пространство, неудобните менюта (въпрос на вкус), невъзможност да пусна почти всичките си програми. И докато първите две не са голям проблем, проблема с програмите е достатъчен, за да остана в лагера на XP хардкор феновете laugh.gif Има и друго - последните два часа изчетох доста за уин7 и виста. От прочетеното направих един извод за мен - ще мисля за смяна на ОС и то 64 битова, само ако съм с над 6 или 8 Гб. RAM и последно поколение процесор с четири или повече ядра, защото само тогава би имало смисъл. Тъй като всичко ми е изключително стабилно и бързо под XP, компютърът ми никога не крашва, забавя или каквото и да е подобно, не мисля, че в близките две-три години ще сменям хардуер.

не мога да кажа дали има читав rc1 поради факта че не съм го сложил още

най-рано утре вечерта или в понеделник сутрин ще го слагам, ако не се обърка нещо

remix е прав: по-читав rc от 7100 няма да излезе

освен ако от мс не се изгаврят с всички нас, но тогава всички ще сме в кюпа

а и честно казано на никой още не му е ясно кога точно ще излезе rc - а аз лично не мога да коментирам дори дали ще е 7100

свикнал съм да очаквам всичко от Уилям

btw, само не очаквах да ми върне парите дето му заех (справка - горе сташек) хихаихиах

ей дбре че му ги дадох че иначе нямаше да може да купи уиндоус

...

Съгласен. За мен не са удобни, но за друг може и да са (настройките).

едит: изтрих го вече (и виртуалния и инсталационния). Опитите ще ги отложа за финалната версия.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Акуарис, просто изписа че нещо се е счупило и го е поправило. Нещо от сорта, видео драйвера е счупен или работи некоректно. И втория надпис беше, уиндоус възстанови нормалната работа на видео драйвера. Драйвера е същия. В този момент бях в 4 прозореца на играта, скайп айсикю и мозила с доста прозорци (да не би да му е дошло много). Сега съм с касперски. Просто винда лети с 3 гб рам, нищо не съм рязал освен уак който с постоянните си обаждания може да те доведе до нервна криза.

Това нормално ли е, дава ми само касперския и нещо за аудио драйвера доколкото схващам.

http://img527.imageshack.us/my.php?image=startx.jpg

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

а на мен си ми мяза на закостеняло и тесногръдо мислене от хардкор хр фен

имаше едно време един грък, дет са викал Езоп. Та тоя чиче, Езоп, има една приказка за лисици и асми (разбирай грозде, не гроздова :wors: )....е сещате се

айде повече няма да си отварям устата че ще стане страшно, а не е това целта и мястото

заради глупавата ми сестра и нейните глупави курсови и доклади за прасетата не мога да си преинсталирам

уеееуее пурпур аз ако така си сцепа дисковото пространство и ще се хвърля отнякъде

Какво нети харесва?Предполагам си разбрал че това е лаптоп ходя с него на работа вътре са плановете и др.документи

на сградите (занимавам се със строителство) и така ми е по удобно (въпрос на вкус).А и целта беше да се види че няма

голяма разлика а не как аз съм си цепнал диска пък и мисля че няма смисал да обяснявам защо е така.Поздрави biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Редактирано от purpur (преглед на промените)

Момчета, не знам при вас дали е така, но определено при мен виждам разлика при зареждането на страници под build 7100. С IE8 се зареждат видимо много по-бързо, от колкото с Firefox 3.0.9. Някой наблюдава ли го същото?

Момчета, не знам при вас дали е така, но определено при мен виждам разлика при зареждането на страници под build 7100. С IE8 се зареждат видимо много по-бързо, от колкото с Firefox 3.0.9. Някой наблюдава ли го същото?

Пробвах 3.0.8 всичко е наред 3.0.9 несъм я ползвал.

IE8-определено лети и хората,които бацат под него навярно са много доволни!Доколкото разбрах вчера е изтекъл на 18 езика включително и бг ТУК.А що се отняся за това на какъв комп да се слага 7-цата ,тука малко се изхвърляте,повече от 4 ядра,та и над 8 Г-га РАМ????Абе вие колеги Пентагона ли ще праскате,какво?Аре бъдете малко реалисти!Каквото и да си говорим XP и морално остаряла система и при наличието на тази 7-ца,както и опция за изтегляне на виртуално XP към нея(говоря за финален вариант) ТУК кво повече искате.И наистина Aquaris е прав!Аре да не мешаме темите и да се почне абсолютно безмислен спор за това кое е по добре -Опер.система от преди 10г. или нова разработка!Аре нема нужда!

P.S.Аquaris...чичо Били много се радва..каза че ако закъса пак ще ти поиска котаци,ама се оплаква от лихвата брато! cool.gif

Редактирано от stashek (преглед на промените)

@angelovarna, всеки има право да "крета" с каквото иска на собствения си компютър. Можеш ли да дадеш един screenshot с 600MB RAM заети от Ubuntu без приложения. Знам, че зависи от наличната памет и настройките, но ми се струват прекаленно много (при мен са 100 - 150 МБ).

Посочих Убунту... значи на служебния си компютър го инсталирах като втора ОС, но през Wubi (може би заради това харчи повече рам но не ми се вярва), след това го обнових до 9.04. Иначе си работи сравнително бързо и ако ги нямаше тези премигвания на прозорците (при пуснат Compiz), нямаше да имам оплаквания.

Служебното PC е с Dual Core процесор на Intel 2GHz, 2x1GB DDR2 RAM, 320GB SATA2 HDD, GeForce 7600GT видеокарта, дъното е на Гигабайт.

Момчета забелязах и нещо странно!Като изключвам компа,накрая се появява един пронизителен звук-като пращене ли ,какво ли,не знам дори как да го опиша!Някой да се е натъквал на подобна дивотия.Ей Богу нямам нужда от подобни звукови сигнали,че компа се е изключил!

Да споделя и аз впечатления от официалния RC build 7100. Инсталацията на чисто мина както винаги за 15-20 мин без никакви проблеми. Разпозна си почти целия хардуер - нищо ново. Първа основна разлика със 7077 на пръв поглед е консумацията на рам памет - 550-600MB с включен Forefront Security (с около 100МБ по-малко сравнено с предишния билд). Второ - Windows Defender беше изключен по default. Засега всички приложения вървят безпроблемно - FF, Opera, Skype 4, MSN Live, MS office communicator, MS Office 2007 Enterprise, MS Project.

Както и всички изтекли досега билдове Windows 7 RC1 (7100) демонстрира изключителна лекота, пъргавина и бързодействие, както и ниско потребление на RAM памет и системни ресурси.

P.S. Не разбирам защо някои хора продължават да търсят сравнение с XP. 10GB за инсталация, 600MB заета рам памет... все нормални неща. Все пак годината е 2009, а не 2001 нали?! Омръзна ми да повтарям - XP работи изключително зле с много едновременно стартирани приложения - ако ще и на Core2Quad с 8GB рам да е инсталиран - multitasking-a е трагичен. Просто няма как XP да е по-бърз от Windows 7 на хардуер от последните 3-4 години.

Честито за RC1 на всички фенове на Windows 7 :angry: и да се надяваме, че ще става все по-добър занапред.

При мен единствената разлика дошла с 7100 е, че гейминг възможностите на видеокартата ми са отчетени с една десета по-малко - от 5,9 на 5,8:

performancek.png

Други съществени промени не забелязвам :angry:

В бързината не забелязвам разлика спрямо това, как се държи Виста или предните билдове на седмицата.

Така, значи и аз съмхардкор фен на експи и за виста не ща да чуя. Няма какво да си кривя душата експи е по пъргав, по бързо реагира и кльопа по малко рам. Само че, при 512 рам на стария комп работеше едно, като му сложих още 512 беше по бърз. Като си купих новия комп с 2 гб рам промяна нямаше, сложих още 1 гб рам та станаха 3, експи не почувства разликата. За разлика от това 7 определено използва много по добре новия хардуер. На 2 гб рам най тежкото което съм пускал е линейжа 2 прозореца бе добре, на 3 леко лагваше, а на 4 вече цепеше. На експи съм подкарвал 5 без проблеми. Сега с още 1 гб рам вчера подкарах 4 прозореца на линейджа без проблем. Днес ще пробвам пак и ще постна картинки. Даже ще махна касперски и ще сложа нод за да не кажете че тежи много.

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

Как мога да изкарам пряк път до десктопа в таск бара ?

Един въпрос знам, че е дискутиран, но искам да питам конкретно. Искам да инсталирам Windows-а с флашка през биос. Как става ? Флашката поддържа NTFS. Помощ ?!?

Редактирано от MaRCHiaNo (преглед на промените)

то си го има без да го правиш, най- в дясно до часовника, малко правоъгълниче

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.