Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Как мога да изкарам пряк път до десктопа в таск бара ?

Десен бутон долу на лентата Toolbars-Deskstop.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

purpur, все пак аз говорех за личен, без да знам че твоя е служебен

а и аз не обичам толкова нацепено пространство, но изискванията за служебните машини са други

на мен 1 системен (25)+1 резервен празен в момента (25)+1за всичко останало ми е достатъчно(200)=320

MaRCHiaNo ми като знаеш че е дискутиран, що питаш бе душицо

търсакчата да не е сдала багажа?

дали ще е хр, виста или 7 принципа е 1 и същ

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Само ще спомена, че като флашката е на NTFS, биоса не е разпознава като буутваща. Поне при мойто дъно

Редактирано от MaRCHiaNo (преглед на промените)

Десен бутон долу на лентата Toolbars-Deskstop.

Не не, искам да е бутон който да ме отвежда до десктопа т.е. както беше до сега иконата на десктопа в quick launch-а.

Иначе много добре се представя 7-цата за сега.С лаптоп съм и имам CD със различни драйвери и програми, който е само за Vista, но го пуснах с Compatibility и всички драйвери се инсталираха успешно.Освен драйвера за видео картата, но който по рано бях инсталирал през Windows Update.

E, този бутон не се ли намира най-вдясно?

Незнам колегата какво иска "vladata" по-горе каза за този бутон аз муказах за друг.

MaRCHiaNo ми като знаеш че е дискутиран, що питаш бе душицо

търсакчата да не е сдала багажа?

дали ще е хр, виста или 7 принципа е 1 и същ

Колко ли не опитвах с флашка, но така и не става. Изобщо има ли човек подкарал boot Windows7 на флашка или само на теория карате ???

Редактирано от MaRCHiaNo (преглед на промените)

Колко ли не опитвах с флашка, но така и не става. Изобщо има ли човек подкарал boot Windows7 на флашка или само на теория карате ???

Преди да почнеш обаче обърни внимание на следния факт. Всичките команди по-долу изискват Windows да разпознае флашчето като „drive 1“. За да бъде това така, стартирай командата конзола (Start/Run/cmd.exe) и дай командата „diskpart“ и след това „list disk“. В „Datentr“ ще видиш цифрата, която е отредена за USB флашчето.

Остава да дадеш следните команди: (след всяка команда натискаш ENTER)

* diskpart

* select disk 1

* clean

* create partition primary

* select partition 1

* active

* format fs=fat32

* assign

* exit

Накрая трябва да прехвърлиш съдържанието на инсталационния диск с Windows 7 на флашчето. Това става лесно със следната команда:

Xcopy (буквата на DVD-ROM устройството):\*.* /s/e/f (буквата на USB флашчето):\

Ако не си разрешил зареждане от USB флаш памет през BIOS, сега е моментът да го направиш. После включваш флаша и ресваш компютъра, за да започне инсталацията

командата xcopy може да отпадне. Просто след като нагласиш флашката по стъпките които си посочил и си свалил *.iso файла го разархивиращ(примерно с winrar) направо във флаш-а.

Преписано и опростено от комшийски сайт!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Ето ти един урок как става всичко стъпка по стъпка

http://www.######/forums.php?action=v...;topicid=101520

Nikkie ми същия тоя "резнат правоъгълник" в у десния ъгъл замества иконката в куик-и-лаунч

и върши същата работа като нея

ако така не щеш натисни WinKey (клавишът между ctrl и alt) + "D"

Оптимизацията на флашката стабилно влезе. Доволен съм :rolleyes:. Благодаря за линка

Процесора търпи по-голямо натоварване обаче.С вистата перката на процесора се включваше за 15-тина минути на 3200 оборота и след тва падаше на 300.Със седмицата работи постоянно на 3200, понякога качва до 4000.Щом качва на 4000 значи температурата на процесора е около 60 градуса, нещо което при виста се случваше когато играех Undercover.

Като цяло ми харесва, интересни неща са внедрени, но май ще се върна на виста и ще си чакам кротко финалната версия.

Процесора търпи по-голямо натоварване обаче.С вистата перката на процесора се включваше за 15-тина минути на 3200 оборота и след тва падаше на 300.Със седмицата работи постоянно на 3200, понякога качва до 4000.Щом качва на 4000 значи температурата на процесора е около 60 градуса, нещо което при виста се случваше когато играех Undercover.

Като цяло ми харесва, интересни неща са внедрени, но май ще се върна на виста и ще си чакам кротко финалната версия.

Прав си. Оборотите на вентила са основен фактор при избор на операционна система. :rolleyes:

Прав си. Оборотите на вентила са основен фактор при избор на операционна система. :rolleyes:

Offtopic: Ахахахахаха просто не издържах и изригнах в бурен смях :) :) :laughing5: :laughing5: :laughing5:

Разби ме с тоя коментар biggrin.gif

Не не, искам да е бутон който да ме отвежда до десктопа т.е. както беше до сега иконата на десктопа в quick launch-а.

Иначе много добре се представя 7-цата за сега.С лаптоп съм и имам CD със различни драйвери и програми, който е само за Vista, но го пуснах с Compatibility и всички драйвери се инсталираха успешно.Освен драйвера за видео картата, но който по рано бях инсталирал през Windows Update.

Ползвай клавишната комбинация "alt"+"d"

@Progres

Май ти е в повече умствения багаж, а ?

Не трябва много акъл, за да се сетиш, че щом се товари повече CPU-то, загравя, в следствие на което се вдигат и оборотите на перката ...

Редактирано от Nikkie (преглед на промените)

а дали някой не е включвал под виста и smartfan който е често срещан в BIOS? макар че за това се иска малко повече отколкото в предходната логическа задачка-закачка

таз вечер (след ~10-ина минути) стартирам

ма доколкото се познавам, сигурно с нищо няма да ме изненада 7100

незнам дали някой не е споменал, но аз намерих 2 бъга. първият се състои в това че ако и да сложа опера за браузър по подразбиране, линковете отновно се отварят в ИЕ. вторият е в омазване на кирилизацията на скайп 3.8. (вероятно проблема го няма при 4 версия, не съм тествал още)

За проблема с Опера. Като сложиш отметка по време на инсталация да ти е основен браузър, наистина не го прави. Но като пуснеш Опера и те пита съобщение дали това да ти е стандартният браузър, като му дадеш ОК. Проблеми вече няма.

бях го опитал и този начин, но поне при мен резултат няма. всички линкове се отварят в ИЕ.

странно, успя да ме изненада

започвам да си мисля че след D-day ще се форматира пак с оригиналка от МС

главния заподозрян засега е visual c++, но да видим

приятната изненада се оказа подобрената мрежа...но дано не е само първоначален ефект

незнам дали някой не е споменал, но аз намерих 2 бъга. първият се състои в това че ако и да сложа опера за браузър по подразбиране, линковете отновно се отварят в ИЕ. вторият е в омазване на кирилизацията на скайп 3.8. (вероятно проблема го няма при 4 версия, не съм тествал още)

В какво се изразява "омазване на кирилизацията" ?

За мен, единственото оправдание човек да сложи Windows 7 е ако има поне 8 Gb. RAM и поне четириядрен процесор, т.е. да може да се ползва пълноценно хардуера, но на слаба машина си е направо идиотско, не защото няма да тръгне, а просто защото няма абсолютно никакъв смисъл.

Чак пък 8 ГБ ?...че и 4 ядрен процесор ... Вие сериозно ли го мислите това ?

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

В какво се изразява "омазване на кирилизацията" ?

поне при мен се получава ефект при който всички надписи в скайпа най-отгоре (файл, настройки и т.н.) са под формата на ????? ето такива въпросчета, а уж всички настройки за езиците са на български. също и при надписите - отвори скайп, изход и смени статуса си. (като се цъкне с десен буон на иконката в таскбара)

поне при мен се получава ефект при който всички надписи в скайпа най-отгоре (файл, настройки и т.н.) са под формата на ????? ето такива въпросчета, а уж всички настройки за езиците са на български. също и при надписите - отвори скайп, изход и смени статуса си. (като се цъкне с десен буон на иконката в таскбара)

За non-Unicode програмите, указано ли е да се ползва български език ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.