Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Чак пък 8 ГБ ?...че и 4 ядрен процесор ... Вие сериозно ли го мислите това ?

Да, защо да не го мисля сериозно? Не само го мисля сериозно, ами това беше и причината да не си взема още 4 гб. рам и да не се ориентирам към четириядрен процесор - защото под XP няма голям смисъл процесора, а толкова рам направо ще пречи. Просто Уин7 не ми харесва. Нито менюта, нито нищо. По-скоро бих минал на Линукс и бих минал, ако можех да си ползвам всички програми без проблем. По-назад в темата достатъчно съм писал и няма смисъл да се повтарям, но да обобщя - не съм бета тестер на Майкрософт и не ми плащат за това - да им тествам бъговете; не ми харесва интерфейса, менютата и всичко ново, което видях и не е въпрос на навик, а на вкус; като нова, току-що инсталирана ОС, може и да е много стабилна, но не би могла да ми е по-стабилна от XP-то което ползвам, по простата причина, че аз нямам и никога съм нямал проблеми, т.е. и по тая точка се обезсмисля преминаването ми към Win7. И честно да ви кажа, без да искам никой да обидя, на мен ми е странно как доброволно се подлагате на тези експерименти и инсталирате недовършени ОС през месец. Един път за проба и от любопитство, ок, ама да се преинсталира или ъпгрейдва всеки месец, не... И м/у другото, не знам как са решени при Линукс нещата, но съм гледал демонстрация с много пъти превъзхождаща аерото, как върви на слаба машина. Чао за сега, че излизам.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

Така, за разликата между експи и винд 7 пускам тази картинка, сега ще ида да направя подобна и през експи.

4okna.jpg

Процесора не го гледайте, и на 7 пада много ниско, гледайте рам колко ядът двете оси. Изводите коя ОС мовече натоварва и коя е по удобна за геймъри го оставям на вас.

4okna.jpg

5okna.jpg

Да, защо да не го мисля сериозно? Не само го мисля сериозно, ами това беше и причината да не си взема още 4 гб. рам и да не се ориентирам към четириядрен процесор - защото под XP няма голям смисъл процесора, а толкова рам направо ще пречи. Просто Уин7 не ми харесва. Нито менюта, нито нищо. По-скоро бих минал на Линукс и бих минал, ако можех да си ползвам всички програми без проблем. По-назад в темата достатъчно съм писал и няма смисъл да се повтарям, но да обобщя - не съм бета тестер на Майкрософт и не ми плащат за това - да им тествам бъговете; не ми харесва интерфейса, менютата и всичко ново, което видях и не е въпрос на навик, а на вкус; като нова, току-що инсталирана ОС, може и да е много стабилна, но не би могла да ми е по-стабилна от XP-то което ползвам, по простата причина, че аз нямам и никога съм нямал проблеми, т.е. и по тая точка се обезсмисля преминаването ми към Win7. И честно да ви кажа, без да искам никой да обидя, на мен ми е странно как доброволно се подлагате на тези експерименти и инсталирате недовършени ОС през месец. Един път за проба и от любопитство, ок, ама да се преинсталира или ъпгрейдва всеки месец, не... И м/у другото, не знам как са решени при Линукс нещата, но съм гледал демонстрация с много пъти превъзхождаща аерото, как върви на слаба машина. Чао за сега, че излизам.

Не знам за какво си ползваш PC-то и как си го ползваш. Аз имам Windows 7 на доста стара машина с 1GB рам и Celeron D 2.66Ghz, както и на съвременна машина и на лаптоп. Макар и бета, си работи много нормално и приятно. Относно стабилността... Аз ползвам Windows 7 от билд 7000, през всички излезнали досега до 7100 и не съм имал никакви проблеми за всичките 4 месеца. С XP също не съм имал конкретни проблеми през годините, но като цяло е морално остаряла и доста неудобна и бавна операционна система сравнено с Windows 7. Пълни глупости са това за 4-ядрените процесори и 8ГБ рам. Дори един съвсем обикновен компютър с двуядрен Intel примерно Е2160/Е5200 с 2-3GB рам работи повече от перфектно под 7-цата. Със същия хардуер Windows XP е чувствително по-муден при работа, въпреки че използва по-малко памет. Сравнение между XP и Windows 7 няма и не може и да има по простата причина, че това са две коренно различни като поколение OS. Все едно да сравняваш Win95 с XP...

За това, че не ти харесват менютата и прочие това си е твой личен проблем... разработчиците са се постарали да има достатъчно възможности за персонализация. Никой никого не е карал насила да слага Windows 7 и да експериментира - повечето от нас, които го правим през последните 4 месеца, го правим защото виждаме в Windows 7 една перфектна алтернатива на XP/Vista - бърза, лека, производителна и интуитивна OS.

P.S. Преди 7-8 години много от хората наричаха XP "Новата бутафория на MS" и други подобни епитети и обясняваха как Windows 98 бил далеч по-добър. Сега повечето от същите тези хора казват за XP, че била най-добрата OS от MS досега и отричат всячески Vista/Windows 7. И това ако не е консерватизъм...

Самата операционна система гълта повече. Направи така пусни 7-мицата и виж без включен Line Age, колко рам взима. Направи с XP по същият начин. Тази разлика не я смятай. Мисля, че горе/долу еднакво ще гълта самия LineAge при 7 и при XP. Успех

Момчета..спора става страшно безсмислен!Кви са тия пунта мари??За какво въобще сравняваме XP-то с 7-цата!Абе колега....2009 година сме!Осъзнай се!..Казах го и по рано-в Пентагона ли ще влизаш какво?...8 ядра па от 8 Г-га на горе!Стига бре!Още повече,че на този етап повече от 4 ядра се оказват ненужни,според някои спецове!Вземи и прочети в сайта на чичо ни Били!Като искаш седи на XP..лошо няма!Тук сме събрали отбор юнаци,които освен че си правят кефа с новата ОЦ,бая и сериозно я разцъкват.XP-o si e OK.-само че скивай календара!Поздрави! laugh.gif

Момчета..спора става страшно безсмислен!Кви са тия пунта мари??За какво въобще сравняваме XP-то с 7-цата!Абе колега....2009 година сме!Осъзнай се!..Казах го и по рано-в Пентагона ли ще влизаш какво?...8 ядра па от 8 Г-га на горе!Стига бре!Още повече,че на този етап повече от 4 ядра се оказват ненужни,според някои спецове!Вземи и прочети в сайта на чичо ни Били!Като искаш седи на XP..лошо няма!Тук сме събрали отбор юнаци,които освен че си правят кефа с новата ОЦ,бая и сериозно я разцъкват.XP-o si e OK.-само че скивай календара!Поздрави! laugh.gif

Ами и аз това разправям, пръстите ме заболяха да пиша вече... не може никакво сравнение да се прави XP <-> Windows 7!

Колеги, заетата РАМ памет не е най-важното нещо. Тя не е набучена, за да стои празна, нека Windows-a си я оползотворява, ако това ще доведе до увеличаване на производителността при работа с файлове, програми, игри и т. н. Не съм ли прав?

Колеги, заетата РАМ памет не е най-важното нещо. Тя не е набучена, за да стои празна, нека Windows-a си я оползотворява, ако това ще доведе до увеличаване на производителността при работа с файлове, програми, игри и т. н. Не съм ли прав?

Прав си ама тука има едни особи който само се правят, че разбират. Първо да погледнат коя година сме и да видят цената Ram памета колко пари е - даже и най базовите компове с повечето случай са с 2GB Ram, за какво да не се възползва вина от рама и да ти ускори системата(пък и друго че така по малко се износва харда).

Здравейте имам следния проблем:

Значи инсталирах си на чисто 7100 x86 всичко си работи до момента в който искам да си пусна някой приложения и линдолса ми ги спира, това не е толкова болка, колкото много често ми пада нета, не е от доставчика, защото на братми пц-то е до моето и той си има нет, моя пада само.

Сигурно се е бъгнал вина, преинсталирай.

Вярно е, сложих си 1 гб рам да 21 лв точно. При положение че компа струва 700 лв и е с 2 гб рам още 20 лв са просто нищо, ако това е начина 7 да ти работи бързо като експи. Няма какво да се лъжем експи е просто отлична ос и много добро попадение. Виста се издъни тотално и поради това живота на експи беше удължен още. Но просто вече му е време за пенсия. Лично аз ще изчакам финална стабилна версия на 7 и мигрирам.

Преди да излезе виста слушах как винд 2000 бил много по лек, по бърз, по сигурен и въобще по добрата ОС от експи. Наскоро четох една стара статия как винд 95 бил отлична ОС, а 98 въпреки че бил по нов издишал, а пък винд 2000 бил адски лаком. Съвета беше стойте си на 95 и не мигрирайте към 98 и 2000. Операционните системи се променят, но хората май сме си същите.

Чиста инсталация ли трябва или може и ъпгрейд на 7100?

от 7 на 7 RC от мс съветват чиста инсталация

иначе от виста/хр на 7 е едно и също

все пак алексии е прав: чистата инсталация винаги е за предпочитане - а и отнема само около 30-ина минути

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

...

P.S. Преди 7-8 години много от хората наричаха XP "Новата бутафория на MS" и други подобни епитети и обясняваха как Windows 98 бил далеч по-добър. Сега повечето от същите тези хора казват за XP, че била най-добрата OS от MS досега и отричат всячески Vista/Windows 7. И това ако не е консерватизъм...

Това не е съвсем вярно. Още с излизането си, за XP имаше предимно положителни коментари и по специализираните списания и сред потребителите, и сред специалистите.

Под демодирана и остаряла ОС какво точно разбирате, защото не схващам смисъла... С кое по-точно Виста е по-модерна (Уин7 е със същия корен(ядро), нали?). Променените менюта и аеро?

Темата е : "Windows 7 - впечатления". Не мисля, че излизам от темата, като сравнявам XP и Уин7. stashek, тълкуваш какво съм казал както дявола евангелието. Точно че няма да влизам в пентагона и совалки няма да изстрелвам... сега ме разбери този път -> не ми се налага да използвам по-мощен хардуер, от този, които вече ползвам и следователно, няма смисъл да преминавам към операционна с-ма, чиито единствен плюс е че ще ми работи хардуера, който тъй или иначе нямам и на този етап не ми е нужен. За мен е съмнително какъв кеф е половината програми да не ви работят и всякакви всевъзможни проблеми и бъгове. Вие го приемате като една игра и закачка, нещо ново, което искате да разучите. Ако обаче си ползвахте компютрите за работа или каквато и да е творческа дейност, едва ли Win7 е решението. Ако го приемем като пъзел и игра, за децата има смисъл. XP ви забива и при вас има проблеми. Ми ок, при седмицата точно това са се опитали да направят - максимално да е затруднен достъпа до абсолютно всичко, което може да промени някакви настройки по Уиндоуса. И за какъв календар по дяволите... Някакви... как са ги кръстили.. добавки към десктопа, които просто ме изумиха... Показва ти времето в София, без дори да можеш да видиш какво се очаква да е в следващите два часа, се едно не го виждам какво е навън. Ама мен какво е в точно този момент не ме интересува... искам да знам след няколко часа какво ще е. Някаква друга шитня показва колко се ползва процесора и рам-а... Изобщо, всичко е някакво страшно безумие. XP дава много повече права на потребителя и много повече гъвкавост за абсолютно всичко. Нещата са максимално опростени и ясни. При Уин7 Майкрософт по подразбиране смятат потребителя за идиот и олигофрен. С тази цел е и затруднения достъп към всички съществени настройки. Искам Експлорера да има вида, на който съм свикнал. От къде да го направя това? Аз поне, за два-три часа ползване, не видях от къде се прави. Не защото съм против модерното, а защото класическия изглед на Експлорера за мен е по логичен (класическия, а не този, който е по подразбиране в XP). Нямам нужда и не ползвам всички тези препратки и т.н. Да, изненадващо, но не си съхранявам нито един документ в документ енд сетингс. Не искам да виждам нито май пикчърс, нито каквото и да е, което не ползвам. Сега да изненадам мнозина от вас, но от години не ползвам различен изглед в XP различен от класик интерфейса на уин2000. При XP няма проблем да се направи. Не ми харесва гадния панел със задачи отстрани на експлорера, ами няма проблем, махам го... Не ми харесва интернет експлорера, аутлук експрес, муви мейкъра, уиндоус тур, игрите и т.н. Ок, има nLite, махам всички излишни за мен неща, и инсталационното исо става 200 мб. Инсталирам уиндоус и изобщо съм забравил, че съществуват. Отварям мегабайт текстов документ с Notepad няколко минути... ок, не го ползвам, има многократно по-добри заместители. Отваряте аутлук и ви се натриса някакъв месинджър... Дразнещо... Не го ползвам. Има многократно по-добри програми, при това безплатни. Харесвам максимално изчистения вид на програмите и менютата. Без ефекти, подскачащи работи, прозрачност и т.н., защото това не ви поимага да си вършите работата, а ви разсейва. Имам едно въпросче... колко от вас са със четириядрени процесори и повече от 4 гб. рам? Сигурно 5-6 човека пишещи е темата. Тях до някъде мога да разбера, но останалите за чий ви е, не ми е ясно. Подготвяте се за бъдещето, сигурно... XP ще се задържи още дълги години на върха, това е ясно... Много по-дълго, отколкото 98 или 2000. А това за виртуалния XP е голяма смешка, защото на кой му трябва Win7, за да пусне на него XP? За мен е неразбираемо

AleksiiVrana, много хубаво, че цените на RAM паметите са толкова ниски. И аз сложих 4гб. на корсар за има-няма сто и трийсе-четиресе или от сорта, не помня. Може би ако си дам доста зор, ще намеря как да ги натоваря максимално, но предпочитам да е с програма, а не с операционната с-ма. Повтарям, нямам инсталирани програми. Работя си по друг начин. Не искам нищо да ми ползва рам паметта, само защото съм щял да го стартирам по някое време. Може би има логика, по принцип, но не съм много убеден.

Едно въпросче (още едно)... Ако XP можеше да се възползва пълноценно от многоядренните процесори и рам, нямаше ли да предпочетете XP...? Имам някакви съмнения, че XP умишлено е осакатен в това отношение, за да се пробутат новите отрочета на Майкрософт

... Дори един съвсем обикновен компютър с двуядрен Intel примерно Е2160/Е5200 с 2-3GB рам работи повече от перфектно под 7-цата. Със същия хардуер Windows XP е чувствително по-муден при работа, въпреки че използва по-малко памет. Сравнение между XP и Windows 7 няма и не може и да има по простата причина, че това са две коренно различни като поколение OS. Все едно да сравняваш Win95 с XP...

Ха-ха... Това, че XP при теб е муден, е изцяло твой проблем. "Все едно да сравняваш Win95 с XP... " - това е смешно, да. "това са две коренно различни като поколение OS." - да, Уин7 е от седмо поколение...

Това не е съвсем вярно. Още с излизането си, за XP имаше предимно положителни коментари и по специализираните списания и сред потребителите, и сред специалистите.

Под демодирана и остаряла ОС какво точно разбирате, защото не схващам смисъла... С кое по-точно Виста е по-модерна (Уин7 е със същия корен(ядро), нали?). Променените менюта и аеро?

Темата е : "Windows 7 - впечатления". Не мисля, че излизам от темата, като сравнявам XP и Уин7. stashek, тълкуваш какво съм казал както дявола евангелието. Точно че няма да влизам в пентагона и совалки няма да изстрелвам... сега ме разбери този път -> не ми се налага да използвам по-мощен хардуер, от този, които вече ползвам и следователно, няма смисъл да преминавам към операционна с-ма, чиито единствен плюс е че ще ми работи хардуера, който тъй или иначе нямам и на този етап не ми е нужен. За мен е съмнително какъв кеф е половината програми да не ви работят и всякакви всевъзможни проблеми и бъгове. Вие го приемате като една игра и закачка, нещо ново, което искате да разучите. Ако обаче си ползвахте компютрите за работа или каквато и да е творческа дейност, едва ли Win7 е решението. Ако го приемем като пъзел и игра, за децата има смисъл. XP ви забива и при вас има проблеми. Ми ок, при седмицата точно това са се опитали да направят - максимално да е затруднен достъпа до абсолютно всичко, което може да промени някакви настройки по Уиндоуса. И за какъв календар по дяволите... Някакви... как са ги кръстили.. добавки към десктопа, които просто ме изумиха... Показва ти времето в София, без дори да можеш да видиш какво се очаква да е в следващите два часа, се едно не го виждам какво е навън. Ама мен какво е в точно този момент не ме интересува... искам да знам след няколко часа какво ще е. Някаква друга шитня показва колко се ползва процесора и рам-а... Изобщо, всичко е някакво страшно безумие. XP дава много повече права на потребителя и много повече гъвкавост за абсолютно всичко. Нещата са максимално опростени и ясни. При Уин7 Майкрософт по подразбиране смятат потребителя за идиот и олигофрен. С тази цел е и затруднения достъп към всички съществени настройки. Искам Експлорера да има вида, на който съм свикнал. От къде да го направя това? Аз поне, за два-три часа ползване, не видях от къде се прави. Не защото съм против модерното, а защото класическия изглед на Експлорера за мен е по логичен (класическия, а не този, който е по подразбиране в XP). Нямам нужда и не ползвам всички тези препратки и т.н. Да, изненадващо, но не си съхранявам нито един документ в документ енд сетингс. Не искам да виждам нито май пикчърс, нито каквото и да е, което не ползвам. Сега да изненадам мнозина от вас, но от години не ползвам различен изглед в XP различен от класик интерфейса на уин2000. При XP няма проблем да се направи. Не ми харесва гадния панел със задачи отстрани на експлорера, ами няма проблем, махам го... Не ми харесва интернет експлорера, аутлук експрес, муви мейкъра, уиндоус тур, игрите и т.н. Ок, има nLite, махам всички излишни за мен неща, и инсталационното исо става 200 мб. Инсталирам уиндоус и изобщо съм забравил, че съществуват. Отварям мегабайт текстов документ с Notepad няколко минути... ок, не го ползвам, има многократно по-добри заместители. Отваряте аутлук и ви се натриса някакъв месинджър... Дразнещо... Не го ползвам. Има многократно по-добри програми, при това безплатни. Харесвам максимално изчистения вид на програмите и менютата. Без ефекти, подскачащи работи, прозрачност и т.н., защото това не ви поимага да си вършите работата, а ви разсейва. Имам едно въпросче... колко от вас са със четириядрени процесори и повече от 4 гб. рам? Сигурно 5-6 човека пишещи е темата. Тях до някъде мога да разбера, но останалите за чий ви е, не ми е ясно. Подготвяте се за бъдещето, сигурно... XP ще се задържи още дълги години на върха, това е ясно... Много по-дълго, отколкото 98 или 2000. А това за виртуалния XP е голяма смешка, защото на кой му трябва Win7, за да пусне на него XP? За мен е неразбираемо

AleksiiVrana, много хубаво, че цените на RAM паметите са толкова ниски. И аз сложих 4гб. на корсар за има-няма сто и трийсе-четиресе или от сорта, не помня. Може би ако си дам доста зор, ще намеря как да ги натоваря максимално, но предпочитам да е с програма, а не с операционната с-ма. Повтарям, нямам инсталирани програми. Работя си по друг начин. Не искам нищо да ми ползва рам паметта, само защото съм щял да го стартирам по някое време. Може би има логика, по принцип, но не съм много убеден.

Едно въпросче (още едно)... Ако XP можеше да се възползва пълноценно от многоядренните процесори и рам, нямаше ли да предпочетете XP...? Имам някакви съмнения, че XP умишлено е осакатен в това отношение, за да се пробутат новите отрочета на Майкрософт

Ха-ха... Това, че XP при теб е муден, е изцяло твой проблем. "Все едно да сравняваш Win95 с XP... " - това е смешно, да. "това са две коренно различни като поколение OS." - да, Уин7 е от седмо поколение...

А аз мисля че се бориш за изгубена кауза,добре XP е бърз,но не това е най-важното,лично аз на виста си работа много добре и бързо.Важна е стабилността и крашовете,където първото при твоя обичан XP е плачевно,а второто ежедневие.И XP като крашне,само рестарт го оправя за разлика от виста(не говоря за син екран).За мен лично най-добрата OC правена от майкрософт е Виста,защото 7-та още не е излезнала,но има перспективата да е по-добра

А аз мисля че се бориш за изгубена кауза,добре XP е бърз,но не това е най-важното,лично аз на виста си работа много добре и бързо.Важна е стабилността и крашовете,където първото при твоя обичан XP е плачевно,а второто ежедневие.И XP като крашне,само рестарт го оправя за разлика от виста(не говоря за син екран).За мен лично най-добрата OC правена от майкрософт е Виста,защото 7-та още не е излезнала,но има перспективата да е по-добра

Може и да е така и да крашва, увисва и т.н. само дето при мен не. XP има много минуси, но хубавото е, че почти всички могат да се оправят, по един или друг начин. Потребителя има много по-голям контрол. Това е и плюс и минус... Плюс е за този, който знае какво прави.

При мен Far Cry 2 вади 60 fps средно под Windows 7 x64. Под XP 45 fps. Не виждам какво му е бързото на XP то?

Може и да е така и да крашва, увисва и т.н. само дето при мен не. XP има много минуси, но хубавото е, че почти всички могат да се оправят, по един или друг начин. Потребителя има много по-голям контрол. Това е и плюс и минус... Плюс е за този, който знае какво прави.

И под Виста има достатъчен контрол,изкл8чва UAC и си щрака с пръсти(сега говорим за Виста,защото в интерфейса и защитата няма много разлика с 7-та)

Темата е : "Windows 7 - впечатления". Не мисля, че излизам от темата, като сравнявам XP и Уин7. stashek, тълкуваш какво съм казал както дявола евангелието. Точно че няма да влизам в пентагона и совалки няма да изстрелвам... сега ме разбери този път -> не ми се налага да използвам по-мощен хардуер, от този, които вече ползвам и следователно, няма смисъл да преминавам към операционна с-ма, чиито единствен плюс е че ще ми работи ...

Като сам казваш, че това е тема за обсъждане на впечатления относно бета версията на новата ОС на MS, а ти очевидно нямаш намерение да я изпробваш и да кажеш нещо полезно какво въобще правиш в тази тема?!?

Кажи ми защо ХР скоро става с платена поддръжка? Защо цените на ХР и Виста са на едно ниво като на втората поддръжката й е без пари. Новите компютри (поне по-голямата част) се продават с Vistа, с по 2+GB RAM и съвременен хардуер.

На къде върви цялата работа? Купуваш си нов хардуер - ползваш го с нова операционна система.

Ако ти е плитък джоба ще си стоиш на старата машина, ъпгрейдвана до където позволява изнемощялото дъно и със стара ОС.

Във Виста и в Windows 7 има опция, в която можеш да си върнеш класическия адрес бар на File Explorer-a, като с едно натискане на копчето можеш и да го настроиш така, че да ти показва дървото с директориите, превю панел и каквото ти душа иска.

Както в ХР, така и във Виста (и 7) има налични класическите теми от времето на Windows 2k, с цел, хората, които не им е до гледане на лъскавини да ги спрат.

Това че при теб ХР не забива и не дава проблеми (малко ми е трудно да го повярвам, освен ако не ползваш компютъра без да инсталираш нищо) не означава, че и при останалите е такова положението.

Бъдещето е ясно - ще има гаджети, уиджети, лъскави GUI-та с подскачащи прозорци, децата ще се радват - ти ще плачеш с прашасала ОС, честито - това е твоят избор :whist:

По темата: При вас прави ли ви проблем WMP? На всяко второ пускане блокира или отказва да реагира при опит да се пусне медиен файл...

Редактирано от angelovarna (преглед на промените)

Споменавате, че XP имал много минуси. Кой ще ги изброи?

Аз също отдавна вече не експериментирам с Windows-a. До преди 6 месеца ползвах Windows 2000 и нямах никакви проблеми с него, нито вируси нито сривове. Наскоро смених компютъра и сложих XP, не Vista или 7. Нямам нужда да ползвам нещо повече от XP. Между другото и с XP нямам вируси и проблеми. Изгледа на XP си е класическия като на 2000.

Имам още един въпрос, колко от вас ползват uTorrent вместо някоя друга програма. Може би защото е малка и заема малко ресурси или бъркам.

Windows 7 като цялостна концепция е модерна и съвременна - гъвкава, с нови възможности, производителна, бърза. Какви са промените по ядрото спрямо XP и Vista само от Microsoft могат да ти отговорят.

Да, темата е "Window 7 - впечатления", а ти явно нямаш много впечатления от Windows 7.

Нека да уточня, че ползвам компютрите си изключително и само за работа - и да определено няма програми, които да не ми работят по Windows 7. И да подчертая, че ползвам Windows XP от излизането му и определено знам как да го оптимизирам. Муден е защото не е оптимизиран за multitasking. Не знам как да ти го обясня, за да го разбереш. Операционна система, която е проектирана преди 10 години за хардуер, който е на светлинни години от съвременния няма как да е бърза! При мен XP нито забива, нито прави проблеми, нито преинсталирам през 3 месеца. Оптимизиран е максимално и въпреки всичко като стартирам десетина приложения той просто става изключително неефективен.

Това че ти явно не можеш да се справиш с настройките на Gadgets не е проблем на Windows 7.

Казваш че XP имал повече възможности за персонализация и настройки и бил по гъвкав - тук вече наистина започвам да се замислям дали изобщо си работил с Vista/Windows 7. За интерфейса изобщо няма какво да коментираме - едно от най-противните и дразнещи неща на XP е грозният интерфейс. Било то гадния син или класическия. Не виждам какво толкова могат да разсейват човек красивите ефекти и прозрачността, които Mac OS X и Linux също налагат от години. И все пак и под Windows 7 има възможност да се използва класическа тема да се изключат ефектите, да се пусне Quick launch - с две думи да придобие визията на XP щом толкова държиш на това. От цялото ти изказване личи, че имаш изключително повърхностни впечатления зa Windows 7. Да има много променени неща спрямо XP и определено трябва време, за да ги разучиш. И определено нововъведенията са полезни и удобни. Ти казваш, че не искаш нищо да държиш в Documents and Settings - направи ли си труда да прочетеш и разучиш как работят Libraries в Windows 7? И ще ти отговоря - да определено смятам да си купя 4-ядрен процесор да сложа 8GB рам и да си инсталирам Windows 7 64bit. Искам да работя бързо и приложенията ми да не се замислят като при XP. Искам да мога да работя едновременно с 3-4 виртуални машини - моля те обясни как да го направя под XP! Ти имаш стар хардуер и си вършиш работата на него - ОК щом не ти трябва нов, ползвай си XP със здраве и това е. Но не разбирам защо взимаш себе си за отправна точка, ти може и да нямаш инсталирани приложения и да си работиш както ти си знаеш. Хората обаче правят различни неща с компютрите си - някои ползат просто един офис и един браузър, някои играят последните игри, трети работят с програми изискващи системни ресурси и т.н. На всеки потребностите са различни - не ги слагай под един знаменател с твоите потребности.

Явно и за XP mode на Windows 7 не си прочел достатъчно. XP mode дава възможност да се стартират приложения писани за Windows2000/XP (примерно преди 10-12г) под Windows 7 - един вид емулация на XP среда за конкретното приложение, което работи в реално време под Windows 7. Не става въпрос за подкарване на виртуално XP в буквалния смисъл. Mac OS X имаше подобно приложение, за да запази обратната съвместимост със всичкия софтуер писан за Mac OS 9.

Да се nLite можеш да си орежеш инсталационния диск за XP. Много хубаво, но в Windows 7 нещата са решени много по-интелигентно. Влизаш в Control Panel и просто изключваш модулите на OS, които не са ти нужни.

Нека да поговорим и за RAM паметта. Windows 7 стартиран с Antivirus приложение ми заема 550MB памет. XP със същата антивирусна ми заема 350MB. Не виждам особена разлика в потреблението на ресурсите. Windows 7 като цяло ползва повече памет когато са включени много приложения, но определено всичко работи много по-бързо отколкото под XP.

"Едно въпросче (още едно)... Ако XP можеше да се възползва пълноценно от многоядренните процесори и рам, нямаше ли да предпочетете XP...? Имам някакви съмнения, че XP умишлено е осакатен в това отношение, за да се пробутат новите отрочета на Майкрософт"

Дори да можеше да използва пълноценно съвременен хардуер никога нямаше да предпочета XP - заради грозният интерфейс и хилядите малки неща които му липсват за всекидневната работа! И ако ти поработиш няколко месеца под Windows 7 мисля, че също никога няма да предпочетеш да се върнеш на XP. В интернет има хиляди статии и ревюта на всички нововъведения и възможности на Windows 7. Седни прочети ги, инсталирай си новия Windows, постарай се да го разучиш и след като си работил 2-3 месеца с него тогава давай оценки и прави сравнения. Иначе звучиш някак все едно говориш наизуст.

Успех с разучаването на Windows 7... или приятна работа с XP в следващите години.

Не се заяждам, нито искам да нападам някого. cool.gif

Редактирано от krasen (преглед на промените)

Понеже темата е първо впечатление от Win 7. Позвплявам си да споделя с Вас моето. Седмицата при мен се държи много добре. Разпознава драйверите на всички притежавани от мен устройства /от различни поколения/. Бърза е. Управлява паметта динамично... Единственият проблем който имам е че моята версия не запомня паролите на компютрите в мрежата, която имам, и се налага да ги набирам всеки път (пробвах всичко с административни права), - след рестартиране ги "забравя". Всички поколения операционни системи обслужват определено поколение хардуер, затова е глупаво да се спори кое е по-добро в определен момент. Аз работя от 1984 г. Минал съм през DOS 3.30, Всички Widows от 3.11 до 7, OS2 MAC OS, Linuks и др. Всички имат качества и слабости. Изберете онова което ви е удобно, което добре обслужва потребностите и контактите Ви с вашите партньори и което не затруднява вашата компютърна конфигурация. (Преди известно време демонстрирах на момчетата от моята кабеларка една 486DX 133 машинка с Win3.11 64Mb RAM и 2Gb диск - нещо нечувано за DOS, и я сравних пред тях с двата си съвременни компютъра:1)PhenomII 940 8Gb RAM - две Radeon 3780X2 по 1 GB VideoRAM Crossfire, 1 TB HDD и 2) i7 - 8Gb RAM три nVidia 9800GT по 1Gb + 512 Mb Video от дъното работещи на SLI + PhisiX 2x1 Tb 10000 оборота на Raid0) Като се изключат шаренийте старата машинка си върши същата работа (между другото зарежда по-бързо и работи по-ефективно от новите) няма да ви казвам как се шашнаха хлапетийте... Аз съм професионален програмист, включително 3D и CAD-CAM от 25 г - за онези които мислят че не знам какво говоря ...

Единственият проблем който имам е че моята версия не запомня паролите на компютрите в мрежата, която имам, и се налага да ги набирам всеки път (пробвах всичко с административни права), - след рестартиране ги "забравя".

http://www.windowsreference.com/windows-7/...t-in-windows-7/

и

http://www.tweakxp.com/article37352.aspx

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.