Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с изключването на компютъра

Featured Replies

имам проблем не ми се изключва компютъра при кликване на start-turn off вместо да изключи се рестартира.

моля някой да помогне.

• Отговори 114
  • Прегледи 14,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Най-бързо и лесно ще стане с преинсталация или го заведи при някой специалист да ти го види ( ако не ти се занимава) . Иначе работата ти е в Контрол панел!

• Автор

забравих да пиша че съм с windows xp.за което се извинявам.

забравих да пиша че съм с windows xp.за което се извинявам.

ако натиснеш Power button-а на кутията гаси ли се?

• Автор
ако натиснеш Power button-а на кутията гаси ли се?

от кутията се гаси но от тук не

h.bmp

Моля отново за съвет.След като от меню старт се опитам да изключа компютъра, нещо не се получава.Изписва, че уиндоус се изключва, излиза си логото, което е при изключване и излиза черен екран, където ми пише, че вече е безопасно да изключа компютъра.и трябва да го спра от големия бутон.Преди да го разбъркам, не беше така.Как да оправя бъркотията.

управление на захранването и там имаше някаде APM отметка

вариант 2 APM е спрян от биоса

вариант 3 наличен е хардуер на ISA порт (звукова карта, модем или др.)

Десен бутон на мишката на екрана.Влизаш в свойства;скрийнсейвър където щракаш на захранване.Отвараш менюто ARM.Слагаш човка на разширено управление на захранването.Това е за XP на български

Десен бутон на мишката на екрана.Влизаш в свойства;скрийнсейвър където щракаш на захранване.Отвараш менюто ARM.Слагаш човка на разширено управление на захранването.Това е за XP на български

Такова нещо няма на оказания от теб . АРМ не съществува като опция.

• 1 месец по-късно...

Здравейте моят проблем е същият само, че това се случи след преинсталиране и още бутона стендбай не е активен. Меню ARM нямам както са посъветвали някои колеги но проблема е някъде там в управление на захранването ”saentist”. Със биоса не съм на ти така че ще съм благодарен на всякаква помощ та дори и да експериментирам. Ще помоля hriska_28 ако е решил проблема да опише как се справил.

ОС Microsoft Windows XP Professional

Дънна платка ASRock K8NF4G-VSTA

Проблема е в драйверите по някаква причина не са инсталирани или не работят както трябва.

Решение:

1.……………….

2. C:\format

• 3 седмици по-късно...

Здр. Хора!:offtopic_s:) Компютъра ми не се изключва след първото натискане на Shut down!sad.gif Като му дам пак 2-ри път ,тогава се изключва! След първия път само дисплея става сив, като си стоят всички икони и всичко там както трябва да си е на работния плот, и като му дам Shut down, си остава пак в положението както е бил до момента! Трябва пак да му дам след това Shut down,за да се изключи напълно! Ако някой има идея от къде да го оправя ,да сподели! Мерси предварително! А,възможно ли е да е от някой процес,който не се затваря след първото Shut down-ване? ohmy.gif

Отиди на Start -> Settings -> Control Panel -> Hardware and Sound -> Power Options. В дясно избери Choose what the power buttons do и настрой това, което искаш да става като натиснеш бутона Off.

В Power option намам такова нещо да избирам какво искам да прави като му дам Shut down! :offtopic_s: има power schemes , advanced , hiberhate , ups ! На което и да кликна няма такава опция да избирам! sad.gif

Има хубави програмки като Tuneup Utilities например... когато я стартираш тя проверява статуса на системата - във втората секция speed ще ти направи един тест в който можеш да избереш например баланс между appearence и performance в едно от предложенията, които трябва да приемеш ще ти предложи изчакване на затварянето на програмите до 15 сек. и след това следва изключване...програмката е много полезна изпробвай я... cool.gif

malpet, пробвай: Start -> Run -> Regedit

Този ключ: CurrentPowerPolicy

Намира се в: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\PowerCfg

Може да модифицираш CurrentPowerPolicy, като поставиш да речем 0 или 1, в зависимост от това каква е системата ти.

Ето стойностите, които могат да се задават:

* 0 - Home/Office desktop

* 1 - Portable/Laptop computer

* 2 - Monitor on for presentations

* 3 - Network computer (no Wake-on-LAN)

* 4 - Optimized for high performance

* 5 - Optimized for power saving

P.S. Съвсем забравих, виж също този ключ: PowerDownAfterShutdown да е със стойност 1.

Намира се в: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

Windows XP ли имаш?

Редактирано от nologo (преглед на промените)

malpet, пробвай: Start -> Run -> Regedit

Този ключ: CurrentPowerPolicy

Намира се в: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\PowerCfg

Може да модифицираш CurrentPowerPolicy, като поставиш да речем 0 или 1, в зависимост от това каква е системата ти.

Ето стойностите, които могат да се задават:

* 0 - Home/Office desktop

* 1 - Portable/Laptop computer

* 2 - Monitor on for presentations

* 3 - Network computer (no Wake-on-LAN)

* 4 - Optimized for high performance

* 5 - Optimized for power saving

P.S. Съвсем забравих, виж също този ключ: PowerDownAfterShutdown да е със стойност 1.

Намира се в: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

Windows XP ли имаш?

А как да стигна до този ключ CurrentPowerPolicy,и да с Windows XP SP2 съм

А как да стигна до този ключ CurrentPowerPolicy,и да с Windows XP SP2 съм

Нали по-горе съм написал: Start -> Run -> Regedit. Като натиснеш Start, избираш Run и после пишеш regedit. После натискаш Enter. Посочил съм пътя: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\PowerCfg. В тази папка намираш CurrentPowerPolicy и щракаш (клик) върху него. Така може да променяш стойностите. Ето снимка от моя компютър - настолна система. Затова да речем съм сложил стойност 0:

207xgdz.jpg

Обикновенно скайпа прави такива мизерий .

Затвори го първо , и после пробвай дали има ефект .

Успех cool.gif

Не ми е ясно с промяната на power options схемата в дадения случай какво ще се промени, още повече, че тази схема много лeсно се променя от control panel>power options>power schemes... cool.gif

Редактирано от lenylucky (преглед на промените)

lenylucky, надявам се да си прочел това:

В Power option намам такова нещо да избирам какво искам да прави като му дам Shut down! :) има power schemes , advanced , hiberhate , ups ! На което и да кликна няма такава опция да избирам! sad.gif

Възможно е стойността на ключа да е променена. Между другото не съм дал само един ключ за проверка/ промяна.

Като гледам, че има проблем с Windows XP SP2 - донякъде ми е ясно какво всъщност е положението...

Обикновенно скайпа прави такива мизерий .

Затвори го първо , и после пробвай дали има ефект .

Успех cool.gif

Миналата седмица при една от комшийките попаднах на някакво тъпо червейче, троянско конче ли беше или някакво мутирало пони, няма значение, което провеше тая мизерия с изключването. Даваш му да се гаси а то се рестартира тъпото ПС. Едно от лекарствата се оказа/казва Malwarebytes' Anti-Malware :speak:

Миналата седмица при една от комшийките попаднах на някакво тъпо червейче, троянско конче ли беше или някакво мутирало пони, няма значение, което провеше тая мизерия с изключването. Даваш му да се гаси а то се рестартира тъпото ПС. Едно от лекарствата се оказа/казва Malwarebytes' Anti-Malware :speak:

Да, с малко повече късмет и с необновена операционна система като тази на malpet може съвсем спокойно да се натъкнеш на Conflicker.

Така или иначе става въпрос за процес, който РС-то изчаква да се затвори затова предложих програма, която ограничава изчакването до 15 сек. а и в края на краищата след 10-15 сек. компа би могъл да бъде изключен и по друг начин - нормалния технологичен процес за затваряне на дадена програма е в рамките на това време...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.