Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ти Лечителят -методът на Хосе Силва

Featured Replies

Ти, лечителят

Хосе Силва & Роберт Б. Стоун

Световно известният метод Силва или Как да лекуваме себе си и другите

Предговор

Не е необходимо да прекарате живота си в страдание.

Не е необходимо да умирате от болести.

Ваше право е да живеете в отлично здраве точно до деня на естествената ви смърт.

В тази вълнуваща, сензационна книга Хосе Силва разк¬рива какво е научил от изследователското си проучване, започнало в 1944 год. за психосоматичните причини на за¬боляванията и тяхното лечение.

Тук ще прочетете много примери за хора, които с години са страдали, но когато са се научили да прилагат огромната сила на ума си, са успели да се излекуват за много кратко време.

Ще научите за действителни случаи - процедури за първа помощ, които бързо са оправяли рани, получени при зло¬полуки.

Най-важното, ще се научите как да не допускате в живота си болести, дори нещастни случаи и така ще можете да живеете здравословно, безопасно и щастливо и ще помагате на любимите си същества да го постигнат.

Възможно ли е наистина всичко това?

От 1966 г. милиони хора от 72 страни са се научили и прилагат в живота си уникалния Метод Силва за развиване на ума и контрол над стреса и навсякъде казват: „Благодаря Ви, че ми показахте как да направя живота си по-добър". Когато прочетете тази книга и следвате лесно изпълни¬мите указания тя, стъпка по стъпка, ще промени живота ви. Чудотворните резултати бързо ще ви убедят във въз¬действащата сила на програмата и вие ще недоумявате защо не я използуват всички. Този ден ще дойде!

Днес е денят, в който ще започнете да използувате тези техники, за да можете и вие, и вашите близки да живеете щастливо и без болести всяка минута, до края на живота.

За авторите

Хосе Силва е самообразовал се научен изследовател, чийто проучвания в областта на лечебните изкуства не се ограничават с традиционните практически и научни изследвания. Неговите разработки върху чудесата на нашия свят го доведоха до исти¬ни, които сега са окончателно доказани от общоприетите ла¬бораторни изследвания. Тази книга демонстрира откритията на неговите проучвания в областта на лечението и поддържа¬нето на по-добро здраве.

Роберт Б. Стоун е автор и съавтор на повече от 70 „помогни си сам"-книги. Той е лектор на Метода Силва, обиколил е два пъти земното кълбо, говорейки за силите на ума и е популя¬ризирал Умствения контрол на Силва в Япония, Нова Зелан¬дия и Тайланд. Член е на Нюйоркската академия на науките и на МЕНСА.

Искам да знам какво ви е мнението за този метод.Книгата може да изтеглите в електронен вариант от "Изворите".

• Отговори 56
  • Прегледи 28,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Значи вече повярва в силата на мисълта и се интересуваш от нея? Публикувано изображение

Или си на зор и трябва да се лекуваш? :)

Не винаги е лесно човек да се излекува сам, само със силата на мисълта си. Понякога се налага някой да му помогне.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Автор

Значи вече повярва в силата на мисълта и се интересуваш от нея? Публикувано изображение

Или си на зор и трябва да се лекуваш? :rolleyes:

Не винаги е лесно човек да се излекува сам, само със силата на мисълта си. Понякога се налага някой да му помогне.

Кога съм казвал че не вярвам ,Туки?Искам да питам за мнението на форумците,ще чуя и теб ,ако пишеш смислени неща.Идеята ми е по скоро да опитаме, дали действа наистина метода.Ако има хора които са го практикували ,ще е още по добре.Ако прочетеш внимателно книгата ще разбереш,че не е точно самолечение. Публикувано изображение

моля ви помогнете ми да открия Вера Кочовска....касае се за човешки живот

Вера Кочовска от месеци насам се бори за собствения си живот и няма как да "помага" на други.

Тези два поста ме накараха да пусна темата.

Кога съм казвал че не вярвам ,Туки?Искам да питам за мнението на форумците,ще чуя и теб ,ако пишеш смислени неща.Идеята ми е по скоро да опитаме, дали действа наистина метода.Ако има хора които са го практикували ,ще е още по добре.Ако прочетеш внимателно книгата ще разбереш,че не е точно самолечение. Публикувано изображение

Тези два поста ме накараха да пусна темата.

Не си я купих тази книга, защото не си купувам книги за лечение на болести със силата на мисълта. Иначе, знам за методът на Хосе Силва. Още като дете му четох книгата.

Значи се интересуваш от екстрасенсите, които лекуват другите с енергия, със силата на мисълта?

Тази сила може да им бъде отнета. Това знам.

Ако се интересувате от тези неща, прочетете и книгата на Джон Кехой "Подсъзнанието може всичко" с подзаглавие техники за овладяване поразителната сила на мисълта, то е малко книжле, не зная дали го има в мрежата.

Чел съм книгата и известно време дори се опитвах да практикувам някои техники. Като цяло това си е самовнушение,един вид автохипноза.

Мнението ми е,че е възможно човек да постигне известни резултати,стига да се занимава наистина сериозно и упорито с това...

Аз опитвах предимно да си изградя някаква положителна нагласа,и смятам,че имах известни резултати,после ми писна и спрях да се занимавам Публикувано изображение

Методът на действие общо взето е следния - преди заспиване се отпускаш напълно,започваш да броиш от 100 до 1,като все повече се стремиш да релаксираш и същевременно да визуализираш разни успокояващи картини в съзнанието си,дефакто да се самохипнотизираш... И започваш да си повтаряш мислено това,което предварително си си подготвил като задача. Когато съзнанието е в полубудно състояние,то е много по-податливо на внушения...

Най-интересното нещо,което ми се случи,беше наистина необичайно... Исках да постигна един вид "осъзнато сънуване" - дори когато сънувам,да знам,че това е сън и да мога да го моделирам... Известно време си повтарях това,докато една нощ наистина се случи. Беше наистина много странно... Сънувах, и в същото време напълно осъзнавах,че това е сън. Бях в съня си,и същевременно знаех,че лежа в леглото си и спя...

Та според мен методът на Силва би могъл да доста полезен,стига наистина да се работи упорито с него... На мен просто ми омръзна и спрях...

Ако се интересувате от тези неща, прочетете и книгата на Джон Кехой "Подсъзнанието може всичко" с подзаглавие техники за овладяване поразителната сила на мисълта, то е малко книжле, не зная дали го има в мрежата.

Аз му имам всички книги на Кехоу, ама нещо не ме впечатлиха много. Забелязах, че във всички книги за силата на мисълта, които се продават в момента пише едно и също нещо.

Като че ли, книгите на Кехоу не са написани както трябва.

Скоро Джон Кехоу ще има семинар в София,посветен точно на "Подсъзнанието може всичко" Ако някой се интересува, от издателството,в което работя,осигуряваме билети за семинара... Ако някой е заинтересован,може да ме потърси на ЛС Публикувано изображение

Методът на действие общо взето е следния - преди заспиване се отпускаш напълно,започваш да броиш от 100 до 1,като все повече се стремиш да релаксираш и същевременно да визуализираш разни успокояващи картини в съзнанието си,дефакто да се самохипнотизираш... И започваш да си повтаряш мислено това,което предварително си си подготвил като задача. Когато съзнанието е в полубудно състояние,то е много по-податливо на внушения...

Аз от опит знам, че не е нужно непременно да се постига отпускане на тялото и да си в състояние на поулсън. Автогенната тренировка може да се прави по всяко време. Даже при силни емоционални състояния, но при правилно насочена мисъл, пак действа силно. Ако всеки ден си повтаряш като луд мислено едно и също нещо, то ще се вгради в подсъзнанието и ще си остане там.

На мен това с отпускането не ми харесва и май не е за мен.

Та, за самовнушението - не е нужно непременно пълно отпускане.

Една МНОГО ДОБРА книга за начинаещите, които нищо не разбират от самовнушение и които не са чели психология и за проблеми, създадени на психична основа. Тази книга много добре описва различни физически смущения и несполуки в живота, породени от негативно самовнушение. Нарича се "Умението да владеем себе си". Но, май не е за хора склонни към хипохондрия, затова трябва да се внимава. Публикувано изображение

http://www.bgold-books.com/index.php?book_...amp;group_id=10

Скоро Джон Кехоу ще има семинар в София,посветен точно на "Подсъзнанието може всичко" Ако някой се интересува, от издателството,в което работя,осигуряваме билети за семинара... Ако някой е заинтересован,може да ме потърси на ЛС Публикувано изображение

Защо на ЛС? Аз се интересувам. Кажи, ако обичаш, кога точно и къде ще се провежда този семинар.

Защо на ЛС? Аз се интересувам. Кажи, ако обичаш, кога точно и къде ще се провежда този семинар.

Семинарът, който Джон и ИК "Феникс Дизайн" организират ще се проведе на 30 и 31 май (събота и неделя) в луксозната аула "Максима" на Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ) в град София.

Семинарът ще се провежда двата дни от 9:00 до 18:00, като ще има 2-3 кафе паузи, както и една подълга почивка за обяд.

За тези, които не разбират английски или не са уверени, че ще успеят да разберат абсолютно всичко, ИК "Феникс Дизайн" е подсигурила симултанен превод, който ще достига до желаещите посредством персонални IR приемници и слушалки.

Всеки участник ще получи като подарък разширена тетрадка за упражнения (вклюва оригиналната работна тетрадка на Джон Кехоу), музикален диск за релаксация, аудиолекциите на Джон Кехоу прочетени на български език и филма "Мистерията на живота" на DVD.

Самият Джон сподели, че е силно разъвлнуван от факта, че ще ни посети и ще проведе толкова сериозна лекция, защото ще има възможността да засегне и теми, които досега не са били покривани в книгите му.

Цената за участие в семинара е 250 лв. Досега не е имало по-ниска цена от тази, но Джон и ИК "Феникс Дизайн" решиха, че българските почитатели на силата на подсъзнанието и позитивното мислене заслужават да получат най-доброто срещу най-малко вложени средства.

източник

Семинарът, който Джон и ИК "Феникс Дизайн" организират ще се проведе на 30 и 31 май (събота и неделя) в луксозната аула "Максима" на Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ) в град София.

Семинарът ще се провежда двата дни от 9:00 до 18:00, като ще има 2-3 кафе паузи, както и една подълга почивка за обяд.

За тези, които не разбират английски или не са уверени, че ще успеят да разберат абсолютно всичко, ИК "Феникс Дизайн" е подсигурила симултанен превод, който ще достига до желаещите посредством персонални IR приемници и слушалки.

Всеки участник ще получи като подарък разширена тетрадка за упражнения (вклюва оригиналната работна тетрадка на Джон Кехоу), музикален диск за релаксация, аудиолекциите на Джон Кехоу прочетени на български език и филма "Мистерията на живота" на DVD.

Самият Джон сподели, че е силно разъвлнуван от факта, че ще ни посети и ще проведе толкова сериозна лекция, защото ще има възможността да засегне и теми, които досега не са били покривани в книгите му.

Цената за участие в семинара е 250 лв. Досега не е имало по-ниска цена от тази, но Джон и ИК "Феникс Дизайн" решиха, че българските почитатели на силата на подсъзнанието и позитивното мислене заслужават да получат най-доброто срещу най-малко вложени средства.

източник

Много ти благодаря, Бели Листе!

През април ще видя как съм с графика за май и ако мога, ще отскоча до Софето, дано не са разграбили билетите дотогава.

• Автор

Всъщност тази малко наивна визия за бъдещето ме накара да започна темата:

Светът утре

Можете ли да си представите какъв би бил животът на Земята, ако всеки използваше и двете мозъчни полукълба? Какво въздействие би могло да се окаже върху световния мир, ако разногласията между хората, включително светов¬ните водачи, се адресираха духовно от Висше Аз до Висше Аз и не със смисъл КОЙ е прав, а КОЕ е правилно? Как щеше да е, ако геолози и други учени можеха, когато пожелаят, психически да определят местонахождението на енергийни и минерални източници? Как би изглеждало двукамерното бизнес-управление? С изпълнители, способни интуитивно да вземат надеждни ключови решения? Как биха изглеждали професиите от здравеопазването, ако лекарите прехвърлеха ударението от лечение на заболяването • към поддържане на пациентите здрави и повече използваха силата на ума си, отколкото химическите средства и лекарствата, за да подобрят състоянието им?

Мисля, че този свят щеше да е по-добър. Всъщност мисля, че щяхме да сме тръгнали към изграждане на рай на Земята. Предсказанието на Оруел, че през 1984 г. правителството ще бъде под контрол, изглежда е това, за което в действителност е било замислено - фантазия. Няма да има Голям Брат, но с всички нас, нагласени към интуицията си, ще има дори по-голям Баща.

Задачата на тази глава е да споделя с вас моята лична философия и моите интуитивни идеи за бъдещето.

Новият предел: духовно пространство

физикът Рупърт Шелдрейк е развил идея, която обяснява интуитивната функция. Според това схващане, наречено „формираща причинност", има по-неограничен ум за всяка форма на живот и всяка форма на живот програмира този по-неограничен ум. Вие и аз, както живеем и учим, храним нашето познание в неограничения ум. Д-р Шелдрейк го нарича морфогенетично поле, което напомня колективното несъзнателно на д-р Карл Юнг. Подобно на него, Питър Ръсел вижда глобален (всесветски) мозък. Той приема, че планетата Земя е способна да се саморегулира чрез огромен разум, Фритьоф Капра приема, че новата физика потвърждава мъдростта на древните китайски философи, които са смятали, че материалният свят има духовна основа.

Днес учените прокарват път към нов предел - духовно пространство. Те признават важната роля, която съзнанието играе във физическата сфера. Не много отдавна поддържаха една механистична гледна точка, материалистична философия. Отхвърляха или пренебрегваха цялата сила на съзнанието. Много от тях все още упорстват на тази позиция, въпреки демонстрациите на въздействие на съзнанието върху материята. Но учените, осмелили се да устояват убежденията си, проправят път за ново, смело схващане за света, което твърди, че животът е повече от случаен резултат на голям взрив.

Ние започваме да възприемаме света в нова светлина, светлината на съзнанието и разума. Много е възможно това да е нашето решаващо просвещение. Кои са някои от пътищата, по които можете да живеете по-просветено?

Преди да споделя с вас вижданията си откъде сме тръгнали вие и аз, нека ви напомня, че все още сме същински деца. Имаме огромни постижения в материалното, физическото измерение. Ние сме ветерани изследователи на земята, небето, морето, дори на външния космос. Но в духовното измерение сме все още пеленачета. Дори най-изкусните съвременни ясновидци са само малки деца в сравнение с тези, които ще се появят. Възможностите, които ще добием като дясно/ляво мозъчни човешки същества, ще съперничат на мечтите от научната фантастика.

Всеки ще се научи да влиза в Алфа

Ние сме сведени до статукво, само с 10 на сто от населението, които сега могат да влизат в обсега на двете полукълба на мозъка и да ги използват. Проучването на нашия колективен разум, морфогенетичното поле^ както Рупърт Шелдрейк го нарича, подсказва, че в познанието трябва да се включат строго фиксиран брой хора и щом той се достигне,, тогава всеки ще „знае" или „може".

Не знаем колко трябва да е броят на човешките същества, но е необходимо да ускорим обучението, така че все повече от тези 90 на сто от човечеството, лишени все още от силата на дясната половина на мозъка, да се учат да действат интуитивно, творчески, използвайки ясновидски способности за възприемане. Трябва да обучаваме всички родители и

и идещи родители, за да могат те пък да обучават децата си. Щом това се случи, всички хора ще бъдат двумерни в мисленето си. Религиите и църквите трябва да подкрепят идеята и да насърчават използването на дясната мозъчна половина. Вече сме изгубили 2000 години практика, като сме пренебрегнали съвета на Христос да влезем в Царството на Небесата и да станем пророци и мъдреци, така че всичко да се равнява с нас.

Образованието трябва да ускори вмъкването на дясномо-зъчното активизиране в процеса на обучение. Като се учат да действат с центровете на техния мозъчно-честотен спектър(алфа), учениците могат да станат съвършено уравновесени в мисленето си, в използване 1яа двете мозъчни полукълба за по-лесно и бързо учене и в способността да решават гениално проблеми.

Тогава музиката ще бъде съчетана с наука, а изкуството - с математиката. Изложенията на уроците ще отговарят на способностите на двете полукълба. Курсове за памет ще включват техники за визуализация и въображение. Системи за скоростно четене и бързо учене, както и използване на апаратура за обратна информация, такава като на учителя Силва, ще станат стандартна процедура. Апаратурата се включва автоматично на образователна програма, когато курсистът достигне необходимото ниво на релаксация и концентрация, и изключва програмата, ако курсистът излезе от нивото.

С увеличаване на хората, добили способността да използват и двете мозъчни полукълба, морфогенетичното поле ще се програмира за двумерно умствено функциониране, което пък ще стане наш начин на живот. Повече няма да живеем в свят на лявата мозъчна половина; вместо това ще преминем в ляво/дясно мозъчен свят. Ще сме завършили още една еволюционна фаза на тази планета. Всички ще притежаваме способността да разпознаваме и променяме в себе си болестотворните нагласи и емоции. Всички ще можем да разпознаваме стреса и да използваме алфа нивото, за да се изолираме от него. Ако заболеем, ще знаем как умствено да отстраним проблема, а ако е необходима лекарска намеса, ще можем да подкрепяме лечението, да осигуряваме успеха му и да ускоряваме оздравяването.

За лекари, използващи двете половини на мозъка, диагностицирането ще бъде по-бързо и по-точно. Ще се избягват много скъпи, а често и рискови изследвания, тъй като човешкото ясновидство се активизира за определяне на естеството на проблема. Поради квалификацията си в цялостно

използване на ума, лекарите от близкото бъдеще ще бъдат опитни хипнотизатори и хипноаналитици, което е необходимо за достигане до духовната причина за физическите проблеми.

Психиатри-ясновидци ще се вмъкват в сънищата и халюцинациите на пациентите си, за да схващат по-добре проблемите им, без значение дали са психологични или биологични по характер. Тези практици ще могат да навлизат в миналото на пациента в негово или без негово присъствие, за да открият къде се коренят проблемите.

Лекари и техните пациенти ще работят заедно в процеса на лечение. Лекарите ще обясняват физиологичните проблеми на пациентите картинно, така че пациентите да могат да използват визуализация в алфа ниво, за да се лекуват. В резултат, лечението ще се провежда за частица от времето, което отнема сега. Високите цени на медицинското обслужване ще се намалят. Легловата заетост в болниците ще бъде облекчена. Ставайки по-способни да се предпазват от стреса, хората ще боледуват по-малко и упованието в живота ще нарасне.

Ние, които управляваме превозни средства, ще използваме възможностите си, за да изпреварим с нашия разум време и пространство. Следователно ще можем да избягваме' злополуки. Като активизираме дясната половина на мозъка, ще засилим интуицията си. Хора с повишен фактор на интуиция съзнателно се движат, функционират и действат своевременно за да избягат от опасностите. Чрез двете мозъчни полукълба се проявява силно програмиране за оцеляване и следователно ние интуитивно спираме да пушим, да приемаме наркотици и да поддържаме други разрушителни навици. Нашето оцеляване ще бъде още по-осигурено от засилените ни имунни системи, природната ни склонност към физически упражнения и по-силното ни влечение към подходяща храна, въздух, вода и сън.

Ще живеем ли вечно? Не. Но всички ще си отиваме без омаломощаване, болка и старчески здравословни проблеми.

Какъв може да бъде животът?

Когато всички се научим да влизаме в алфа и да използваме и управляваме и двете мозъчни полукълба, освен доброто здраве, ще откриваме и други важни промени. Ежедневният бизнес ще бъде далеч от познатия ни в днешно време. Администратори ще използват активизираната си интуиция и ясновидство, за да стигат до правилни делови решения. Бизнес неуспехите, ако изобщо ги има, ще са малко. Правилото ще бъде подходящо изделие, на подходящо място, в подходящо време, тъй като и ръководители, и производители ще могат правилно да преценяват нуждите на обществото.

Персоналните директори винаги ще назначават подходящи хора на работа. Производствените управители ще могат да контролират качеството с проницателност и духовно общуване. Труд и управление ще могат да се съчетават хармонично за общото благо, финансисти ще използват ясновидство, за да вземат решения за капиталовложенията си. Индустриалците ще знаят предварително какво количество за благоденствието на човечеството да произведат, така че да не е вредно за околната среда. Завършващите студенти интуитивно ще бъдат привличани към най-подходяща за тях и най-уместната за нуждите на времето и мястото дейност. Младите хора по-малко ще се изкушават от блясъка, пищността и славата и ще ги привлича повече талантът и творческото изобилие.

Научим ли се да живеем с това, което имаме, няма да има недостиг на природни богатства в света. А това, което имаме, ще стане по-леко постижимо, като се научим интуитивно да откриваме от какво се нуждаем и да разпознаваме възможните заместители. Петролни инженери и геолози ще използват ума си, за да търсят под земята нефт и минерали, като улавят вида, дълбочината, качеството и количеството и избягват неизбежните сега скъпоструващи грешки и изчерпани запаси.

Животновъди и фермери, отговорни да осигурят храна за оцеляване на човечеството, ще използват ясновидство, за да подбират породите и най-добрите семена. Когато центрират мислите си, работата им по-добре ще хармонира с Майката Земя, ще засаждат и ще събират подходящи реколти, в подходящо време, на подходящо място, правилно наторени, извозени, съхранени и разпределени. Пазители на законния ред ще използват духовните си способности за откриване на престъпления и задържане на престъпници, а престъпността ще намалее вследствие на усъвършенстващите се качества. Хора с престъпни склонности ще бъдат идентифицирани преди да извършат престъпления и ще бъдат обучавани да работят по-възвишено.

Правителствените водачи ще бъдат по-откровени и искрени. Те ще могат мислено да проектират в бъдещето и за нуждите на техните народи, и за действията на съседните

народи. Разногласията ще се откриват, докато са все още малки и ще се решават чрез духовно общуване. Международните войни ще намалеят, тъй като елементът на неочаквано нападение ще е отстранен и кризата на недоверие - разсеяна.

Хората ще бъдат по-човечни. Бързо ще проявяват съчувствие и опрощение. Ще намаляват привилегированите и постепенно обединението ще излиза напред. Ще има по-голямо уважение към живота във всичките му форми. На Земята ще настъпи мир, здраве и щастие.

Тази награда достатъчна ли е, за да се отделят по няколко минути 40 сутрини и да се научим да използваме алфа нивото си за всяка цел или желание?

Обратният път към Отеца

Човечеството се е объркало. То е слязло така ниско в материалната сфера на лявата половина на мозъка, че е забравена връзката ни с духовната дясна мозъчна сфера. Вероятно първата погрешна стъпка е била направена в градината на Рая, когато човечеството е започнало да яде от дървото на познанието за доброто и злото. Това е материалната полярност, върху която се развива лявото полукълбо. Може би е продължавало и по време на Вавилонската кула, където се е приказвало на много езици, пак приспособяване на лявото полукълбо. Остава факт, че както и да сме стигнали до това критично положение, днес ние сме лявомозъчни хора, глухи за гласа на Отеца вътре в нас.

Когато попитали най-великия лечител на всички времена, Исус, откъде е получил известна информация, отговорът Му бил „от Моя Отец". Той никога не е губил връзката си с Отеца. През десетилетията, в които Методът Силва се развиваше, се случиха много „съвпадения", намесващи Исус. В началните години те ми помагаха да с& уверя, че съм в правилна посока. Открих, че хора, активизиращи десните си полукълба, стават по-духовни, по-човечни. Човешко същество не е този, който има човешки вид, а който действа хуманно. „По делата им ще ги познаете".

Алфа е духовно измерение. То е източника на интуиция. Интуицията е гласът на по-висш Разум от нашия. Той е източник на любов, опрощение и доверие - качества,проповядвани от Исус. Исус ни е убеждавал да ги съживяваме. Но как можем да го постигнем, щом разрешаваме на лявата си половина да доминира в живота ни? Тя процъфтява с

Исус ни е убеждавал да търсим небесното царство вътре в себе си (алфата) и да действаме с Божиите добродетели, да се грижим за неговите творения с опрощение, любов и вяра. Обещавал е, че ако изпълняваме това, всичко ще е в съзвучие „И всичко друго ще ви се додаде". Особено добро здраве. Защото алфа е връзката с Бог.

Можете ли да си представите какво би се случило тук, на Земята, ако от самото начало бяхме осъзнали посланията на Исус? Сега щяхме да живеем в рая. Щяхме да извършваме мисловната си дейност с десет цикъла и всеки щеше да бъде не само по-близо до Бог, но и по-Богоподобен.

Но все още не е късно. Имате ключа в ръка. Използвайте го и всичко друго ще ви бъде додадено.

Пет...четири...три...две...едно......

Аз от опит знам, че не е нужно непременно да се постига отпускане на тялото и да си в състояние на поулсън. Автогенната тренировка може да се прави по всяко време. Даже при силни емоционални състояния, но при правилно насочена мисъл, пак действа силно. Ако всеки ден си повтаряш като луд мислено едно и също нещо, то ще се вгради в подсъзнанието и ще си остане там.

На мен това с отпускането не ми харесва и май не е за мен.

Та, за самовнушението - не е нужно непременно пълно отпускане.

Една МНОГО ДОБРА книга за начинаещите, които нищо не разбират от самовнушение и които не са чели психология и за проблеми, създадени на психична основа. Тази книга много добре описва различни физически смущения и несполуки в живота, породени от негативно самовнушение. Нарича се "Умението да владеем себе си". Но, май не е за хора склонни към хипохондрия, затова трябва да се внимава. Публикувано изображение

http://www.bgold-books.com/index.php?book_...amp;group_id=10

Ами сподели го тоя опит,разкажи някой интересен случай.Метода Силва всъщност не е самовнушение,защото описва лечение на други хора от разстояние,даже без самите те да знаят.Ето това ми е интересно .Другото което ми се струва че е вярно е факта че всеки може да развива тези способности,те са възможност която сме забравили май.

източник

Ето и официалния сайт на Кехоу:-)

Всъщност тази малко наивна визия за бъдещето ме накара да започна темата:

Светът утре

Можете ли да си представите какъв би бил животът на Земята, ако всеки използваше и двете мозъчни полукълба?

Ами сподели го тоя опит,разкажи някой интересен случай.Метода Силва всъщност не е самовнушение,защото описва лечение на други хора от разстояние,даже без самите те да знаят.Ето това ми е интересно .Другото което ми се струва че е вярно е факта че всеки може да развива тези способности,те са възможност която сме забравили май.

Ето и официалния сайт на Кехоу:-)

Чакай да започна с първото изречение: "Можете ли да си представите какъв би бил животът на Земята, ако всеки използваше и двете мозъчни полукълба?"

Абе, не използваха ли ВСИЧКИ хора и двете си мозъчни полукълба едновременно? ;) Сигурно са имали предвид: Можете ли да си представите какъв би бил животът на Земята, ако всеки използваше 100% от мозъка си? ;)

Аз не мисля, че може или че е нужно всеки да използва 100% от мозъка си. И тези проценти, които използваме сега са достатъчни. :P

Методът на Силва е свързан точно със самовнушение. Визуализацията е началото при неговия метод. Има за цел контрол на въображението. :clap: После това въображение се използва за постигане на разни цели. Е, понякога трябва просто да оставиш нещата да се случат, без да ги контролираш.

Метода Силва всъщност не е самовнушение,защото описва лечение на други хора от разстояние, даже без самите те да знаят. Ето това ми е интересно.

И кое му е интересното. По-интересно е това, че от тайните служби на Русия, а сигурно и на други страни са използвали екстрасенси, за да въздействат от разстояние (най-често негативно) върху разни хора - казват, че въздействали и върху известни политици. :idea:

Това с въздействието върху здравето на хората от разстояние вече го четох, май точно в книгата на Хосе Силва, ама преди много години.

След като те интересува лечението с енергия, защо не четеш за рейки?!

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B8

Обичайната Рейки процедура включва цялото тяло, но Рейки може да се отдава и само на отделни позиции. При цялостната процедура реципиентът е легнал, в отпуснато състояние, като дрехите е най-добре да са удобни и да не пречат на релаксирането. Лечителят или практикуващият Рейки може да отдели няколко момента, за да изпадне в медитативно или просто спокойно състояние и да се подготви за процедурата.[26]

Самата процедура включва поставянето на ръцете на практикуващия на точно определени позиции върху тялото на реципиента, като ръцете може и да нямат допир с тялото, а да стоят на няколко сантиметра от него. Обикновено ръцете се задържат между 3 и 5 мин. на една позиция, а цялата процедура трае между 45 и 90 мин.[27]

Най-забележимият незабавен ефект от процедурата обикновено е състоянието на дълбока релаксация, както и приливът на сила и енергия. В някои случаи може да се появи и освобождаване на емоции.[28] Реципиентите често споделят усещане за затопляне или леко изтръпване на третираното място, без значение дали ръцете на практикуващия са в допир с мястото или са на разстояние от него. Рейки процедурата стимулира естествените лечебни процеси, затова обикновено не се наблюдава моментално „излекуване” на специфичните здравословни проблеми. За лечението на хронични състояния се препоръчва серия от три или повече процедури на интервали между 1 и 7 дена.

• Автор

Чакай да започна с първото изречение: "Можете ли да си представите какъв би бил животът на Земята, ако всеки използваше и двете мозъчни полукълба?"

Абе, не използваха ли ВСИЧКИ хора и двете си мозъчни полукълба едновременно? ;) Сигурно са имали предвид: Можете ли да си представите какъв би бил животът на Земята, ако всеки използваше 100% от мозъка си? ;)

Аз не мисля, че може или че е нужно всеки да използва 100% от мозъка си. И тези проценти, които използваме сега са достатъчни. :P

Методът на Силва е свързан точно със самовнушение. Визуализацията е началото при неговия метод. Има за цел контрол на въображението. :clap: После това въображение се използва за постигане на разни цели. Е, понякога трябва просто да оставиш нещата да се случат, без да ги контролираш.

И кое му е интересното. По-интересно е това, че от тайните служби на Русия, а сигурно и на други страни са използвали екстрасенси, за да въздействат от разстояние (най-често негативно) върху разни хора - казват, че въздействали и върху известни политици. :idea:

Това с въздействието върху здравето на хората от разстояние вече го четох, май точно в книгата на Хосе Силва, ама преди много години.

Идеята ми беше да опитаме дали метода действа практически.

От къде го знаеш това за тайните служби на Русия?Сега се сещам за Кашпировски и Чумак,те въздействаха от разстояние по телевизора.Кашпировски и той ползваше обратното броене. Публикувано изображение

Идеята ми беше да опитаме дали метода действа практически.

От къде го знаеш това за тайните служби на Русия?Сега се сещам за Кашпировски и Чумак,те въздействаха от разстояние по телевизора.Кашпировски и той ползваше обратното броене. Публикувано изображение

Методът със сигурност действа и то не само в положителна, но и в негативна насока. За магии не си ли чувал?

Кашпировски май няма нищо общо с експериментите, които тайните служби са правили чрез много екстрасенси. Ти не гледа ли първият епизод на "Ясновидци"? Там има едни от Сибир, който твърди, че и него са го взели преди време тайните служби за експерименти.

Виж в предния ми пост за рейки.

Кашпировски и той ползваше обратното броене.

Със или без броене - все тая! Някои палят свещи, други си припяват, все едно.

Като искаш да се лекуваш с енергия, ходи на екстрасенс. Има доста такива, ама истинските не взема безумни суми пари.

• Автор

Методът със сигурност действа и то не само в положителна, но и в негативна насока. За магии не си ли чувал?

Кашпировски май няма нищо общо с експериментите, които тайните служби са правили чрез много екстрасенси. Ти не гледа ли първият епизод на "Ясновидци"? Там има едни от Сибир, който твърди, че и него са го взели преди време тайните служби за експерименти.

Виж в предния ми пост за рейки.

Със или без броене - все тая! Някои палят свещи, други си припяват, все едно.

Като искаш да се лекуваш с енергия, ходи на екстрасенс. Има доста такива, ама истинските не взема безумни суми пари.

Туки,пак не ме разбра.Намам идея аз да се лекувам.По скоро смятам да лекувам екстрасенс.Но още съм в началото на обучението и затова питах има ли по-напреднали,да помагат. :speak:
  • 2 седмици по-късно...

Методът на действие общо взето е следния - преди заспиване се отпускаш напълно,започваш да броиш от 100 до 1,като все повече се стремиш да релаксираш и същевременно да визуализираш разни успокояващи картини в съзнанието си,дефакто да се самохипнотизираш... И започваш да си повтаряш мислено това,което предварително си си подготвил като задача.

Преди няколко години страдах от безсъние известен период. Прочетох книгата, порбвах методът и безсънието изчезна. Понякога в случаи на силно напрежение или изнервеност, пак го използвам и мисля, че самовнушението наистина помага много.

• 7 месеца по-късно...

Според мен е доста труден за усвояване. Прочетох книгата "Методън Силва за контрол на ума" и почнах да правя упражненията, но мислите ми постоянно бягат и не мога да се концентрирам. и с това очите да са на 20 градуса нещо не го правя май както трябва, с времето ще стане сигурно...........

• 1 година по-късно...

Здравейте! Търся книгите в електронен формат за Методът Силва. В spiralata.net имаше четири от книгите, но вече не са достъпни за сваляне. В ателието на читанката намерих две от тях и ги свалих, въпреки че още не са редактирани - "Методът на Силва" и "Методът Силва за контрол на ума". Ще съм благодарен, ако помогнете с намирането и на останалите две - "Ти, лечителят" и "Ефективна сетивна проекция за всеки ден", както и други по темата. Дори не знам с коя да започна, но темата ми е интересна и смятам да пробвам...

Здравейте!

Търся книгите в електронен формат за Методът Силва. В spiralata.net имаше четири от книгите, но вече не са достъпни за сваляне. В ателието на читанката намерих две от тях и ги свалих, въпреки че още не са редактирани - "Методът на Силва" и "Методът Силва за контрол на ума". Ще съм благодарен, ако помогнете с намирането и на останалите две - "Ти, лечителят" и "Ефективна сетивна проекция за всеки ден", както и други по темата.

Дори не знам с коя да започна, но темата ми е интересна и смятам да пробвам...

http://star05.net/e-books/za.doma.semeistvoto/zdrave/hose.silva-ti.lechiteliat.pdf

Ето ги и двете в уорд формат.

Редактирано от Нeо (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Виждам, че наистина се интересувате от Хосе Силва и как използвайки неговите техники и метод да си помогнете за различни неща в живота. Надявам се със споделения тук личен опит да ви помогна донякъде да видите потенциалните възможности и че всеки човек би могъл да се възползва и да решава по-добре проблемите си.

Първо искам да дам някои съвети - имаше въпрос за насочването на погледа на 20 градуса нагоре...

Да поясня, че това е машинално действие, което всеки един от нас е правил без да го съзнава като сме в църква и се молим, или просто като погледнем към небето по някаква причина все едно търсим отговор.

Хосе Силва чрез експерименти открил, че това е полезно за самата медитация и по-лесно стигане в Алфа ниво, но не е задължително условие. Правете медитациите както ви е удобно, в крайна сметка, ако това ви причинява дискомфорт вие няма да можете да постигнете никакво опускане, а без него Алфа ниво е невъзможно.

За да ви е по-лесно трябва да сте напълно спокойни и да нямате никакви очаквания към процеса. Алфа нивото на мозъчните вълни е напълно нормално състояние - няма да усетите почти никаква разлика в усещанията си, няма да левитирате, нито пък ще ви се случи ОИТ. Често пъти хората именно заради погрешните си и твърде фантастични очаквания сами пропускат да осъзнаят кога са в алфа, мислейки че то е нещо съвсем различно от това което е.

Ако превърнете упражненията за влизане в алфа в една игра, ако оставите настрана всички очаквания и просто го правите, следвайки инструкциите, вие със сигурност ще влизате в това ниво всеки път. Защото умът и тялото ви ще съдействат, няма да сте стресирани и лесно ще го постигате.

Как да знам че съм в Алфа ниво? - още един често срещан въпрос...

Когато започнах да парктикувам Силва метод единственото потвърждение бяха преживяванията на моя приятел и моите лични, и двамата се учехме сами и сравнявахме резултатите. Оказа се - че сега години след началото - наистина единственият начин (както казват инструкторите в Щатите) е само чрез обективни доказателства - резултатите, които сте постигнали в личния си живот - нещата, за които сте медитирали/ програмирали - как са се развили, какви промени сте успели да провокирате.

За да е по-усепшна медитацията вие трябва да правите всичко с огромна вяра и да очаквате, че ще постигнете най-доброто (тук не трябва да определяме много конкретни резултати, а най-доброто за случая, което ще е полезно за всички участващи).

Правилото важи и за влизането в Алфа ниво - повярвайте че сте в Алфа, повтаряйте си го, внушавайте си, че винаги и много лесно успявате да го постигнете и всяка ваша медитация е ползотворна и резултатна - това е магическата формула. Каквото вярва ума това става в действителност.

Така преди 3 години си бях навила на пръста, че правя всичко както трябва, че наистина влизам в Алфа и съм много добра, и познайте - започнаха да се появяват резултати за нещата, за които бях програмирала.

Тук ще споделя едно видео на Хосе Силва, което е преведено от Силва УлтраМайнд ЕСП (новият семинар на Хосе Силва в България) за всички фенове на метода.

http-~~-//www.vbox7.com/play:3fa4181091

Ето и малка част от нещата, които сме постигнали чрез методите и техниките на Хосе Силва (тук включвам техники от Силва Метод и използване на новите техники от УлтраМайнд ЕСП курса - Техниката на Мисловния филм)

- Лечение от разстояние - случай с близка роднина на хиляди километри от нас, която имаше опастност от 3ти пореден спонтанен аборт, всъщност дори лекарите бяха категорични, че в тялото й липсва именно хормона дето задържа емброна залепен за стените на матката и я уверяваха, че тя няма да износи бебето. Макар че някои симптоми говореха именно за този неблагоприятен развой на събитията (като кървене на няколко пъти) - все пак Техниките на визуализация за лечение от разстояние помогнаха и миналия ноември едно сладко момиченце се появи на бял свят. За този успех искам да подчертая, че работихме върху правилната нагласа на майката, запознахме я доколкото можем дистанционно с медитациите и я укуражавахме да вярва в положителни изход.

- Тук към същата здравна сфера е и случая на Ед Бернд Младши, може да ви е познат – съавтор е на книгата „Ефективна Сетивна Проекция за всеки ден” – Това лято Ед премина операция на катаракта на окото –перде. Но тъй като са му правили преди години на другото око и не е минало много добре той помоли всичките си приятели и Силва инструктори да се включат в едно програмиране за успешно отстраняване на пердето от това око. Ед го познавам дистанционно покрай моя приятел. Включихме се в медитацията. Визуализирахме как онази част от окото –която трябва да бъде премахната (пердето) ще бъде достатъчно еластична, мека и лесно разчупваща се, че да бъде извадена безпроблемно от окото, без да наранява другите части, които са важни за зрението (като корнеата) (т.е. да избегнем онова, което се бе случило преди години с другото око на Ед.) Тук обръщам внимание че при тези визуализации е най-хубаво, ако се вживеете в образите и картините, аз си представях тази еластична им мека част на окото като батут и желе. Резултатът е именно каквото очаквахме – дори лекарят изразил учудването си колко е била мека и подобна на желе.

Надявам се, че с тези подробни описания бих могла да дам идеи на всеки, който има някакъв проблем как да адаптира към своя си случай програмирането.

- Постигали сме успехи (говоря в множествено число, защото с партньора ми винаги сме заедно в това) в най-различни сфери – когато са ни трябвали финанси, а не е имало реално доходи сме програмирали за разрешение на ситуацията и те винаги са се появявали . Не става въпрос да програмирате и да искате да намерите пари на улицата, съвсем не, един финансов проблем може да се реши по хиляди начини, може приятел да ви помогне, може роднина да пожелае да ви финансира, някой да купи нещо от вас и да поощри бизнеса ви, или пък друг да ви даде дадена услуга безплатно, или още други начини и възможности, които ви показват как сами да си изкарате нужните средства. За това човек, когато медитира за такъв вид проблеми не трябва да определя начина на решение – да не слага рамка, само по такъв и такъв начин, защото това смалява шанса и по-трудно ще се синхронизират събитията за да се реши проблема ви по желания начин. Просто визуализирайте себе си и след като сте решили проблемите си, какво е чувството, изживейте го, вживейте се, какво би било да сте си платили всички сметки и дори да са ви сотанали пари... неща от сорта, които не ограничават...

- Едно от нещата, които ни отне повече време беше да разберем с какво да се занимаваме, в каква сфера да се насочим след кризата в бизнеса с имоти, с който се бяхме занимавали преди. Това ни отне 2 години и доста натрупана опитност, не казвам грешки, защото се поучихме доста и сега оценяваме нещата по различен начин, помъдряхме в решенията си. Ако някой иска да разбере каква е мисията му и призванието му в този живот и това може да постигне...

Надявам се, че ще вдъхновя повече хора, досега никога не съм споделяла толкова неща, но искрената заинтересованост и желание за знание в предишните постове ми харесаха.

Редактирано от Share the light (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.