Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ти Лечителят -методът на Хосе Силва

Featured Replies

Какво е отношението на Православната църква към "Метода Силва": ;)

http://www.dveri.bg/content/view/6771/39/

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 56
  • Прегледи 28,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво е отношението на Православната църква към "Метода Силва": ;)

http://www.dveri.bg/...t/view/6771/39/

Защо трябва да ни интересува отношение на институция, която е забравила народа си, която се сеща за нас само когато трябва да ни таксува за кръщене или погребение, и макар че не си помръдва пръста за запазването на българското семейство, когато се развеждаме ни иска също да й се плати определена сума.

Българинът се е обезверил и няма вяра в нищо, а народ без вяра е загубен. Но това не е така в редица други народи по света - за пример латиноамериканските народи са доста вярващи и сплотени, и принос за това има именно тяхната църква която е близо до народа.

За това отношението на правослванат църква ни няма никаква тежест, те знаят само как да ни карат да се срамуваме от тях, но не и да се гордеем - визирам последният случай на подигравка със световно признатите светини баба Ванга и Петър Дънов...

Това което трябва да ви интересува и вас и всички хора е дали като правят нещо то е в синхрон със замисъла на Създателя, дали не противоречи на цялото Творение или частите му, дали не вреди на друг човек, на природата, на общността в която живее.

Силва Метод помага да подобрим взаимоотношенията си, да решим здравословни проблеми и да си помагаме и той е в синхрон със Законите на Вселената и замисъла на Създателя - и няма нужда от одобрението на някакви измислени институции, които се страхуват именно от това - хората да станат мислещи и по-трудни за манипулиране.

Самият Христос е казал - "Търсете царството Божие вътре в себе си!" - ... а не в църквите!

За Ванга може да се каже, че има някаква световна известност поне в страните от бившия Съветски съюз, но Петър Дънов е световно неизвестен – неговата “известност” е пропаганден дъновистки мит, който минава единствено в България.

Така или иначе тук въобще не е мястото да говорим за Баба Ванга и Петър Дънов. Всеки има право на лично мнение. По-важно е какво е дал Хосе Силва на хората, какво е създал и как днес доста хора по света - тук говорим за милиони - ползват неговия метод и въобще променят живота си към по-добро с цялата тази нова концепция на мислене. Ако някои от читателите е чел и други книги на подобна тематика, от други автори - сам ще открие че Хосе Силва дава всичко и то по-много лесно разбираем начин - обобщава и подчертава всичко най-важно. Няма тайни, няма неизказани неща - метода действа, има правила и ако се спазват - да действа! http://vbox7.com/play:07673e1bd5 90 % от населението на Земята използва предимно лявото мозъчно полукълбо. Защо е толкова важно за нас и за бъдещето ни да се научим да използваме и дясната мозъчна половина разказва основателят на Силва метод. http://vbox7.com/play:9a053470f6 Как да използваме двете най-ценни способности на ума - визуализация и въображение? Хосе Силва - основателя на Силва Метод дава напътствия какво е визуализацията и как да я правим, така че да се подготвим за приложението й в алфа ниво. http://vbox7.com/play:e6d1dc47e2 Последиците върху една млада жена от негативно програмиране в училище. Как обявените за слаби ученици деца използвайки алфа ниво се превръщат в отличници и променят живота си.

• 7 месеца по-късно...

Хосе Силва - Развиване на Интуицията, Силва Метод и ЕСП

Метафизични Закони на Успеха,

Как да станем по-осъзнати чрез използване на дясното мозъчно полукълбо (връзката ни с духовното измерение) и да достигнем едно по-обширно знание,

Концепция за Времето, Как да знаем, че сме в Алфа ниво,

Механизми за приемане и предаване на информация чрез ума - Визуализация и Въображение,

Аурата,

Седемте енергийни полета, които изграждат човешкото тяло,

Всичко е Вибрация,

Откриване на информация от нежива материя,

Мисловна проекция,

Втора Фаза в Човешката Еволюция -- откриване на информация чрез ума,

Духовния фактор у човека и духовното възраждане,

Какви са ползите от научаването на този метод и начин на мислене,

Какъв е човекът, който използва дясното мозъчно полукълбо,

Да бъдем като Децата

През 1998г. Хосе Силва създава УлтраМайнд ЕСП Систем специално за развиване на интуицията.

Каква е разликата между Силва метод и УлтраМайнд ЕСП? - В допълнителните въпроси към Хосе Силва след интервюто:

Откритието на д-р Шуман -- вселенската енергия вибрира на честота 10 цикъла(Алфа ниво),

Как да се настроим към тази енергия, Как да сме в синхрон с енергийната матрица на тялото,

Стимулация на субатомните частици на тялото (влизане в Алфа ниво) за подобряване на имунната система,

Резонанс с космичната енергия,

Каква е разликата между Силва Метод и Силва УлтраМайнд ЕСП,

Развиване на Интуицията и използване на дясното мозъчно полукълбо,

ЕСП или Дистанционно виждане,

Електромагнитното поле на тялото,

Кирлиановата фотография,

Как да станем по-добри човешки същества

Редактирано от Share the light (преглед на промените)

Как да станем по-добри човешки същества

По-добри за кого?

Не ми разбирайте погрешно - всичко това е много интересно и може би определени случаи полезно, вярно и проверено, но човекът е същество, което само се манипулира. Още едно ново име на стари методи, техники и пътища, но накъде?

Отличен въпрос! С много неприятен отговор ... Мога да кажа - да, създаденият от Хосе Силва метод е много ефективен. За мен беше достатъчно, за да разбера - да, не натам. Но самото разбиране на това е много стойностно. Така че все пак съм благодарна. По принцип това е дълъг разговор, но ще използвам библейската символика: Силва методът е много ефективен метод да ядем много и качествено от плодовете на дървото за познаване на доброто и злото. А всъщност трябва да се храним с плодовете на дървото на Живота. За целта, обаче, следва да се върнем в райската градина. Това е възможно, ако поискаме ... да не искаме.

Отличен въпрос! С много неприятен отговор ...

Въпросите ми не бяха реторични. Наистина не зная отговорите.

В действителност не умея да плувам, но все пак знам, че е невъзможно да се хванеш за водата. След като използвах тази метафора, мога представя съществуването като процес на давене вследствие на опитите за захващане. Затова уважавам усещането за несигурност - и ми е ясно, че и него ще съм склонна да превърна в обект за вкопчване. Тук става сложно :) Както и въпросът кой точно ще се връща в райската градина.

За хората, прекарали живота си в занимания с изкуства, методът Силва не звучи като новост. Това са неща, които си правил естествено, без да се замисляш. Визуализациите, материализирането на въздушни кули, навлизането в Алфа-честота, дори несъзнателните пророчества в средите на художниците, музикантите, поетите, мислителите и т.н. не са нищо повече от съпътстващи феномени, техника, чалъм, даже фолклор. Чувала съм много истории за предсказани събития и това е действителност, защото и на мен ми се е случвало доста пъти - но все пак си е страшничко понякога. Седи човекът и се пита - предизвиках ли го, или го предсказах? Такива работи.

Както и въпросът кой точно ще се връща в райската градина.

Още по-добър въпрос от предишния!

Изглежда тривиално, но всъщност никак не е. Защото който е изгонен от райската градина може да не може повече да се върне. Във вида, който е добил след изгонването си. Тогава ще трябва да се промени. Ето, че идва следващият труден въпрос: "Как?"

Обаче това е в случай, че се замислим по тази директория.

Може да се отплеснем в други посоки. Да използваме всички онези стари методи, за визуализации и т.н. Те работят. Единственият проблем при тях е, че не ни доближават до райската градина, а ни отдалечават. Но не е лесно да открием този факт, а още по-трудно е да го приемем.

Нищо, де. След подходящата учебна програма стават нещата.

Нужно е едно уточнение. Независимо дали използваш методи или не, дали вярваш или не вярваш в тях и независимо от традицията, която следваш, съзнателно или несъзнателно променяш астралния план с мислите, чувствата и думите си и обратното – той ти влияе и те формира непрекъснато. Процесът е двустранен и е безмислено да го оценяваш като добър или лош, той просто съществува като природен механизъм, като инструмент на кармата. Методът Силва го използва, други също го правят и засилването на махалото обратно в тази посока не може да бъде спряно. Нито е необходимо. Но е вярно, че всеки себичен опит за излизане от кръга те връща отново в него. Днес в един речник случайно прочетох историята за пръстена на Поликрат. „Съдбата била толкова благосклонна към него, че той решил да пожертва някакъв ценен предмет, на който държи, тъй като бил убеден, че щастието няма да трае вечно. От върха на една кула Поликрат хвърлил в морето пръстена си, украсен с прекрасен изумруд. Пръстенът бил глътнат от риба, която сетне била уловена от рибар и той занесъл пръстена на Поликрат. Пръстенът трябвало да разчупи магическия кръг на съдбата, но морето отхвърлило дара. Дарий започнал война срущу Поликрат, победил го и Поликрат умрял разпънат на кръст.”

Да. От известна гледна точка, поради двустранния процес, за който съвсем на място споменаваш, няма смисъл да се окачествява който и да е метод като добър, или лош. Да, той е природен механизъм, инструмент на кармата. От друга гледна точка, това е като цяло лошо. Безумният танц на махалата, от който няма излизане. Кошмарното връткане в колелото на кармата. Тези неща (които са едно и също) не може да бъдат спряни. Но казват, че може да се излезе от тях. Това може да бъде наречено добро. Само че ... Публикувано изображение

Тук, в тази чудесна картинка, има една неточност. Показано е, че "оттатък" преминава същото същество. Но, както съвсем справедливо отбеляза преди известно време, дали така става? Инак си е много добра картинката. Махалата и всички останали техники и игрички са под похлупака. А там принципно няма добро.

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Недоразумението все още е тук. Аз казах, че е безпредметно да окачествяваме механизма като добър или лош, не методите – съвсем закономерно е мотивите и целта да се отразяват на средствата. Ти твърдиш обратното – че като цяло той е зло. Следователно подхождаш преднамерено и проявяваш отношение, а отношението вече (или все още) е предпоставено от обособеността на егото. Този подход, извини ме за думата, е ялов.

Когато попитах „по-добри за кого” имах предвид неизбежната относителност, зависимост на отговора. Критериите са различни и винаги когато за един си добър, според друг ядеш хора и т.н. Единственото общо между тях е понятието „добро”и в този смисъл под похлупака него го няма. Защото най-общите, абстрактни понятия са най-празни откъм съдържание. Затова пък колко много побират, и колко е невъзможно самите те да се променят.

Няма материален и няма нематериален рай, както няма неподвижна материя; неизменните (затова неподвижни) закони на движението, съотношенията, образите, не са и не могат да бъдат материални, макар че са неотделими от неунищожимата основа – така че нелепо е двете да бъдат представяни обособени едно от друго. Обаче Всемирният Разум, Ноус, Махат, Ишвара (рискувам вече да забъркам каша) е продукт на Авидя и Майя; проявеното винаги е крайно, еонично, и е изцяло сянка (ако в този смисъл може да се разглежда като зло) на непроявеното единство, неговата постоянна същност.

Няма „оттатък” и както биха казали адвайтистите, тат твам аси, няма творец, няма същество.

Между другото, дори великият Шанкара се оказал некомпетентен в един спор и трябвало да използва великите си йогически умения, за да навакса :hush:

Доста се отплеснах от темата и направих неуместна шега, извинявам се.

Под махало разбирам движението на интереса на хората към тези неща и възвръщането на забравени способности. Ние можем да строим бентове или канали, но не можем да спрем кръговрата на водата. Можем да се опитаме да го разберем, съвсем по приятелски.

Редактирано от witness (преглед на промените)

Единственото общо между тях е понятието „добро”и в този смисъл под похлупака него го няма. Защото най-общите, абстрактни понятия са най-празни откъм съдържание. Затова пък колко много побират, и колко е невъзможно самите те да се променят.

Дойдохме си на думата. Доброто го няма под похлупака. Точно в този смисъл. Не в смисъл на моето отношение към каквото и да било. А в принципен смисъл. Неприятното е, че се оказва, че е и съвсем конкретен. Конкретизира се във всяка ситуация, която сме в състояние да разглеждаме. Освен това и във всяка, която не разглеждаме.

Що се отнася до абстрактните понятия въпросът е също много интересен. Защото изглежда не е съществено какво те съдържат. Понятията си ги създаваме ние. И съдържат точно това, което ние решим. Затова наистина изглежда, че побират много. Всичко, което измислим, че побират. Но и поради това са колкото си щем променливи. Въпросът е има ли нещо отвъд тях. Нещо, което е не толкова променливо. Ако има - ето, още нещо, което не е под похлупака ...

Изглежда или сама си го правя, или проклятието ми е да се занимавам с идеите :) и въпроса дали се намират под „похлупака”, къде се намират, кой ги е създал и дали може нещо непроменливо да е създадено. Доколкото изобщо съм се докоснала до това, тук има някакви тънкости около т.нар. Логоси, но засега няма защо да се тикам, където не са ме викали. Въобще това е стар спор, много, много преди да се появи Интернет. Чудех се дали да се впусна в обяснения, все пак има доста (противоречива) литература по въпроса. Платон казва, че нещата биват два вида: такива, които можем да виждаме, но не можем да мислим за тях, и такива, за които можем само да мислим, но е невъзможно да ги видим. Второто са идеите. Като илюстрация може разгледаме човека от картината не като преминаващ някъде, а като човек, чиято поза означава друго. Отвън, при неизменните неща, са само главата и протегнатата ръка. Т.е. нещата там са интелигибелни (постижими само от ума). Първото, което виждаме и което моментално пренебрегваме е, че символът заема цялото пространство на картината и ще бъде грешка да се дели на „тук” и „оттатък” и на каквото и да е, докато се забравя целостта на основата, на пространството. Струва ми се, че оттук произтичат объркванията. Основата, пространството съдържа изначалната интелигентност (твърдение, което съм срещала в много различни източници, не че е мой опит). Всичко друго е наложено върху нея във вид дори не на еманации, а на различни нейни аспекти в проявлението и ние просто се отплесваме по детайлите. Все пак съм любопитна какво според теб има извън похлупака и ще изчакам обяснението. Що се отнася до „доброто” на Платон например, то не е същност, а стои много по-горе от същността. Иначе „добро” е идея, с която само го бележим... Спирам. Защото така може да си прекараме живота в спорове за думи. Неприятното според мен е, че хората се засилват да вървят към доброто преди въобще да са се замисляли над тези неща. Преди време ме порази, че до този момент никога не съм мислила истински, нищо не съм правила. Онова, което наричаме мислене, не е мислене, мисленето започва, когато вече не си сигурен дали знаеш. Църквите например лицемерят, като твърдят, че вярата им не е лековерие и същевременно изискват сляпа вяра. Не само те, почти всички го правят, без да признаят, че никой не може да излезе от сферата на съмнението, ако никога не е влизал в нея. Другата спънка е заблудата, че можеш да разчиташ на някой друг. Това важи и тогава, когато стоиш лице в лице с истински учител. Не можеш да разчиташ на друг, освен на себе си, защото никой не може да разбере вместо теб.

той и Джон Кехоу същото казва, ама ефект никакъв

той и Джон Кехоу същото казва, ама ефект никакъв

И какъв трябва да е ефектът?

Да не би да е нещо като всеобщо пълно и непомрачимо щастие.

Добре де, но ако всички можеха да си осъществяват желанията, ефектът по-скоро ще е хаос.

Струва ми се, че това, което наблюдаваме отлично може да бъде обяснено точно по този начин. Напълно отговаря на вопъла на един прозрял последствията от молитвите си "молител" (спокойно може да бъде разгледан просто като разновидност на някой, който сбъдва желанията си (мечтите си) по какъвто и да е, но достатъчно ефективен начин: "Господи, аз ли криво Ти се молих, Ти ли криво ме разбра?!?" Що се отнася до нещата "отвъд похлупака", кой знае думи да разкаже за тях, а кой има уши да чуе този разказ? Ама ... Предполагам, че знаеш това.

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Струва ми се, че това, което наблюдаваме отлично може да бъде обяснено точно по този начин. Напълно отговаря на вопъла на един прозрял последствията от молитвите си "молител" (спокойно може да бъде разгледан просто като разновидност на някой, който сбъдва желанията си (мечтите си) по какъвто и да е, но достатъчно ефективен начин: "Господи, аз ли криво Ти се молих, Ти ли криво ме разбра?!?"

Да, направо класика. ;)

Мислила съм си за това. Може би най-страшно е да получиш това, което искаш точно тогава, когато го искаш. Най-рисковано е, има най-голяма опасност да си счупиш главата. Съдбата обаче обикновено не позволява, държи се като родител, а ти като дете, което тропа с крак. Да отпуснеш ръката си в ръката й накрая, да се научиш да чуваш гласа й може би не е толкова неприятно. Вероятно тогава и тя ще те освободи. Ако знаеш закона и си едно със закона, си свободен да действаш безопасно за себе си и другите. Не виждам каква друга свобода може да има. Може ли да кажем, че законът е ограничен от самия себе си?

Добре де, но ако всички можеха да си осъществяват желанията, ефектът по-скоро ще е хаос.

По-скоро ще е апокалипсис, според мен. ;)

witness, ако имаш отзиви за това, което чете можеш да ми драснеш някое ЛС, когато ти остане малко свободно време.

• 1 месец по-късно...

Може ли да кажем, че законът е ограничен от самия себе си?

Публикувано изображение

Започвам да си говоря сама. Нищо притеснително. :whist:

• 2 години по-късно...

Имам въпрос към запознатите с метода Силва.

Медитацията от 15 мин. където броим от 100 до 1 пише, че трябвало да се прави сутрин. Но не винаги би ми било удобно.

Питам се дали може да се прави вечерно време преди заспиване в леглото?

Имам въпрос към запознатите с метода Силва.

Медитацията от 15 мин. където броим от 100 до 1 пише, че трябвало да се прави сутрин. Но не винаги би ми било удобно.

Питам се дали може да се прави вечерно време преди заспиване в леглото?

Поздравления първо за изключително интелигентния въпрос. Естествено, че може да се практикува и вечер, особено преди миене на зъбите и отиване за последен път до тоалетната (освен ако простата не алармира, разбира се). За по-голяма ефективност при прилагането му се препоръчва да произведете високохерцова и консистентна флатуленция.

Поздрави!

Не знам каква е тази мания да се апострофират съфорумци саркастично и подигравчийски, при това не по съществото на темата, но зададеният въпрос наистина има резон. Още на първата страница от темата е записано от хора, които са се занимавали с метода, че точно този процес на самовнушение с броенето от 100 до 1 се практикува вечер преди заспиване.

Хубаво е използването на книжовен език и грамотността е задължителна за всеки уважаващ себе си човек, но излишните високопаризми и научноакадемичния стил, както и умишлено търсената показност в най-обикновен разговор, е чиста безвкусица... Позволямам си забележката, защото явно сте млад човек и още има време да не се превръщате в класически сноб...

Не знам каква е тази мания да се апострофират съфорумци саркастично и подигравчийски, при това не по съществото на темата, но зададеният въпрос наистина има резон. Още на първата страница от темата е записано от хора, които са се занимавали с метода, че точно този процес на самовнушение с броенето от 100 до 1 се практикува вечер преди заспиване.

Хубаво е използването на книжовен език и грамотността е задължителна за всеки уважаващ себе си човек, но излишните високопаризми и научноакадемичния стил, както и умишлено търсената показност в най-обикновен разговор, е чиста безвкусица... Позволямам си забележката, защото явно сте млад човек и още има време да не се превръщате в класически сноб...

Ами това явление е често срещано, особено в България. Нарича се байганьовщина, селяния, простотия и комплексарщина. Такива хора всъщност имат проблеми със самите себе си и си изливат неудоволетвореността си от живота върху другите хора. Силно ме съмнява дори да се занимава с този метод. Редно е модераторите да взимат мерки срещу такива индивиди.

Да, аз видях този пост още преди да пиша моя. Но както казах в книгата пише, че се правило сутрин, а в поста пише вечер. Може би сме чели с този човек различни книги :)  и затова реших да попитам за по-сигурно. Но все пак накрая се замислих, че това е медитация, а не точна наука, а тя се прави в удобно време.

Къде видяхте високопаризми? Отговорих така, както би го сторил всеки що-годе компетентен консултант. Ако за Вас това са сложни думички, значи притежавате беден речник. Малко книжките сте прочела, което не ме и учудва (под "книжки" нямам предвид булевардна литература).

Поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.