Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хиромантията

Featured Replies

И не само.Виждала съм деца ,увредени от разни шарлатани,жени причиняващи си на себе си и семействата си безумни неща,мъже,които плащат огромни суми за простотии...

Страшно е!

Редактирано от Niкiта (преглед на промените)

• Отговори 82
  • Прегледи 16,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мики маус
    мики маус

На човек,попълнил и изпратил на непознати в нета въпросният въпросник,мога да дам пълна характеристика,дори без да включва монитора...

• vuzklicatelen19
    vuzklicatelen19

явно може штото на мене ми позна...

• Ш-ш-ш-ш-т! Древните "науки" са като самите религии - забраняват да бъдат вкарвани в ред, освен това са непознаваеми също като божеството, логиката при тях се използува както и по-нагоре се каза да се

Публикувани изображения

И не само.Виждала съм деца ,увредени от разни шарлатани,жени причиняващи си на себе си и семействата си безумни неща,мъже,които плащат огромни суми за простотии...

Страшно е!

Малко надхвърлихме темата, тази тук е за "меките" наркотиноидни измами, а ние цапаме направо на херо-то и ЛСД-то

Забелязвам тревожния факт,че не само невежи и глуповати хора се увличат от това...за съжаление.:ph34r:

А по какво тази вяра се отличава от вярата в непорочното зачатие, да речем?

Идея си нямам.Атеистка съм.

Но ми прилича на вечното дерби:наука-религия ...

Идея си нямам.Атеистка съм.

Но ми прилича на вечното дерби:наука-религия ...

Дербито е завършило, но едната страна не признава резултата :cool:

Дербито е завършило, но едната страна не признава резултата :cool:

ОК,спора е коя точно.;)

А аз не разбирам диалога ви :cool:

Хиромантията е древна наука.

Доколко се спекулира със суетата на хората, е друг въпрос, но хиромантията няма нищо общо с религията.

Не е измислица, че видиш ли очите и ръцете на човек, си видял голяма част от скритото в него ;)

А аз не разбирам диалога ви :)

Ние си го разбираме. Има и други древни науки: астрология, нумерология, Таро и т.н. Юнг е посветил доста време на изследването им, мнението му не е меродавно, защото се занимава с една псевдонаука като психологията и не е посветен, нали?

Ние си го разбираме. Има и други древни науки: астрология, нумерология, Таро и т.н. Юнг е посветил доста време на изследването им, мнението му не е меродавно, защото се занимава с една псевдонаука като психологията и не е посветен, нали?

Хирологията е наука, основана върху научните наблюдения на ръката-"хиро"(ръка) и "логия"-думи,учение, наука. Основоположници на тази млада наука е Адолф Дебарол(художник), френския хиромант Казимир Станислас Д`Арпентини-капитан Д'Арпентини и Уилям Бенхам.

През 1900 година на конференция в Мюнхен се взема решение да бъде заменена думата "мантия"(гадаене, предскадване) с "логия", за да се подчертае сериозността на младата наука, защото тя изучава закономерното проявление на линиите и знаците по ръката на човек, както и изчезването им, и промяната им, в следствие на измененията, които настъпват в живота на човек-здраве, емоционална, психическа и духовна нагласа.

Има и наука хирогномия. "Хиро"-ръка и "гномия"-познание. Метод за гадаене и анализ, въз основа на костите и индивидуалността на човешката ръка и най-вече на дланите.

Бих се учудила, ако Юнг не се е заинтересувал от хирологията. :)

В общи линии... мисля, че тезата ми е ясна - днешната(съвременната) наука бавно и полека открива "топлата вода", което е нещо много красиво :biggrin: така скептицизмът няма да ни мори чак толкова много :)

Редактирано от Нел (преглед на промените)

В общи линии... мисля, че тезата ми е ясна - днешната(съвременната) наука бавно и полека открива "топлата вода", което е нещо много красиво :) така скептицизмът няма да ни мори чак толкова много :baby:

Нищо подобно, Нел. Съвременната наука открива съвсем други неща от тези, за които намекваш. Те са твърде по-чудновати и задълбочени от хиромантията. Просто развитието в области като физиката, химията, невронауките, когнитивните науки е толкова ускорено, че неспециалистите трудно могат да се ориентират за какво става дума. Един от големите проблеми е как да бъдат събрани парчетата на мозайката. Затова възникват дисциплини като синергетиката, както и философски опити като феноменологията. Това не означава, че миналото трябва да бъде отричано и забравено. Напротив. Напр., има интроспективни съзерцателни методи, които са открити по емпиричен път на Изток и на Запад, и които са много ценни. Те следва да бъдат изследвани и практикувани (при желание), което не означава, че техните традиционни интерпретации са задължително правилни, нали?

Нищо подобно, Нел. Съвременната наука открива съвсем други неща от тези, за които намекваш. Те са твърде по-чудновати и задълбочени от хиромантията. Просто развитието в области като физиката, химията, невронауките, когнитивните науки е толкова ускорено, че неспециалистите трудно могат да се ориентират за какво става дума. Един от големите проблеми е как да бъдат събрани парчетата на мозайката. Затова възникват дисциплини като синергетиката, както и философски опити като феноменологията. Това не означава, че миналото трябва да бъде отричано и забравено. Напротив. Напр., има интроспективни съзерцателни методи, които са открити по емпиричен път на Изток и на Запад, и които са много ценни. Те следва да бъдат изследвани и практикувани (при желание), което не означава, че техните традиционни интерпретации са задължително правилни, нали?

------------------------

:)

Скептик,все се чудя, какво те влече да пишеш тук, във форум, пълен с религиозни фанатици, мистични откачалници и лековерни глупаци? Най - вероятно имаш благородната мисия малко поне да ни ограмотиш по научному, а? :baby:

------------------------

:rolleyes:

Скептик,все се чудя, какво те влече да пишеш тук, във форум, пълен с религиозни фанатици, мистични откачалници и лековерни глупаци? Най - вероятно имаш благородната мисия малко поне да ни ограмотиш по научному, а? :ph34r:

Не, нямам за цел да ограмотявам някого. Не съм казал и че тук пишат само религиозни фанатици, мистични откачалници и лековерни глупаци, макар да има и такива. Нима, за да коментираш религиозни теми трябва задължително да си вярващ? Ако напр. ти се вижда чудновато света да е на 6000 г., защото това противоречи на всички емпирични данни, то нямаш право да го кажеш? Значи можеш да коментираш една или друга политическа и икономическа платформа, или едно произведение на изкуството, но не и религията, защото тя е нещо сакрално? Ми, добре. Разбирам намека и ще те послушам.

Не, нямам за цел да ограмотявам някого. Не съм казал и че тук пишат само религиозни фанатици, мистични откачалници и лековерни глупаци, макар да има и такива. Нима, за да коментираш религиозни теми трябва задължително да си вярващ? Ако напр. ти се вижда чудновато света да е на 6000 г., защото това противоречи на всички емпирични данни, то нямаш право да го кажеш? Значи можеш да коментираш една или друга политическа и икономическа платформа, или едно произведение на изкуството, но не и религията, защото тя е нещо сакрално? Ми, добре. Разбирам намека и ще те послушам.

------------------------------

:rolleyes:

Съжалявам, че така прие закачката ми.

Всеки си коментира това, което реши - това е свободен форум в свободна страна.

За мен е голямо удоволствие да чета компетентните ти и добре списани постове. За мен си един много умен и добронамерен човек. Знанията ти са огромни, добре систематизирани и от всички области на науката - това ме респектира.

Наистина се чудя, обаче, като знам какъв мизерник съм аз и другите приятели, пишещи тук /дано не се обидят, но сериозни хора не пишат в теми за езотерика, мистика и окултизъм/ наистина се ти се чудя...

Хиромантията, както и куп други практики като астрология, нумерология, ирисодиагностика и т.н. са техники за откриване на цялото в неговите части. Не може логически да се оправдае подобно твърдение, само мога да припомня един общоизвестен пример - ако счупим холографска матрица не разрушаваме холограмата, защото всяка част на матрицата прожектира цялата холограма. Така във всяка част се отразява Цялото, сиреч, по десетки методи, съсредоточаващи се на отделни детайли и части от човешкия микрокосмос може да се "провидят" /от санкр. "видя" - това е за Скептик :ph34r: / много неща за Цялото.

Наместе!

---------------------

РР Бях написал и публикувал този пасквил /имам предвид поста си/, когато си дадох сметка, че реагирах остро на Скептика /който ми е приятел/, защото по-рано той засегна Нел. Нел си е плиткоумна /дано не се засегне/, но е изключително добър и сърдечен човек, с който миналата година си говорих месеци по цял ден в скайпа. Тя не заслужава друго отношение освен целувки и милувки. По добре никакво общуване, отколкото нападки към нея. И така, моля те, Скептик, прости ми за дивотиите, които ти писах :ph34r:

Редактирано от valentinus
допълнение (преглед на промените)

Значи можеш да коментираш една или друга политическа и икономическа платформа, или едно произведение на изкуството, но не и религията, защото тя е нещо сакрално? Ми, добре. Разбирам намека и ще те послушам.

Ми, не. Не става въпрос за религия, приятелю. Защо все я намесваш? Става въпрос за нещо, което го има заложено във всеки от нас, ако му позволим да "изплува".

Нека вземем ръцете на човек за пример. Направи сам опит. Но не чети систематизираното от някой друг преди. Просто се вгледай в ръцете на някой нов и непознат човек за теб и ... гарантирам ти, че ще разбереш много повече за човека, отколкото ако го слушаш какво и как говори :rolleyes:

Става въпрос за нещо, което сме на път да забравим. Забравяме как се живее, миличък. А това е жестоко!

P.S. Сега прочетох за плиткоумието ми :ph34r: Нямам нужда от ничия защита, Вал.

Скептикът е и мой приятел, досега не ме е засягал по никакъв начин и ако имаме нещо с него да разрешаваме, ще го разнищим и решим двамата(лично).

Не си мий ръцете с мен, господин Динев! Моля :ph34r:

Хиромантията, както и куп други практики като астрология, нумерология, ирисодиагностика и т.н. са техники за откриване на цялото в неговите части. Не може логически да се оправдае подобно твърдение, само мога да припомня един общоизвестен пример - ако счупим холографска матрица не разрушаваме холограмата, защото всяка част на матрицата прожектира цялата холограма. Така във всяка част се отразява Цялото, сиреч, по десетки методи, съсредоточаващи се на отделни детайли и части от човешкия микрокосмос може да се "провидят" /от санкр. "видя" - това е за Скептик ;) / много неща за Цялото.

Наместе!

---------------------

Няма за какво да се извиняваш. По-скоро аз трябва да се извиня, че приех закачката ти твърде лично, което не ми прави чест :ph34r:

Извинявам се и на Нел, но тя ми е свикнала.

Всъщност, ако някои разглежда неща като хиромантия и т.н. по един задълбочен и смислен начин, аз никога няма да възразя. Не казвам, че дискурса на позитивните науки е единствения допустим. Нека да е от гл. т. на сериозната езотерика напр. Обикновено реагирам, когато става дума за тъпи суеверия, защото те са предпоставка за това хората да стават жертва на псевдо-духовни учители, врачки и всякакви подобни. Всъщност така се опошлява и самата езотерика. Е, тя ео ipso тайна и не може да се обсъжда открито, но все си мисля, че ако някой има интерес към такива неща трябва да се насочи към сериозни източници и хора със знания като Вал, а не към в. "Феномен" или гадателките от "Селена".

ПП Сега остава да успея да скарам и двама от приятелите ми, и мисията ми за деня ще бъде изпълнена. :P Още веднъж извинете и не ми обръщайте внимание.

Обикновено реагирам, когато става дума за тъпи суеверия, защото те са предпоставка за това хората да стават жертва на псевдо-духовни учители, врачки и всякакви подобни. Всъщност така се опошлява и самата езотерика. Е, тя ео ipso тайна и не може да се обсъжда открито, но все си мисля, че ако някой има интерес към такива неща трябва да се насочи към сериозни източници и хора със знания като Вал, а не към в. "Феномен" или гадателките от "Селена".

Ти хората не можеш за спасиш(много е спорен въпросът: Какво е спасение?). Няма да помогнат нито обидни думи, нито ласкаене.

Който вярва на врачки и гадатели, ще продължи да вярва, колкото и да му обясняваш, че има сериозни източници и колкото и да го уверяваш, че знае ли бъдещето си, му е отнет смисъла на живота... отново спорен въпрос: какъв е смисълът на живота? И в един момент можеш да установиш, че вместо да помогнеш, си навредил на някого или на себе си.

Това по повод опита на Валентин да прикрие своето избухване с "идеалната" цел - защита на моето плиткоумие(извинявам се... на това, че съм добър и сърдечен човек-много спорен въпрос е: какво е доброта?)

Ето така става в живота, Скептик. :biggrin:

И не се извинявай, казвай мнението си. То е посока. Ако хареса някому, той ще "тръгне" натам, но не искай на всяка цена всички да знаят това, което ти знаеш и да мислят така, както ти го правиш.

Толкова от мен.

А хирологията все пак е наука. :) При това много интересна, защото прави връзка с още няколко науки.

Ох, най ми харесват бодрите защитници на т.нар. наука и отрицатели на всичко което не им е ясно.да се отричат хиромантията, астрологията и т.н е вид късогледство и естествено - брутално тесногръдие.

обикновено примитивните хора със стеснен кръгозор са именно тези които са отрицателите.много ми е лесно да опровергая съвременната наука- например медицината.Веднага мога да я обявя за ПСЕВДО НАУКА .Ще попитате защо- ами много просто- медицината се "развива" поне от 200 години... обаче, да сте забелязали болните да намаляват или БОЛНИЦИТЕ да намаляват поради липса на болни.Болните се увеличават , болничните заведения също , но... медицинската наука целенасочено не обръща внимание на този ъъ смущаващ факт!

който отрича астрологията,хиромантията и всички древни науки все едно отрича фолклора и народните танци , само поради факта че през 20 век си имаме рок, салса , поп фолк,блус и т.н.

и като за финалче се сещам една мисъл на Дюма - Да живеят страхливците - те мислят логично!!!

Редактирано от hari solomon (преглед на промените)

Веднага мога да я обявя за ПСЕВДО НАУКА .Ще попитате защо- ами много просто- медицината се "развива" поне от 200 години... обаче, да сте забелязали болните да намаляват или БОЛНИЦИТЕ да намаляват поради липса на болни.Болните се увеличават , болничните заведения също , но... медицинската наука целенасочено не обръща внимание на този ъъ смущаващ факт!

Извинявай, но по-тъп аргумент не съм чувал. Ти като се разболееш на астролог ли отиваш?

Що се отнася до логиката това е наука за разсъдъка по форма и материя или наука a priori за необходимите форми на съждението без оглед на неговия предмет. Следователно, логиката е наука за правилното мислене според обективни, а не емпирични (психологически) принципи, която ни разкрива как трябва или сме длъжни да разсъждаваме. Имай предвид, че ако не си изучавал класическа и некласическа логики, то представата ти за логиката е като тази, която има едно дете за молекулярна биология, т.е. никаква.

Извинявай, но по-тъп аргумент не съм чувал. Ти като се разболееш на астролог ли отиваш?

Що се отнася до логиката това е наука за разсъдъка по форма и материя или наука a priori за необходимите форми на съждението без оглед на неговия предмет. Следователно, логиката е наука за правилното мислене според обективни, а не емпирични (психологически) принципи, която ни разкрива как трябва или сме длъжни да разсъждаваме. Имай предвид, че ако не си изучавал класическа и некласическа логики, то представата ти за логиката е като тази, която има едно дете за молекулярна биология, т.е. никаква.

умнико , очевидно е че ти си изучавал всичко друго но не и древните знания, и представата ти за тях е осакатена от примитивната научна логика.така че твоите аргументи са фейк.

това че има логика или логиката е наука не означава че логиката е права или правилна.това и тъпак би го разбрал.

хора като тебе със строго детерминирано и НЕсвободно съзнание , им викат СУХАРИ, поради факта че логиката е нещо елементарно , и не може да служи за решаване на човешките и социалните проблеми.

но на тебе тва няма как да ти е ясно , поради ограничения ти кръгозор.

а иначе като се разболея ходя на доктор , щото шарлатаните наречени доктори , в едно с държавната власт от поне 150-200 години дружно ПРЕСЛЕДВАТ и УБИВАТ това което се нарича АЛТЕРНАТИВНА медицина.

Така че съм принуден да ходя на доктор!!!

но тъпаците , които са жертва на логиката, като тебе, тва не могат да го разберат.

---------------------------

Модераторско предупреждение

Из section=boardrules"'>"Правила на форума"

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

умнико , очевидно е че ти си изучавал всичко друго но не и древните знания, и представата ти за тях е осакатена от примитивната научна логика.така че твоите аргументи са фейк.

това че има логика или логиката е наука не означава че логиката е права или правилна.това и тъпак би го разбрал.

хора като тебе със строго детерминирано и НЕсвободно съзнание , им викат СУХАРИ, поради факта че логиката е нещо елементарно , и не може да служи за решаване на човешките и социалните проблеми.

но на тебе тва няма как да ти е ясно , поради ограничения ти кръгозор.

а иначе като се разболея ходя на доктор , щото шарлатаните наречени доктори , в едно с държавната власт от поне 150-200 години дружно ПРЕСЛЕДВАТ и УБИВАТ това което се нарича АЛТЕРНАТИВНА медицина.

Така че съм принуден да ходя на доктор!!!

но тъпаците , които са жертва на логиката, като тебе, тва не могат да го разберат.

Това е неудачен начин да убедиш един добронамерен(а Скептика е повече от добронамерен и чистосърдечен) човек в правотата на своята позиция. Заради егоизма, алчността и агресията си, сме загубили способността да бъдем богове.

Ще се учудиш колко различен е от това, което описваш, Скептика... ако можеше да го "видиш"(в кавички, защото не става дума за онова виждане на очите и ушите)

Това е неудачен начин да убедиш един добронамерен(а Скептика е повече от добронамерен и чистосърдечен) човек в правотата на своята позиция. Заради егоизма, алчността и агресията си, сме загубили способността да бъдем богове.

Ще се учудиш колко различен е от това, което описваш, Скептика... ако можеше да го "видиш"(в кавички, защото не става дума за онова виждане на очите и ушите)

щом като има разлика между това кое е и това което се представя че е значи е лицемер.

и въобще не е добронамерен.ще ти се.

той друго освен думата логика знае ли.малко кон с капаци си пада.

а обикновено конете с капаци няма как да ги убедиш и това не ми е цел.

Модераторско предупреждение

Още една обидна дума и ще Ви предложа за наказание

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

щом като има разлика между това кое е и това което се представя че е значи е лицемер.

Всъщност е точно това, за което се представя. Напорист, знаещ, интелигентен, ерудиран, чистосърдечен, млад мъж.

Което никак не е лошо. Такива са забележимите хора.

И ще прескочи онази невидима граница от знанието към познанието. Отдавна не съм била толкова сигурна в "предсказанията" си :whist: (моля за извинение за офтопика)

Хари, какво ти има на средния пръст на лявата ръка? :)

умнико , очевидно е че ти си изучавал всичко друго но не и древните знания, и представата ти за тях е осакатена от примитивната научна логика.

Как бихте могли да знаете какво съм изучавал, уважаеми Соломон? Не знам какво наричате древни знания, но ако имате предвид религия, езотерика, окултни науки, мистика, може да обменим мнения и да установим кой какво е учил. А логиката, както казах е наука за извеждане на валидни умозаключения от очевидни предпоставки. Вие също я използвате, когато напр. по наличието на дим съдите за наличието на огън.

Хари, не се дръжте като в пубертета и скрийте зъбките си. Те явно са още млечни. :whist:

Всъщност е точно това, за което се представя. Напорист, знаещ, интелигентен, ерудиран, чистосърдечен, млад мъж.

Което никак не е лошо. Такива са забележимите хора.

И ще прескочи онази невидима граница от знанието към познанието. Отдавна не съм била толкова сигурна в "предсказанията" си :whist: (моля за извинение за офтопика)

Хари, какво ти има на средния пръст на лявата ръка? :)

според мен грешиш.има склонност да обижда , и да се прави на ощипана кокона след тва(тоест не бях аз,грешно си разбрал).

пък и като му чета постовете - пълна скука.ограничена работа.

а ти кво искаш да има на средния пръст на лявата ми ръка???

няма нищо.трябва ли да има нещо???

Как бихте могли да знаете какво съм изучавал, уважаеми Соломон? Не знам какво наричате древни знания, но ако имате предвид религия, езотерика, окултни науки, мистика, може да обменим мнения и да установим кой какво е учил. А логиката, както казах е наука за извеждане на валидни умозаключения от очевидни предпоставки. Вие също я използвате, когато напр. по наличието на дим съдите за наличието на огън.

Хари, не се дръжте като в пубертета и скрийте зъбките си. Те явно са още млечни. ;)

то мойто не са никакви зъбки , ама да оставим тва.просто не простей , понеже пръв

употреби думата тъп по мой адрес.говори културно и така ще ти се отвръща.

това че използвам логиката , не означава че не ползвам и друго.То е ясно че ползвам логиката.

Всеки го прави ,аз също, но само като помощен инструмент , без да отричам като теб всичко друго.

Логиката е част от отношението ми към света, но само една малка част...

Редактирано от hari solomon (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.