Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хиромантията

Featured Replies

понеже пръв

употреби думата тъп по мой адрес.говори културно и така ще ти се отвръща.

Не правиш елементарна разлика между argumentum ad hominem и това, което казах аз, а то беше: "Извинявай, но по тъп аргумент не съм чувал". Т.е. аз считам, че твоят аргумент е тъп, т.е. че не е никакъв аргумент, докато твоите нападки са насочени срещу мен, а не срещу това, което казвам. Аз говоря културно доколкото мога, но не е зле и ти да се постараеш. Изобщо, не си на пазара, за да се държиш така. И изобщо като влизаш в един форум не го прави с рогата напред.

Поздравявам те с това, торо:

;)

Отново ти предлагам да си поговорим за древните науки, които доколкото разбирам си изучавал. Ако отново се направиш, че не забелязваш предложението ми ще си направя извода, че не ги познаваш и просто говориш празни приказки.

• Отговори 82
  • Прегледи 16,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мики маус
    мики маус

На човек,попълнил и изпратил на непознати в нета въпросният въпросник,мога да дам пълна характеристика,дори без да включва монитора...

• vuzklicatelen19
    vuzklicatelen19

явно може штото на мене ми позна...

• Ш-ш-ш-ш-т! Древните "науки" са като самите религии - забраняват да бъдат вкарвани в ред, освен това са непознаваеми също като божеството, логиката при тях се използува както и по-нагоре се каза да се

Публикувани изображения

Не правиш елементарна разлика между argumentum ad hominem и това, което казах аз, а то беше: "Извинявай, но по тъп аргумент не съм чувал". Т.е. аз считам, че твоят аргумент е тъп, т.е. че не е никакъв аргумент, докато твоите нападки са насочени срещу мен, а не срещу това, което казвам. Аз говоря културно доколкото мога, но не е зле и ти да се постараеш. Изобщо, не си на пазара, за да се държиш така. И изобщо като влизаш в един форум не го прави с рогата напред.

Поздравявам те с това, торо:

;)

Отново ти предлагам да си поговорим за древните науки, които доколкото разбирам си изучавал. Ако отново се направиш, че не забелязваш предложението ми ще си направя извода, че не ги познаваш и просто говориш празни приказки.

твърдението ти "Извинявай, но по тъп аргумент не съм чувал" показва отношение към автора на твърдението и пряко се отнася до автора , защото той е направил това върдение.Което означава че се държиш все едно си на пазара и правиш обидни квалификации, което няма нищо общо с понятието културно.Има думи като - несъстоятелен , погрешен и т.н които могат да се използват заедно с понятието аргумент, но ти поради злобничката си природа си ползвал точно думата тъп, и сега ми обясняваш че аз съм бил виновен. е то е ясно какъв диалог може да се води с тебе...

а иначе нямам против да си поговорим за древните науки , обаче то ще е монолог от моя страна и злобни нападки от твоя.ако искаш може да пробваме.аз не съм против.

Редактирано от hari solomon (преглед на промените)

твърдението ти "Извинявай, но по тъп аргумент не съм чувал" показва отношение към автора на твърдението и пряко се отнася до автора , защото той е направил това върдение.Което означава че се държиш все едно си на пазара и правиш обидни квалификации, което няма нищо общо с понятието културно.Има думи като - несъстоятелен , погрешен и т.н които могат да се използват заедно с понятието аргумент, но ти поради злобничката си природа си ползвал точно думата тъп, и сега ми обясняваш че аз съм бил виновен. е то е ясно какъв диалог може да се води с тебе...

а иначе нямам против да си поговорим за древните науки , обаче то ще е монолог от моя страна и злобни нападки от твоя.ако искаш може да пробваме.аз не съм против.

Всеки може да дава псевдо-аргументи или погрешни такива. Аз също. И ако ги наречеш тъпи няма да се засегна. Това са елементарни неща. Както и да е.

Хайде, моля, разкажи ни за древните науки, които си изучавал!

Всеки може да дава псевдо-аргументи или погрешни такива. Аз също. И ако ги наречеш тъпи няма да се засегна. Това са елементарни неща. Както и да е.

Хайде, моля, разкажи ни за древните науки, които си изучавал!

елементарно е когато се правиш на ударен...Културния изказ не ползва думи като тъп,

но ти няма ка да го знаеш нали?

а относно древните науки- ако имаш конкретна тема или въпрос,

аз да не съм Шехерзада да разказвам...

елементарно е когато се правиш на ударен...Културния изказ не ползва думи като тъп,

но ти няма ка да го знаеш нали?

а относно древните науки- ако имаш конкретна тема или въпрос,

аз да не съм Шехерзада да разказвам...

Дефинирай понятието древни науки, дай някаква класификация и опиши възникването им.

Дефинирай понятието древни науки, дай някаква класификация и опиши възникването им.

ами то тва е ясно , кво да дефинирам.

науките (ако така можем да ги наречем), думата знанието е по подходяща,

което предхожда съвременните науки ,който са резултат на материалистичния светоглед и грубата рационална логика.

ами то тва е ясно , кво да дефинирам.

науките (ако така можем да ги наречем), думата знанието е по подходяща,

които предхождат съвременните науки ,който са резултат на материалистичния светоглед и

рационалната логика.

Много изчерпателно :)

Все пак, кога и къде са възникнали? Какъв е техния светоглед? Класификация?... Или си избери някоя конкретно - напр. астрология, Кабала или друго и ни разкажи.

Все пак, кога и къде са възникнали? Какъв е техния светоглед? Класификация?... Или си избери някоя конкретно - напр. астрология, Кабала или друго и ни разкажи.

Ш-ш-ш-ш-т! Древните "науки" са като самите религии - забраняват да бъдат вкарвани в ред, освен това са непознаваеми също като божеството, логиката при тях се използува както и по-нагоре се каза да се развиват, иначе измукани от пръстите глупотевини, така че да излежда че има наличие на някакъв ценз и систематика във "фактологичната им тежест".

Бау....ъ-ъ-ъ: - Хау?!

Ш-ш-ш-ш-т! Древните "науки" са като самите религии - забраняват да бъдат вкарвани в ред, освен това са непознаваеми също като божеството, логиката при тях се използува както и по-нагоре се каза да се развиват, иначе измукани от пръстите глупотевини, така че да излежда че има наличие на някакъв ценз и систематика във "фактологичната им тежест".

Бау....ъ-ъ-ъ: - Хау?!

Сега г-н Соломон ще те опровергае! Всъщност ти си ограничен от материалистичния светоглед, позитивните науки и рационалната логика! :)

е тва беше мн умно.ако нямаш нет , да ти платя сметката че да си имаш инфо.

цъкни си един от всичките 1 милион сайта, енциклопедии и т.н. и ще научиш нещо.

аз да не съм он лайн учител.

въпроса е не какво знаеш , а какво приемаш за истина.

така че приятно четена на уикипедия например , ако ти трябва някоя книга по астрология

пиши на лично.

И е много смешно да питаш кога са възникнали :)

е тва е въпрос за 1 милион долара- никой не знае.

Кога е възникнала математиката или физиката?имаш ли отговор???

Не ми отговаряй- знам че незнаеш.

.

въпроса е не какво знаеш , а какво приемаш за истина.

:)Има ли нужда от коментар?

ПП Извинявам се за офтопика.

:ph34r:Има ли нужда от коментар?

Има естествено, при това наистина тайствено и загадъчно, а именно защо Нел ми цъкна минус?

Другото е напълно ясно и логично: solomon. hari solomon(007), е меко казано назад с материала и вместо да започне да дава доказателства за високото си образование, като започне да пише правилно...А, да не забравим, че ни кара сами да си търсим в интернет пространството материали, с които да се самоопровергаваме срещу твърденията ни, че мистицизма и свързаните с него псевдо, ай ** ********(автоцензура), ами срам ме е да ги нарека науки, (дори с онова подчертано прилагателно), са nonsense!

hari, ако ще вършим и твоята работа, ми да ти кажем сбогом, защото сме напълно кадърни...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Има естествено, при това наистина тайствено и загадъчно, а именно защо Нел ми цъкна минус?

Другото е напълно ясно и логично: solomon. hari solomon(007), е меко казано назад с материала и вместо да започне да дава доказателства за високото си образование, като започне да пише правилно...А, да не забравим, че ни кара сами да си търсим в интернет пространството материали, с които да се самоопровергаваме срещу твърденията ни, че мистицизма и свързаните с него псевдо, ай ** ********(автоцензура), ами срам ме е да ги нарека науки, (дори с онова подчертано прилагателно), са nonsense!

hari, ако ще вършим и твоята работа, ми да ти кажем сбогом, защото сме напълно кадърни...

ами сами ще си търсите.като сте пропуснали 10-15 години самообразоване , ще се наложи.

е може и да отидете в библиотека , ако не искате от нета.

а ако бяхте чели повечко и съответно бяхте образовани в тази област нямаше да дрънкате глупости.

специално за тебе се знае че имаш 3-4 понятия от марксистко-ленинската "философия".

не ми се напъвай.днеска нещо имаш запек май? :ph34r:

Аз ти слагам плюсче (отново)! Може да се объркала или да не одобрява стилистиката ти :ph34r:

Всъщност, Соломон ме провокира най-вече с отношението му към лекарите и свръхирационалната българска максима: "Всички са маскари!"

:lol6:Има ли нужда от коментар?

потвърждаваш мнението ми за тебе.последователен си.Браво!

ами сами ще си търсите.като сте пропуснали 10-15 години самообразоване , ще се наложи.

а ако бяхте чели повечко и съответно бяхте образовани в тази област нямаше да дрънкате глупости.

специално за тебе се знае че имаш 3-4 понятия от марксистко-ленинската "философия".

не ми се напъвай.днеска нещо имаш запек май? :angry:

Да погледна ли малко назад, кой потребител ме наричаше комунист или нещо подобно, защото страшно ми напомняш на него...

Много ми е интерестно, откъде я имаш тази информация за "специално за тебе се знае че имаш 3-4 понятия от марксистко-ленинската "философия".", не съм ти давал ръката си да ми гледаш?:lol6:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Насочи ни към литературата, която си чел по въпроса, Хари. Дай един списък от 10 примерни заглавия.

Между другото, вярваш ли на Моисей? В Петокнижието се казва: "Не се обръщайте към ония, които извикват мъртъвци, и при магьосници не ходете, и не се оставяйте да ви осквернят. Аз съм Господ, Бог ваш" (Левит, 19:30). А също и: "И ако някоя душа се обърне към ония, които извикват мъртъвци, и към магьосници, за да ги последва в блудството им, Аз ще обърна лицето си против оная душа и ще я изтребя измежду народа ѝ" (Левит, 20:6)

Вижте също [редактиране]

Да погледна ли малко назад, кой потребител ме наричаше комунист или нещо подобно, защото страшно ми напомняш на него...

Вълка козината си мени, но нрава - никога :lol6:

потвърждаваш мнението ми за тебе.последователен си.Браво!

Ами, това че е важно не какво знаеш, а в какво вярваш си е почти по Оруел (1984), ако ти говори нещо.

Свършиха ми минусчетата за днес.

Сетете защо ви ги слагам.

Хирологията, хирогномията, дерматологлификата не са за подценяване.

Свързани са с уникалната ни индивидуалност.

Да опознаеш себе си(от там и другите хора) не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед.

Подигравките са не на място.(За пръв път си пускам минусчетата, откакто е системата за оценяване§

Свършиха ми минусчетата за днес.

Радвам се!

Нека ти припомня какво писах по назад: Всъщност, ако някои разглежда неща като хиромантия и т.н. по един задълбочен и смислен начин, аз никога няма да възразя. Не казвам, че дискурса на позитивните науки е единствения допустим. Нека да е от гл. т. на сериозната езотерика напр. Обикновено реагирам, когато става дума за тъпи суеверия, защото те са предпоставка за това хората да стават жертва на псевдо-духовни учители, врачки и всякакви подобни. Всъщност така се опошлява и самата езотерика. Е, тя ео ipso тайна и не може да се обсъжда открито, но все си мисля, че ако някой има интерес към такива неща трябва да се насочи към сериозни източници и хора със знания като Вал, а не към в. "Феномен" или гадателките от "Селена".

Сега, няма да те питам какви основания имаш, за да вярваш на хиромантията напр. Това е друга тема. Тази беше за това дали могат да ти предсказват бъдещето по нета чрез хиромантия (виж началото).

Много ми е интерестно, откъде я имаш тази информация за "специално за тебе се знае че имаш 3-4 понятия от марксистко-ленинската "философия".", не съм ти давал ръката си да ми гледаш?:speak:

Важното е че не отричаш...

ама ти май сам си беше признал хах

Сега, няма да те питам какви основания имаш, за да вярваш на хиромантията напр. Това е друга тема. Тази беше за това дали могат да ти предсказват бъдещето по нета чрез хиромантия (виж началото).

Виж го ти :) Обединиха темата за хиромантията със спама за сайта, който... и т.н.

И повечето от спамчетата изтриха, както е и редно.

За себе си държа да подчертая, че не вярвам на врачки, циганки и пишман предсказатели и в нито един пост не съм приканвала към подобно поведение, но ми е ясно, че да приканвам към обратното... ефектът ще е същият.

Вярвам единствено на себе си.

Не в хиромантията, а в това, че наблюдавайки себе си и изучавайки себе си, добиваш(без да знаеш как точно става) известни умения, които изглеждат много странни, ако ги споделиш, но те уверявам, че са умения, които са в полза и за теб, и за околните.

Защо да не се започне от ръцете?

Важни са.

Не давам линкове, защото нет-а е пълен с информация по темата.

Нито карам някого да вярва в хиромантията, но се надявам все някой да се реши да опознае себе си.

Всичко друго добре, освен това:

но ми е ясно, че да приканвам към обратното... ефектът ще е същият.

Има гранични случай, т.е. хора, които се колебаят, а и когато не реагираш участваш и т.н. Обяснявал съм ти защо, затова няма смисъл да го повтарям.

Има гранични случай, т.е. хора, които се колебаят, а и когато не реагираш участваш и т.н. Обяснявал съм ти защо, затова няма смисъл да го повтарям.

А ти не ме карай във форум да ти обяснявам, че когато се научиш "да влизаш" в друг човек и да виждаш нещата през неговите "очи", тогава можеш да вземеш решение дали и как да се намесиш. Това са тези "тайни" на езотериката, за които говориш. Тук няма теория. Има усет. Трябва да имаш усет за резултата от действието си. Нямаш ли го... по-добре не прави нищо. Защото ще навредиш.

Виж го ти :) Обединиха темата за хиромантията със спама за сайта, който... и т.н.

И повечето от спамчетата изтриха, както е и редно.

За себе си държа да подчертая, че не вярвам на врачки, циганки и пишман предсказатели и в нито един пост не съм приканвала към подобно поведение, но ми е ясно, че да приканвам към обратното... ефектът ще е същият.

Вярвам единствено на себе си.

Не в хиромантията, а в това, че наблюдавайки себе си и изучавайки себе си, добиваш(без да знаеш как точно става) известни умения, които изглеждат много странни, ако ги споделиш, но те уверявам, че са умения, които са в полза и за теб, и за околните.

Защо да не се започне от ръцете?

Важни са.

Не давам линкове, защото нет-а е пълен с информация по темата.

Нито карам някого да вярва в хиромантията, но се надявам все някой да се реши да опознае себе си.

Исак Нютон е правил хороскопи до самата си смърт , Йохан Кеплер-също(и давамата са били астролози) но... за Кеплер няма какво да говорим,той е бил истински спиритуалист.Който от така наречените представители и застъпници на рационалната наукане не е чел поне един пасаж от неговата Harmonices Mundi е по добре да си мълчи.

post-240013-060706900 1280996866_thumb.g

Исак Нютон е правил хороскопи до самата си смърт , Йохан Кеплер-също(и давамата са били астролози) но... за Кеплер няма какво да говорим,той е бил истински спиритуалист.Който от така наречените представители и застъпници на рационалната наукане не е чел поне един пасаж от неговата Harmonices Mundi е по добре да си мълчи.

Хе-хе. Ми, той и Аристотел е вярвал, че жените имат два зъба по-малко от мъжете... Я помисли над следното, ако в повечето от тези неща имаше и капка истина защо не се изучават в университетите? Защо нито едно лабораторно проучване на паранормални способности не е дало позитивен резултат? Да не мислиш,че не са били провеждани изследвания? Защо съвременните физици не се занимават със съставяне на хороскопи? Щото имат ограничен материалистичен светоглед ли? И благодарение на него ли създадоха квантовата механика, теорията на струните и т.н.?

Все пак, можем да допуснем вероятността някои от тези неща да ги има и хората, които наистина ги умеят, да не ги демонстрират.

ПП Хари, странно е, че защитаваш т.нар. "древни науки", които, както видяхме, не познаваш и не си изучавал. Това е просто сляпа вяра.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.