Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Млякото, опасно или....

Featured Replies

Ние сме по-големи дзен-будисти от теб, да знаеш!

Тъй като не се считам за дзен-будист,приемам твърдението ти...

Личното ми мнение е,че : 1) Тази тема не е за този раздел 2) Над 50% от написаното в нея е спам.

Следвайки всеобщата политика на модериране в този раздел,няма да предприемам нищо,освен ако не се появят обиди,прекалени оффтопици и т.н. Напълно съм съгласен с мнението на един потребител,който каза,че разделът в последно време би трябвало да се нарича "Празни приказки за религия,мистика,езотерика" .

Оправданието, "тъй като всяко нещо е религиозно,загадъчно и т.н.,значи можем да пишем за всичко",е много удобно - по този начин тоновете спам,които пишете,минават за постове по темата...

Не че това има нещо общо с млякото - просто исках да ви кажа какво мисля. Всъщност това може и да е по темата - аз много обичам прясно мляко и може би прекомерната му употреба ми влияе зле и ме кара да се заяждам по форумите... :speak:

• Отговори 121
  • Прегледи 14,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Не че това има нещо общо с млякото - просто исках да ви кажа какво мисля. Всъщност това може и да е по темата - аз много обичам прясно мляко и може би прекомерната му употреба ми влияе зле и ме кара да се заяждам по форумите... :speak:

Ето, виждаш ли! Това със сигурност е от млякото. Освен това, не мисля, че 50 % от постовете не са по темата. Точно по темата са си.

Сега разбрах, че някои спортисти вземали казеин, за повече мускули:

http://www.4fitnessbg.com/shop/product/view/756.htm

Млечният казеин е изключително бавен за усвояване протеин. Изследвания показват, че той може да поддържа високи нива на аминокиселини в тялото в продължение на до 7 часа. По този начин мускулите се предпазват от распад продължителен период от време. Това го прави много удачен за прием вечер преди лягане и през деня като заместител на хранене. Млечният казеин има много добър аминокиселинен профил и съдържа всички необходими на тялото аминокиселини. Този протеин се извлича от млякото чрез ултрафилтрация, без да се използват химикали. Това увеличава количеството биоактивни пептиди, които поддържат имунната система и увеличават мускулното нарастване. Този продукт има ниско съдържание на мазнини и лактоза. Няма изкуствено добавени оцветители, овкусители или подсладители.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Споко, човек умира само, ако той го поиска. За теб, като гледам, няма такава опасност, козичке малка и сладка. :lol6:

Козето мляко е най-близко до майчината кърма... човек си заменя... каквото там... все с нещо. Не, не искам да кажа да пиеш кърма, казвам, че кърмата е за кърмаци, симпатяго, а ти го доказваш. :)

Аз съм по фактите. Нали знаеш- когато фактите говорят, и боговете мълчат :lol6:

Чувала съм и преди за козето мляко (от старците по село), но отдавна нямаме коза и затова съм на краве. Да, кърмаче може да съм, мила какичко :) Но ако започнем да мислим за всички неща, дето са вредни за организма ни, докъде ще я докараме? Ок, млякото е вредно, а плодовете не са. Ама в днешно време плодовете какви са? Вкус имат ли? Не, нямат!

Да не говорим, че и въздухът, който дишаме всеки ден, не е много чист, само като погледнеш сутрин над града за какъв смог сава дума и ти прилошава, но не можем да спрем да дишаме, нали? cool.gif

Замислим ли се за вредните неща, трябва да седнем под един стъклен похлупак и да си седим там...

Тъй като не се считам за дзен-будист,приемам твърдението ти...

Личното ми мнение е,че : 1) Тази тема не е за този раздел 2) Над 50% от написаното в нея е спам.

Следвайки всеобщата политика на модериране в този раздел,няма да предприемам нищо,освен ако не се появят обиди,прекалени оффтопици и т.н. Напълно съм съгласен с мнението на един потребител,който каза,че разделът в последно време би трябвало да се нарича "Празни приказки за религия,мистика,езотерика" .

Оправданието, "тъй като всяко нещо е религиозно,загадъчно и т.н.,значи можем да пишем за всичко",е много удобно - по този начин тоновете спам,които пишете,минават за постове по темата...

Не че това има нещо общо с млякото - просто исках да ви кажа какво мисля. Всъщност това може и да е по темата - аз много обичам прясно мляко и може би прекомерната му употреба ми влияе зле и ме кара да се заяждам по форумите... :cheers:

WhiteHart,млякото е много езотерична течност.Сега се сещам че имаше някакъв индиец който от много години се храни само с мляко и не си подстригва косата.Млечния светец му викали.Щом е оцелял толкова години само на мляко,едва ли ще е толкова вредно. cool.gif

Ето, виждаш ли! Това със сигурност е от млякото. Освен това, не мисля, че 50 % от постовете не са по темата. Точно по темата са си.

Сега разбрах, че някои спортисти вземали казеин, за повече мускули:

http://www.4fitnessbg.com/shop/product/view/756.htm

Млечният казеин е изключително бавен за усвояване протеин. Изследвания показват, че той може да поддържа високи нива на аминокиселини в тялото в продължение на до 7 часа. По този начин мускулите се предпазват от распад продължителен период от време. Това го прави много удачен за прием вечер преди лягане и през деня като заместител на хранене. Млечният казеин има много добър аминокиселинен профил и съдържа всички необходими на тялото аминокиселини. Този протеин се извлича от млякото чрез ултрафилтрация, без да се използват химикали. Това увеличава количеството биоактивни пептиди, които поддържат имунната система и увеличават мускулното нарастване. Този продукт има ниско съдържание на мазнини и лактоза. Няма изкуствено добавени оцветители, овкусители или подсладители.

А освен това казеина е и страхотно лепило. :hush:

Аз съм по фактите. Нали знаеш- когато фактите говорят, и боговете мълчат :P

Чувала съм и преди за козето мляко (от старците по село), но отдавна нямаме коза и затова съм на краве. Да, кърмаче може да съм, мила какичко :baby: Но ако започнем да мислим за всички неща, дето са вредни за организма ни, докъде ще я докараме? Ок, млякото е вредно, а плодовете не са. Ама в днешно време плодовете какви са? Вкус имат ли? Не, нямат!

Да не говорим, че и въздухът, който дишаме всеки ден, не е много чист, само като погледнеш сутрин над града за какъв смог сава дума и ти прилошава, но не можем да спрем да дишаме, нали? cool.gif

Замислим ли се за вредните неща, трябва да седнем под един стъклен похлупак и да си седим там...

Их, как се палиш, това ми харесва. Факт е, че млякото е за кърмаци. А "боговете" млъкват до един пред истината. И отиват да пият мляко... :cheers:

WhiteHart,млякото е много езотерична течност.Сега се сещам че имаше някакъв индиец който от много години се храни само с мляко и не си подстригва косата.Млечния светец му викали.Щом е оцелял толкова години само на мляко,едва ли ще е толкова вредно. cool.gif

Езотериката на млякото не е в казеина, нито в останалите му белтъци, нито в лактозата му, нито в млечните мазнини. Езотериката е в онова, което се придава чрез млякото. За кърмаците - от мама на малкото животинче с ревяща уста и спящо съзнание - бъдещото човече, а от животните - от техни групов дух на човека, който съзнателно и на инат се превръща в животно, заглушавайки съзнанието си само за да си угоди на стомаха и на ината.. И упорства завидно в това.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Их, как се палиш, това ми харесва. Факт е, че млякото е за кърмаци. А "боговете" млъкват до един пред истината. И отиват да пият мляко... :cheers:

Абсолютно си права.

Преди малко си купих две кофички кисело мляко за утре сутринта :baby:

При киселото мляко е същото положението, нали? Въпреки,

е то се усвоява по-лесно.

Затова и млякото трябва да се приема отделно, не заедно с храната, нали така?

Абсолютно си права.

Преди малко си купих две кофички кисело мляко за утре сутринта :cheers:

Честит празник Бели Боже НемаТод, ИмаТрих! :baby:

Memento mori! Et memento vivere! cool.gif

Споко, човек умира само, ако той го поиска.

Ай, ай, ай, Люцката, назначена в илюминатската пирамидка по етажите и, си мисли, че тя си е 'годподар на кармата'. cool.gifbiggrin.gif

Люцка, Люцка, когато кармата ти свърши просто напускаш това грубо-матерно телце. "Няма не искам-няма недей".. biggrin.gif Вече оттам нататък- ако не искаш Кришна се прераждаш в друго тяло в матрицата, вече съобразно степента на завоюването ти съзнание, не е задължително пак в човешка форма.

... ти искаш да си пак Човек, ма, ако питаш мене-не знам дали Бог ще ти удволетвори молбата...тъй като ти ще се молиш на себе си... cool.gif ..не съм сигурен, че Оня ще откликне на Някой( като Луцаката biggrin.gif ) който не Го зачита... пък и не решавам ази... cool.gif

Абсолютно си права.

Преди малко си купих две кофички кисело мляко за утре сутринта :cheers:

Съвпадък, Трихандър. И аз си купих 2 кофи за разнообразие пак някакво Родопско. Ма едното вече го изядох,...сигурно и другото-към 20 часа за 'Лека нощ, деца"... biggrin.gif

И Люцката нека пие мляко в коктейлни чаши с пияна вишна, без ВишнУ... biggrin.gif

ПС: Ако стана производител на натурално кис. мляко в Родопите ще има двойна полза- ще дърпам циците на кравата, която няма да ме нарича 'сектант', както и ще си кръстя компанията :"Триходополис" biggrin.gif

Редактирано от aeu (преглед на промените)

При киселото мляко е същото положението, нали? Въпреки,

е то се усвоява по-лесно.

Затова и млякото трябва да се приема отделно, не заедно с храната, нали така?

Предпочитам го на айрян, като към разбитото мляко добавям равно на ного обем вода, и сол. Със шкембе чорба рано сутрин е идеално за махмурлук.delicious.gif

Не случайно почти всички детоксикиращи диети включват кисело мляко.универсален антидот е.На хора, които работят в потенциално опасна работна среда задължително се дава кисело мляко - миньори, рентгенолози, лаболанти.Ползите от него са толкова много, че недостаците му като храна са недостатъчни.

Никой не казва, че човек трябва да се храни като кърмаче единствено и само с мляко, та да говорим, че е "непълноценна храна". Тези разсъждения са неугодни Богу и граничат с ерес crazy.gif

Честит празник Бели Боже НемаТод, ИмаТрих! :cheers:

Fiat Lux, amica :baby:

Съвпадък, Трихандър. И аз си купих 2 кофи за разнообразие пак някакво Родопско. Ма едното вече го изядох,...сигурно и другото-към 20 часа за 'Лека нощ, деца"... biggrin.gif

И Люцката нека пие мляко в коктейлни чаши с пияна вишна, без ВишнУ... biggrin.gif

ПС: Ако стана производител на натурално кис. мляко в Родопите ще има двойна полза- ще дърпам циците на кравата, която няма да ме нарича 'сектант', както и ще си кръстя компанията :"Триходополис" biggrin.gif

като каза "Вишна" и "Вишну" я ми кажи сега имат ли нещо общо или нямат ? crazy.gif

Знаеш ли, че в средновековните католически манастири с било забранено на монасите да доят кози ? Щяло ...хммм да ги въведе в изкушение blush2.gif

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Предпочитам го на айрян, като към разбитото мляко добавям равно на ного обем вода, и сол. Със шкембе чорба рано сутрин е идеално за махмурлук.delicious.gif

Не случайно почти всички детоксикиращи диети включват кисело мляко.универсален антидот е.На хора, които работят в потенциално опасна работна среда задължително се дава кисело мляко - миньори, рентгенолози, лаболанти.Ползите от него са толкова много, че недостаците му като храна са недостатъчни.

Никой не казва, че човек трябва да се храни като кърмаче единствено и само с мляко, та да говорим, че е "непълноценна храна". Тези разсъждения са неугодни Богу и граничат с ерес crazy.gif

Fiat Lux, amica :help wanted3:

Трихибацилус Булгарикус, туй за шкембето супата -има ли от оня български бацил ессенсус, или есенцията е от чесън и газовете, отделени от стомашния тракт, предизвинаи от пересталтиката на чревения мотор?.. biggrin.gifbiggrin.gif

Препоръчва ли се тази комбинация от Асоциацията на Българските Стоматолози?... biggrin.gif (с шеф 100-маато-лог Стамат)

Че на теб нищо не ти пречи и без да ходиш в Родопите пак да дърпаш циците на някоя крава, която няма да те нарича сектанат. ;)

Ама май кравата трябва и тя да е кришнарка. :help wanted3::rolleyes:

Да и аз четох, че на работниците, които работят във вредна среда се препоръчвало да пият мляко, защото то извеждало отровите от организма. Но не знам дали е вярно.

http://www.getsmile.com/emoticons/smileys-...3/aiw/crazy.gif

Знаеш ли, че в средновековните католически манастири с било забранено на монасите да доят кози ? Щяло ...хммм да ги въведе в изкушение blush2.gif

...да ти кажа честно винаги съм се замислял над това, но не мога да открия някакво доказателства в българсия език за сега. Знам само, че във ВЕДА-Словена Вишну е наречен с името си.

Това нещо за 'бан за доенето на кози' не ми бе известно?.. ohmy.gif

Католиците са върха на простотията и демонизма в европейската божествена схема.

След като папеса Йоана ги измамва да стане папа, те въвеждат няккаъв ритуал при промоция на папа, като сяда на столче с дупка в средата и си провоска през отвора топките. После някакъв свидетел на ритуала-отива и му ги подръпва оттам, като казва нещо на латински, ма не го знам..нека Люцката да удари едно дружеско рамо за това?... biggrin.gifbiggrin.gif Какво казва на латински опипвача на папски топки?... biggrin.gif

Их, как се палиш, това ми харесва. Факт е, че млякото е за кърмаци. А "боговете" млъкват до един пред истината. И отиват да пият мляко... :help wanted3:

Чак пък да се паля, че аз така си говоря ;)

Да живее млякото и ние покрай него :rolleyes:

Трихибацилус Булгарикус, туй за шкембето супата -има ли от оня български бацил ессенсус, или есенцията е от чесън и газовете, отделени от стомашния тракт, предизвинаи от пересталтиката на чревения мотор?.. biggrin.gifbiggrin.gif

Препоръчва ли се тази комбинация от Асоциацията на Българските Стоматолози?... biggrin.gif (с шеф 100-маато-лог Стамат)

Колкото повече чесън -толкова по-добре delicious.gif

Нещо против чесъна ?

Че на теб нищо не ти пречи и без да ходиш в Родопите пак да дърпаш циците на някоя крава, която няма да те нарича сектанат. :P

Ама май кравата трябва и тя да е кришнарка. :):)

Да и аз четох, че на работниците, които работят във вредна среда се препоръчвало да пият мляко, защото то извеждало отровите от организма. Но не знам дали е вярно.

Такова като нещо "да ти извежда на отровите" - не съществува.Ти сама си ги извеждаш през заднопроходното си отвърстие.

Действията на киселото мляко относно токсините са добре изучени, има на много места информация и няма намерение да ти изнасям лекции тук, хел пък днеска, когато се готвя за купон.

...да ти кажа честно винаги съм се замислял над това, но не мога да открия някакво доказателства в българсия език за сега. Знам само, че във ВЕДА-Словена Вишну е наречен с името си.

Това нещо за бан за доенето на кози не ми бе известно?.. ohmy.gif

Католиците са върха на простотията и демонизма в европейската божествена схема.

След като папеса Йоана ги измамва да стане папа, те въвеждат някаъв ритуал при промоция на папа, като сяда на столче с дупка в средата и си пуска топките през нея. После някакъв свидетел на ритуала-отива и му гу дръпва оттам, като казва нещо на латински, ма не го знам..нека Люцката да удари едно дружеско рамо за това?... biggrin.gifbiggrin.gif Какво казва на латински опипвача на папски топки?... biggrin.gif

Чел си значи ти за папесата ? yahoo.gif любима книжка ми е тя.

Чакай сега - значи самите ташаци ще бъдат Scrotum Papae или по-добре Testiculorum Papae Ecclesiae Catholicae (превод - Ташаците на Светия Католически Папа) spiteful.gif

Следвателно длъжността ще се нарича Testicurator Papae Ecclesiae Catholicae или просто :"тестикулатор"

искаш да се кандидатираш ли ?

lol.gif

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

In Lactus Veritas! :)

Ясни са ми вашите богове - бозките на мама. vacation1.gif:)

Човечеството наистина е в кърмачески период още. Консуматорски му викат още...

А хората са едни голееееми, сладки цуцащи бебета от ГаЛактика Via Lactea. :P

In Lactus Veritas! :rolleyes:

Ясни са ми вашите богове - бозките на мама. vacation1.gif:)

Човечеството наистина е в кърмачески период още. Консуматорски му викат още...

А хората са едни голееееми, сладки цуцащи бебета от ГаЛактика Via Lactea. :hush:

In mamas vimes veritas. biggrin.gifbiggrin.gif

Човечеството сега в интиксикиран периодес на мучачос, които смучачос лактас ферментилос. biggrin.gifbiggrin.gif

"Ферментилас Лактас дамме!" се е провикнал Сеньор Бо Тев в кра-верната... biggrin.gif:lol6:

Честит празник Бели Боже НемаТод, ИмаТрих! :cheers:

Честит празник,Санта Лучия!Честит празник,Трижди Велики Трих! :yanim::cheers::beer::beer11::angel19:

Ферментиралото мляко си е добро питие!И аз мисля ,че опасноста от млякото е леко преувеличена.Таратор с много пресен чесън ,не мога да се откажа лесно от това./с една -две малки ракийки,става очаквано добра комбинация/

Честит празник,Санта Лучия!Честит празник,Трижди Велики Трих! :shock11::cheers::beer::beer11::ph34r:

Ферментиралото мляко си е добро питие!И аз мисля ,че опасноста от млякото е леко преувеличена.Таратор с много пресен чесън ,не мога да се откажа лесно от това./с една -две малки ракийки,става очаквано добра комбинация/

http://vbox7.com/play:99576bd2

biggrin.gif

• 2 месеца по-късно...

aeu, като цяло лично мен ме дразниш много... ако бях админ, щях поне предупреждение да ти сложа, за тия мозъчни пръдни които разпространяваш сред хората, които се опитват да научат нещо полезно

твоите мнения са спам и пълни боклуци и глупости... при това изглежда си някакъв промит мозък/идиот, който освен да спами и да дрънка простотии тип религиозни измишльотини с които да омърсява интернет пространството и да разводнява интересните и истинни неща, не виждам какво друго правиш. в темата не си привел никаква позиция, от там и доказателства за каквото и да било, но продължаваш да дрискаш говна... при това смърдят ужасно

моята позиция е, че млякото е вредно, чел съм на много места - имаме една книжка 1001 въпроса и отговора за природосъобразния начин на живот... българска и там пише за млякото... отделно, пол брег, харви даймънд пишат и привеждат доста научна информация. аз лично не вярвам че нещо което не расте и което не е предназначено от природата за нас като естествена храна да има повече ползи отколкото вреди. склонен съм да вярвам на вегетарианската пропаганда пред тази на месоядната и от етична гледна точка.

aeu, като цяло лично мен ме дразниш много... ако бях админ, щях поне предупреждение да ти сложа, за тия мозъчни пръдни които разпространяваш сред хората, които се опитват да научат нещо полезно

твоите мнения са спам и пълни боклуци и глупости... при това изглежда си някакъв промит мозък/идиот, който освен да спами и да дрънка простотии тип религиозни измишльотини с които да омърсява интернет пространството и да разводнява интересните и истинни неща, не виждам какво друго правиш. в темата не си привел никаква позиция, от там и доказателства за каквото и да било, но продължаваш да дрискаш говна... при това смърдят ужасно

моята позиция е, че млякото е вредно, чел съм на много места - имаме една книжка 1001 въпроса и отговора за природосъобразния начин на живот... българска и там пише за млякото... отделно, пол брег, харви даймънд пишат и привеждат доста научна информация. аз лично не вярвам че нещо което не расте и което не е предназначено от природата за нас като естествена храна да има повече ползи отколкото вреди. склонен съм да вярвам на вегетарианската пропаганда пред тази на месоядната и от етична гледна точка.

Какъв грозен пост! И то инициален...

Някои хора като не могат да се отърват от атавизмите си да са месоядни, по-добре да не се пънат насила да стават растителноядни, защото вместо това се превръщат в човекоядни.

Абе вие някаква сериозна работа нямате ли си, че да си измисляте тъпотии?

Ето ви малко библейски цитати, в които се споменава млякото тук и дано спрете да дрънкате глупости, че било вредно. Аман от психопати.

Няма ли кой да я изтрие тая тема? Има податливи психически хора, които наистина ще вземат да повярват на тия бръщолевения и ще си уморят децата.

Абе вие някаква сериозна работа нямате ли си, че да си измисляте тъпотии?

Ето ви малко библейски цитати, в които се споменава млякото тук и дано спрете да дрънкате глупости, че било вредно. Аман от психопати.

Няма ли кой да я изтрие тая тема? Има податливи психически хора, които наистина ще вземат да повярват на тия бръщолевения и ще си уморят децата.

Сериозната работа сме си я свършили, сега ще се забавляваме сериозно с комплексари, които си търсят и намират оправдания за инфантилността си.

За децата е полезно единствено човешкото мляко - майчината кърма. Това го подчертавам дебело!

Нито един бозайник на планетата не бозка от друг бозайник, обаче човека, понеже се счита за по-висше същество и решава, че щом трябва да си угоди на корема, това не само му е позволено, но и търси и намира оправдания дори в библейски текстове.

Нямам намерение да споря с хора, които излагат като доводи за своята архаична теза за ползата на животинското мляко в мухлясали старозаветни бумаги. Природата си го е казала недвусмислено - само при малките деца е завишена нуждата от калций в периода, когато техната костна система съзрява и ако при кърмаци абсорбцията на калций в организма е към 60%, то след като навлезе в юношеството си човекът резорбира само 20% от него. Това иде да покаже, че възрастният човешки организъм няма такава голяма необходимост от консумация на млека, както му се натяква и му се промива мозъка постоянно.

Съвременната медицина отдавна е доказала вредата от консумацията на животинското мляко от зрелия човешки индивид. Америкаската колегия на диетолозите към НАСА прави разработки, с които съвсем научно се доказва, че консумацията на животинско мляко от човека не само не е полезно, а води до редица заболявания като: мозъчни дегенерации, анемия, артрит, акне, главоболие, киселини в стомаха, смущения в храносмилането, свързани с резорбтивните процеси, остеопороза, болки в ставите, шипове, алергии, наднормено тегло, намален имунитет, сърдечни заболявания, диабет, рак на гърдата и яйчниците, рак на простатата. Асоциацията по остеопороза, където работят компетентни научни работници, доказва недвусмислено, че остеопорозата - едно доста вече масово заболяване в световен мащаб, се дължи именно на прекомерната употреба на животински млека. Ще обясня това - хората се полъгват по така наречените ползи от млякото от рекламните кампании, които се водят само с цел повишаване на продажбите на животински млека, но не знаят редица истини. Първо - калцият в човешкият организъм е предимно в костите и зъбите - около 99%, а само 1% се намира в кръвта, другите телесни течности и клетките. От този 1% калций само около половината е под свободна форма - така нараченият йонизиран калций - Са2+, останалата част е под формата на сързан с белтъците (албумин и глобулини) калций - около 40% грубо и около 10% свързан в комплекси калций-лиганди. Второ - човешкото и животинското мляко базово се различава по белтъчния си състав - в човешкото мляко основният белтък е албуминът, докато в животинските - казеинът е основният белтък там - около 80%. Албуминови млека от животинските са само кобилешкото и магарешкото, останалите - краве, овче, козе, биволско... са казеинови. При консумация на животински млека от човека казеинът се възприема като чужд белтък, това води до неговото недобро смилане и натрупване под формата на слуз в стомаха, кръвоносните съдове и ставите. Не само, че калцият, свързан с него не се усвоява добре от организма, ами това води и до развитие на редица сърдечно съдови, стомашни, мозъчни смущения и алергични реакции. Натрупването на неразградени продукти от обмяната на чуждите белтъци води до тяхното отлагане по стените на кръвоносните съдове под формата на шлаки и атеросклеротични плаки, което прави съдовете твърди и чупливи (на съвременната американска медицина отдавна е известна връзката на атеросклерозата и сърдечно-съдовите заболявания с остеопорозата) като в процеса се намалява още повече количеството на калция в кръвта, вместо той да се увеличи, както се пее в рекламите "яжте мляко и ще имате здрави кости", понеже той отива за изработката на тромби в атеросклеротичните плаки по нарушената цялост на интимата на съдова стена, това води до задействане на паратхормона от паращитовидните жлези - основен регулатор на калциевата обмяна и отделянето му в по-голямо количество, което пък води до компенсаторно завишено отделяне на калций от костите към кръвта и обедняване на костните тъкани по този начин откъм калций. Така че консумацията на животинско мляко не само не лекува остеопорозата, а напротив - задълбочава процеса, понеже е една от основните му причини.

Американските лекари свързват с превишената консумация на животински млека и други опасни заболявания като рак на яйчниците, рак на простатната жлеза, рак на млечната жлеза, диабет, анемия, да не говорим за повишеното ниво на холестерола в кръвта, затлъстяването, синдрома на лошото храносмилане и алергичните моменти, акнето и т.н. И разбира се тук изобщо не говорим за вредата от антибиотиците и хормоните, с които се тъпчат млекодайните животни. Винаги съм се изумявала на желанието на хората сами да си усложняват живота. Един астматик, примерно, може да се излекува от астмата си само с отказа си от животински млечни храни, без да прима каквито и да било медикаменти. Хората предпочитат да се тъпчат с какви ли не химии, само за да не водят нормален здравословен живот, а да си угаждат на корема. На това му викам ГГЗ. Повечето от заболяванията при човека са именно дължащи се на ГГЗ-синдрома. biggrin.gif

Сериозната работа сме си я свършили, сега ще се забавляваме сериозно с комплексари, които си търсят и намират оправдания за инфантилността си.

За децата е полезно единствено човешкото мляко - майчината кърма. Това го подчертавам дебело!

Нито един бозайник на планетата не бозка от друг бозайник, обаче човека, понеже се счита за по-висше същество и решава, че щом трябва да си угоди на корема, това не само му е позволено, но и търси и намира оправдания дори в библейски текстове.

я си направи експеримент - сипи в една паничка краве мляко и го сложи пред куче или котка, па да видиш как ще ти издиша цялата теория.

я си направи експеримент - сипи в една паничка краве мляко и го сложи пред куче или котка, па да видиш как ще ти издиша цялата теория.

паничката бозка ли е?

да ти кажа ли истината за любовта към млякото? biggrin.gif

ерзаци, приятел, ерзаци... cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.