Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Млякото, опасно или....

Featured Replies

та така с мен и алкохола и изобщо - ти правиш много грешни асоцииации спрямо мен, въобще не ме познаваш (ако някой има претенциите да каже, че познава една Везна, то той просто се е надценил страшно много - това от мен да го знаеш, защото тя няма да покаже на всеки същността си, а само на избрани).

Не само спрямо теб той си прави грешни асоциации. cool.gif

Ама в Кришната яко ги притискат. "Който не е с нас е против нас." :angry:

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Отговори 121
  • Прегледи 14,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

...как по астро-карта се става 'низходящ', Царю?... cool.gif

Ами прочети основите на астрологията. Ще се повтарям отново, ама няма как. biggrin.gif Поне ще го кажа по шеговит и разбираем за теб начин.

Значи, като хванат трансцеденталния (х)асансьор душите се спускат по спиралите на измеренията - значи били са при вимето на (какмубешеимето? :jeer: ) Кришна и се спускат с (х)асансьора докато стигнат СатУрн и го хванат за отрязаните топки, после се заиграят на "Не се сърди Човече" с Мая докато тази игра не им писне да я играят. До тук тези души са "низходящи". След като се наиграят на "дръж ми шапката" те искат да се приберат у дома. Да, ама пътя нещо им го е скрила Мая - фокусницата - големи илюзии им върти. И те трудничко си спомнят обратния път. Веднъж започнали да си го спомнят - детайл по детайл те се метват отново на (х)асансьора за в къщи - при вимето на какмубешеимето?. Такива души са "възходящи". Слизането, престоя, и изкачването са равни като дълготрайност. Въртенето на хамстера в Самсара е с точно определени обиколки. Кришна също ги е въртял тези обиколки защото законите са неизменни - даже и за създателите им. Думата "Хаос" е лишена от смисъл. А (х)асансьора не пътува празен - нито нагоре - нито надолу. :angry:

Въпрос малко извън темата, но както гледам отдавна и тази тема не е това, което беше - какво разбираш под понятието ИНволюция и защо го противопоставяш на понятието Еволюция , при положение, че антипода на еволюцията се нарича ДЕволюция ?

Въпрос малко извън темата, но както гледам отдавна и тази тема не е това, което беше - какво разбираш под понятието ИНволюция и защо го противопоставяш на понятието Еволюция , при положение, че антипода на еволюцията се нарича ДЕволюция ?

Ами сигурно ингилизкия ме бърка. Щото на Деволюцията му казвам Инволюция (Involution) - ми то в моята глава езиците "бъкат" - "бъкат" като ла**а в селски кенеф... :ph34r:

Ами сигурно ингилизкия ме бърка. Щото на Деволюцията му казвам Инволюция (Involution) - ми то в моята глава езиците "бъкат" - "бъкат" като ла**а в селски кенеф... :)

хах biggrin.gif бягаш ти като млада газелка из горичката на Сидхартха ми се струва.....Да не си просветлен ? Аз в сан инквизотор на КУРията те издигнах, а ти сега да ме предаваш - бива ли тъй ?

Кажи сега сериозно, за да мога да направя разликата между теб и Дъновистите.

Не само спрямо теб той си прави грешни асоциации. cool.gif

Ама в Кришната яко ги притискат. "Който не е с нас е против нас." :down:

не съм 'против вас', а - отвъд вас... cool.gif 'теза-антитеза-синтеза' е играта на хамстера... cool.gif

Ами прочети основите на астрологията. Ще се повтарям отново, ама няма как. biggrin.gif Поне ще го кажа по шеговит и разбираем за теб начин.

Значи, като хванат трансцеденталния (х)асансьор душите се спускат по спиралите на измеренията - значи били са при вимето на (какмубешеимето? ;) ) Кришна и се спускат с (х)асансьора докато стигнат СатУрн и го хванат за отрязаните топки, после се заиграят на "Не се сърди Човече" с Мая докато тази игра не им писне да я играят. До тук тези души са "низходящи". След като се наиграят на "дръж ми шапката" те искат да се приберат у дома. Да, ама пътя нещо им го е скрила Мая - фокусницата - големи илюзии им върти. И те трудничко си спомнят обратния път. Веднъж започнали да си го спомнят - детайл по детайл те се метват отново на (х)асансьора за в къщи - при вимето на какмубешеимето?. Такива души са "възходящи". Слизането, престоя, и изкачването са равни като дълготрайност. Въртенето на хамстера в Самсара е с точно определени обиколки. Кришна също ги е въртял тези обиколки защото законите са неизменни - даже и за създателите им. Думата "Хаос" е лишена от смисъл. А (х)асансьора не пътува празен - нито нагоре - нито надолу. :)

ясно, Царю, само не разбрах точно какви сигнификатори имаш по картата?... cool.gif

не съм 'против вас', а - отвъд вас... cool.gif 'теза-антитеза-синтеза' е играта на хамстера... cool.gif

Боже помилУЙ! :)

ясно, Царю, само не разбрах точно какви сигнификатори имаш по картата?... cool.gif

Ти за неговата карта ли питаш, щото той неговата си я е показал:

http://store5.data.bg/emicom//Pics/All/MYChart.gif

Люцка, извинявай, ако не съм разбрал за това, че не пиеш ал кохол cool.gif . Аз, по принцип, съм никой да държа сметка на който и да е било. Всеки сам си решава. Тука само дискутираме концепции. cool.gif

....не, не съм убеден, че консумацията на мляко вредяла за остеопорозата. Съвсем дори.

Тука ще ме извиниш, че не ти вярвам...дори и да си мед. лице?.. :

Обичаш ли мед?... biggrin.gif

ПС: какво значи 'натурални' вкусове?.. извън тези 6 или комбинацията им ли?...

Кажи дали харесваш пикантно и люто да ти кажа, дали Овен и Лъв не измества Везната у тебе?... biggrin.gif

Начукал съм си го... :=D

allesinord.jpg

А, няма нищо, свикнах ти вече да ме объркваш и за много други неща. :lock: А за млякото и остеопорозата няма какво да спорим - спори човек, който не знае и чрез спора търси истината. Който знае, не спори, нямерил си я е. cool.gif

Да, обичам мед, а люто и пикантно въобще не. Нито Лъвът, нито Овенът може да измести Везната в мен - Човекът е повече от животните, колкото и страшни да са и с колкото и рога да са, Човеколейко. :Pbiggrin.gif

Като казах рога, сетих се, че с 2 не ходиш да пасеш. Ми свали едното и изправи другото и ще станеш Еднорог (това да се чете и пряко и преносно :lol6: ).

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

спор няма - млякото е отровно при неправилна употреба (по точно бактериите в него) една цистерна излята в реката избива всичко по течението - просто бактериите разказват играта на всичко (това с цистерната е реаен случай даван по дискавъри, една цистерна се обърнала и всичкото мляко се изляло в реката и причинило екологична катастрофа за по малко от ден...) по нагоре някой написал една глупост че млякото било полезно за възрастните - само киселото щото има много по къси и прости молекули и се усвоява лесно от организма, прясното даже е вредно освен това при възрастните няма ензим който да разгражда казеина в млякото (такъв ензим имат само бебетата докато сучат, даже малките деца нямат този ензим...) а от казеина най малкото което се получава е гадене и повръщане....

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Като казах рога, сетих се, че с 2 не ходиш да пасеш. Ми свали едното и изправи другото и ще станеш Еднорог (това да се чете и пряко и преносно :jeer: ).

:friends1:

Точно така! И аз му препоръчвам да направи същото. biggrin.gif

Ама на снимката с рогата изглежда много агресивен. Пък и на тази с китарата изглежда интересно. Буен младеж е бил, май! Ти как мислиш? :rolleyes:

спор няма - млякото е отровно при неправилна употреба (по точно бактериите в него) една цистерна излята в реката избива всичко по течението - просто бактериите разказват играта на всичко (това с цистерната е реаен случай даван по дискавъри, една цистерна се обърнала и всичкото мляко се изляло в реката и причинило екологична катастрофа за по малко от ден...) по нагоре някой написал една глупост че млякото било полезно за възрастните - само киселото щото има много по къси и прости молекули и се усвоява лесно от организма, прясното даже е вредно освен това при възрастните няма ензим който да разгражда казеина в млякото (такъв ензим имат само бебетата докато сучат, даже малките деца нямат този ензим...) а от казеина най малкото което се получава е гадене и повръщане....

Точно това се опитвам да им обясня на господата сукалчета, ама с такива, дето не им се отбива от маам е трудно да се разбереш. За казеина е точно така - ензимът, който го разгражда, се нарича казеиназа и се отделя в големи количества само в кърмаческа възраст, а и още нещо има тук - в кърмата казеинът е в различно състояние от това в другите млека - има известна разлика между казеина на майчиното и кравето мляко например - в кърмата казеинът е свързан с натрия и когато попадне в стомаха, под влияние на стомашния сок се пресича на дребни частици и лесно се разгражда от ензимите, а казеинът в кравето мляко е свързан с калция и се пресича от стомашния сок на по-едри частици, което затруднява смилането му. Клинично това се проявява с по-лошата поносимост на малките кърмачета към кравето мляко. Ако знаете само колко деца вече са с такава алергия и непоносимост към чуждите за рода на човека млека.

А когато възрастните се хранят с мляко, като се пресече казеина в стомаха им става такава идилия, че не ми се говори - голяма част от гастритите и болестите на лошото храносмилане се дължат на това.

Майчиното мляко е максимално приспособено към особеностите на храносмилането и обмяната на веществата на кърмачето в първите месеци от живота му, затова то е идеалната храна за него и съдържа всички необходими вещества за оптимално развитие на детето. Световната здравна организация препоръчва изключително кърмене на бебето до 6 месечна възраст и продължаването й до 2 години при включването на подходящи допълнителни храни.

Кажете ми кое животно дава на своите малки други млека - маймуната със свинско мляко ли или с краве и овче или козе храни своите маймунчета, само човекът се е изхитрил, ама да изхитриш природата носи само негативни последствия.

Пък за големите хора да се хранят с чужди млека е още по-вредно.

Браточка, отдавна съм минал възрастта, дето се впечатлявам от софистицирана илюминатска наука тип 'сложни графики'. Тези сложни молекули си ги запази за теорията си. Те могат да впечатлят подраствашия ензим Туки, което търси 'бъдеще' в светската илюминатска цивилизационна секта и се нагажда към 'новостите' им или Люцката, която тайнчико си похапва люто.. cool.gifbiggrin.gif

Аз съм от несветската култура на малко изоставените 'нетрадиционни традиционалисти'. cool.gif

Млякото не само е основна, но и единствена част от менюто на медитиращи с месеци и години йоги. cool.gif

Пак ти казвам- кога леко гладуваш млякото се усвоява по-добре и от алкохол в кръвта на цвилизизационен илюминатски доФтор, който пише с левия си крак рецептури и пафка цигари. Няма доктор, който да не пуши цигари, особено в соц. Бг! cool.gif

Млякото поддържа баланса в констритуцията на организма. ;) Както и финните фибри в мозъка.

А, няма нищо, свикнах ти вече да ме объркваш и за много други неща. А за млякото и остеопорозата няма какво да спорим - спори човек, който не знае и чрез спора търси истината. Който знае, не спори, нямерил си я е.

Да, обичам мед, а люто и пикантно въобще не. Нито Лъвът, нито Овенът може да измести Везната в мен - Човекът е повече от животните, колкото и страшни да са и с колкото и рога да са, Човеколейко.

Като казах рога, сетих се, че с 2 не ходиш да пасеш. Ми свали едното и изправи другото и ще станеш Еднорог (това да се чете и пряко и преносно ).

И двурозите, както еднорозите се раждат със бодли... cool.gif Обаче всеки мъжки двурог е еднорог в долната си част...

Я пак провери дали не обичаш люто?.. Кетчупа с лутеница ли го ядеш или с люта еднорога чУшка?... biggrin.gif

9e849185f4361b21490fe3ca9f4ba726.gif

"В спора се ражда Истината", но само при илюминатската 'наука' на Луцифер, май този спор не е за 'спорта', а - за мангиза?... cool.gif Де да беше 'за спорта', Люца???, нямаше световната светска медицина да е в такова окаяно състояние- почти като фондовия пазар на мангиз!

Я паса с 3-те си рога, но защом виждам реБРом до мене разни маскирани "чудеса на чудесата" с някакви издадени неща между челото?.. Да няма бал с маски?... :top secret:

Точно това се опитвам да им обясня на господата сукалчета, ама с такива, дето не им се отбива от маам е трудно да се разбереш. За казеина е точно така - ензимът, който го разгражда, се нарича казеиназа и се отделя в големи количества само в кърмаческа възраст, а и още нещо има тук - в кърмата казеинът е в различно състояние от това в другите млека - има известна разлика между казеина на майчиното и кравето мляко например - в кърмата казеинът е свързан с натрия и когато попадне в стомаха, под влияние на стомашния сок се пресича на дребни частици и лесно се разгражда от ензимите, а казеинът в кравето мляко е свързан с калция и се пресича от стомашния сок на по-едри частици, което затруднява смилането му. Клинично това се проявява с по-лошата поносимост на малките кърмачета към кравето мляко. Ако знаете само колко деца вече са с такава алергия и непоносимост към чуждите за рода на човека млека.

А когато възрастните се хранят с мляко, като се пресече казеина в стомаха им става такава идилия, че не ми се говори - голяма част от гастритите и болестите на лошото храносмилане се дължат на това.

Майчиното мляко е максимално приспособено към особеностите на храносмилането и обмяната на веществата на кърмачето в първите месеци от живота му, затова то е идеалната храна за него и съдържа всички необходими вещества за оптимално развитие на детето. Световната здравна организация препоръчва изключително кърмене на бебето до 6 месечна възраст и продължаването й до 2 години при включването на подходящи допълнителни храни.

Кажете ми кое животно дава на своите малки други млека - маймуната със свинско мляко ли или с краве и овче или козе храни своите маймунчета, само човекът се е изхитрил, ама да изхитриш природата носи само негативни последствия.

Пък за големите хора да се хранят с чужди млека е още по-вредно.

Люцка, бях ти споменал, че илюминатска луцеферианска наука гледа през крив макараон природата.

Ти ми кажи, кое животно, освен маймуна си видяла с цигара в уста?. Освен Маата-Космаата... Maata- Ha(i)ri?...

Smoking-Monkey-143.jpg

having_a_smoke.jpg

Екип водещи учени от Масачузетския Университет със 100-те лаборатории доказаха, че тютюнопушенето предпазва мозъка и ума. Никотинът и катранът в тютюневият дим са полезни за женските хормони-"е(К)стро-гени" и поддържат женския организъм мечно-млад и "ready and willing" за батални сцени в покоите си. За повече инфо-прочети ТУК!

N.B: Изследванието е с любезното участие, изключителното съдействие, и спонсорството и провежда по патронажа и матронажа на новото съзвездие с девиз преди "Аз съм", а именно-"Тук съм"(други нема!), а именно "Boro-то на Marl"

marlboro_kids.jpg

Редактирано от aeu (преглед на промените)

хах biggrin.gif бягаш ти като млада газелка из горичката на Сидхартха ми се струва.....Да не си просветлен ? Аз в сан инквизитор на КУРията те издигнах, а ти сега да ме предаваш - бива ли тъй ?

Кажи сега сериозно, за да мога да направя разликата между теб и Дъновистите.

не съм 'против вас', а - отвъд вас... cool.gif 'теза-антитеза-синтеза' е играта на хамстера...

ясно, Царю, само не разбрах точно какви сигнификатори имаш по картата?...

:help wanted3: Хич не бягам Трихо, понякога гоня младите газелки, ама само за папо. Иначе се излежавам, често се прозявам, и с лъвската си опашка гоня нахалните мухи. Ма ногу нахални тея ми ти мухи - не им насмогвам на прозвищата - мормони, свидетели, кланящи се на масона дънофф, кришнаити, католици, кривославни (май православни исках да кажа), диагоналоСлавни, камилари (Мюсли), брамини, ооох - да не ги изброявам (извинявам се на тези, които съм проПУСНАЛ) всичките. Лазят по аурата ми като хлебарки на зидария и като фунгус по кожа... :) Няма спасение - като инквизитор на Бог НемаТод ще взема да им изключа тока на Вселената - да видят тогава къде ще се скатават из гънките на твърдия диск като вируси. :help wanted3: Ще ги лепна на една флашка и ще я зафуча "отвъд нас" - в морето на Забравата. Така де, и моето РС да се види рахат от мухи... :)

Пип, ако не можеш да видиш тези "сигнификатори" (ама нагласи си аянамзата по Лахири и погледни ногу специално някои фиксирани звезди и техните аспекти) хвърли едно погледче върху Нептун, неговото разположение, аспекти до Плутон и Слънцето, факта че Плутон и Марс са слети, планетите под хоризонта и тяхните аспекти, "самотен" Юпитер в 11 дом, и още много други нещица. Ако и този поглед не ти помогне - не знам. Преди време бях те "препитал" с едно въпросче относно Нептун, ама ти даже и не беше чувал за това. Ето, ще ти кажа едно малко "секретче". По положението на Нептун (в специални аспекти и в специален знак, и над хоризонта) може да се видят последните 6 "завъртвания в Самсара" на дадена душа. Ето - давам ти още един хинт. Инкарнацията в която съм сега ми е предпоследното завъртване в Самсара.

Ако не можеш да го РАзбереш това, дай ми картата на някой, който разбира (от вашето общество). Ако и той не я разбере, значи нищо не разбирате от астрология. Защото става въпрос за Знание на Астрологията. А това знание не се "подхвърля" току-така пред погледите на тези, които биха го профанизирали.

Да не си просветлен?

Не Трихо, нямам такава "мания". Поне не до сега. Вяра имам само в собствените си Знания и УМения. Играя ХОРо, но не "ръчкам" ръченица... :help wanted3:

....дразни ли те, Браткиш, че се самоопределям ОТВЪД?... cool.gif Искаш ме тук, долу, сега и за шакти-енергията, нали?... cool.gif

;) Хич не бягам Трихо, понякога гоня младите газелки, ама само за папо. Иначе се излежавам, често се прозявам, и с лъвската си опашка гоня нахалните мухи. Ма ногу нахални тея ми ти мухи - не им насмогвам на прозвищата - мормони, свидетели, кланящи се на масона дънофф, кришнаити, католици, кривославни (май православни исках да кажа), диагоналоСлавни, камилари (Мюсли), брамини, ооох - да не ги изброявам (извинявам се на тези, които съм проПУСНАЛ) всичките. Лазят по аурата ми като хлебарки на зидария и като фунгус по кожа... :wors: Няма спасение - като инквизитор на Бог НемаТод ще взема да им изключа тока на Вселената - да видят тогава къде ще се скатават из гънките на твърдия диск като вируси. :brick wall: Ще ги лепна на една флашка и ще я зафуча "отвъд нас" - в морето на Забравата. Така де, и моето РС да се види рахат от мухи... :help:

Пип, ако не можеш да видиш тези "сигнификатори" (ама нагласи си аянамзата по Лахири и погледни ногу специално някои фиксирани звезди и техните аспекти) хвърли едно погледче върху Нептун, неговото разположение, аспекти до Плутон и Слънцето, факта че Плутон и Марс са слети, планетите под хоризонта и тяхните аспекти, "самотен" Юпитер в 11 дом, и още много други нещица. Ако и този поглед не ти помогне - не знам. Преди време бях те "препитал" с едно въпросче относно Нептун, ама ти даже и не беше чувал за това. Ето, ще ти кажа едно малко "секретче". По положението на Нептун (в специални аспекти и в специален знак, и над хоризонта) може да се видят последните 6 "завъртвания в Самсара" на дадена душа. Ето - давам ти още един хинт. Инкарнацията в която съм сега ми е предпоследното завъртване в Самсара.

Ако не можеш да го РАзбереш това, дай ми картата на някой, който разбира (от вашето общество). Ако и той не я разбере, значи нищо не разбирате от астрология. Защото става въпрос за Знание на Астрологията. А това знание не се "подхвърля" току-така пред погледите на тези, които биха го профанизирали.

Не Трихо, нямам такава "мания". Поне не до сега. Вяра имам само в собствените си Знания и УМения. Играя ХОРо, но не "ръчкам" ръченица... :)

Може и да е вредно млякото, макар че ми е трудно да се убедя в това. Или по-скоро трудно бих спряла да го консумирам. Аз съм расла на село. Откакто съм се отбила от мама, съм почнала да пия мляко от козите и кравите (даже, когато дядо ме учеше да доя козата, го пиех направо- необработено,неварено biggrin.gif)

Дори и да приема факта, че не е полезно за отрасналите факта, няма кой да приеме факта, че моето съзнание знае, че обожава прясното мляко (и киселото, но по-малко). Да не кажа голяма приказка, ама не си спомням ден, в който да не съм изпила поне една чаша мляко. И да умирам малко по малко от това, хич не ми пука, защото, консумирайки го, се чувствам добре и щастлива. Рядко си купувам мляко от магазина по простата причина, че то няма вкус :P А все още на село има крави, които дават мляко, образуващ един пръст каймак (направо си е масло) :)

...

ohmy.gif Искаш да кажеш, че е по-добре да пия кърма ли?

И това няма да приема biggrin.gif Кравичката не я заменям :yanim: (това май е най-подходящата иконка)

И да умирам малко по малко от това, хич не ми пука, защото, консумирайки го, се чувствам добре и щастлива.

Човек всеки ден умира малко по малко от нещо. Но подозирам, че може да се направи нещо по въпроса. cool.gif

Аз ще подкрепя Lucia_Free с още материали:

Пепсинът е типична ендопептидаза. Той хидролизира избирателно пептидни връзки във вътрешността на полипептидната верига образувани от ароматни или дикарбоксилови аминокиселини, напр.тирозин или глутамат. Получава се смес от по-малки или по-големи пептиди. Освен пепсин в стомашния сок се отделя и друга протеиназа - реннин. Реннинът атакува млечния белтък казеин, като го превръща в параказеин. В присъствие на Са2+ параказеинът се утайва (съсирва) и по този начин задържа млякото по-дълго време в стомаха. Това му действие е физиологично полезно, особено за кърмачета, които примат почти изключително млечни белтъци. Може би затова този ензим почти липсва в стомаха на възрастни, за които млякото не е основна храна.

Много стомашно-чревни заболявания (гастроентерити, колити) се свързват с понижена поносимост към мляко и млечни продукти, поради забавено смилане на млечната захар, или смутена резорбция на галактозата. Млечната захар се задържа в червата. Тя е осмотично активна и извлича вода в чревния лумен с резултат - диария. В илеума и дебелото черво лактозата се атакува от бактериалната чревна флора; образуват се газове и продукти на млечно кисела ферментация. Появяват се колики.

Ама непоносимоста на децата към кравето мляко не е ли наследствена?

http://www.biberonbg.com/specialisti/nepon...st_kam_milk.htm

Аз ще подкрепя Lucia_Free с още материали:

Всички тези мааат'рали са илюминатски, Тюксън. :) Хващат дикиш при луциферианско съзнание, както на кака ти Люцка, така и твойто си- на подрастващ пепсин, който пие хем Фанта-та на Луцката, хем 'Пепси- изборът на Новата генерация'! cool.gifbiggrin.gif

Всички тези мааат'рали са илюминатски, Тюксън. :) Хващат дикиш при луциферианско съзнание, както на кака ти Люцка, така и твойто си- на подрастващ пепсин, който пие хем Фанта-та на Луцката, хем 'Пепси- изборът на Новата генерация'! cool.gifbiggrin.gif

Значи смяташ, че преподавателите в университетите лъжат бъдещите лекари, като им преподават неверни знания?

Ами нали те присъстват и на аутопсии?! При аутопсиите би трябвало ясно да се види в стомаха съсиреното и все още несмляно прясно мляко. Ти какво симислиш, че виждат те при аутопсиите?

В стомаха на бозайниците се отделя химозин сирищен ензим, който пресича казеина млякото и го съсирва. Така се осигурява постепенно и пълно смилане на белтъчините в млякото от пепсина.

http://www.zoomania.org/content/view/1164/391/

Значи смяташ, че преподавателите в университетите лъжат бъдещите лекари, като им преподават неверни знания?

Абсолютно!

...пак ти заострям вниманието, че науката е фалшифицирана от илюминати, признато в протоколите на ционистите...

...млякото вредно -кока колата е полезна . :inlove1:

roccado.jpg

ohmy.gif:ph34r::hush:

Ами нали те присъстват и на аутопсии?! При аутопсиите би трябвало ясно да се види в стомаха съсиреното и все още несмляно прясно мляко. Ти какво симислиш, че виждат те при аутопсиите?

http://www.zoomania.org/content/view/1164/391/

biggrin.gif Виждаме къде си е скрил Кришна на кришно двата рога. :eek: Пък от много слизане и качване по трансцендента на денталния асансьор хобота му отишъл на главата. :speak:

ohmy.gif;):hush:

biggrin.gif Виждаме къде си е скрил Кришна на кришно двата рога. :P Пък от много слизане и качване по трансцендента на денталния асансьор хобота му отишъл на главата. :rolleyes:

Ха кажи Люцка, виждала ли си в стомаха на аутопсирани хора съсирено и все още несмляно мляко или не си? Я да видим сега лъжат ли ви преподавателите и ще се намерят ли доказателства за това.

Може и да е вредно млякото, макар че ми е трудно да се убедя в това. Или по-скоро трудно бих спряла да го консумирам. Аз съм расла на село. Откакто съм се отбила от мама, съм почнала да пия мляко от козите и кравите (даже, когато дядо ме учеше да доя козата, го пиех направо- необработено,неварено biggrin.gif)

Дори и да приема факта, че не е полезно за отрасналите факта, няма кой да приеме факта, че моето съзнание знае, че обожава прясното мляко (и киселото, но по-малко). Да не кажа голяма приказка, ама не си спомням ден, в който да не съм изпила поне една чаша мляко. И да умирам малко по малко от това, хич не ми пука, защото, консумирайки го, се чувствам добре и щастлива. Рядко си купувам мляко от магазина по простата причина, че то няма вкус А все още на село има крави, които дават мляко, образуващ един пръст каймак (направо си е масло)

ohmy.gif Искаш да кажеш, че е по-добре да пия кърма ли?

И това няма да приема. Кравичката не я заменям :rolleyes: (това май е най-подходящата иконка)

Споко, човек умира само, ако той го поиска. За теб, като гледам, няма такава опасност, козичке малка и сладка. ;)

Козето мляко е най-близко до майчината кърма... човек си заменя... каквото там... все с нещо. Не, не искам да кажа да пиеш кърма, казвам, че кърмата е за кърмаци, симпатяго, а ти го доказваш. :P

Ха кажи Люцка, виждала ли си в стомаха на аутопсирани хора съсирено и все още несмляно мляко или не си? Я да видим сега лъжат ли ви преподавателите и ще се намерят ли доказателства за това.

Виждала съм и това, и какви ли не още нещица... ама, Туки, тук има кърмаци, да не им прилошее нещо, не говори такива лоши неща, то за тях не важи. biggrin.gif

В крайна сметка не разбрах 2 неща:

1.Полезно ли е,или е вредно млякото?

2.Каква е връзката на тази тема с насочеността на раздела?

Просто си подпитвам... :rolleyes:

В крайна сметка не разбрах 2 неща:

1.Полезно ли е,или е вредно млякото?

2.Каква е връзката на тази тема с насочеността на раздела?

Просто си подпитвам... :rolleyes:

По точка първа може да прочетеш тази статия:

Тайните на млякото

http://www.bul-news.com/bg//2713

По точка втора, Лучия съвсем ясно ти отговори - ние като едни истински, същински Баш дзен-будисти, като искаме да си говорим за мляко в раздел Религия и мистика, говорим за мляко в раздел Религия и мистика. Ние сме по-големи дзен-будисти от теб, да знаеш!

Аз даже ще извадя една част от статията "Тайните на млякото" тук, от там, където е най-интересно.

Заради радиацията в околната среда много диетолози в последно време промениха отношението си към млякото. Например Сара Шенън (САЩ) в книгата си „Храненето в атомния век" напомня, че в много страни в храната на животните се включват хормони и антибиотици, за да се повиши млекодобивът. Авторката смята млечните продукти за вредни, тъй като съдържат вещества, замърсяващи човешкия организъм. Пастьоризацията унищожава вредните бактерии, но наред с това разрушава витамините, магнезия и основната аминокиселина. Освен това млякото образува слуз, която понижава способността на организма да се бори с радиацията.

Детският организъм до тригодишна възраст има нужда от повече въглехидрати — за развитие на мозъка и нервната система. Съставът на майчиното мляко напълно удовлетворява тези потребности. Според С. Шенън 25% от хората в света имат алергия към кравето мляко, защото в организма им липсват ферменти за преработката му.

Академик Я. Д. Витебски, хирург-гастроентеролог, е твърдо убеден, че млякото има пагубно действие върху храносмилателния тракт. Той също смята, че за преработката на млякото са необходими специални ферменти, които се образуват в организма на новороденото още през първите 7 дни. При децата, страдащи от дисбактериоза, лактозата и казеинът не се разлагат напълно — стига се до образуване на пикочна киселина, която е благоприятна почва за размножаване на гноеродни микроорганизми и гъбички.

За да водим разговор за млякото тук, може би е добре да се насочим към ползата и вредата от консумацията му в контекста на духовното израстване, което не винаги и не напълно съвпада със здравословните аспекти, нали? :P

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.