Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Млякото, опасно или....

Featured Replies

Нито един бозайник на планетата не бозка от друг бозайник,

Предполагам си имала предвид, че вдин вид бозайник не бозка от друг вид. ;) Точно тук въобще не си права. Домашните животни са достатъчен пример за това, че един вид бозайник бозка от друг вид.

Мисля, че из нета има клипчета, на който кучка кърми котета или котка кърми кученца или пък беше кучка да кърми прасенца. Като ми остане време ще потърся и ако намеря ше сложа линкове тук. :P

• Отговори 121
  • Прегледи 14,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Предполагам си имала предвид, че вдин вид бозайник не бозка от друг вид. ;) Точно тук въобще не си права. Домашните животни са достатъчен пример за това, че един вид бозайник бозка от друг вид.

Мисля, че из нета има клипчета, на който кучка кърми котета или котка кърми кученца или пък беше кучка да кърми прасенца. Като ми остане време ще потърся и ако намеря ше сложа линкове тук. :P

един от многото примери -

ама остави ги, те вярват в абсурдната си теория

Мисля, че из нета има клипчета, на който кучка кърми котета или котка кърми кученца или пък беше кучка да кърми прасенца. Като ми остане време ще потърся и ако намеря ше сложа линкове тук. :)

Това са изключения, които потвържадават правилото, иначе не биха ги заснемали на клипчета като казуистика. :P

Моля, не ме разбирайте погрешно - нямам нищо нито против бозайниците, нито против бозкащите. biggrin.gifbiggrin.gif

Само да не ми излизат с архаични и повече от смешни доводи за компенсациите си...

1. казах ти, ТОВА НЕ СА ИЗКЛЮЧЕНИЯ - сложи паничка хубаво пълномаслено краве или козе мляко пред котка или куче и гледай сейр, да не говорим за ХИЛЯДИТЕ случаи, в които куче кърми котета и котка - кученца.

2. никой СЕРИОЗЕН СВЕТОВНОПРИЗНАТ учен и/или диетолог не говори нищо лошо за млякото и млечните продукти, а напротив - насърчава се приемането им!

1 + 2 = Теорията ти е разбита на парчета, спри с графоманстването!

Lucia_free , хайде спри да носиш от 100 кладенчета вода ... момчетата доказаха че не си права !

на всички ни е ясно, че са сектанти:

Секти пак ловят жертви

Последователи на Висарион отново шетат у нас

Нерегистрирани секти пак ловят жертви у нас. Хора на Сергей Тороп, известен като Висарион, отново са се появили в Бургас и Варна и в частни разговори се опитват да вербуват българи за селището на сектата в Сибир, съобщиха близки на потърпевши.

Тя съществува под прикритието на екоселище “Градът на Слънцето” в Краснодарския край езерото Тиверкул и заема доста голям периметър между няколко села. По онези места са се намирали едни от най-страшните сталински лагери.

Новият "Христос", както се самоопределя Висарион, е милиционер от брежнево време, лекуван е от алкохолизъм, гражданското му име е Сергей Тороп. Измъчва хората с безсъние, прекарано в молитви и медитация пред снимката му, вегетарианска храна, забрана за употреба на лекарства и лекарска помощ. Сергей Тороп, както е неговото гражданско име, принуждава хората да работят непосилно без заплащане, а произведената продукция продава.

Сектата на Висарион не е регистрирана у нас, разясниха от Дирекцията по вероизповеданията.

В нея се проповядва многоженството и дори се правят своеобразни рейтинги на любимите за месеца жени на месията, за какъвто се обявява той. Сектата на Сергей Тороп е една от най-страшните тоталитарни секти в света. Теолозите откриват в нея белези от Клонка Давидова. Нейн клон в София, прикриващ се зад екофондацията “На зазоряване”, действаше до неотдавна. Сега обаче той се е изнесъл от офиса си на ул. “Бачо Киро” 22, установи репортерска проверка на МОНИТОР.

По мнението на богослови хората на Висарион са насочили опитите си за вербуване на наивници към други градове, тъй като в столицата контролът е най-завишен към дейността на нерегистрирани религиозни общности.

Секта зомбира ученици в Интернет. Тя се прикрива под названието “Master school”, стана ясно преди дни. По думите на родителите не е изключено те да са събирали и лични данни за тях. Сигналът за новата секта е подаден от столичанинът Красимир Паскалев. От него става ясно, че след като общуват месец-два в мрежата със сектантите, децата отказват да общуват с близките си и се отказват от приятелите си.

Българка мизерства две години в Сибир

Тридесет и две годишната българка Светла Георгиева оцеля психически и физически, след като живя при крайна мизерия в селището на сектанта Висарион в Сибир. В продължение на две години бургазлийката се е прехранвала с овесени каши и булгур. Още тридесетина наши сънародници пребивават в момента в селището, наречено от лъжемесията "Град на слънцето" край Тиверкул. Всички те са без постоянно местожителство, заминали са с тримесечни туристически визи, които на повечето от тях срокът е изтекъл и пребиваването им е нелегално.

Именно просрочена виза се оказва печелившата карта на Светла Георгиева. Заради нея тя е върната в родината. Така сънародничката ни успява да се спаси от тоталното сектантско вербуване на бившият милиционер и лекуван от алкохолизъм Сергей Анатолиевич Тороп, каквото е истинското име на самообявилият се за прероден Христос ексцентрик и добър използвач на човешките слабости.

През 2000 г. завърших агрономство, но не успях да си намеря работа. Това ме докара до депресия. Срещнах един познат - последовател на Висарион. Заминахме с една група българи с туристически визи. Там ме настаниха в къща с две семейства. В Града на слънцето се спазва строго вегетарианството. Ядяхме предимно каши. Картофите, морковите и червено цвекло бяха деликатес. Децата страдат от рахит, Висарион забранява да им се дава дори мляко. Рядко викат линейка за болен, хората мрат или полудяват, разказва Светла.

Силвия Николова, в-к "Монитор", 2 февруари 2009 г.

http://silnikol.blogspot.com/2009/02/blog-post.html

лошото е, че вероятно пръскат пропаганда по ЛС и в този форум и моля всички, които са били жертва на подобни опити, да се свържат с администрацията на форума или с правоохранителните власти.

Lucia_free , хайде спри да носиш от 100 кладенчета вода ... момчетата доказаха че не си права !

ОК, отивам да взема бебето на съседката и да го дам на някоя кучка да го накърми, щото тука едни момчета ми казват, че това било нормално. biggrin.gifbiggrin.gif

Сега амбицира и мен ... да не дава Господ да нямаш мляко в гърдите ... Какво правим тогава ... с лапад ли ще храниш детето ???

на всички ни е ясно, че са сектанти:

Силвия Николова, в-к "Монитор", 2 февруари 2009 г.

http://silnikol.blogspot.com/2009/02/blog-post.html

лошото е, че вероятно пръскат пропаганда по ЛС и в този форум и моля всички, които са били жертва на подобни опити, да се свържат с администрацията на форума или с правоохранителните власти.

Аз сектант - това е най-краткия виц. По-скоро ще стана блондинка, ма като гледам мъжкото съсловие ме е изпреварило тук. :):lol6:

Абе вие някаква сериозна работа нямате ли си, че да си измисляте тъпотии?

Ето ви малко библейски цитати, в които се споменава млякото тук и дано спрете да дрънкате глупости, че било вредно. Аман от психопати.

Няма ли кой да я изтрие тая тема? Има податливи психически хора, които наистина ще вземат да повярват на тия бръщолевения и ще си уморят децата.

явно сички тука са психопати само v2 не е .

и другото явно е че колкото и да обиждаш другите за тебе наказание нема да има.

най-добре гълтай 4-5 лексотана и се кротни.

то явно форума съществува специално за тебе и само ти имаш право да постваш тука.

ето как млякото може да е отровно

само да добавя че има такова животно - алергия към млякото и млечните продукти.

Сега амбицира и мен ... да не дава Господ да нямаш мляко в гърдите ... Какво правим тогава ... с лапад ли ще храниш детето ???

При всички положения няма да го храня с мляко от коза или крава. biggrin.gifbiggrin.gif

Ми от какво ... от патагонски макак ли ?

Отговори ми с какво ще захраниш мъничето ... ?

Щанга и ти се успокой ... вече разбрахме що за стока си ... две наказания отнесе вече !

Щанга и ти се успокой ... вече разбрахме що за стока си ... две наказания отнесе вече !

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Ми от какво ... от патагонски макак ли ?

Отговори ми с какво ще захраниш мъничето ... ?

Когато майките имат проблем с липса или недостиг на кърма, всички неонатолози препоръчват децата им да се хранят с мляко от банките за майчина кърма. Не сте ли чували за такива?

Има и адаптирани млека, но те се приготвят също на база животински, макар да се произвеждат вече и такива, при които процентът на казеина е значително намален и се заменя с лактоалбумин, но лично аз не ги препоръчвам.

Най-доброто решение за детето на човека е да се храни с човешко мляко.

А за макаците може и с такова от патагонски макак. biggrin.gif

Захранването е съвсем друго нещо - то не е хранене, свързано с млечна храна, а точно обратното - с постепенното й изключване и заменянето й с плодови и зеленчукови храни под формата на сокчета и пюрета.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Че съм чувал за " банките за майчина кърма " съм чувал ... ама май е само легендарен мит че има такова чудо в България . От малък грат съм ... хайде не в моя посочи ми къде има такова чудо в Бургас примерно ... останалото е празни приказки ... не виждам с какво ще го замениш млякото ... Не ми говори за техи химий в кутии ... баба ти и прабаба ти редовно са хранили децата си с това ...

Просто е нелепа тази тема ... !

Че съм чувал за " банките за майчина кърма " съм чувал ... ама май е само легендарен мит че има такова чудо в България . От малък грат съм ... хайде не в моя посочи ми къде има такова чудо в Бургас примерно ... останалото е празни приказки ... не виждам с какво ще го замениш млякото ... Не ми говори за техи химий в кутии ... баба ти и прабаба ти редовно са хранили децата си с това ...

Хани, аз съм сектант и моята секта ми препоръчва краве мляко във всичките му разновидности: натурално, без химически интервенции.

Другите- както им нареди световния интернаЦИОНал.. :computer8:

Прабабите ни като са нямали кърма, са давали децата на други кърмачки - дойки.

Банка за майчина кърма има в София. При добро желание може да се ползват куриерски услуги и да се получава навреме до всеки един човек от страната. Има си начини за съхранение при транспортирането й. Преди години е имало и във Варна такава, но са я закрили и знаеш ли защо - поради липса на желаещи да закупуват кърма за децата си и предпочинията към животинската... А ако знаете само колко много майки имат хиперлактация и изхвърлят млякото си - това бяло злато за децата в мивката. Какво да говоря повече, излишно е...

Хората все още са на ниво стадни инстинкти и страдат от предразсъдъци винаги, когато стане въпрос за различното от тяхното стандартно мислене. А различното може да е по-полезното за тях, но нали е различно от стагниращите им шаблонни примитивизми, трудно се възприема, да не кажа отхвърла напълно. Нормално... нищо ново под небето... Такъв е и случаят с тази тема. Затворете я, явно е, че поражда само животинска рефлексия у така наречените човеци, пишещи тук. biggrin.gif

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Хани, аз съм сектант и моята секта ми препоръчва краве мляко във всичките му разновидности: натурално, без химически интервенции.

Другите- както им нареди световния интернаЦИОНал.. :computer8:

кравето мляко оправя кръвното, дава хубав тен, успокоява, пречи на изтощението, убива отровите в замърсените места за работа и т.н.

Прабабите ни като са нямали кърма, са давали децата на други кърмачки - дойки.

Банка за майчина кърма има в София. При добро желание може да се ползват куриерски услуги и да се получава навреме до всеки един човек от страната. Има си начини за съхранение при транспортирането й. Преди години е имало и във Варна такава, но са я закрили и знаеш ли защо - поради липса на желаещи да закупуват кърма за децата си и предпочинията към животинската... А ако знаете само колко много майки имат хиперлактация и изхвърлят млякото си - това бяло злато за децата в мивката. Какво да говоря повече, излишно е...

Хората все още са на ниво стадни инстинкти и страдат от предразсъдъци винаги, когато стане въпрос за различното от тяхното стандартно мислене. А различното може да е по-полезното за тях, но нали е различно от стагниращите им шаблонни примитивизми, трудно се възприема, да не кажа отхвърла напълно. Нормално... нищо ново под небето... Такъв е и случаят с тази тема. Затворете я, явно е, че поражда само животинска рефлексия у така наречените човеци, пишещи тук. biggrin.gif

ама ти верно си вярваш май, аз мислех, че се бъзикаш с тая тема, ама ти май наистина смяташ, че млечните изделия са вредни! ех, глупаво човечество сме били ние от милиони години насам, че сме оцелявали заради мляко и месо и в добри, и в лоши времена, ама ти сега добре, че се спусна на земята свише и най-после ни отвори къде е истината... е, световната научна общност ви се смее на сектанската философия, ама какво ли разбират и те... да продължаваш да твърдиш подобни нелепости е най-ясното доказателство, че пропагандираш сектата си и - както подозирам - да сипеш ЛС, търсейки още хора да уморите

ето това са направили млекомразите от българката Светла Георгиева, прекарала 5 години там.

ама ти верно си вярваш май, аз мислех, че се бъзикаш с тая тема, ама ти май наистина смяташ, че млечните изделия са вредни! ех, глупаво човечество сме били ние от милиони години насам, че сме оцелявали заради мляко и месо и в добри, и в лоши времена, ама ти сега добре, че се спусна на земята свише и най-после ни отвори къде е истината... е, световната научна общност ви се смее на сектанската философия, ама какво ли разбират и те... да продължаваш да твърдиш подобни нелепости е най-ясното доказателство, че пропагандираш сектата си и - както подозирам - да сипеш ЛС, търсейки още хора да уморите

...

ето това са направили млекомразите от българката Светла Георгиева, прекарала 5 години там.

Нещо ме бъркаш с някой друг. Нито съм сектант, нито имам намерение да доказвам каквото и да било на промити мозъци. В случая изложих само една малко по-различна гледна точка, но забелязах, че ти даже не прочете поста ми докрай, прочете само първите изречения от него и се наостри, а точно това е типичен стил на сектанското мислене - отричат преди да са разбрали за какво изобщо иде реч. :)biggrin.gif

Пийте си животинско мляко, няма лошо, пълна свобода на принципа "подобното подобно привлича"... cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.