Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Млякото, опасно или....

Featured Replies

Млякото е за кърмаци и подрастващи, които още търсят вимето на мамата си. biggrin.gif

Така е, Люца. До последния момент сме свързани за вимето на Майката-Богиня. Но Съзнанието ни трябва да е в друга посока, тъй като ако не е -ще попаднем пак в Нейната У-троба(U-Terra, Uisnu), като си сменяме грубата опаковка.. cool.gif

'Woman' иде от "Womb-man". cool.gif

Заменянето на млякото от Вимето със самото виме -вече е демонизъм. cool.gif

...да заколиш кошошката, която снася златни яйце... biggrin.gif

Редактирано от aeu (преглед на промените)

• Отговори 121
  • Прегледи 14,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ааааааааааа, това ще ме накара да се замисля и да погледна по друг начин на млекопитатещите в зряла възраст, които много обичат да пият мляко. biggrin.gif

;)laugh.gif

Ами да - търсят си ерзаци.

Ами тогава може да започнете в този раздел да обсъждате и софтуер,хардуер,политика,спорт,и всичко останало... Нали все е езотерика... ;)

Що сега се заяждаш, аз ли да ти обяснявам, че е така - нали харесваш Дзен - направи справка да видим какво се казва там за храната.

'aeu' date='5.04.2009г. в 11:54ч.'

Така е, Люца. До последния момент сме свързани за вимето на Майката-Богиня. Но Съзнанието ни трябва да е в друга посока, тъй като ако не е -ще попаднем пак в Нейната У-троба(U-Terra, Uisnu), като си сменяме грубата опаковка.. cool.gif

Добро сравнение правиш с У-тробата на Майката-Богиня, ама знаеш ли какво казват някои психолози за често несъзнаваното отоношение на мъжете към женската утроба? И страхът тук не е нещо изненадващо. ;)

Не е демонизам, а по-скоро старстност, отдаване на страстта. ;)

Що сега се заяждаш, аз ли да ти обяснявам, че е така - нали харесваш Дзен - направи справка да видим какво се казва там за храната.

"Там" за храната се казва : "Когато съм гладен - ям, когато съм изморен - спя" ;)

Думица не се споменава за езотерики... ;)

'Woman' иде от "Womb-man". cool.gif

Направо ме убиваш отвсякъде с твоята логика - ще ме умориш, момче, ей. biggrin.gif Аха, значи вие в Кришна-безсъзнателното затова казвате, че всички хора били вътрешни жени - щото хората сме ходещи утроби на бога.

Значи да сучем от бозката, ма да си мислим за извисяване, ехехе, да ти имам и логиката и лингвистиката, сладур такъв. ;)

"Там" за храната се казва : "Когато съм гладен - ям, когато съм изморен - спя" ;)

Думица не се споменава за езотерики... ;)

Ми сега и ние - когато ни се говори за мляко в раздел езотерика, говорим си за мляко в раздел езотерика... :Pbiggrin.gif

...Чудя се дали тези хормони на растежа в месото не са една от причините американците да изглеждат толкова нагушени....

Не. Причините са очевадни - двойна порция пържени картофки, двоен чийзбургер, двоен бургер, три сладоледа и диетична кола. В бързата им храна има две страници химически съставки, които освен за консервиране на храната с години, служат и за изкуствено повишаване на апетита, за да могат да се тъпчат до пръсване.

На възрастните хора - хората на възраст, прясното мляко не се препоръчва, защото съдържа вещества, които организма на възрастните не може да усвои.

Затова нашите пенсионери са му намерили цаката и по цял ден муат родно кисело мляко (като Данон, примерно, не спада в графата с киселите млека).

Ми сега и ние - когато ни се говори за мляко в раздел езотерика, говорим си за мляко в раздел езотерика... ;)biggrin.gif

Така може... cool.gif

Мляко не ядат само животните, които нямат достъп до него. И тревопасни и месоядни - всички биха пили мляко. Пробвайте с някое куче, котка или дори прасе - не биха се отказали от мляко.

Няма такова нещо като генно модифицирано мляко. Диоксините са вещества с изкуствен произход, просто не ми е ясно как кравата ще тръгне да синтезира отрова? Млечната мазнина е сред най-лесноусвоимите. Обикновено сметаната за кафе няма нищо общо с млякото, всъщност има много общо с маргарина. Аз цял живот ям истинско мляко от крава и още съм жив. 100 милиграма калций на ден са твърде малко, по този начин се оказва, че за година човек трябва да получава 36,5 грама калций, което прави под 100 грама кокали. Интересно колко ли холестерол има в млякото... Колкото 53 резена бекон за ден? Аз си признавам, че лятото ми се случва да намирисвам, особено след душ, без да ползвам дезодорант... Не знаех, че е от млякото. Интересно как може да се сравнява млякото с гной - то е най-пълноценната храна за всеки бозайник.

А конспирация срещу здравето наистина има... Само че не е в млякото, аспартама или месото.

И трите животинки дето си ги посочил ядат неща ,които едва ли би си помислил да опиташ.Няма да изброявам ,че някой може да обядва.Ако животното е гладно не подбира,но ако между пържола /сурова за предпочитане /и мляко ,мислиш ли че ще изберат млякото?Не говорим за тревопасните. cool.gif

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Добро сравнение правиш с У-тробата на Майката-Богиня, ама знаеш ли какво казват някои психолози за често несъзнаваното отоношение на мъжете към женската утроба? И страхът тук не е нещо изненадващо. ;)

Не е демонизам, а по-скоро старстност, отдаване на страстта. ;)

Гуната на страстта се нарича раджа-гуна, средната гуна или 'царската гуна', гуната на матерната енергия. Когато тази гуна не 'вижда' по-горната- на знанието, светостта и светлината, е логично да упада до гуната на невежеството- 'тамас'. Така, че заменяне на млякото от вимето със самото виме се нарича НИСКА СТРАСТ или страст, примесена с невежество. Това е 'Дурга' -мата. :P

ПС: Психолозите не ме интересуват толкова, тъй като са СВЕТСКИ умствени спекуланти. ;)

Значи да сучем от бозката, ма да си мислим за извисяване, ехехе, да ти имам и логиката и лингвистиката, сладур такъв. ;)

Осъзнаването не е 'мисловен процес', Луцка. cool.gif Осъзнаването надхвърля мисленето. cool.gif

Примерно в медитацията мисълта отсъства, но не е безумие. 'Безумие' е акт на липса на резонна(reason) мисъл. В медитацията няма физически акт, но няма и никаква мисъл. Медитацията е опит да наблюдаваш Реалността докато си все още в Илюзията.

Докато сме в материята(илюзията) сме свързани както с Утробата, така и с 'Бозката'.. biggrin.gif

Не сравнявам човека с куче или котка, но дори тревопасно би пило мляко (прасето е всеядно). И хората и прасетата са всеядни. Храната подходяща за месоядните не винаги е полезна за нас. Не знам какво точно яде прасето, което е неподходящо за хора? Хората ядат много растения - треви, семена, плодове и зеленчуци, мляко, месо, яйца, животни - насекоми, паякообразни, земноводни, влечуги, птици, безгръбначни, бозайници.

Конспирация срещу здравето наистина има, който иска лесно ще я открие. И да убеждавам - няма смисъл.

Като малък съм бягал от мякото като дявол от тамян, но сега за нищо не бих се отказал от него. Предпочитам пълномасленото мляко - по-вкусно ми е. Лично за мен най-доброто мляко е овчето, след това козето и накрая кравето. Сутрин ставам, правя си попара от прясно мляко(около половин литър) и след това цял ден не усещам глад и жажда.

И млякото не образува ли слуз и в кърмачетата?

И след като извлича калция от костите то не извлича ли и калция от костите на кърмачетата?

Как така, според някой учени, а и голяма част хора, киселото мляко е причина за дълголетие?

За конспирацията на тема здраве - не ви ли идва на ум, че при такава конспирация вредните храни ще се обявяват за полезни, а полезните за вредни.

П.С. Нали знаете, че за някой бозайници изпражненията са жизнено важни като храна в определен период от живота им. Ако не се сещате за какво говоря - малктие слончета ядат изпражненията на майките си, защото така си набавят определена бактерия, която им помага да разграждат храната. Без тази бактерия ще и да ги тъпчете с храна пак ще умрат от "недояждане".

Аз питах дали месото не е просто ЕДНА от причините американците да са толкова нагушени. Не знам дали сте се заглеждали как някои американци, дори и да не са дебели са просто нагушени и то мчного - особено мъжете. Не знам културистите дали вземат хормони на растежа, за да получат подобен резултат.

А киселите млека, купени от магазина и сложени в хладилника издържат с месеци. Домашно приготвените кисели млека не могат да издържат с месеци.

По въпроса за МакДоналдс -

Имаше и нек'во друго клипче за нек'ъв, който си пазеше колекция сандвичи от над 10 години... и на края на клипа изброяваха химическите съставки в хамбургерите.

Нагушени са защото не се движат. Просто като цяло са най-затлъстялата нация. Културистите ядат страшно много месо и яйца. Освен това се тъпчат с протеини и различни аминокиселини. Поне в това отношение химията на САЩ е напреднала страшно много и техните хранителни добавки за спортисти са най-добрите. Но всички се тъпчат с месо, яйца, ориз, мляко...и разбира се кетчуп!

Всички знаем, че в купежките кисели млека слагат консерванти. Но чак пък месеци не издържат. Като задържа нещо отворено в хладилника две седмици и после почва да се вкисва. Затворено лесно се познава по подуването на станиола на капака. Единствено с месеци и може би години, издържа Данон, но аз не го причислявам към киселото мляко. Т'ва активии с бактерии, които оправят храносмилането са пълни глупости. Дори и да има бактерии, те са изкуствено убити, за да издържа повече млякото. Има си някои марки, които все още правят хубаво кисело мляко - т.е. слагат малко консерванти и малко нишесте. Като вкусови качества почти се доближават до домашното мляко, което прави майка ми. Стават :tease:

По въпроса за МакДоналдс -
Имаше и нек'во друго клипче за нек'ъв, който си пазеше колекция сандвичи от над 10 години... и на края на клипа изброяваха химическите съставки в хамбургерите.

Много интересно видео. :speak:

А аз разбрах, че някои от труповете на западняците, които биват ексхумирани не се разлагали особено, заради консервантите, които приемат с храната. Така и тези пържени картофки, които в продължение на години изобщо не се разлагат, остават в организма и го консервират.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

А аз разбрах, че някои от труповете на западняците, които биват ексхумирани не се разлагали особено, заради консервантите, които приемат с храната. Така и тези пържени картофки, които в продължение на години изобщо не се разлагат, остават в организма и го консервират.

Луда работа. Затова трябва да се пият яко течности, плюс прясно и кисело мляко, които да изкарват токсините от тялото.

В Москва се бяха "уплашили", че ще им измират домашните хлебарки, заради токсините в храната и ще станат изчезващ вид.

Като малък съм бягал от мякото като дявол от тамян, но сега за нищо не бих се отказал от него. Предпочитам пълномасленото мляко - по-вкусно ми е. Лично за мен най-доброто мляко е овчето, след това козето и накрая кравето. Сутрин ставам, правя си попара от прясно мляко(около половин литър) и след това цял ден не усещам глад и жажда.

И млякото не образува ли слуз и в кърмачетата?

И след като извлича калция от костите то не извлича ли и калция от костите на кърмачетата?

Как така, според някой учени, а и голяма част хора, киселото мляко е причина за дълголетие?

Неслучайно писах, че млякото е храна за кърмаци и подрастващи. На възрастния организъм то вече не е необходимо. Децата растат бързо и за изграждането на техните тъкани са им необходими белтъчини. Млечните белтъци са най-лесноусвоимите от организма. Кърмаците набавят всичко необходимо за растежа си единствено от майчината кърма. Затова съветвам много млади майки да кърмят докато имат кърма, защото освен всичко друго полезно - съотношението между мазнини, белтъци и въглехидрати там е перфектно за усвояване от детския организъм, майчината кърма съдържа и антитела срещу много болести. Когато един организъм израстне и няма голяма необходимост от белтъчна храна, а продължава да си набавя в големи количества, белтъците не могат добре да се усвоят и се образува слуз. Тя се натрупва навсякъде, но най-вече в нашите кухини. Който страда от чести синузити да опита да изключи мляко и млечни от менюто си само за един месец и да види резултата сам.

Млякото е богато на белтъчини, но и на млечни мазнини. И едните и другите пречат за усвояването на калция, който се съдържа в него и този мит за млякото като богат източник на калций отдавна е развенчан от медицината.

В биологичните течности калцият е в две форми - свързан с белтъци и под формата на свободни калциеви йони - йонизиран калций. В клетките е предимно свързан. От общото количество, което се намира в плазмата, около 50 % е свободен, така че млечните белтъци не само пречат на усвояването му, но и " извличат " калций от костите, където той е в 99% от цялото количество в организма, т.е. голямо депо. В регулацията му взимат участие паратхормона на паращитовидните жлези, калцитонина, глюкокортикоидите, тиреоидните и половите хормони, соматотропина и вит.Д.

Както и с маргарина, така и с млякото е налице декоронясване в случая с полезността им. Растителните мазнини в маргарина сами по себе си са по - полезни от тези в маслото, но при обработката им - рафиниране и хидрогенизиране - образно казано вкарва се вода за втвърдяването им и поради тази причина те са по - трудно разграждащи се от организма и се натрупват върху стените на кръвоносните съдове, получават се условия за атеросклеротични изменения, което води до деструкция на интимата на съдовете и повишени рискове за сърдечно - съдови заболяваня.

Според редица учени млякото и млечните продукти отслабват костната система и повишават риска от остеопороза. Проблемът е, че колкото повече млечни протеини се приемат, толкова повече калций губят костите. При изследване на остеопорозата в САЩ е установено, че заболяването е свързано с прекомерната консумация на мляко през годините.

Освен това се затоморза имунната система от чуждите белтъци - овчи, крави, кози и т.н при консумация на мляко от животни и тази т.нар. полезна храна повишава теглото на човека, предизвиква и много алергии. Пълномаслените млека и сирена качват холестерола в кръвта.

Има поне три доказателства за несъвместимостта на млякото и децата, които вече не се кърмят, категорични са някои учени. Първо - млякото предизвиква анемия и Американската академия по педиатрия отдавна съветва родителите да не хранят децата си с краве мляко, преди да са навършили една година. Второ - доказано е, че то предизвиква диабет. И трето - алергията към млякото е много често разпространена сред децата, като допълнително причинява проблеми със стомашно-чревния тракт.

Хапвайте си, щом обичате, аз също много обичам мляко и всички млечни продукти, като дете го изхвърлях под масата в детската градина като си мислех, че никой не ме вижда и бях наказвана многократно от лелките там заради това, предпочитах чай вместо мляко, но сега обичам и си хапвам по кофичка на ден кисело, но истинско мляко заедно с марулките на салатка и сиренце и кашкавал си хапвам, но това не означава, че ще си докарвам за доказателства неистини, за да се оправдая и да скрия главата си в пясъка като щраус, за да не видя каква е истината. А истината е, че от момента, в който детето се отбие само от кърмата на мама, повече няма нужда от мляко и че сегашните млека са по-скоро отрова, отколкото полезна храна.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

.... А истината е, че от момента, в който детето се отбие само от кърмата на мама, повече няма нужда от мляко и че сегашните млека са по-скоро отрова, отколкото полезна храна.

Абе, като съм нахмурлия - едно-две кисели млека, разбити на айраян със сол вършат чудеса, мога да ти кажа cool.gif

Я ми разясни - какво точно значи "слуз"? А за Фло Джо всички знаем, че умря не от млякото, а от допинга. Не знам доколко си наясно с химията, но аз имам известна представа. В мазнините за маргарина се вкарва не вода, а водород - процесът се нарича хидрогениране. Не е нужно да споменавам, че млечната мазнина е МНОГО по-полезна от хидрогенираните мазнини. В млякото наистина има много калций и той лесно се усвоява. А това за възрастните хора и млякото - почти не важи за европейците. Става въпрос за трудното усвояване на лактозата от някои хора. Абсолютно тъпо е да кажеш, че маргаринът се натрупва по стените на кръвоносните съдове. И след като е отрова - защо животните продължават да ядат мляко, след като пораснат?

Ще дам малък пример от уикипедия:

Нормы потребления

Институтом питания РАМН были разработаны рекомендуемые нормы потребления молочных продуктов на 1 человека в год — 390 кг (в пересчете на молоко):

* Цельное молоко — 116 кг - Пълномаслено мляко

* Масло сливочное — 6,1 кг - Масло

* Сметана — 6,5 кг - Сметана

* Творог — 8,8 кг - Извара

* Сыр — 6,1 кг - Кашкавал и сирене

* Мороженое — 8 кг - Сладолед

* Молочные консервы — 3 кг - Млечни консерви. Кондензирано мляко и варено кондензирано мляко.

* Обезжиренное молоко — 12,3 кг - Обезмаслено мляко.

Фактическое потребление в России — 270 кг

Для поддержания нормального функционирования организма в рацион взрослого человека должно входить 25 % молока и молочных продуктов; для детского и подросткового — 50 % ; для детей до года −100 %.

Неслучайно писах, че млякото е храна за кърмаци и подрастващи. На възрастния организъм то вече не е необходимо. Когато един организъм израстне и няма голяма необходимост от белтъчна храна, а продължава да си набавя в големи количества, белтъците не могат добре да се усвоят и се образува слуз. Тя се натрупва навсякъде, но най-вече в нашите кухини. Който страда от чести синузити да опита да изключи мляко и млечни от менюто си само за един месец и да види резултата сам.

Люцка, сега ми стана ясно, защо пиеш ал кохол?.. cool.gif -"Млякото е за деца, а ал кохолът-за възрастни". biggrin.gif Особено,когато тез взросли искат да се идентифицират по пол... cool.gif Доста деца преминават още на 3 години от мляко на бира, тъй като вече се чувстват 'изградени' белтъчно и готови за полов начин на живот-'предаване на белтъците' в щафета...... biggrin.gif Ал кохолът 'се увоява' най-бързо от организма, тъй като се влива директно в кръвта и отива в 'депото и'- черния дроб. :newspaper:

Да ти дам ли един малък жокер кога 'млякото ще бъде усвоено' от организма на възрастния човек?... cool.gif

Когато той не яде месо и тежки храни с тежки аминокиселини, храни се по-радко, но не гладува болезнено, а -здравословно. Не пие алкохол, който възбужда апетита, както и интоксикира нервната система и притъпява съзнанието. cool.gif

Млякото не само, че е полезно за възрастния човек, но и е ОТ КРАЙНА необходимост за 'борба' срещу остеропорозата на калциране на костите.

Когато спазиш тези елементарни неща,които ти казвам ще видиш как купищата илюминатска медицина ще отидат за рисайкъл бина! cool.gif

В крайна сметка здравословното хранене е не човек да живее максимално дълго, а да живее с минмум болка, за да може да влезе така в Божието царство. Всичко сеправи заради Божието царство, колкото и странно да ти е... cool.gif

Киселината е признак на разрушване на материята, а алкалите-на градежа и. Киселина е Кали, а Алкалите е Шиуа. :computer2:

Хапвайте си, щом обичате, аз също много обичам мляко и всички млечни продукти, като дете го изхвърлях под масата в детската градина като си мислех, че никой не ме вижда и бях наказвана многократно от лелките там заради това, предпочитах чай вместо мляко, но сега обичам и си хапвам по кофичка на ден кисело, но истинско мляко заедно с марулките на салатка и сиренце и кашкавал си хапвам, но това не означава, че ще си докарвам за доказателства неистини, за да се оправдая и да скрия главата си в пясъка като щраус, за да не видя каква е истината. А истината е, че от момента, в който детето се отбие само от кърмата на мама, повече няма нужда от мляко и че сегашните млека са по-скоро отрова, отколкото полезна храна.

Луца, тука са 6 основни вкуса, в релация с 12 архетипа от зоодиес:

Шестте вкуса

СЪЩЕСТВУВАТ ШЕСТ ВКУСА И КАЧЕСТВА НА ХРАНАТА, с чиято помощ можем да се ориентираме как дадена храна ще ни се отрази и ще си взаимодейства с нашите доши. Всеки от вкусовете е начинът, по който природата ни сигнализира как съответната храна ще въздейства енергийно върху тялото и ума.

Шестте вкуса са: сладък(Везни, Телец), кисел(Близнаци, Дева) солен(Козирог, Риби) ,

горчив(Скорпион, Стрелец) пикантен(Овен, Лъв) и стипчив(Рак, Водолей) ,като разбира се се преплитат...примерно Скорпион има хем горчиво, хем солено, дори малко кисело.... и т.нат..

1)Сладкият вкус се проявява с различна степен на сладост в сладките плодове, захарта, прясното мляко, ориза и зърнените храни. Сладостта увеличава кафа и намалява пита и вата. Сладкият вкус има следните качества: охлаждащи, тежки и мазни. Сладостта облекчава чувството на глад и жажда и подхранва тялото. Тъй като увеличава кафа, тя увеличава и телесната маса. Сладкият вкус е любимият и многократно по-преобладаващ от останалите вкусове в Америка и така се създава кафа дисбаланс, допринасящ за затлъстяването на милиони хора. Консумацията на сладки неща доставя удоволствие и създава чувство за пълнота на умствено ниво. Хората, които смятат, че нещо в живота им липсва, често се пристрастяват към сладките храни, защото те им дават краткотрайно илюзорно усещане за ментално и физическо насищане. Те оказват охлаждащо въздействие върху гнева на пита и временно успокояват страховете на вата. Прекаляването с тях може да допринесе за появата на състояния като самодоволство и алчност, особено при хората кафа, които и без това имат склонност към тези качества.

2)Киселият вкус (лимон и кисело мляко) изважда от равновесие кафа и пита. Киселите качества са тежко, сгряващо и мазно и следователно са балансиращи за вата. Храните с кисел вкус обикновено подобряват храносмилането и апетита. "Киселото грозде" е термин, който се свързва с чувството, че сме лишени от нещо или горчивината, че ни липсва нещо в живота. Прекаляването с кисели храни може да доведе до ревност или завист за нещата, които ни липсват. Киселата склонност да се завижда и притежава поражда дисбаланс в хората пита. Киселият вкус не само засилва тези тенденции; нещо повече, тези тенденции предизвикват гняв. Склонността на кафа към алчност също може да се подсили от киселите храни. Киселото балансира вата, като поражда ментална горещина.

3)Соленият вкус е тежък и загряващ. С помощта на тези качества се балансира вата, но кафа и пита излизат от равновесие. Солта засилва храносмилателния огън и спомага за пречистването на тялото от отпадъчните продукти. Тя увеличава апетита ни за живот и отдаване на чувствени удоволствия. Когато се консумира прекалено, може да допринесе за дебалансиране на менталното състояние на кафа, като подсилва нейното самодоволство и склонност да се отдава на чувствени изживявания. Горещината на пита също се влошава от солта, особено ако запалените от солените храни желания не бъдат изразени. Умът вата, който понякога е прекалено незаземен, за да се отдава на земни усещания, се балансира от солта, така че да започне да осъзнава физическото ниво на съществуване.

4)Пикантните храни (люти храни като джинджифил и лют червен пипер) са загряващи, леки и сухи. Загряващите и изсушаващи качества на пикантните храни спомагат за балансирането на кафа, но влошават пита и вата. Пикантните храни като лютият червен пипер намаляват слузта и стимулират храносмилателния огън в кафа доша. Гневливостта и раздразнителността на пита се подсилват от пикантните храни, защото огънят изважда наяве насочената навън енергия и желание за външно стимулиране. Тези качества на пикантните храни помагат на кафа да излезе от състоянието си на самодоволство и инерция.

5)Храните с горчив вкус (спанак и други листни зеленчуци) са охлаждащи, леки и сухи. Храните с горчив вкус балансират кафа и пита, но могат да влошат вата. Тези храни изсушават и пречистват секретите и увеличават апетита, което е прекрасно за хората кафа. Но същевременно често подсилват чувството на неудовлетвореност, критицизма и мъката. Лекото неудовлетворение може да се превърне в стимул за промяна и следователно е благотворно за балансиране самодоволството на кафа. Същите тези горчиви качества изваждат наяве несигурността и страховете във вата, защото увеличават склонността за промяна и сухата тъга на извънмерното недоволство.

6)Стипчивите храни предизвикват сгърчване на устата. Примери за такива храни са бамята и куркумата. Те са охлаждащи, леки и сухи. Поради това обикновено влошават вата и балансират пита и кафа. Тези храни пречистват и намаляват секрециите и изсушават тялото, което е превъзходно за кафа. Тяхната изсушаваща и свиваща енергия предизвиква интровертни тенденции. Ако е прекалено, това затваряне в себе си поражда ментална контракция и в резултат наяве излизат страх и неспокойство. По този начин е възможно да се извади от равновесие умът на хората пита. Същата свиваща енергия помага да се балансират екстровертните енергии на пита.

Люцка, сега ми стана ясно, защо пиеш ал кохол?.. cool.gif -"Млякото е за деца, а ал кохолът-за възрастни". biggrin.gif Особено,когато тез взросли искат да се идентифицират по пол... cool.gif Доста деца преминават още на 3 години от мляко на бира, тъй като вече се чувстват 'изградени' белтъчно и готови за полов начин на живот-'предаване на белтъците' в щафета...... biggrin.gif Ал кохолът 'се увоява' най-бързо от организма, тъй като се влива директно в кръвта и отива в 'депото и'- черния дроб. :)

Да ти дам ли един малък жокер кога 'млякото ще бъде усвоено' от организма на възрастния човек?... cool.gif

Когато той не яде месо и тежки храни с тежки аминокиселини, храни се по-радко, но не гладува болезнено, а -здравословно. Не пие алкохол, който възбужда апетита, както и интоксикира нервната система и притъпява съзнанието. cool.gif

Млякото не само, че е полезно за възрастния човек, но и е ОТ КРАЙНА необходимост за 'борба' срещу остеропорозата на калциране на костите.

Алкохолът не възбужда апетита. Стомахът е 'програмиран' да изпрати сигнал на мозъка около 30 мин. след приемане на първата хапка, за да му 'каже', че вече е сит. Алкохолът притъпява това чувство за ситост и затова любителите на аперитива са по-склонни към напълняване. Просто продължават да се хранят и след 30-тата минута.

Явно "Религия, Мистика, Езотерика" и хранене имат връзка след като много религии забраняват или препоръчват определен вид храни.

Както и с маргарина, така и с млякото е налице декоронясване в случая с полезността им. Растителните мазнини в маргарина сами по себе си са по - полезни от тези в маслото, но при обработката им - рафиниране и хидрогенизиране - образно казано вкарва се вода за втвърдяването им и поради тази причина те са по - трудно разграждащи се от организма и се натрупват върху стените на кръвоносните съдове, получават се условия за атеросклеротични изменения, което води до деструкция на интимата на съдовете и повишени рискове за сърдечно - съдови заболяваня.

Точно по този въпрос исках да си поговорим от известно време. Аз лично спрях да ям маргарин и го замених с краве масло, след като прочетох за транс-мазнининте в маргарина. Пак и на мен маргарина ми мирише лошо. Нищо, че и от кравето масло се натрупвали мазнини по стените на артериите.

Рекламираните отрови - транс-мазнини

Продават ли се въобще храни, които стават за ядене на световния и местен пазар? Прочетете за транс изомерите и как държавата не желае да ги контролира, когато има данни, че те са бавна отрова и присъстват в повечето храни по магазините.

Преди много време Procter&Gamble наемат химик, който да направи производството им на свещи за осветление по-евтино, като ползва изкуствени мазнини, а не животински. След време електричеството ги измества от пазара, а Procter&Gamble започват да продават продукта като храна.

Какво е транс изомер? Или транс-мазнина?

Транс изомерите на висшите мастни киселини са мазнини, които се получават при нагряване до висока температура на течни растителни масла в присъствието на катализатори и водород. Този процес в химията се нарича хидрогениране. Колкото по-хидрогенирано е едно масло, толкова по-твърдо ще е на стайна температура. Например течните маргарини са по-малко хидрогенирани и имат по-малко транс изомери от твърдите маргарини.

Повечето от транс-мазнините на пазара за хранителни продукти се намират в недомашно приготвените печени изделия като бисквити, кексове, пасти и торти, вафли, както и маргарини, хамбургери и др. Приготвените в веригите за бързо хранене пържени картофи, тиквички и др. също съдържат сериозни дози транс изомери.

Транс изомерите на висшите мастни киселини са по-вредни за нивата на холестерола от наситените мастни киселини, защото повишават нивата на LDL-холестерола, който е известен като "лош", а понижават тези на HDL-холестерола, който е известен като "добър". За здравословната диета е важно да се намали приема на наситени мазнини, а транс изомерите и частично хидрогенираните масла трябва да се елиминират изцяло.

Вредни ли са транс изомерите?

Има данни, че транс изомерите на мастните киселини могат да причинят запушвания по кръвоносните съдове, да причинят диабет от тип 2, да увеличат трайно кръвното налягане, както и да увеличат сериозно риска от сърдечнo-съдови проблеми.

В наши дни не е известно много за биохимията на транс изомерите и как те повлияват например мозъка на зародишите или на децата. Предполага се, че точно тези вредни мастни киселини имат отношение към затлъстяването, различните метаболитни синдроми и диабета. Известно е, че транс изомерните мазнини, не са безвредни дори в минимални дози.

Тогава защо се ползват в храните?

Много от компаниите производителки на храни ползват хидрогенирани мазнини, вместо олио, поради намаляването на разходите, увеличаването на срока на годност, обогатяването на аромата и вкуса на продуктите.

Принципно употребата на вредни мазнини се толерира от държавите, защото е логино, че големите производители са големи данъкоплатци. В същото време Food and Drug Administration (САЩ) препоръчва да не се консумират продукти, в чието производство са ползвани транс изомери или хидрогенирани мазнини. Тези биполярни послания обаче, не помагат на потребителя, който се лута в магазина, в който почти няма храна, която да не съдържа тези отрови. Има и още по-трагични случаи в които маргарина, който е основно изграден от транс мазнини, се рекламира като здравословна храна обогатена с витамини.

В "Наредба за специфичните изисквания към мазнините за мазане" обн., ДВ, бр. 22 от 15.03.2005 г., в сила от 16.09.2005 г., не се споменава "изомер" или "хидрогенирана мазнина". В България производителите не са задължени да описват на етикетите на продуктите си колко грама транс изомери има в самия продукт и каква част от мазнините ползвани за произвеждане на продукта са такива. Отново се практикува краткосрочно мислене придружено с корупция в законодателната сфера.

Докато за някои храни простата логика или вида им показват, че биха могли да съдържат хидрогенирани мазнини, то за други това не е толкова ясно. Примери са шоколадовите вафли, детските храни от типа "corn flakes" и дори популярните кроасани с пълнеж. За да разберете дали в някоя храна има транс изомери на мастни киселини търсете: "хидрогенирани мазнини", "хидрогенирано растително масло", "частично хидрогенирани мазнини". Друг съвет е да гледате реда на изписване: колкото по-напред стои надписа за такива мазнини, толкова повече вредни мазнини има в продукта.

Колко и в кои храни се съдържат транс изомери на мастните киселини?

Две пролетни ролца в китайски ресторант съдържат около 1,7 грама.

Макдоналдс: Малки картофки - 2,5 грама, средни - 4 и големи - 6 грама.

Макдоналдс: 6 парчета Chicken McNuggets, съдържат 1,5 грама.

Макдоналдс: Big Breakfast - 7 грама, Deluxe Breakfast - 11 грама. (цитираните данни са от сайта на Макдоналдс - http://www.mcdonalds.com)

Доказано е, че най-големи количества транс-изомери има в концентрираните сосове и сухите супи (18,86%), а най-малки в течните мазнини и шоколада (0.00%).

Ресторантите за бързо хранене

Лошите новини продължават и тук. Пържените картофи и панираните продукти се пържат в частично хидрогенирано олио. Дори веригите за бързо хранене да ползват течно олио, понякога картофите частично се пържат от производителя им преди да се замразят и да се предложат на пазара. Пърженето се извършва в хидрогенирано масло. Сандвичите и продуктите печени на скара също съдържат малко количество транс изомери поради маргарина, с който се маже скарата.

Печените храни

Най-голямо количество хидрогенирани мазнини се ползват в изработката на торти, кексове, баници, Donuts. Например един Donut съдържа около 5 грама транс изомери на мастни киселини.

В бисквитите продавани в търговската мрежа се съдържат доста от вредните мазнини, с изключение на по-качествените, при които се ползва истинско масло. Бисквитите или кроасаните с пълнеж съдържат около 2 грама транс изомери на мазнините.

При чипсовете и солетите положението е подобно. Малко пликче картофен чипс съдържа около 3.2 грама транс изомери на мастни киселини.

Какво ни остава тогава?

Намалете приема на транс изомери на мастните киселини, следете за съдържанието на купуваните от вас продукти. Ако забележите надписа "хидрогенирани мазнини" - бойкотирайте производителя като просто не купувате. Друг метод е обществен натиск срещу производителите, защото е ясно, че държавата няма да участва в процеса за защита на гражданите

Първо - млякото предизвиква анемия и Американската академия по педиатрия отдавна съветва родителите да не хранят децата си с краве мляко, преди да са навършили една година.

Наскоро четох, че в една чаша мляко се съдържало необходимото дневно количество желязо (ако не ме лъже паметта) и затова се препоръчвало да се пие при анемия.

Люцка, сега ми стана ясно, защо пиеш ал кохол?.. cool.gif -"Млякото е за деца, а ал кохолът-за възрастни". biggrin.gif Особено,когато тез взросли искат да се идентифицират по пол... cool.gif Доста деца преминават още на 3 години от мляко на бира, тъй като вече се чувстват 'изградени' белтъчно и готови за полов начин на живот-'предаване на белтъците' в щафета...... biggrin.gif Ал кохолът 'се увоява' най-бързо от организма, тъй като се влива директно в кръвта и отива в 'депото и'- черния дроб. :)

Един преподавател по психопатология, а и практикуващ психиатър, извършил много аутопсии през живота си и работил за съда ми каза, че през живота си не е виждал по-чисти артериални съдове от тези на алкохолиците. Това го е видял при аутопсиите. Алкохолът ги пречиства, ама зависи от количеството. cool.gif

Сладкият вкус се проявява с различна степен на сладост в сладките плодове, захарта, прясното мляко, ориза и зърнените храни. Сладостта увеличава кафа и намалява пита и вата. Сладкият вкус има следните качества: охлаждащи, тежки и мазни. Сладостта облекчава чувството на глад и жажда и подхранва тялото. Тъй като увеличава кафа, тя увеличава и телесната маса. Сладкият вкус е любимият и многократно по-преобладаващ от останалите вкусове в Америка и така се създава кафа дисбаланс, допринасящ за затлъстяването на милиони хора. Консумацията на сладки неща доставя удоволствие и създава чувство за пълнота на умствено ниво. Хората, които смятат, че нещо в живота им липсва, често се пристрастяват към сладките храни, защото те им дават краткотрайно илюзорно усещане за ментално и физическо насищане. Те оказват охлаждащо въздействие върху гнева на пита и временно успокояват страховете на вата. Прекаляването с тях може да допринесе за появата на състояния като самодоволство и алчност, особено при хората кафа, които и без това имат склонност към тези качества.

Аз какво чувство на задоволство изпитвам само като изям голямо количество сладки неща... biggrin.gif

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

:shake_puter: Как е по-правилно да се каже: Ал Кохол или Ал Хохол? Щото второто поне има смисъл - бог тифутоид© (от хохол - тифутоид©)... :go ahead:
Алкохолът не възбужда апетита. Стомахът е 'програмиран' да изпрати сигнал на мозъка около 30 мин. след приемане на първата хапка, за да му 'каже', че вече е сит. Алкохолът притъпява това чувство за ситост и затова любителите на аперитива са по-склонни към напълняване. Просто продължават да се хранят и след 30-тата минута.

Явно "Религия, Мистика, Езотерика" и хранене имат връзка след като много религии забраняват или препоръчват определен вид храни.

Виж почервеното от мене- Ти казваш "не врат, ами- шия".

'Възбуждането на апетит' е тъкмо 'притъпяване на чувство за ситост'.

Разбира се, че храненето е свързано с култова. Абрахамските религии са извръшение на Лунния ведически култ, те са 0% Слънчев Арйаснки култ.

....като се почне от етимология, та се стигне до обреди абрамизмът е изопачение на ВЕДА. :shake_puter:

"У-род" - урода, изначально у славян имело значение "первенец, у Рода", первый ребенок, взявший лучшие качества у своего Рода, в противоположность юродивому. Еврейский праздник песах-пасха связан с уничтожением первенца у неевреев. С разпространением христианства прибрело негативное значение, а калека-юродивый, побирушка у церкви без рода-племени стал положительным героем.

Люцка, сега ми стана ясно, защо пиеш ал кохол?.. cool.gif -"Млякото е за деца, а ал кохолът-за възрастни". :Особено,когато тез взросли искат да се идентифицират по пол... Доста деца преминават още на 3 години от мляко на бира, тъй като вече се чувстват 'изградени' белтъчно и готови за полов начин на живот-'предаване на белтъците' в щафета...... Ал кохолът 'се увоява' най-бързо от организма, тъй като се влива директно в кръвта и отива в 'депото и'- черния дроб. ;)

Да ти дам ли един малък жокер кога 'млякото ще бъде усвоено' от организма на възрастния човек?...

Когато той не яде месо и тежки храни с тежки аминокиселини, храни се по-радко, но не гладува болезнено, а -здравословно. Не пие алкохол, който възбужда апетита, както и интоксикира нервната система и притъпява съзнанието.

Ама ти въобще не четеш добре. Обясних защо е вредно млякото и не само, че не подпомага, а още повече вреди при остеопороза, дори прекомерната му употреба е основен фактор за развитието й.

Още нещо, което си го начукай хубаво в твърдата асцендентно-Овнешка главица - АЗ НЕ ПИЯ АЛКОХОЛ. Това, че се шегувам понякога в постовете си абсолютно нищичко не означава, а само, че ти не можеш да прозреш шегата. Може за много неща да се шегувам, но въобще да не ги мисля, така че, забрави - аз и алкохол е най-краткия виц. Истината е, че просто не ми харесва да пия и не се насилвам. И месо се случва мноооого рядко да близвам, не ми харесва на вкус, не за друго, не съм маниачка веге и понякога и аз ям, но може да се каже, че почти липсва от менюто ми. Имаше години - много на брой, когато въобще не близвах месо, но сега си хапвам при изключения и не намирам разлика - същата съм си. Не страдам от фикциите на вегетата, но просто предпочитам растителната храна. Осочено плодовете. Майка ми ме нарича или плодка, или по името на плода - ту портокалка, ту мандаринка, ту ягодка, каквото е там според сезона. biggrin.gif Пушкам цигарки (сега да не се отприщиш да ми изнасяш пък за тях лекции за вредата им - знам я), но с алкохола съм скарана, понякога, мнооого рядко си сипвам по 50гр или пък си поръчвам в компания, за да не се чувстват останалите конфузно и да не ме приемат като чистата съвест на компанията, но истината е, че си близвам само колкото да не е без хич, та така с мен и алкохола и изобщо - ти правиш много грешни асоцииации спрямо мен, въобще не ме познаваш (ако някой има претенциите да каже, че познава една Везна, то той просто се е надценил страшно много - това от мен да го знаеш, защото тя няма да покаже на всеки същността си, а само на избрани).

Затретям ти - не пия алкохол, така че за вредата от алкохола разказвай на някой друг. B) biggrin.gif;)

За вкусовете също не позна - въобще не харесвам сладко и почти не консумирам. Падам си по натурални. ;):P

Абе, като съм нахмурлия - едно-две кисели млека, разбити на айраян със сол вършат чудеса, мога да ти кажа cool.gif

Трих, същото се постига и със сока на два лимона, разреден с вода до една голяма чаша.

Пък млякото е храна за кърмаци или е един от ерзаците на възрастните. :P

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Още нещо, което си го начукай хубаво в твърдата асцендентно-Овнешка главица - АЗ НЕ ПИЯ АЛКОХОЛ. Това, че се шегувам понякога в постовете си абсолютно нищичко не означава, а само, че ти не можеш да прозреш шегата. Може за много неща да се шегувам, но въобще да не ги мисля, така че, забрави - аз и алкохол е най-краткия виц. Истината е, че просто не ми харесва да пия и не се насилвам. И месо се случва мноооого рядко да близвам, не ми харесва на вкус, не за друго, не съм маниачка веге и понякога и аз ям, но може да се каже, че почти липсва от менюто ми. Имаше години - много на брой, когато въобще не близвах месо, но сега си хапвам при изключения и не намирам разлика - същата съм си. Не страдам от фикциите на вегетата, но просто предпочитам растителната храна. Особено плодовете. Майка ми ме нарича или плодка, или по името на плода - ту портокалка, ту мандаринка, ту ягодка, каквото е там според сезона. biggrin.gif Пушкам цигарки (сега да не се отприщиш да ми изнасяш пък за тях лекции за вредата им - знам я), но с алкохола съм скарана, понякога, мнооого рядко си сипвам по 50гр или пък си поръчвам в компания, за да не се чувстват останалите конфузно и да не ме приемат като чистата съвест на компанията, но истината е, че си близвам само колкото да не е без хич, та така с мен и алкохола и изобщо - ти правиш много грешни асоциации спрямо мен, въобще не ме познаваш (ако някой има претенциите да каже, че познава една Везна, то той просто се е надценил страшно много - това от мен да го знаеш, защото тя няма да покаже на всеки същността си, а само на избрани).

Затретям ти - не пия алкохол, така че за вредата от алкохола разказвай на някой друг. B) biggrin.gif:laughing5:

За вкусовете също не позна - въобще не харесвам сладко и почти не консумирам. Падам си по натурални. :yanim:

Люси, аз познавам една Везна. Тя ми се е открила напълно, има ми и пълно доверие, понякога стига чак до обсебване и е ужасно ревнива - лелееее. Не пие алкохол никога, пуши от дъжд на вятър, точно като теб предпочита плодовете, храни се пестеливо - никога не преяжда. За съжаление е низходяща като астро карта. Много си пада по натуралната медицина, но силата и е в математиката - затова и няма грам интуиция. :)

Ама ти въобще не четеш добре. Обясних защо е вредно млякото и не само, че не подпомага, а още повече вреди при остеопороза, дори прекомерната му употреба е основен фактор за развитието й.

Още нещо, което си го начукай хубаво в твърдата асцендентно-Овнешка главица - АЗ НЕ ПИЯ АЛКОХОЛ. Това, че се шегувам понякога в постовете си абсолютно нищичко не означава, а само, че ти не можеш да прозреш шегата. Може за много неща да се шегувам, но въобще да не ги мисля, така че, забрави - аз и алкохол е най-краткия виц. Истината е, че просто не ми харесва да пия и не се насилвам. И месо се случва мноооого рядко да близвам, не ми харесва на вкус, не за друго, не съм маниачка веге и понякога и аз ям, но може да се каже, че почти липсва от менюто ми. Имаше години - много на брой, когато въобще не близвах месо, но сега си хапвам при изключения и не намирам разлика - същата съм си. Не страдам от фикциите на вегетата, но просто предпочитам растителната храна. Осочено плодовете. Майка ми ме нарича или плодка, или по името на плода - ту портокалка, ту мандаринка, ту ягодка, каквото е там според сезона. biggrin.gif Пушкам цигарки (сега да не се отприщиш да ми изнасяш пък за тях лекции за вредата им - знам я), но с алкохола съм скарана, понякога, мнооого рядко си сипвам по 50гр или пък си поръчвам в компания, за да не се чувстват останалите конфузно и да не ме приемат като чистата съвест на компанията, но истината е, че си близвам само колкото да не е без хич, та така с мен и алкохола и изобщо - ти правиш много грешни асоцииации спрямо мен, въобще не ме познаваш (ако някой има претенциите да каже, че познава една Везна, то той просто се е надценил страшно много - това от мен да го знаеш, защото тя няма да покаже на всеки същността си, а само на избрани).

Затретям ти - не пия алкохол, така че за вредата от алкохола разказвай на някой друг.

За вкусовете също не позна - въобще не харесвам сладко и почти не консумирам. Падам си по натурални. :P

Люцка, извинявай, ако не съм разбрал за това, че не пиеш ал кохол cool.gif . Аз, по принцип, съм никой да държа сметка на който и да е било. Всеки сам си решава. Тука само дискутираме концепции. cool.gif

....не, не съм убеден, че консумацията на мляко вредяла за остеопорозата. Съвсем дори. cool.gif

Тука ще ме извиниш, че не ти вярвам...дори и да си мед. лице?.. cool.gif

Обичаш ли мед?... biggrin.gif

ПС: какво значи 'натурални' вкусове?.. извън тези 6 или комбинацията им ли?...

Кажи дали харесваш пикантно и люто да ти кажа, дали Овен и Лъв не измества Везната у тебе?... biggrin.gif

Люси, аз познавам една Везна. Тя ми се е открила напълно, има ми и пълно доверие, понякога стига чак до обсебване и е ужасно ревнива - лелееее. Не пие алкохол никога, пуши от дъжд на вятър, точно като теб предпочита плодовете, храни се пестеливо - никога не преяжда. За съжаление е низходяща като астро карта. Много си пада по натуралната медицина, но силата и е в математиката - затова и няма грам интуиция. ;)

...как по астро-карта се става 'низходящ', Царю?... cool.gif

Още нещо, което си го начукай хубаво в твърдата асцендентно-Овнешка главица.... -

Начукал съм си го... :=D

allesinord.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.