Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

tao

Редакция и триене на постове

Препоръчан отговор


Здравейте съфорумци. Имам следния въпрос: Докога ще триете и редактирате постовете ни без да ни уведомявате? Не казвам, че трябва да се обосновавате с есе защо сте постъпили така, но поне ме уведомявайте с ЛС!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да и аз искам уведомяване, да знам поне къде съм сгрешил

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
...но поне ме уведомявайте с ЛС!

99,9% съгласен с tao. С едно малко допълнение - него уведомявайте само за неговите постове, а останалите за техните(в случай че са изтрити или цензурирани)

Не виждам толерантност в това, модератор да цензурира постове в тема/и в които участва и е пристрастен.

nologo - чест и почитания за напомнянето за грешно заглавие на моя тема. Благодаря за колегиалността.

ПС. Бързам преди и тая тема да е затворена sad.gif

Редактирано от kayovas (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости ani_2

Наистина е гадничко. Онази сутрин попаднах на една голяма простотия и написах какво мисля по въпроса. Следобед темата беше изчезнала...а аз 15 минути се питах толкова ли съм прекалила с алкохола, та съм халюцинирала че пиша. Уплашихте ме бе хора. Не бива така. :nono::sobbing: А и ми е жал за този момък. То да сътвориш тема като неговата е нужно голям зор. :doh:

Всъщност tao е прав. Щом искате ред, поне уведомявайте авторите на изтритите теми. Най-малкото за да се коригират. Иначе идеята никак не е лоша както вече споменах в един друг пост. И е добре да помислите по въпроса, защото май и тая тема ще стане като оная за прословутата Ви репутация....с обвинения, контраобвинения, плюнки...вадене на кирливи ризи, кой е по- по- най- виновен и т.н. Лошото е, че малко позакъсняхте с това решение. Вместо да го въведете постепенно Вие чакахте, и сега какво стана? Пак вой....Да се обзаложим ли, че до понеделник тук ще има поне 40-50 мнения по въпроса? Освен ако Кал не я заключи. Не че това ще попречи на дискусиите. Ще видим. Дано не съм права. :bye: :bye: :bye:

PS : Като "Алиса в огледалния свят" съм. Или съм за психиатър, или все пиша по теми, които се оказват изтрити. И тая, която споменавам по-горе я няма. :shake_puter::wors::questions:

Редактирано от ani_2 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На мен не са ми трили,по-скоро се обърни към екипа на Калдата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На мен са ми трили пост.Нямам идея защо!!!Не съм се държал грубо или вулгарно,но все пак ме резнаха!:shake_puter:Интересно ми е защо?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тези дни изчезнаха много постове,поради смяна на хоста.Сайтът беше преместен и се получиха малки неудобства,аз също съм потърпевш.Да се надяваме че с новият хост нещата ще бъдат наред,гледайте напред с усмивка.Поздрави на всички.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чудесна идея, но е доста трудоемко да се уведомяват стотици хора всеки ден къде са сбъркали. Щом темата или поста ви е бил изтрит, значи сте нарушили някое от правилата. Над прозореца в който пишете, пише: Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение., обърнете внимание на думите: без предупреждение.

Няма какво повече да се обсъжда по темата. Изчезне ли ви тема и пост не търсете причините за това в нас, а в самите вас.

Писна ми от теми в който някой мрънка или обявява напускането си. За градивните си критики и предложения си има секция Връзка с нас

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отварям тази тема на моя отговорност с надеждата, че нещата вече са се поуспокоили и може да водим разумен диалог. Също така искаме да ви покажем, че не сме някои диктатори и се вслушваме когато има какво да ни се каже.

Неведнъж сме казвали, че на моменти не успяваме да уведомим всички, чиито теми и/или постове сме изтрили. По една или друга причина това се случва и донякъде вината е наша. Липса на време, това, че ни е писнало да плямпаме едни и същи неща и т.н. Искам обаче да споделя няколко гледни точки.

На първо място както каза Калин - теми или постове, които са на латиница ще бъдат автоматично изтривани. Това правило мисля, че е прието негласно от всички, обсъждано е неколкократно писането на кирилица. При положение, че сме сложили и червен надпис над прозореца за писане, не мисля, че има оправдание.

Относно постовете с граматически, пунктуационни или стилистически грешки. Във форума влизат все повече и повече малки деца, има и по-големи, които не могат да пишат правилно. Практиката показа, че колкото и да пишем на потребителите, много малко коригират правописа си. Тук ние приемаме, че щом един човек не може да пише грамотно (под грамотно имам в предвид нормално писане, а не това, че е сбъркал една запетайка или буква), не заслужава да му бъдат четени постовете. Поправете ме ако греша.

Относно обидите - тук също сме дискутирали този въпрос. Ако някой е отговорил на обиден пост, тогава трябва или да изтрием двата поста или да ги оставим. Нашата политика е да трием обидни постове. Дискутирахме вече, че не виждаме смисъл да оставяме такива постове, които да генерират повече и повече напрежение.

Относно някои "парливи" теми. Такива теми наричаме тези, които се отнасят до циганите най-вече. Имаме не една тема и изводът, който аз лично за мен съм направил е, че всички се напрягат, ядосват и в крайна сметка нищо ново не става. Дори и 100 теми да отворим, ще кажем едни и същи неща, ще отправим едни и същи обвинения. Затова след няколко заключени такива теми, започнахме да ги изтриваме и да пишем лични съобщения.

Други подобни теми са такива, в които се дискутира някоя социална прослойка или да речем дадена професия. Говоря за теми от сорта на "Военните са тъпи и не могат да работя с компютри" или нещо от сорта на "Икономистите са идиоти" (аз съм жив пример). Такива теми също са нежелани от нас, поради факта, че могат да се сметнат за обида и също не водят до нищо положително или конструктивно.

Трием също така мнения, които нямат нищо общо с темата, мнения в които се говори по темата но са глупости или може да объркат тотално някой потребител. neoscanner хиляди пъти молеше в темата за пароли и линкове към NOD да се пише само това, ама кой ли го чуваше.

Има още примери за това какви мнения трием, но не мога да се сетя в момента.

Нещо друго - ако дадена тема, която смятаме да изтрием има други постове, тогава става трудно. Признавам, че на моменти съм грешал като съм затривал директно темата. Може би по-удачно решение ще е ако темата се дублира, тя да бъде обединявана със съществуващата такава и поста на потребителя в нарушение (създателя) да бъде изтриван. Тук обаче се появява един друг въпрос - ами ако постовете и на другите потребители са повтарящи се, дори и със самите тях (т.е. два поста на един и същ потребител). Тогава трябва да ги изтрием и тях и да оставим само постовете, които не се дублират.

Ако пък е пусната тема с грешно заглавие се появява друг проблем. Неведнъж сме призовавали да не се отговаря на теми, написани на латиница. Мисля, че същото трябва да важи за неграмотно написани теми, обаче наистина неграмотно. В правилата на подфорумите „Искаме програми”, „Серийни номера и кракове (apps cracks)”, „Музика”, „Филми” пише изрично „1. В заглавието на темата да е упомената думата RQ или Искам. Тема без RQ в заглавието си ще бъде изтрита.” Казвам това в смисъл, че сме казали повече от хиляда пъти някои неща, но когато някой не чете тогава се налага да вземаме други мерки.

При всеки един от тези случаи остава въпросът за уведомяването. Както споменах по-горе, неведнъж сме писали на потребители, молили сме, съветвали сме, но често не са ни чували. Погледнато от една страна ако ще пишем всеки път и на всеки нов потребител – тогава да махнем правилата, нали ще пишем и ще обясняваме. В противен случай се получава двойна работа – имаме правила, потребителите уж ги четат, след това ние обясняваме по 10 пъти, като всеки път слагаме минусче и темата или поста стоят. Според мен това не е удачно.

За това, че когато дадена тема се изтрива, трябва да се уведомят хората, писали по нея съм напълно съгласен и ще се стараем да го правим. Но и тук има един проблем. Той е, че ако темата попада в категорията на темите, които изброих в по-горният абзац (т.е. тези теми, за които сме казали, че ги трием без предупреждение и сме го написали в правилата), тогава какво. Доста потребители продължават да пишат в теми, в които се нарушават тези правила и така се губи смисъла. От една страна искаме чист форум, от друга страна действаме така, сякаш нямаме нищо напротив неспазването на правилата (имам в предвид факта, че се пише в теми, които не отговарят на правилата).

Опитах се да обясня някои неща, за други само споменах. Всичко това е с цел да се коментира този въпрос и да се стигне до разрешение. Имайте само в предвид, че нашето време също е ограничено на моменти и засега може и да не можем да пишем всеки път щом някой е нарушил правилата, а и лично според мен няма смисъл след толкова много предупреждения и червени надписи.

П.П. Дано този път да се получи реална дискусия с конструктивни предложения.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Едно делово предложение.

Може ли допълнително да се изписват правилата при влизане в режим на писане на пост. Нещо от рода:

Пиши на кирилица! Не псувай! Не обиждай! Не използвай цинизми! Прегледай написаното преди да го публикуваш!

Иначе съм съгласен, че теми и постове за които в правилата на форума има ясни текстове със санкции, да се трият без предупреждение. Същото да се отнася и при отправяне на обиди.

Това е моето предложение.

П.П. Надявам се да спомогне за конструктивно решаване на въпроса.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Едно делово предложение.

Може ли допълнително да се изписват правилата...

<{POST_SNAPBACK}>

Ето за това съм напълно съгласна с теб - в смисъл броят на най-често допусканите от потребителите грешки трябва да се намали. Админите ще преценят кои точно са те - аз ще използвам за пример писането на латиница. Прави ми впечатление, че чак сега, прочитайки поста на Траджеди аз отидох и видях, че влизайки в режим за писане отгоре с червени букви пише нещо за латиницата, което ме навежда на мисълта, че когато човек вече е решил да отговори на даден пост или да сподели нещо, той не се зачита в това, което пише извън полето, в което той ще въведе текста, който е намислил. Другото, което аз примерно правя, когато бързам да се регистрирам някъде (просто защото съм видяла нещо, което ме е заинтригувало или търся помощ) е да прескоча четенето на страницата, която ми се появява и да стигна до бутона Регистрирай се (не казвам, че всички са толкова .... като мен, но...), така че

моето предложение е:

Просто си направете експеримент и наблюдавайте дали пусканите на латиница теми няма да намалеят, ако напишете с големи цветни букви в началото на страницата с правилата, която се отваря при регистрация и в края - много близо до бутона Регистрирай се, който всеки нов потребител кликва, за да стане такъв - нещо от сорта на:

Пишете на кирилица! Теми на латиница ще бъдат изтривани и ще получавате наказателни точки!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости ani_2

Понеже Dark Light вече е „персона нон грата” тук, защото ви дразнеше, казвайки Ви в очите, че бъркате аз ще цитирам въпросите му, които той иска да ти постави Tragedy. А те са следните :

1.И в коя от тези точки попада темата "Предлагам да се изключат цензуриращите филтри поради такива и такива причини?

2. И в коя от тези точки влиза затварянето на тази тема, на темата за репутация или на всяка една тема, в която потребител/група потребители не са съгласни с богоизбраното мнение на админа?

А това е към всички Вас :

И все пак - хубаво е че успяхте да признаете, че сте в грешка. Направихте първата си крачка напред, надявам се да не е последната.

А сега лично моето мнение по въпроса.

1. Вие не знаете значението на думата разумен диалог. И никога и никого не сте желаели да изслушате. А думата „диктатори” Ви приляга напълно.

2. Хем повтаряте, че Калдата – това са потребителите, хем когато някой ви настъпи, защото не харесва нещо веднага му размахвате пръст и му казвате, че никой не го държи насила тук и може да си ходи. Ако това е разумен диалог – то аз съм идиот, защото не го разбирам.

3. Защо все въртите, сучете и обръщате нещата така, че изтритите постове да се обясняват с латиница или с граматически грешки? Защото истината е друга Tragedy. И ти го знаеш много добре. Тук почнаха да се трият теми на дадени потребители, които не са съгласни с някои неща. И за да не бъде съвсем явно се трие и по някоя простотия.

4. Оказва се, че прословутите Ви правила не важат за всички. Всичко е на принципа на симпатии и антипатии. А тези, които ги спазват са глупаци. Ще ти го обясня по-простичко, за да можеш да ме разбереш. Ако аз съм ти симпатична даже да наругая 20 души с език, от който би се изчервил и хамалин ти ще си затвориш очите. Но ако не ме харесваш, то тогава и с граматиката в ръка да пиша, и запетайките да броя, и езикът ми да е подходящ и за в черква пак ще намериш за какво да се заядеш. Ето на този принцип се действа тук от известно време.

5. Относно обидните постове – изобщо няма да си отварям устата по тая тема, защото вдигам кръвно. Съжалявам, че не си копирах оная прословута тема която ме кара все още да съм бясна, но която ме накара да проумея, че Вие съвсем не сте това, за което се представяте.

6. „Писна ми от теми в който някой мрънка или обявява напускането си”. Това не са мои думи, а просто цитирам Кал. Добре де, ще си ходим. То нито Калдата ще свърши без нас, нито пък ние ще умрем без Калдата. Форуми много, потребители също. Проблема е никакъв. Щом смятате да направите форумът ви като гара разпределителна, правете го. Той си е ваш.

7. Подписът ми гласи, че аз не съм потребител. И това е така. Защото аз не се чувствам част от Вас. И не желая да бъда. Затова можете спокойно да ме изтриете. Някога за мен Калдата беше като магия, тук беше мястото, където аз се чувствах щастлива. Но това вече не е мястото, където искам да бъда. Защото я няма нито магията, нито качествените потребители, които правеха форума толкова добър.

Това е от мен. И както казва Dark Light – хубаво е, че направихте първата крачка. Може пък да успеете да поправите някои неща. Но лично на мен вече ми е все едно.

Редактирано от ani_2 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

nickfox, arti сама каза нещо, което вече сме направили отдавна - надписа Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение. е едно от тези неща. Може да се обмисли варианта този надпис да се разшири малко с нещата, които предложи. Ти обаче мислиш ли, че ще има ефект, щом въпреки сегашният надпис има все още хора, които пишат на латиница.

arti, това лесно може да стане, но само за кирилицата ли да се добави. Аз споменах още повече причини. Мисля, че ще е по-добре ако се слага такъв надпис да е само в долната част на екрана като обобщение, не виждам смисъл да се слага и отгоре. Все пак имайте в предвид, че темите без "RQ" или "Търся" са доста повече от тези на латиница например. Същото важи и за неграмотното писане.

ani_2, ДаркЛайт си напусна сам, досега не е имало пост, ЛС или каквото и да е, в което да му казваме "Махай се бе" или нещо подобно. Така че не мисля да коментирам повече подобни глупости. След като помоли да му затрием акаунта и Калин му отказа, той "услужливо" се възползва от факта, че има парола за сървъра и си затри потребителя. Боже, добре че не направи други глупости.

Ето сега отговор на твоите въпроси:

1. Без коментар. Не мисля да отвръщам на нападки, а и тук няма зададен въпрос или предложение.

2. За разумен диалог трябват двама разумни човека и едно интелигентно отношение. Мислиш ли, че диалога между ревящото бебе и майка му е разумен диалог, особено когато майката знае, че детето се лигави. На некоректно зададени въпроси, целящи провокация, обиждане или унижаване не мисля, че ще се намери човек, който да отговори. Но естествено, задаващият въпроса си мисли, че е прав и не му пука как пита, важното е да постигне целта си.

3. Продължение на отговора по-горе. Да, изтрихме теми, които не целяха нищо друго освен да осмиват, обиждат и т.н. Какво да отговоря на тема, в която се подтиква да се извиня. Ами хубаво, казваме "Извинявайте" и готово. Че ще е по-добре да се води конструктивен диалог – по-добре ще е, ама някои хора искат друго. Луда работа. Какъв е смисълът от тема, в която не се дава нищо конструктивно, а само се посочват слабости. Ами че то и ние ги знаем, но щом не са оправени, значи или още търсим начин или не можем да ги оправим. Ето ти един пример - имаш обрив на ръката, който не изглежда добре. Пробвал си всякакви мазила, кремове и билки. В един момент почват да ти казват - махни го това, грозно е, махни го, махни го. Ти обясняваш, но кой ли те слуша. Може би в бъдещето ще се появи нещо, което да оправи нещата, но засега положението е такова. Естествено ти не стоиш да си развяваш байряка. (ей сега излезе, че не носим на критика). Но някои хора смятат, че могат да се издигнат в очите на другите, критикувайки. Не си мислете, че като кажете еди кое си не работи, че ние имаме торба с хитрини и веднага можем да го оправим. Също така не знам колко хора са се замисляли и върху предложението, което са давали, доколко е приложимо в конкретната обстановка, имайки в предвид дадените обстоятелства. Лесно е, когато се гледа само едната гледна точка. Но в крайна сметка излизаме диктатори.

4. Да, логично е, щом някой се държи добре, да го толерираш добре. Ако някой ме поздравява сутрин и аз ще го поздравявам и обратно. Обаче ако някой критикува за нещо, а самият той го прави (да речем правописни грешки или публикуване в неправилен раздел) тогава се отнасяме по-сурово. Нормално човешко отношение според мен. Но все пак това не е до степента, която посочват. В основни линии правилата ни важат за всички, с малки изключения. Ако модератор сбърка, логично е да му пиша веднага ЛС или да му оправя грешката, вместо да го линчувам публично. Знаете, че модераторите са хората с най-много постове и съответно могат да допуснат най-много грешки. По тази логика до месец-два ще останат само тези, които не пишат. Е, ако питаш дадени хора, които искат мъст и публична екзекуция - така и трябва да направя. Ако поствам по 10 теми на ден и сбъркам една за целият месец, мислиш ли че е удачно да се наказва. Сигурно да и ще си права ако гледаш нещата едностранно. Но ако знаеш, че грешката е неволна, не е направена нарочно, тогава какво става. Твоят "любимец" беше предупреждаван десетки пъти, разговори, обяснения, ама "кой ли те слуша Пенке ле" (както се казва). Еми тогава обръщаме другият край. Хайде ако искаш посочи другите примери, които евентуално имаш в предвид като казваш "Но ако не ме харесваш...". Вярвам, че не си се изложила и да пишеш наизуст, без да имаш конкретни примери, нали. Или пък да вярваш на един, двама или трима, без да си чула и друга гледна точка. Знам ли.

5. Май тук няма какво да коментирам. Отново недоизказани слова и обвинения.

6. Ти като решиш да слушаш телевизия, появяваш ли се в националният ефир да кажеш "Писна ми да гледам телевизия, изхвърлям си телевизора". Пак се връщам на въпроса за публичността - някои хора май не могат без нея и държат всеки да знае какво мислят, колко са недоволни и обидени. Е, има и други хора, които просто действат, радвам се, че все още са повече от първите такива.

7. Потребител на "езика" на форумите означава човек, който е регистриран в даден форум (заедно с още много други тълкувания, аз се опитвам да дам най-общото). Нямаме политика да трием потребителски акаунти и не мисля, че ще имаме. Това че някои хора злоупотребиха грубо с гласуваното им доверие (достъп до сървъра).... без коментар. Можем да бъдем добри, можем да бъдем и лоши. В крайна сметка аз се ръководя от един основен принцип "Никой на никого не е длъжен. Всеки прави нещата по собствено желание". За да не ме разбереш погрешно ще ти кажа следното - нито вземаме пари, нито работим за нещо повече от едно "Благодаря" и собственото удовлетворение. Това че някои хора превръщат положението в такова на живот и смърт или на реален живот би трябвало да остане техен си проблем. Май болестта на съвременното общество е, че всеки иска повече от неговите си 15 минути слава.

Правили сме много крачки и продължаваме да правим. Друг е въпросът кой какво иска да види и кой колко се интересува от това.

Тук искам да спомена нещо повече по темата за изтриване на постове - лично аз не толерирам теми, които не са поставени по един нормален и човешки начин. Тема от сорта на "Айде кога ще престанем с простотиите" или "Не така" са .... направо нямам думи. Как да ви го кажа по друг начин, че както никой няма да ме търпи да отида при него и да му кажа "Абе я се спри с тази простотия и престани с това държание", сещате ли се колко ще ме послуша. Е, ако искам да съм интересен, ако искам да съм лошо момче, ще го направя. Аз лично искам да съм от лагера на мислещите и действащите хора, а не да си правя вятър на устата.

Една молба - хайде в тази тема да пишем наистина само за редактирането и триенето на постове. Отдадохме достатъчно слава на дадени хора, които според мен не го заслужават изобщо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Понеже Dark Light вече е „персона нон грата” тук, защото ви дразнеше, казвайки Ви в очите, че бъркате аз ще цитирам въпросите му, които той иска да ти постави Tragedy.

<{POST_SNAPBACK}>

Няма такова нещо. Никой никога не е обявявал Макс за персона нон грата. Изборът да напусне форума, както и отговорността за него са изцяло и единствено негови личи. Никой член на администрацията не е трил профила му, той сам го заяви. Никой член на администрацията по скромните ми сведения не му е заявявал, че е нежелан в форума и не го е гонил. А това откровено извъртане на нещата нямаше как да не ми направи неприятно впечатление...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости ani_2
nickfox, arti сама каза нещо, което вече сме направили отдавна - надписа Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение. е едно от тези неща. Може да се обмисли варианта този надпис да се разшири малко с нещата, които предложи. Ти обаче мислиш ли, че ще има ефект, щом въпреки сегашният надпис има все още хора, които пишат на латиница.

arti, това лесно може да стане, но само за кирилицата ли да се добави. Аз споменах още повече причини. Мисля, че ще е по-добре ако се слага такъв надпис да е само в долната част на екрана като обобщение, не виждам смисъл да се слага и отгоре. Все пак имайте в предвид, че темите без "RQ" или "Търся" са доста повече от тези на латиница например. Същото важи и за неграмотното писане.

ani_2, ДаркЛайт си напусна сам, досега не е имало пост, ЛС или каквото и да е, в което да му казваме "Махай се бе" или нещо подобно. Така че не мисля да коментирам повече подобни глупости. След като помоли да му затрием акаунта и Калин му отказа, той "услужливо" се възползва от факта, че има парола за сървъра и си затри потребителя. Боже, добре че не направи други  глупости.

Ето сега отговор на твоите въпроси:

1. Без коментар. Не мисля да отвръщам на нападки, а и тук няма зададен въпрос или предложение.

2. За разумен диалог трябват двама разумни човека и едно интелигентно отношение. Мислиш ли, че диалога между ревящото бебе и майка му е разумен диалог, особено когато майката знае, че детето се лигави. На некоректно зададени въпроси, целящи провокация, обиждане или унижаване не мисля, че ще се намери човек, който да отговори. Но естествено, задаващият въпроса си мисли, че е прав и не му пука как пита, важното е да постигне целта си.

3. Продължение на отговора по-горе. Да, изтрихме теми, които не целяха нищо друго освен да осмиват, обиждат и т.н. Какво да отговоря на тема, в която се подтиква да се извиня. Ами хубаво, казваме "Извинявайте" и готово. Че ще е по-добре да се води конструктивен диалог – по-добре ще е, ама някои хора искат друго. Луда работа. Какъв е смисълът от тема, в която не се дава нищо конструктивно, а само се посочват слабости. Ами че то и ние ги знаем, но щом не са оправени, значи или още търсим начин или не можем да ги оправим. Ето ти един пример - имаш обрив на ръката, който не изглежда добре. Пробвал си всякакви мазила, кремове и билки. В един момент почват да ти казват - махни го това, грозно е, махни го, махни го. Ти обясняваш, но кой ли те слуша. Може би в бъдещето ще се появи нещо, което да оправи нещата, но засега положението е такова. Естествено ти не стоиш да си развяваш байряка. (ей сега излезе, че не носим на критика). Но някои хора смятат, че могат да се издигнат в очите на другите, критикувайки. Не си мислете, че като кажете еди кое си не работи, че ние имаме торба с хитрини и веднага можем да го оправим. Също така не знам колко хора са се замисляли и върху предложението, което са давали, доколко е приложимо в конкретната обстановка, имайки в предвид дадените обстоятелства. Лесно е, когато се гледа само едната гледна точка. Но в крайна сметка излизаме диктатори.

4. Да, логично е, щом някой се държи добре, да го толерираш добре. Ако някой ме поздравява сутрин и аз ще го поздравявам и обратно. Обаче ако някой критикува за нещо, а самият той го прави (да речем правописни грешки или публикуване в неправилен раздел) тогава се отнасяме по-сурово. Нормално човешко отношение според мен. Но все пак това не е до степента, която посочват. В основни линии правилата ни важат за всички, с малки изключения. Ако  модератор сбърка, логично е да му пиша веднага ЛС или да му оправя грешката, вместо да го линчувам публично. Знаете, че модераторите са хората с най-много постове и съответно могат да допуснат най-много грешки. По тази логика до месец-два ще останат само тези, които не пишат. Е, ако питаш дадени хора, които искат мъст и публична екзекуция - така и трябва да направя. Ако поствам по 10 теми на ден и сбъркам една за целият месец, мислиш ли че е удачно да се наказва. Сигурно да и ще си права ако гледаш нещата едностранно. Но ако знаеш, че грешката е неволна, не е направена нарочно, тогава какво става. Твоят "любимец" беше предупреждаван десетки пъти, разговори, обяснения, ама "кой ли те слуша Пенке ле" (както се казва). Еми тогава обръщаме другият край. Хайде ако искаш посочи другите примери, които евентуално имаш в предвид като казваш "Но ако не ме харесваш...". Вярвам, че не си се изложила и да пишеш наизуст, без да имаш конкретни примери, нали. Или пък да вярваш на един, двама или трима, без да си чула и друга гледна точка. Знам ли.

5. Май тук няма какво да коментирам. Отново недоизказани слова и обвинения.

6. Ти като решиш да слушаш телевизия, появяваш ли се в националният ефир да кажеш "Писна ми да гледам телевизия, изхвърлям си телевизора". Пак се връщам на въпроса за публичността - някои хора май не могат без нея и държат всеки да знае какво мислят, колко са недоволни и обидени. Е, има и други хора, които просто действат, радвам се, че все още са повече от първите такива.

7. Потребител на "езика" на форумите означава човек, който е регистриран в даден форум (заедно с още много други тълкувания, аз се опитвам да дам най-общото). Нямаме политика да трием потребителски акаунти и не мисля, че ще имаме. Това че някои хора злоупотребиха грубо с гласуваното им доверие (достъп до сървъра).... без коментар. Можем да бъдем добри, можем да бъдем и лоши. В крайна сметка аз се ръководя от един основен принцип "Никой на никого не е длъжен. Всеки прави нещата по собствено желание". За да не ме разбереш погрешно ще ти кажа следното - нито вземаме пари, нито работим за нещо повече от едно "Благодаря" и собственото удовлетворение. Това че някои хора превръщат положението в такова на живот и смърт или на реален живот би трябвало да остане техен си проблем. Май болестта на съвременното общество е, че всеки иска повече от неговите си 15 минути слава.

Правили сме много крачки и продължаваме да правим. Друг е въпросът кой какво иска да види и кой колко се интересува от това.

Тук искам да спомена нещо повече по темата за изтриване на постове - лично аз не толерирам теми, които не са поставени по един нормален и човешки начин. Тема от сорта на "Айде кога ще престанем с простотиите" или "Не така" са .... направо нямам думи. Как да ви го кажа по друг начин, че както никой няма да ме търпи да отида при него и да му кажа "Абе я се спри с тази простотия и престани с това държание", сещате ли се колко ще ме послуша. Е, ако искам да съм интересен, ако искам да съм лошо момче, ще го направя. Аз лично искам да съм от лагера на мислещите и действащите хора, а не да си правя вятър на устата.

Една молба - хайде в тази тема да пишем наистина само за редактирането и триенето на постове. Отдадохме достатъчно слава на дадени хора, които според мен не го заслужават изобщо.

<{POST_SNAPBACK}>

Е, нали имаме право на отговор...изкуши Ни.

Та Дарки и аз искаме да ти кажем следното :

Пак не каза нищо по темата. Ставаш за политик - много думи, никва информация. И пак не обясни какво й е на тема, в която се излагат причините, по които според един потребител иска да се махнат някакви си филтри. Казваш потребител иска да се махнат някакви си филтри. Казваш му "няма да стане" и толкова - знам че аргументи така или иначе няма да намериш

Знаете, че модераторите са хората с най-много постове и съответно могат да допуснат най-много грешки

Тези с най-много постове са спамерите. Модераторите трябва да се грижат за липсата им, но това е по света, не у нас

Боже, добре че не направи други  глупости.

Бог не може да те спаси angry.gif

P.S. И имаше ЛС с намек за това, и знам колко си мил на ЛС, така че можеш само да се молиш другото ти лице да не стане публичко :rofl:

И само от мен : Къде се вмества в правилата , че не са обида следните думи : "Ти май пак ми се правиш на отворена. Ако ти е дошъл мензиса, това си е твой проблем"? Това е цитат от любимата ми тема. Аз не съм простачка и затова казах, че няма да я коментирам. Но щом искаш доказателства...няма проблем. Извинявам се на потребителите. Имаше и още квалификации от тоя род в същата тема. И знаеш ли какъв беше резултата Трагеди? Сигурно знаеш, но ще го кажа на останалите. Мирето ни посъветва да минем на ЛС, Бацката - да смекчим тона, Ванката намали репутацията на простака заедно с още един потребител. След няколко часа същият този идиот беше с нулева репутация, а темата вися с дни във форума. Та питам аз : кой е униженият и засегнатия в случая? Защото и тогава уж имаше правила...за всички. Къде бяхте Вие тогава и защо не реагирахте? И погледни прословутата ми репутация Трагеди. Защото и ти си ми дал + в нея. А за какво са ми дадени другите плюсове? Не Трагеди, не искам мъст. Защото отмъщението предполага наличие на някакви чувства. А у мен не са останали такива. И не искам "своите 15 минути слава". Не ми трябва. Аз исках само едно - да ми обясните защо позволихте да бъда унижена публично и защо беше изтрита отрицателната репутация на тоя, дето ме заля с помия. Но не получих отговор. А колкото до мнението ми за триенето на постове - в темата, в която казах, че сте изтрили аз Ви поздравявах за идеята. И бях за триенето на простотии.

И последно : да, наистина Dark Light ми е любимец. Защото той е най-невероятния човек, когото познавам и от когото искрено се възхищавам. И се гордея, че мога да го нарека свой приятел.

Това е Трагеди. Ти рискува да отвориш темата. Май не биваше да го правиш. Забрави ли правилото : "Когато решиш да отвориш "кутията на Пандора" внимавай капака и да не ти прищипе пръстите"? И в името на доброто старо време аз ще спра дотук. Стига да не ме предизвикаш отново. Защото когато бях нова тук аз ти се възхищавах искрено Трагеди и страшно много те уважавах. За мое голямо разочарование се оказа, че съм сбъркала в преценката си за теб. :yanim::yanim::yanim:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и аз мисля че трябва да се съобщава на хората за това че примерно някаде да сбъркали и да им се даде време да си поправят грешката и всичко да бъде наред и ако това не стане чак тогава да се стига до изтриване на даден пост или тема, това мисля аз и все пак на всеки се случва да греши но ние сме хора и трябва да си прощаваме

поздрави на всички

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абе ако поста е написан на латиница(освен ако има проблем с нея) или с главни букви съм съгласен да се трие без предупреждение.Не съм длъжен да чета на никой маймуницата,има Флекс тайп,има я подредбата на Инженера,има и други програмки.Всеки който се разрови и пита може да си кирилизира компютъра.Та какво да се съобщава на хората в такъв случай?Че не са прочели правилата с които са се съгласили?Ми да са ги прочели бе.Някои хора не щат да ги прочетат и като им се направи забележка.90% от минусите които съм дал(а те са много)са заради латиница и неясни заглавия по които трябва да гадая какво иска човек.Обида?Излишно е да коментираме трябва ли да се уведомява за нея.Ако вече има някаква друга причина би трябвало този който трие да обясни защо го прави все пак.Поздрави на всички!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с gbss.

Освен това е интересна идея да се въведе някаква автоматична система за триене на теми, ако всички потребители които са писали в нея гласуват за това.

Това ще е трудно,но веднъж заработи ли доста ще облекчи админите.

Може да поставите и филтър който да не публикува пост в който няма нито една българска буква.

Нещо на което наистина държа е : не санкционираите потребител които нарушава правилата за първи път.Редактирайте пишете ЛС и ако се повтори ДА.

Но на някой който за първи път се регистрира във форум да му смъквате репутацията защото не е писал RQ отпред някак си не върви.

Също съм за идеята изтритите теми да престояват някъде преди да бъдат окончателно изтрити.По този начин ако има група от недоволни , ще можете да върнете темата.

Казаното не важи за теми които обиждат конкретен потребител или носят някакви крайни нежелани послания.

Относно пърливите теми съм на мнение, че трябва да гледате по-отвисоко на нещата и да приемата критиката градивно.

Да съгласен съм че някои от тях ви дразнят или не ви харесват, но все пак ги оставете.От това косвено само ще спечелите.Изтриването им с лека ръка може да предизвика само недоволство и нови такива. Например аз немога да разбера за какво сте дискутирали защото темата я няма.Самия факт че я няма поражда някакви съмнения.

Tragedy теб те дразни това че DarkLight сам се е изтрил, но от друга старана като сте му изтрили темата сигурно сте го накарали да се чувстава по подобен начин.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ani_2, слепец за мен е не този, които не може да вижда, а този, които не иска да погледне. Че Дарки ти диктува какво да пишеш - негов си проблем. Той не ме понасяше, сега като не пише навива други. Смешно е само това, че май по-голяма част от мнението ти не е твоя, както и думите, които използваш.

Била си унижена - съжалявам, по една или друга причина не сме направили каквото трябва, не сме изтрили темата, нещо друго се е случило. Лично от мое име се извинявам, макар че знам, че това няма да помогне, не и защото ти няма да приемеш каквото и да ти кажем. И да дадем обяснения, и да са добри и да са основателни това няма да има значение, затова с риск да изляза страхливец и тиранин (и не знам си още какво) ще спра до тук. Само един въпрос - каква част си мислиш, че знаеш от цялата информация. Следила ли си например кой е бил онлайн, кой кога е влизал и какво е станало. Както и да е.

Ето все пак и отговор на въпроса ти - Не сме позволили нарочно да бъдеш унижена, не сме имали някаква умисъл и желание, поради едно или друго обстоятелство това се е случило. Нещото, което можем да направим е да ти се извиним и да се постараем това да не се получава с никого.

ani_2, навремето наистина беше различен човек, мислеше различно и се държеше различно. Пътя, който си поела сама си го избрала ти и само ти избираш кого да слушаш и на кого да подражаваш. Аз спирам да отговарям на мненията ти освен ако не са по темата или не го правиш с необходимото уважение (което явно липсва). Извън тези рамки просто става нещо от сорта "Ани напада (Дарки шушне на ушенце какво) - Трагеди отговаря". Не съм ученичка на изпит, опитах се да направя нещо разумно, ти се опитваш да следваш политиката на друг човек. Няма да стане, не и тук.

gbss, надявам се си прочел какво написах по-горе преди да напишеш поста си, защото честно казано нямам какво да добавя. Самите правила са едно предупреждение или може би трябва да предупреждаваме по определен брой пъти преди да трием.

Доста от потребителите влизат, пишат нещо и след това не влизат с часове или дни. Тогава мнението им остава и пак трябва да гледаме неправилни теми или постове.

Относно предложението на Melmak ® - от доста време не наказваме веднага нови потребители (в повечето случаи). Пишем лични съобщения, обясняваме, посочваме правилата. В други случаи затваряме темите и пишем защо. По даденото предложение да пишем ЛС и ако втори път наруши правилата - това ще стане малко трудно, защото трябва да водим списък на всички, на които сме пратили ЛС (а те не са малко) и след това да ги търсим в списъка. Засега май се приели компромисният вариант - трием или заключваме и пишем ЛС. Рядко стигаме до наказание от първото нарушение.

Относно предложението "автоматична система за триене на теми, ако всички потребители които са писали в нея гласуват за това" - убий ме ама на първо време не разбрах какво точно имаш в предвид и на второ време идея си нямам как това да стане технически и накрая дали ще си заслужава (мисля си, че никой няма да ползва тази опция - говоря за потребителите).

Относно варианта за парливите теми - определено се опитваме да гледаме философски на нещата, но нещото, което не се забелязва често е, че една такава тема не поражда напрежение само в себе си. Нещата често избиват в други теми, нямащи нищо общо дори и с раздела на темата. От доста време не сме трили подобна тема, а и също така както казах по-горе - мога да се хвана на бас, че нищо ново няма да се каже, нищо няма да се направи, просто хората ще поискат да почешат езиците си.

За филтъра - има варианти, в които няма да работи - например ако само даваш линк. Или пускаш нова програма, чието описание е на английски. Отново ще е трудно за изпълнение технически, човешката намеса май остава удачен вариант тук.

Замислям се обаче върху варианта с преместването на някои по-особени теми, преди да бъдат изтрити. Тук има няколко варианта - как да разберем коя е групата на недоволните - представи си пет деца, на които са им изтрили темата за някоя глупост. Не върви. Въпреки всичко ще наблюдавам текущите теми и тези, които се създават от тук нататък и за теми, които трябва да се изтрият и има потенциални спорове, може и да ги правя невидими докато не се уточнят нещата.

Искам да благодаря на всички, които са писали по темата (в смисъл наистина по темата) за това, което правят.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо, с което се сблъсках тук що...

Казусът е следният: един и същи потребител, на когото за втори или трети път ми се налага да му трия мнението заради латиница. Туко що изтрих едно такова и първото, което тръгнах да направя, беше да му пиша ЛС:

Привет.

От няколко дни забелязвам, че пускаш постове на латиница. Това за този форум е недопустимо. Ако имаш някакъв проблем с кирилицата, пиши ми, за да ти помогна да го решим, но те моля, не поствай на латиница!

Благодаря ти за разбирането.

Не мога да го накажа чрез репутацията, защото се изявява във "Веселба" (не че няма и други начини, но това ми е идеята, за да пиша).

Та интересно ми стана, че въпреки сериозността на потребителското провинение, червените надписи...лично аз посегнах към бутона ЛС, преди да изтрия поста или да предпиема каквото и да е друго. Споделих това с вас, само за да покажа, че както обвиненията не винаги са резонни, така и действията не винаги могат да са според написаните правила.

Писах на този потребител, въпреки че пише само във "Веселба" и е нов, точно заради това, че е нов, и защото все пак, може би съм прекалено наивна, си мисля, че (дори тази латиница да е в следствие на мързел или небрежност) с таковата си отношение от моя страна ще направя нещо, за да имаме още един добър поребител....Поне досега от това съм се ръководила като правя каквото правя...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Нещо на което наистина държа е : не санкционираите потребител които нарушава правилата за първи път.Редактирайте пишете ЛС и ако се повтори ДА.

Но на някой който за първи път се регистрира във форум да му смъквате репутацията защото не е писал RQ отпред някак си не върви.

<{POST_SNAPBACK}>

Това отдавна не е практика тук и за сведение на някои по-нови потребители някога пускахме ЛС за всеки пост на латиница! Още си пазя шаблонния текст с който най-любезно уведомявам потребителя, че е нарушил правилата, с които се е съгласил като "необходимо и единствено условие за регистрация във форума, както и за ползването му" (т. 4.1 от правилата). Подобен случай имах преди 5 минути във форума "Игри". Потребителят е онлайн, но не предприема никакви мерки по въпроса, дори не ми отговаря на ЛС-то. Извинете ме, отивам да видя каквостава... cool.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хора нямате ли си нещо по-забавно за вършене за петъка?!? Защо се дърпате един друг за глупости??? Цяла философия му ударихте...

Дарклайт, доколкото пожела да сподели - си прави собствен форум, тъй-че идеята му да напусне според мен се базира не само на "разликата" (която така и не разбрах каква е) във възгледите му.

Относно това кой колко пъти е бил предупреждаван - ами нали репутацията е уж точно за това. Можете да добавите поле към профила в което да се отразяват такива изяви (както е в оригиналния Invision board) и при поредният опит да се публикува тема/мнение на латиница, системата автоматично да наказва така че да няма сръдни.

П.П. ани2, жените обичате да упреквате мъжете за техните "хормонални" проблеми, но на свой ред сте много докачливи за своите... Явно човекът се е напатил от някоя в подобно състояние или си е нямал други лафове за заяждане - при всички случаи това говори лошо повече за него...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това отдавна не е практика тук и за сведение на някои по-нови потребители някога пускахме ЛС за всеки пост на латиница! Още си пазя шаблонния текст с който най-любезно уведомявам потребителя, че е нарушил правилата, с които се е съгласил като "необходимо и единствено условие за регистрация във форума, както и за ползването му" (т. 4.1 от правилата). Подобен случай имах преди 5 минути във форума "Игри". Потребителят е онлайн, но не предприема никакви мерки по въпроса, дори не ми отговаря на ЛС-то. Извинете ме, отивам да видя каквостава... cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

охо още на първият ми пост тука кал ми намали репутацията за главни букви

на първият

не че съм и им умрял за репутацията ама не мога да виждам определени неща примерно паролите за нод

и така днес ми изтриха поста ей така

яко е

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

охо още на първият ми пост тука кал ми намали репутацията за главни букви

на първият

не че съм и им умрял за репутацията ама не мога да виждам определени неща примерно паролите за нод

и така днес ми изтриха поста ей така

яко е

<{POST_SNAPBACK}>

И с право. Над полето за писане има предупредителен надпис с червени букви. Да не си прочел правилата и да се втурнеш да постваш не е оправдание. Все едно аз да застрелям някой на улицата и после да кажа, че не съм знаел че е незаконно. Но да тръгнеш да постваш и да пренебрегнеш предупреждението... excusez-moi...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

×
×
  • Добави ново...