Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отдели "Редакции" и "Преводи"

Featured Replies

Я, как набъбва списъка с редакторките........Хеси, ами ако вземем та успеем да приключим с книжките....е да кажем след 1 година - какво ще правим? Поздрави на всички нови колежки и успех с редактирането!!! Хванах му цаката на чекера - помогна ми темата в subs.sab.bz Ама трябва да се четеееее.... Пък чукча не читатель!!!!! Не съм забравила за помагалото на дъщеря ми. Показаха ми как се сканира на служебния скенер и се надявам след Нова година да успея да се справя със задачата. Не знам до колко ще помогне, но има най-новите изисквания на МОН - правят ги луди децата!

• Отговори 82
  • Прегледи 36,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Съмнявам се да сварим да направим всички книжки, но поне ще понапреднем :gift: Че то както и да ги върти и суче човек, вярно че досега сме направили над 600 книжки, но ни чакат още над 300, а и има и ще има нови сканирания :mad: За помагалото - на мен ми трябва, за да видя промените, които са направили, че явно пак нови фантасмагории има. Когато успееш, мила, не е бърза работа.

• 1 месец по-късно...

Хайде време ми е и аз да се предложа, само да предупредя нямам скайп и не го ползвам, Хес, дай директно на кю-то в профила ми - кажи само какво трябва да се свърши, а после обръщането на форматите за мен не е никакъв проблем.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте :wors: И аз, като вас съм запалена по любовните романи и искам да помагам...имам умения в английския език, а ако искате може да ме вземете и да редактирам...имам скайп " леля Дафинка" Слънчев и усмихнат ден на всички :yanim:

• Автор

Моят скайп е в профила ми - намери ме и ще видим какво може да се направи по въпроса с редактирането. А ако мислиш, че си добра с английския, свържи се с cheetah - тя води преводаческия екип :angry:

Хесчо слънце отмъквам ти тамамън две редакторки. А и тази сладурка ако забърша преводаческия малко ша набъбне. Всеки желаещ да се пробва с преводите е добре дошъл. Аз както се вижда добре крада от редакторките хихи.

• Автор

Ти си разбойничкаааа Отмъкна ми една от най-добрите редакторки и нямаш насищанеее :cool:

Ти си разбойничкаааа

Отмъкна ми една от най-добрите редакторки и нямаш насищанеее :rolleyes:

серсем съм аз ама няма са бием ша делим

• Автор

Трябват ми още редакторки, не сварваме да обработим книжките.. ;) Няма ли желаещи да помогнат? :)

Не се ядосвай аз ще продължа да помагам, Крис мисля и тя.

Хеси,щом е толкоз натопорчено,да поема нещичко,Малко съм бавна,и след мен се "мете",ама се старая де. Тия дни сина е абитарент и уж ще взема 2-3 дни почивка,та да пробвам.

• Автор

Бяхме намалили необработените книжки до малко над 200, но в момента са почти 400. Някои редакторки се отказаха, други са доста заети и реално има остра нужда от още хора.. Вярно е, че тези, които продължават, работят усилено момичетата, но просто не сварваме и това е положението. Не отказвам никаква помощ, всеки е добре дошъл.. :D

Привет отново, Който ме иска към отбора - там съм... :wors: Имам доста време в което да се занимавам...на работа, в нас..така чеее...на линия съм.. p.s. Трогнах се от сълзите на Хеси, затова cheetah, душко, не ми се сърди...ще пробвам дали мога да помогна с нещо на редакторския екип и ако не се справя, надявам се да ме вземеш в редиците ти :nono:

Редактирано от kiki2kiki (преглед на промените)

Привет отново,

Който ме иска към отбора - там съм... :)

Имам доста време в което да се занимавам...на работа, в нас..така чеее...на линия съм..

p.s. Трогнах се от сълзите на Хеси, затова cheetah, душко, не ми се сърди...ще пробвам дали мога да помогна с нещо на редакторския екип и ако не се справя, надявам се да ме вземеш в редиците ти :)

Тичи при хесито. На мен достатъчно ми помагат сега, което изобщо не значи че не си добре дошла ако имаш желание.

Пак да се извиня,че поех нещо за редакция,ама много се пипкам.За съжаление взех отпуска,ама покрай абитюрентската на сина,все има нещо,пък и изпити.....Уж нямам аз касателство,но не знам как става,все ми се вменяват задачи.Ще се постарая до края на другата седмица обаче да съм готова.

• Автор

Пак да се извиня,че поех нещо за редакция,ама много се пипкам.За съжаление взех отпуска,ама покрай абитюрентската на сина,все има нещо,пък и изпити.....Уж нямам аз касателство,но не знам как става,все ми се вменяват задачи.Ще се постарая до края на другата седмица обаче да съм готова.

Хей, нямаме срокове все пак.. Кой колкото може :blink:
  • Автор

Към редакторките!

Днес ми дадоха една програма, с която се подобрява качеството на снимките с текст. Мога да кажа, че направо съм възхитена от нея. Изпробвах я върху различни по качество снимки и резултата е направо в пъти по-добър, след прекарването им през програмата. Това, което трябва да направите предварително, е да екстрактнете pdf-файла в отделни снимки, за предпочитане в tiff-формат. Оттам нататък следвайте описанието за работа с програмата, което съм добавила в папката. Има и папка със скреени, за визуално обяснение.

Ако минавате скановете първо през тази програма и след това през Рийдъра, за да експортнете текста, ще намалите грешките от експорта в пъти, което пък предполага много по-лесно и удобно редактиране.

А ето и самата програма: scantailor

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Xesi,аз и до сега си бях дупка,ама сега вече съм трап.Единственото с което се оправям е от пдф да го мина в тхт Даже и с тез препоръчителни проверки не се оправям "Премахването на незадължителните тирета става чрез «Редакция-Заместване», като горе слагате знака за «незадължително тире» от «Още-Специални», а долу оставяте празно поле и давате «Замести всички»..." Честно на мен и не ми пречи да си го правя на ръка,лошото е че не е достатъчно.Опитвала съм да вдяна с дистанционни обяснения,ама не.Някой който знае какво прави,трябва да ми показва,а мама ако трябва и ще си записва иначе съсем ще :blink: Пробвам да си уредя частни уроци при кумеца,ма все не ни съвпада свободното време.

• Автор

Xesi,аз и до сега си бях дупка,ама сега вече съм трап.Единственото с което се оправям е от пдф да го мина в тхт Даже и с тез препоръчителни проверки не се оправям "Премахването на незадължителните тирета става чрез «Редакция-Заместване», като горе слагате знака за «незадължително тире» от «Още-Специални», а долу оставяте празно поле и давате «Замести всички»..." Честно на мен и не ми пречи да си го правя на ръка,лошото е че не е достатъчно.Опитвала съм да вдяна с дистанционни обяснения,ама не.Някой който знае какво прави,трябва да ми показва,а мама ако трябва и ще си записва иначе съсем ще :blink: Пробвам да си уредя частни уроци при кумеца,ма все не ни съвпада свободното време.

Ох, милата.. Ами защо досега не си казала в скайпа, че не хващаш обясненията? Обади ми се там и ще проведем един продължителен урок стъпка по стъпка, за да разбереш всичко. Аз имам време и търпение, така че не се притеснявай, само измъкни компа от децата си за достатъчно време, през което да проведем урока :blink: Ако трябва и серия от уроци ще проведем, важното е да разбереш всичко. И.. нали знаеш, че вече имам нов скайп?

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

Бяхме намалили необработените книжки до малко над 200, но в момента са почти 400. Някои редакторки се отказаха, други са доста заети и реално има остра нужда от още хора.. Вярно е, че тези, които продължават, работят усилено момичетата, но просто не сварваме и това е положението. Не отказвам никаква помощ, всеки е добре дошъл.. :wors:

някой на есен ще се завърнат! :) и ще понаваксам, че толкова много ми се четееееееееее, а от април насам нищичко не съм прочела :(

• Автор

някой на есен ще се завърнат! :wors: и ще понаваксам, че толкова много ми се четееееееееее, а от април насам нищичко не съм прочела :(

Аз си те чакам търпеливо.. И направо ще ти взема здравето, когато се върнеш.. :)
  • 1 месец по-късно...
  • Автор

Момичета, обновила съм ви Чекера с последната версия и съм ви качила разширения файл с изискванията при редакция. Линковете са в началото на темата, дръпнете си ги оттам.

• 1 месец по-късно...

Момичета, ако имате нужда от още хора да помагат - насреща съм само казвате какво, кога и как. Надявам се да бъда полезна :cool:

• Автор

Момичета, ако имате нужда от още хора да помагат - насреща съм само казвате какво, кога и как. Надявам се да бъда полезна :)

Скайпът ми го има в профила ми, намери ме там и ще има да редактираш до пенсия :cool:
  • 4 седмици по-късно...

здравейте и в тази тема :) Стана ми интересно да прочета правилата за редакция, но компютъра ми е на Уиндоус Виста и разширение .doc не ми се отваря, дали мога да помоля някой да ги качи в .rtf примерно или да ми ги прати на майл ? Предварително благодаря :angry:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.