Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отдели "Редакции" и "Преводи"

Featured Replies

здравейте и в тази тема :yanim:

Стана ми интересно да прочета правилата за редакция, но компютъра ми е на Уиндоус Виста и разширение .doc не ми се отваря, дали мога да помоля някой да ги качи в .rtf примерно или да ми ги прати на майл ?

Предварително благодаря :yanim:

Явно нямаш инсталиран офис пакет на компютъра си, което малко ме учудва, тъй като ако не Microsoft Office повечето хора си слагат поне Open Office (безплатен), който позволява отварянето на doc формат. Друг начин да работиш с doc файлове, без да инсталираш Word, е да си изтеглиш програмката Word Viewer, безплатна е, ето и линк от официалния сайт на Майкрософт, от който би могла да си я свалиш: http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=3657ce88-7cfa-457a-9aec-f4f827f20cac&displaylang=en

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

• Отговори 82
  • Прегледи 36,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

...

Стана ми интересно да прочета правилата за редакция, но компютъра ми е на Уиндоус Виста и разширение .doc не ми се отваря, дали мога да помоля някой да ги качи в .rtf примерно или да ми ги прати на майл ?

Предварително благодаря :mad:

Провери си имейла

Явно нямаш инсталиран офис пакер на компютъра си, което малко ме учудва, тъй като ако не Microsoft Office повечето хора си слагат поне Open Office (безплатен), който позволява отварянето на doc формат. Друг начин да работиш с doc файлове, без да инсталираш Word, е да си изтеглиш програмката Word Viewer, безплатна е, ето и линк от официалния сайт на Майкрософт, от който би могла да си я свалиш: http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=3657ce88-7cfa-457a-9aec-f4f827f20cac&displaylang=en

Мерси за линка сега ще го пробвам преди време бях теглила такава програма, но нещо или беше платена или не успях да се оправя с нея не си спомням :blink:

И на Xesi едно много голямо благодаря за майла :mad:

• 7 месеца по-късно...

Здравейте момичета! Тъй като имам пред себе си цяло лято и не знам вече какво да правя бих искала да ви помогна с нещичко. Аз мога да ви помагам с редакциите и поназнайвам английски. Ако мога да помогна с нещо?

• Автор

Зависи какво ти се прави. Ако искаш да се занимаваш с редакции, намери ме в скайпа stihiqta__f (с две долни черти е) и има да редактираш сто години напред.. Ако смяташ, че си добра с английския, свържи се със Съни за преводи..

• 1 месец по-късно...

Фирма "Шантавите мадами" ВОД* търси да назначи млади, динамични и умеещи да работят в екип хора на длъжност "Фен-редактор", без заплащане.

Изисквания към кандидатите - желание и свободно време.

От своя страна фирмата предлага възможност за придобиване на нови познания и опит, както и доразвиване на езиковата култура.

Свободни работни места: 30.

За контакти: Тори

(Изпълнителен директор)

[*ВОД - Дружество с ограничено време]

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

Фирма "Шантавите мадами" ВОД* търси да назначи млади, динамични и умеещи да работят в екип хора на длъжност "Фен-редактор", без заплащане.

От своя страна фирмата предлага възможност за придобиване на нови познания и опит, както и доразвиване на езиковата култура.

(Изпълнителен директор)

:) Много изкушаваща обява, ако не бях обвързана със страшен договор с друго ВОД, сигурно щях да съм първата кандидатка. Цели 30 ентусиасти не знам, но ви пожелавам поне 15, че да има и за нас (Тори не ме бий). А сега, тъй като Съни като се върне от морето ще ме пита какво съм правила, по-добре да се връщам на работното място. Публикувано изображение

(Изпълнителен директор)

Август месец може да ме разпъвате в която фирма искате. Време: Почти по цял ден, като изключа готвене, ядене и сън. Аз съм по невъзможните неща. Преписвам сега един от невъзможните за редакция сканове, така че може да ме пишете 31 бройка. :hush:

Засега време за преводи не мога да отделя, но за редактиране съм навита. И тъй като завършвам филология, за мен това ще е като играчка (поне що се отнася до правописа и пунктуацията). Обаче за прехвърлянето от пдф към док ще имам нужда от частни уроци :)
  • Автор

Скайпът ми е stihiqta__f (с две долни черти е). Намери ме там и ще има да редактираш до 2178-ма ;)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, бих искала да пусна една обява тип ТЪРСИ СЕ:

Та, търси се редактор, със свободно време и познания по английски. За книга от към 280-300 страници. До тук има преведени към 200, затова се нуждая от някой със свободно време, който да я опатка на бърза ръка. Ако има желаещи моля да ми пишете ЛС или на скайп nikita1204. ;)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, ако ме искате мога да се включа в отбора на редакторките :shy11: Ще се радвам ако мога да помогна. П.С. Извинявам се ако тук не е мястото - имам Изстрадана обич на Бевърли Бартън, но не е скан, снимах я за сестра ми с фотоапарата.

• Автор

Здравейте, ако ме искате мога да се включа в отбора на редакторките :shy11: Ще се радвам ако мога да помогна.

П.С. Извинявам се ако тук не е мястото - имам Изстрадана обич на Бевърли Бартън, но не е скан, снимах я за сестра ми с фотоапарата.

Скайпа ми е stihiqta__f (с две долни черти е). Чакам те там и.. :P

• 1 месец по-късно...

Здравейте, сладурки! Много се радвам на работата, усилията и отделеното ви време. Това е и една от причините да се захвана със следното.... Тези дни попаднах на темата "Любопитството уби котката", та се зачетох и стигнах до роман, който очевидно бях пропуснала. А именно - "Венчило с варварина". Няма нужда да споменавам, че комбинацията от авторка + превод ме залепиха за монитора, докато не стигнах до The End. Ta, понеже ми се четеше още нещо варварско, но от същата авторка, се поразрових и видях, че такова на български няма. Оттам разрових английски сайтове и се влюбих в резюмето на Honor's Splendour. Така ме грабна, че реших, че аз на английски няма да го чета, а ще си го преведа, понеже никъде не го намерих на български и тогава ще го прочета цялото. (ако ме разбирате какво имам предвид ;) ). И за да не се отплесвам и да изоставям това намерение, понеже мъкна мн дини под една мишница и нямам време, ще си превеждам по глава на свободно време. Започнах тази нощ и дотук една преведена. Утре, ако остане време, ще гледам да преведа и втората. Ако някой все още ми следи мисълта, искам само да кажа, че си търся добра душа на която да мятам главите, за да ги проверява, че нямам нерви да си търся хилядите грешки. Оставям ви първата глава, за да видите, дали ви се занимава с мен и ако не се отчаяте, много ще се радвам да сме си взаимнополезни ;)Глава 1.doc

Редактирано от Moirae (преглед на промените)

Здравейте, сладурки!

Много се радвам на работата, усилията и отделеното ви време. Това е и една от причините да се захвана със следното....

Тези дни попаднах на темата "Любопитството уби котката", та се зачетох и стигнах до роман, който очевидно бях пропуснала. А именно - "Венчило с варварина". Няма нужда да споменавам, че комбинацията от авторка + превод ме залепиха за монитора, докато не стигнах до The End. Ta, понеже ми се четеше още нещо варварско, но от същата авторка, се поразрових и видях, че такова на български няма. Оттам разрових английски сайтове и се влюбих в резюмето на Honor's Splendour. Така ме грабна, че реших, че аз на английски няма да го чета, а ще си го преведа, понеже никъде не го намерих на български и тогава ще го прочета цялото. (ако ме разбирате какво имам предвид ;) ). И за да не се отплесвам и да изоставям това намерение, понеже мъкна мн дини под една мишница и нямам време, ще си превеждам по глава на свободно време. Започнах тази нощ и дотук една преведена. Утре, ако остане време, ще гледам да преведа и втората.

Ако някой все още ми следи мисълта, искам само да кажа, че си търся добра душа на която да мятам главите, за да ги проверява, че нямам нерви да си търся хилядите грешки.

Оставям ви първата глава, за да видите, дали ви се занимава с мен и ако не се отчаяте, много ще се радвам да сме си взаимнополезни ;)

Глава 1.doc

Мила винаги съм приветствала този ентусиазъм. Всъщност първите ми момичета така цопнаха в екипа. Треснаха ми едни готови книги изневиделица и да се оправям хихи. Но напоследък тази похвалност крие и своя риск. А именно да се получи дублаж какъвто е случая и в момента. Книгата е преведена и си търпи втора редакция. Когато прочетох поста ти изтръпнах и първата ми работа беше да отърча в линковете и да видя дали не сме пропуснали я обявим. Книгата обаче си е там. Хубаво е когато предприемате такива инициативи, на които пак повтарям много се радвам, да проверявате в книгите в процес в линковете или да ме питате на лс, мен или който и да е от екипа. Сега конкретно. Ще прочета главата и ще се консултирам и с преводачката отговорничка за джула горска хихи. Но от сега мога да те привествам в екипа при желание от твоя страна защото от опит знам, че дори и резултата да не е много добър /пак казвам още не съм я свалила даже за да приказвам/ в началото с желание и помощта на цялата банда бързо ще задобрееш хихи. Ако искаш свържи се с мен на лс и ще се уточним.

Ех, супер, Дрийма ще си има май нова преводачка, а това значи повече преведени страхотни книги. :shy11: Малко офтопик, ама... Бих предложила Дрийма да си направи нова тема с процесите си на работа на видно място с видно заглавие, защото аз самата, въпреки че влизам всеки ден, не знаех до преди няколко дена, че обявявате преводите си в Темата за линкове, защото съм свикнала там да е като наш архив с всички линкове към книгите, които са били сканирани. Според мен доста хора като мен не знаят или не са знаели, че там също е и мястото ви за обявяване на преводи. :)

• Автор

Предложението е прието, темата вече е факт. :ph34r:

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Видях, че има качени книги за редакция в тракера. Не знам имате ли нужда от помощ и как става разпределението, но мога да взема двете на Даяна Палмър.

Здравейте!

Видях, че има качени книги за редакция в тракера. Не знам имате ли нужда от помощ и как става разпределението, но мога да взема двете на Даяна Палмър.

Мила, това са вече редактирани книги, но едно рамо е винаги в помощ. Разпределителя ни е Тори, скайпа й е stihiqta__f. Добре дошла при нас :)

• Автор

Здравейте!

Видях, че има качени книги за редакция в тракера. Не знам имате ли нужда от помощ и как става разпределението, но мога да взема двете на Даяна Палмър.

Маалко си се пообъркала кои книги са за редакция и кои - не. Но ако имаш желание да се включиш в редакциите, намери ме в скайпа: stihiqta__f (с две долни черти е) и ще задвижим нещата.

Извинявам се. Уж четох, ама явно не съм доразбрала.

Няма за какво да се извиняваш, мила. :) Само не разбрах... имаш ли желание да редактираш? Като не са на Даяна Палмър, ша са други. :) За редактиране има колкото искаш ;)

Аз пък да питам щото няма какво да правя от време на време и ако мога с нещо да помагам пък ме привлече това за преобръщането на сканираните книги в текстови формат и ако може и аз да се включа?

Е, как да не може, пиши на тори в скайпа - stihiqta__f (с две долни черти). Добре дошла от мен ;)

Аз пък да питам щото няма какво да правя от време на време и ако мога с нещо да помагам пък ме привлече това за преобръщането на сканираните книги в текстови формат и ако може и аз да се включа?

Божеее, ела де, ела. С радост приемаме всяка помощ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.