Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой плейър предпочитате?

Featured Replies

Smplayer,vlc

• Отговори 494
  • Прегледи 92,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

GOM  вадел по  - добър звук от Potplayer  - ша умра от смях :D 

Не знаех, че плеърите вадели звука. Интересно тогава за какво са декодерите.

Не знаех, че плеърите вадели звука. Интересно тогава за какво са декодерите.

Teнкс за осроумието, но мисля се подразбра какво исках да кажа ;)

А за тези, които не знаят как да си настроят плеъра, че да извадят по голямо качество техен си проблем.

Ето все пак едно клипче за който му е интересно!

http://www.youtube.com/watch?v=vmik46l_gy4

Teнкс за осроумието, но мисля се подразбра какво исках да кажа ;)

А за тези, които не знаят как да си настроят плеъра, че да извадят по голямо качество техен си проблем.

Ето все пак едно клипче за който му е интересно!

http://www.youtube.com/watch?v=vmik46l_gy4

Мнението ми не беше към теб, а за това че даден плеър вадел по-добър звук от втори. Няма логика в това...

...а за това че даден плеър вадел по-добър звук от втори. Няма логика в това...

Ами точно декодерите,рендерите и филтрите правят ,,магията,, но....няма значение.Ползвайте си каквото искате и каквото Ви харесва :)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Smplayer

Плеъра е чудесен-кристална картина.Богат на опции включително за настройки на картината и еквалайзери за звук,кожи и т.н.Каквото ми е необходимо за един плеър-SMPlayer го има. :wink12:

Пропуснал ли съм някъде опцията за изкарване на субтитрите под видеото или наистина я няма?

Както споменах по горе,от 2-3 седмици съм с него.По въпроса със субтитрите ми е достатъчно че може автоматично да ми ги открива в сайта(ако филма няма такива),да ги синхронизира с картината(избързва или забавя),да си ги слагам където искам на екрана и да бъдат в какъвто си искам цвят и големина както и да се възпроизвеждат или не когато гледам филм.Включително и на снимките които прави има опция дали да ги снима със субтитри или без. :wink12:

...да си ги слагам където искам на екрана...

Това означава ли и под видеото, защото някъде пропускам тая опция, плеърът е на компютъра пред мен? При повечето други е въпрос само на отметка, тук не намирам такава или някак не я виждам. Затова и питам.

Малко странно е това мнение - ако една програма (в случая плеър) изисква "специални" настройки за постигане на максимално качество на работа (т.е. възпроизвеждане), а не го прави по подразбиране, то дали не възниква въпрос относно качеството на тая програма?

Знам, че има куп разбирачи и специалисти, но питам сериозно.

Специално каюеството на звука или самото видео дори не зависи от програмата. Зависи от самото копие дали е записано читаво.

Аз имах предвид че не програмата възпроизвежда звука, а кодека който е нужен за специфичния тип кодировка.

Това означава ли и под видеото, защото някъде пропускам тая опция, плеърът е на компютъра пред мен? При повечето други е въпрос само на отметка, тук не намирам такава или някак не я виждам. Затова и питам.

Можеш да ги местиш нагоре,надолу,наляво,надясно,големина и цвят по избор.На мен ми отне два часа докато разбера настройките.

Редактирано от KGKulata (преглед на промените)

...Аз имах предвид...

Аз пък имам друго предвид - как ще обясниш, че един и същ файл се възпроизвежда по различен начин като звук или картина, често и в двете направления? При един плеър картината е добра, при друг - приемлива, но видимо по-лоша, при трети - драстично по-добра. При това не става дума за ровене из безкрайни настройки, а почти (е, не съвсем) по подразбиране. Същото е и при звука - при един звукът е "стандартно скучен", а при друг - ясен, отчетлив с чудесни баси и високи честоти с практически недоловими изкривявания. 

За сведение - говоря за гледане картината на монитор (или лаптоп). Звукът излиза от професионална (в буквалния смисъл) уредба с предусилвател, усилвател и трилентови колони с размерите на хладилници и със съответната мощност. не става дума за компютърни колонки за 20 лв комплекта.

Можеш да ги местиш нагоре,надолу...

Ще те помоля за еднозначен отговор - могат ли да застанат под видеото или не?

Явно аз не мога да те разбера-Как под видеото?Това на снимката е екрана а субтитрите са най отдолу.По надолу значи да влязат в кожата на плеъра.Другият вариант е да стесня отдолу картината и те да се показват в черното най отдолу

Публикувано изображение

В различните плеъри са нарича по различен начин, затова и използвам такова обяснение, което не би следвало да те обърква. На снимката субтитрите са в картината, както е при гледане филм на телевизор. Аз питам възможно ли е при SMPlayer субтитрите да са под картината в черното поле.

В различните плеъри са нарича по различен начин, затова и използвам такова обяснение, което не би следвало да те обърква. На снимката субтитрите са в картината, както е при гледане филм на телевизор. Аз питам възможно ли е при SMPlayer субтитрите да са под картината в черното поле.

Не мога да ти кажа.Поради ограниченото ми време нямам възможност да му разуча подробно всички опции.Аз съм  нагласил възпроизвеждането на пълен екран (не цял) но не съм ровил по подробно по твоят въпрос със субтитрите.В настройките на всяка страница има ПОМОЩ където подробно се описва коя опция от съответната страница за какво е.Ако имаш време и се поразровиш...знам ли,може и да откриеш нещо.Съжалявам че не мога да ти помогна. :huh:

Публикувано изображение

Благодаря!

Аз поне не намирам такава възможност, не изключвайки пропускът да е мой. До скоро и VLC "страдаше" от подобна липса, не съм пробвал последните 2-3 версии, може да са го променили, защото отдавна се дискутираше тоя въпрос.

Малко странно е това мнение - ако една програма (в случая плеър) изисква "специални" настройки за постигане на максимално качество на работа (т.е. възпроизвеждане), а не го прави по подразбиране, то дали не възниква въпрос относно качеството на тая програма?

Всичко е до навика - кой с каквото свикнал, това. Мен лично VLC най ми допада. :)

...А за тези, които не знаят как да си настроят плеъра...

Кой е казал, че не знаят?

Ти явно си един от ,,тези,, което личи и от по-нататъшните ти постове!

...Малко странно е това мнение - ако една програма (в случая плеър) изисква "специални" настройки за постигане на максимално качество на работа (т.е. възпроизвеждане), а не го прави по подразбиране, то дали не възниква въпрос относно качеството на тая програма?...

Ами за всичко си иска допълнителни настройки, след като искаш да извлечеш максимума.Макар и не на място и не точно, но да те попитам-ти на телевизора си не му ли правиш допълнителни настройки, за да извлечеш още качество?

Ползвал съм всички упоменати тук плеъри-е няма такъв, който да има повече опции за донастройване от Pot! Не казвам, че другите са лоши и не оплювам никой, но за ,,донастройване,,....

Splah Pro EX даже съм си го закупил (доста отдавна)и не е никак лош плеър, но откъм настройки той пък е адски орязан.

Таа...всеки да си ползва каквото му харесва, но да се говори ей така, че видиш ли няма нужда от донастройване, за да се извлече още качество и щом трябва да се правят допълнителни такива то плеъра не става е нелепо!

Аз не бера грижа за твоя телевизор грижа не бери, та е излишно да мислиш за моя. И (пак) си пропуснал някоя и друга част от текста, но поне съм сигурен, че не го правиш умишлено - просто твърде много бързаш да отговориш и попропускаш едно-друго, но пък всеки си има някакъв бъг, и аз не правя изключение, разбира се. Няма смисъл да ми ревизираш пак коментарите, както често правиш и да ме репликираш - не желая да споря с теб и да оспамваме всяка тема, по която мислим различно, т.е. почти всички.

Със здраве и без лоши чувства.

Е какво съм пропуснал и какво ревизирал?Цитирах това, на което исках да ти отговоря, защото мненията ти са и един вид питане! Ма ти пак не си ме разбрал.Както и да е.

Лека и на тебе, със здраве и без лоши чувства.

AIMP за музика и PotPlayer за филми под Windows, DeadBeef за музика и UMPlayer за филми под OpenSuSE :)

Редактирано от Audio Jedy (преглед на промените)

Поразрових се за половин час и смятам че това е опцията за която ми говориш-само че за цял екран.Като я маркираш се появяват черни ивици  и в тях влизат субтитрите-под видеото.. :wink12:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Здравей, в SMPlayer опцията за показване на субтитрите в черното поле отдолу се намира в General -> Video -> "Add black borders on fullscreen" ако менюто ти е на Английски.Ако е на Български се намира във Общи -> Видео -> "Добави черни ивици на цял екран"Дано ти помогне :-)

Музика - Winamp 
Филми - Windows Media Player

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.