Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой плейър предпочитате?

Featured Replies

Аз ги гледам с Media Player Classic. В папката video_ts има файл VIDEO_TS.IFO от него като го пускаш DVD-то си излиза както си е, с менюта, субтитри и т.н.

Благодаря много.Пробвах го и на мен ми тръгна с Media Player Classic и всичко е ОК.Благодаря още веднъж!!!

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 494
  • Прегледи 92,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, реших да си изтегля филм Блу-Рей, но не знам с какъв плеър да го гледам, аз лично ползвам Км-плеър, но той въобще не иска да го отвори, та за това се обръщам към вас. Кой според плеър е най- подходящ за гледане на такива формати филми. Чух че тези видове плеъри се нуждаели от добра конфигурация за да работят, без проблеми а ето я и моята: ASRock ALiveXFire-eSATA2 (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) DualCore AMD Athlon 64 X2, 3100 MHz (15.5 x 200) 6000+ AMD 480X CrossFire, AMD Hammer Radeon HD 4650 (1024 MB)

Чист MPC-HC. Разбирай да разкараш пакетите с кодеци преди да го инсталираш ако има такива.

Даже има тема в форума - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=168579

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Чист MPC-HC. Разбирай да разкараш пакетите с кодеци преди да го инсталираш ако има такива.

Даже има тема в форума - http://www.kaldata.c...howtopic=168579

Викаш да не инсталирам заедно с плеъра кодеците или да махна стари кодеци ?

Да единия вариант е това,другия е че може и без махане на пакетните кодеци,като си изтегли ---> VLC Media Player! :wink12:

Викаш да не инсталирам заедно с плеъра кодеците или да махна стари кодеци ?

Да махнеш старите ако има такива. Плеара има собствени а идеята е да ползваш хард. ускорение. Разгледай темата.

Ако ти трябва просто няква кожа с някви кодеци то тогава се товари процесора и няма значение какво ще сложиш.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Да махнеш старите ако има такива. Плеара има собствени а идеята е да ползваш хард. ускорение.

Ако ти трябва просто няква кожа с някви кодеци то тогава се товари процесора.

Аха ясно, а да питам вие кой плеър ми препоръчвате

TotalMedia Theatre и Splash PRO EX - това е най-доброто за гледане на Bluray, а и не само!

Можеш да разгледаш също и PotPlayer, интерфейса му е почти идентичен с този на KMplayer, на който си свикнал, има вградени кодеци и се справя чудесни с всички Hi Def филми. При VLC работата е малко по-пипкава по мое мнение. Също можеш да погледнеш и ArcSoft TotalMedia Theatre за плейване на Blu-ray филми. Изобщо, не е като да нямаш алтернативи. Edit: agentpat ме изпревари за ArcSoft TotalMedia Theatre със секунди. :)

Редактирано от Silvering (преглед на промените)

Аз по принцип ползвам VLC и Gom Player,както и MPC,и съм много доволен! Досега не съм имал проблем с гледането на филми от 1080p/720p с тези плейъри! :D

Аха ясно, а да питам вие кой плеър ми препоръчвате

Така, както си задал въпроса излиза, че се опитваш да пуснеш Блу-рей от папка. Ако е така, то препоръките са към тези плеъри, които имат такава възможност, защото не всички имат - MPC-HC и TotalMedia Theatre са двата, които съм тествал и работят. Км-плеър по едно време нямаше такава възможност, но не съм го тествал с последните му версии.

От останалите VLC преди 2.0 със сигурност не може. В 2.0 вкараха такава поддръжка, но е експериментална и не може да се разчита на него. PowerDVD имаше възможност до определена версия, но след това холивудските студия ги натиснаха и разработчиците я махнаха. WinDVD (ако все още се казва така) не знам там каква е работата.

Всъщност май никой не е обърнал внимание на заглавието. Става дума за рип а не БР. Пък и при наличието на безплатния MPC-HC едва ли е необходимо да се търси недоразвит платен софтуер.

в такъв случай Км-плеър върши работа и проблема другаде

Аз ползвам Км-плеъра версия 2.9 и не ми отваря филми с такова качество, най-новата версия е 3.1 и не ползвам поради това че е още по-зле (прави ми проблеми при гледане на няколко филма, а самия проблем е че издава страничен звук, като пращене и пукане, което е много дразнещо). С версия 2.9 нямам такива проблеми и си гледам останалите филми спокойно, но стане ли въпрос за 720p BluRay x264, въобще не ми пуска филма и съм принуден да търся ново решение.

Редактирано от The Reaper (преглед на промените)

The Reaper, ами при мен няма проблеми с този плеър нито с 720р, нито дори с 1080р. И то на лаптоп с вече архивния 4500MHD. Не знам къде e причината, но със сигурност не е в плеъра. Аз бих започнал от премахване на абсолютно всички плеъри и кодеци, почиставне на регистъра и след това инсталира само на KM Player.

Редактирано от rvp (преглед на промените)

The Reaper, ами при мен няма проблеми с този плеър нито с 720р, нито дори с 1080р. И то на лаптоп с вече архивния 4500MHD. Не знам къде e причината, но със сигурност не е в плеъра. Аз бих започнал от премахване на абсолютно всички плеъри и кодеци, почиставне на регистъра и след това инсталира само на KM Player.

Ами аз кодеци не ползвам, по точно всички кодеци са ми от самите плеъри, не съм инсталирал отделни кодеци, мислиш ли че ако деинсталирам всичко и инсталирам на ново км-а, ще ми върви ? Добре ще пробвам, относно до регистрите аз ползвам Ccleaner-а.

Здравейте, случайно видях темата и искам да попитам дали Км- плеъра отвяря филми с високо качество, защото аз ползвам весия 2.9, имам един филм 720p x264 и с Км-а не мога да го гледам, а съм чувал че може да се гледат с км-а филми и с дори 1080p. Ако знаете решение моля пишете.

• 1 месец по-късно...

Здравейте. Бихте ли ми препоръчали някой хубав плеър? :) Спрял съм се на The KMplayer / VLC media player / POT Player / Gom Player ... Най-положителни мнения четох за VLC и POT плеърите :) Вие какво ще ми препоръчате??? :) Главно за филми 1080p ще се ползва (иска се максимално качество от плеъра !!! :) ) Благодаря.

Ако ще гледате филми с качество 1080p, използвайте MPCHC

Иначе за филми със стандарта резолюция бих препоръчал GOM.

VLC също е добър плеър, единствения му недостатък (поне за мен) е , че субтитрите не могат да се свалят в черното поле под филма (за това и не го ползвам).

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Аз гласувам за Gom Player. От доста време го ползвам, перфектен е. А и субтитрите ги показва по най-качественният им вид, от всички други плеари. Множество настройки, логично свързани няма как да те затрудни работата с него. Това си е лично мое мнение де. VLC media player пък поддържа четене на scene архиви (.rar, .r00, r01, ...), сиреч без да разархивираш може да си гледаш филма.

Редактирано от Ansys (преглед на промените)

PotPlayer е този,който отваря всичко и навсякъде... дори при рипване на DVD,може без проблем да отваряте току що започнат рип в няколко МБ да видите как изглежда! ................................................................................. KM е другата препоръка,ако имате добър процесор... малко е тежичък! Новата версия явно ще се работи по често...вече има и 3D опция за светкавично разделяне на цветовете в най-ползваните варианти. Включително се превръща в мултимедиен център... GOM...по мое мнение става само за слушане на радио!

На мен не ми допадна PotPlayer. (но всеки мисли различно).

Иначе ето една класация за най добрите видео плеъри и представянето им (2 страници са).

Може да е полезна за тези които още не са си избрали подходящ. ;)

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Аз гласувам с 2те ръце за KMplayer перфектен е за мен,до сега не ми е правил проблеми :) Чете всичко :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.