Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой плейър предпочитате?

Featured Replies

Човека иска плеър за МР3 без екстри, за какво му е плеър близо 38МБ?

Просто му предлагам нека той си избере избора е негов все пак :cool:
  • Отговори 494
  • Прегледи 92,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 4 месеца по-късно...

Та имам един въпрос. Наскоро си взех домашно кино ( 9 колони и 1 буфер общо 230 вата ) едвам го свързах, но както и да е. Проблемът е там че компютърът ми не е много мощен а съм го свързал с това домашно кино, с телевизор с HDMI и с сумати неща още като USB мишка, клавиатура и процесора ми товари здраво. Трябва ми някакъв плеър които е лек, възпроизвежда всички видове формати ( както и субтитри най-важното ) и да мога да гледам Full HD филми без да насича, понеже сега съм с VLC и като пусна някой HD филм насича и то здравата. Относно компютъра ето ги спецификациите. Процесор - Intel Pentium D Dual core 2.8 GHz Хард Диск - Hitachi 160 GB Дънна Платка - Asus P5PL2 Видеокарта - Nvidia ( Palit ) GeForce 9800 GT 1GB DDR3 Рам памет - 3 GB ( забравих марката ) DDR2 ОС - Windows XP service pack 1 ( преди около месец го свалих от 7 на XP )

Аз използвам Splash Pro, много съм доволен, досега не съм попадал на HD файл, който да не е отварял. Лек е, освен това настройките са много интуитивни и лесни, не като при останалите плейъри с десетки менюта и подменюта.

Пробвах GOM с нормален филм ( резолюция 480p ) сега ще изтегля някой с Full HD и ще пробвам пак. Иначе като интерфейс плеъра е супер не е сложен лесно се работи с него може да се каже че за 2 минути разбрах всичко :ohmy:

Редактирано от joniop (преглед на промените)

GOM е перфектен за целта, още повече за аудио маниаци, какъвто видимо си и ти - звукът е перфектен, далеч превъзхождащ почти цялата конкуренция. Само не забравяй да го настроиш за възпроизвеждане на High-Quality Mode (най-долната снимка тук - http://www.kaldata.c...showarticle=133) БГ превод - тук

Прегледай тази тема: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=168579 MPC HC или Splash Pro, за да ползваш хардуерното ускорение без мн. настройки и т.н. Успех!

Прегледай тази тема: http://www.kaldata.c...howtopic=168579

MPC HC или Splash Pro, за да ползваш хардуерното ускорение без мн. настройки и т.н.

Успех!

Тази ми се струва доста сложна а на мен ми трябва нещо леко, и лесно за употреба понеже не съм много наясно с тези програми :angel19:

Ами четеш малко повече докато започне да ти се изяснява. Няма друг начин.

За MPC HC, най-важната настройка е тази за хардуерното ускорение. Можеш да минеш и с нея само.

:* (избираш според операционната с-ма.)

Със Splash Pro пък, инсталираш и гледаш директно.

Сваляш от тук: http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=60938

или http://mirillis.com/en/products/splashpro.html

Публикувано изображение

DirectShow Video - EVR (Vista/.NET3) и DirectShow Video - EVR Custom pres. : Ако бъдат избрани,

MPC-HC ще използва изцяло Direct3D. Поддържат MPEG2 (Windows XP и Vista) и H.264 (Vista само)

хардуерно ускорение в DXVA2 режим.

*VMR9 (renderless)** ще изберат потрбителите с операционна система- XP , а EVR Custom pres.** - тези ползващи Vista или Windows7.

DirectShow Аудио - Тук избирате аудио устройство. Ако е "System Default", MPC-HC ще използва

устройството с най-голяма потребност, т.е - "Default DirectSound Device".

Splash Pro също поддържа хардуерно ускорение според модела на видео картата и серията й .

(Ati Avivo - AMD Radeon™ HD 2000 series + и PureVideo HD 2gen - Nvidia GeForce 8400 + series)

Splash Pro -Публикувано изображение

Значи снощи пробвах с един филм 1080p обаче пак има накъсване. Поставих GOM Player process priority на High както и отначалото където пише Normal Mode ( не High Quality но и с него пробвах пак накъсва ) но без резултат. С леките филми от рода на 480p или 720p няма проблеми, но с 1080p накъсва. Да не би да е заради дисплеят ми понеже монитора ми е в резолюция 1280х1024 и не е Full HD а телевизора ми е Full HD, но все още не съм пробвал на телевизора понеже имам някой проблеми с изкарването на картината сега и когато включа HDMI кабела в PC-то почва постоянно да са рестартира и ще го водя на ремонт понеже мисля, че не му достига мощност. Но както и да е как да оправя този проблем с накъсването нa Full HD филми?

Както каза по- горе holler_pz- MPC, Splash, аз мога да добавя и Daum PotPlayer с активирано хардуерно ускорение.

Не заради друго но я ми кажи CPU какво(??????) номер модел D ??? нещо с SSE, SSE2 и да няма поне SSE 3.0

че ако си с нещо подобно

забрави за HD филми Публикувано изображение

Поддръжката и кешът на тия процесори са под всякаква критика.

Ще ме прощават феновете на Intel ама

НА ТОВА МУ ВИКАТ (INTEL PENTIOMALOUM) пентиомалоум,,,, фурна с силициев 65nm нагревател на PRESLER.

Тествали сме го и на оверклок това никога не е успявало да пусне HD филми ЗАКЛЕВАМ СЕ,,, дори и с Радеон HD 6990

Има друг вариант ,, Опитаи да впрегнеш CUDA-та на NVIDIA там вече ще гледаш HD

Windows Media Player 10 - 11 са най пъргави след това е VLC мога да споря за това , изпитано тествано и работи .

чакам да ми кажеш за CPU то си

и ще се опитам да ти дам съвет за CUDA

Редактирано от popa666 (преглед на промените)

Ако не ти се пише тук SKYPE - popa666 довечера съм на линия,, скрит,, поискай ми пълномощно ще опитам да помогна,, обещавам.

Към popa666 :

Относно компютъра ето ги спецификациите.

Процесор - Intel Pentium D Dual core 2.8 GHz

Хард Диск - Hitachi 160 GB

Дънна Платка - Asus P5PL2

Видеокарта - Nvidia ( Palit ) GeForce 9800 GT 1GB DDR3

Рам памет - 3 GB ( забравих марката ) DDR2

ОС - Windows XP service pack 1 ( преди около месец го свалих от 7 на XP )

Минимални изисквания за HD и Full HD http://pcworld.bg/6058_

Едно време опитвах с CUDA ускорителя, но се отказах. Ползвах CoreAVC към КМ player-a

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

как мога да махна българското аудио на един филм защото не го намирам само със субтитри за gom player ства на въпрос

какви мазохистични предложения какви омазани решения

основната грешка операционната система ХР с поправа 1

(извинявай ама преди 8 години беше това)

полза за видео картата никаква лимит до DX9c

лимитирано ускорение и т.н.

плеери решения бол но най-важното е да поддържа хардуерно ускорение

всичко останало е безсмислено

сложи си една 7-мица хоум премиум х64 обнови и всички поправки

актуализирай драйверите на всички периферии и най вече видеото

инсталирай последната версия на MPC-HC съответно х64 версията

обнови DirectX

позачети ТУК

пропусни инсталирането на всякакви кодеци и сплитери

и екстра настройки освен тези за субтитрите

Редактирано от saentist (преглед на промените)

По лека версия на КМ е това http://www.kaldata.c...howtopic=156531

Значи пробвах с този плеър, но как да кажа филмът все едно е на забързан кадър ( както и звукът) пробвах да променя настройките но същата работа все е на забързан кадър и тук-там има някой насичания. Пробвах с нормален филм в резолюция 480р и върви без никакви проблеми. Някаква идея как да поправя това?

Не заради друго но я ми кажи CPU какво(??????) номер модел D ??? нещо с SSE, SSE2 и да няма поне SSE 3.0

че ако си с нещо подобно

забрави за HD филми Публикувано изображение

Поддръжката и кешът на тия процесори са под всякаква критика.

Ще ме прощават феновете на Intel ама

НА ТОВА МУ ВИКАТ (INTEL PENTIOMALOUM) пентиомалоум,,,, фурна с силициев 65nm нагревател на PRESLER.

Тествали сме го и на оверклок това никога не е успявало да пусне HD филми ЗАКЛЕВАМ СЕ,,, дори и с Радеон HD 6990

Има друг вариант ,, Опитаи да впрегнеш CUDA-та на NVIDIA там вече ще гледаш HD

Windows Media Player 10 - 11 са най пъргави след това е VLC мога да споря за това , изпитано тествано и работи .

чакам да ми кажеш за CPU то си

и ще се опитам да ти дам съвет за CUDA

Ами да това е процесора ми всъщност същия като на снимката по горе. Не мога да ти кажа точния модел понеже съм забутал кутията някъде и си нямам и на идея кой е модела.

какви мазохистични предложения какви омазани решения

основната грешка операционната система ХР с поправа 1

(извинявай ама преди 8 години беше това)

полза за видео картата никаква лимит до DX9c

лимитирано ускорение и т.н.

плеери решения бол но най-важното е да поддържа хардуерно ускорение

всичко останало е безсмислено

сложи си една 7-мица хоум премиум х64 обнови и всички поправки

актуализирай драйверите на всички периферии и най вече видеото

инсталирай последната версия на MPC-HC съответно х64 версията

обнови DirectX

позачети ТУК

пропусни инсталирането на всякакви кодеци и сплитери

и екстра настройки освен тези за субтитрите

Извинявам се за двойния пост.

Та искам да те попитам защо да слагам 64 битова система на този слаб процесор не мислиш ли, че ще е странно и ще имам проблеми понеже системата ми е доста стара и слаба както виждаш?

слаб процесор къде си го измисли това

ще е слаб ако е на 200мхз

а по изискването е 800мхз а ти си бая над

когато настройваш субтитрите направи точно обратното и махни отметката напълно

Публикувано изображение

шрифт microsoft sands serif размер 18 руски

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Напълно подкрепям saentist за смяна на ОС. Не бях обърнал внимание в началото, че наличната система е XP. Има зададени минимални изисквания за видео и процесор, четете, за да не стават грешки. Splash PRO и MPC HC са изпитани програми, ползващи хардуерно ускорение.

Ами ок в близките дни ще обновя до 7, но се чудя дали да е 32 битова или 64 битова коя от двете да сложа?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.