Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой плейър предпочитате?

Featured Replies

Ох живот и аз бях като теб преди 2001г. като седя пред един ауард с едно AMD duro,че на 800 .

и се питах същият въпрос нямам пари за нов ама ми трябва по бърза машина какво да на правя и

от 800 го гътнах 1240 . и до ден днешен това нещо работи дадох го на един комшия да плямпа с синът си по скайпа иначе и него бих ти снимал.

Та на въпроса (бартми) турни един скайп и да приключваме или.

вдигни шината от 200 на 207 като за начало винаги се тръгва от и 7 закон на MSI не питай дълго е за обяснение.

Като постепенно вдигаш през 3 Пример ( 207-210 - 213 - 216 - 219) и следиш да ли ше зареди Уиндоусат помежду клокванията а не дали ще се включи защото има разлика.

И така постепенно ще го клокнеш до ръбът на паметта това по някога стигано ако проявиш желание.,,, и след това ако ти се занимава направи памета от 667 на 533 или 800на 667 ти латенции на това дъно нямаш така че се задоволяваш само да я намалиш като честота ,,,и от там клокваш още.

КАТО НАМЕРИШ РЪБА МНОГО ВНИМАВАЙ ЗА ТЕМПЕРАТУРАТА не е трудно просто да не стой много често на 90 градуса.

ТОВА Е НЯМА ДА ИМА ПОГРЕБЕНИЯ ИМА СИНИ ЕКРАНИ

ВКЛЮЧИ Shutdown Temperature НА 60 70 90 ГРАДУСА ЗА ЗАСТРАХОВКА И СИ ГОТОВ

А ДАЛИ Е ОПАСНО ПОПИТАЙ ЕЙ ТИЯ ЛУДИТЕ :*

• Отговори 494
  • Прегледи 92,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

....

Видяхме те какъв специалист си в областта. Лично аз силно НЕ препоръчвам overclock, ако не може да се преживее евентуална повреда на машината, т.е няма пари или е само 1 и няма друга.

Според мен този процесор с това видео не трябва да има фундаментални проблеми при пускане на HD, ако се нагласят някои неща по софтуерните декодери и хардуерното ускорение.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Подкрепям мнението на гадния комунист и saentist,а лично моето е, че овърклока е една химера и утопия.Частите са предвидени от самия производител да работят на определени напрежения и честоти,и като изтискаме няколко стотин GHz ,МHz и ,V от горе,и кво.... облак ароматен дим,и айде във Вечните Електронни Полета :whist::( Изключително разгорещена тема с качествено присъствие на много добри специалисти :D

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

Не съм специалист и то никакъв но нещо което изпробвам на всяка машина която е идвала при мен и е имала възможност и съм видял ефекта от това които никак не е малък подчертавам никак не е малък не може никой да ме обеди че няма полза особено на имтел .

тия животинки се оверклоквът като за световното.

И пак казвам има полза .

това не са 100-150 мегахерцови нито 27 мегахерцови та да няма полза .

Който не е опитал той не е ползвал .

Всичките ми приятели са с минимум по 10% поне клок да не казвам за Роко че тоя от как го научих не спира да си рови из биоса да опитва и още с други памети и за сега с един симпрон на 1.6 оспя да го забие на 3.1 GHz да пусне 1080p от YouTube .

така че има полза.

Кое е химера и кое реализма и кой не иска да прекрачи границата поради страх или страх от не известното си е негов проблем.

Аз лично съм си на мнение че имаш ли крава дои си я до като пуска мляко а не докато те заболи ръката и не да я доиш на кръв това е грешка .

Пак казвам всяко нещо си има предел и не бива да се прекрачва ,,, но и не да си седя цял живот с мисълта че имам още мощност и то която е повече от 40 % в бокса,,, и да не правя нищо.

По тази логика не си купувайте мощни процесори караи те си още с 800те те пак си имат мощност така де.

И да се върнем към основната цел на упражнението

след като прескочихме безсмислената цел на оверклока

joniop

изтегли инсталира, конфигурира и пробва ли Media player Classic Home Cinema

прочете ли тази статия http://imouto.my/wat...eos-using-dxva/

(на самата страница има и клипове с висока резолюция за тест)

Редактирано от saentist (преглед на промените)

И да се върнем към основната цел на упражнението

след като прескочихме безсмислената цел на оверклока

joniop

изтегли инсталира, конфигурира и пробва ли Media player Classic Home Cinema

прочете ли тази статия http://imouto.my/wat...eos-using-dxva/

(на самата страница има и клипове с висока резолюция за тест)

Ами какво да кажа. ЗЛАТЕН СИ. Тествах филмчетата от сайта, бачкат без грешка върви като по вода а даже нямаше нужда от овърклок. Не зная направо какво да кажа. Даже тествах едно филмче от замунда Full HD и то върви без грешка . Благодаря ти много както и на всички, който се опитаха да ми помогнат благодаря ви :D .

Редактирано от joniop (преглед на промените)

А честито прочети темата отначало сега за да оправиш субтитрите

някъде около първите постове съм написал как

и сега следва да си вземеш една такава играчка

Публикувано изображение

ЛИНК

Всички тук май са СТРАХЛИВЦИ .

Остави другото и си го и признават.

Ще ти кажа защо те накарах поне на 3GHz да го сложиш

замисли се от твоята серия има процесори които работят ОРИГИНАЛНО на 3.4GHz кое сега е безсмислено катонапример

Публикувано изображение3.2GHz

Публикувано изображениенормален(много лек) клок 3.5GHz.

Публикувано изображениетова си е оригинално на 3.4GHz

та кое е безсмислено

или всички се опитват да ти докажат нещо което не е -- вярно .

Което не ме учудва като се сетя че сами се набутваме в лай....а

Та защо на теб да ти е добре като могат да ти затворят очите докато не си разбрал кое е е по добро.

Пак казвам има значение иначе никога нямаше да има (блек едишън) на AMD или серия (К) на INTEL .

Спрете да лъжите хората ,,, дайте им шанс сами да преценят дали да ви слушат или да се радва на още поне 20%

Не бъдете Българи защото другите страни ни изпревариха докато се мачкате един друг.....

Редактирано от popa666 (преглед на промените)

тия не са страхливци и пускат на макс а ти поне на 3GHz повярваи ми ще ти се ослади аз съм всеки ден с различен клок . Няма фирма която да е забранила мулти плеара ако процесора не може да се клокне. Иначе няма да е отворен :D
не ми е работа да опвам очите на тия тука но относно до HD може и така ако не ти се взима друга машина .

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=hQ3tj3uw9Pg&feature=related

тия не са страхливци и пускат на макс

а ти поне на 3GHz

повярваи ми ще ти се ослади аз съм всеки ден с различен клок .

Няма фирма която да е забранила мулти плеара ако процесора не може да се клокне.

Иначе няма да е отворен :yanim:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=p3xR_wno5X0&feature=relmfu

не ми е работа да опвам очите на тия тука но относно до HD може и така ако не ти се взима друга машина .

Добре, дай ми пример какво мога да получа за тези 20% повече? Лично аз получих това което исках и без клока ( да гледам Full HD филми без да ми насича ), игричките ми вървят перфектно, но за тях не е нужен кой знае какъв процесор и клока едва ли си струва за тях. А рисковете от клока? Малко или много има ги а за тези 200MHz струва ли си да рискувам да изгубя всичко? А относно тези от видеото, които овърклокват процесора до последно, не са страхливци знаеш ли защо? Защото дори и да се развали нещо те имат парите да го ремонтират или да купят определената част, а ти мислиш ли че с тази моя конфигурация която е на 5 години ( с изключение на видеокартата, старата беше 7300GT но изгоря и я смених ) разполагам с парите за да експериментирам и след това да си плащам за грешките?

Редактирано от joniop (преглед на промените)

Всички тук май са СТРАХЛИВЦИ

Не бъдете Българи защото другите страни ни изпревариха докато се мачкате един друг.....

Да бе, аз работя като компютърен техник, защо не подстрекавам хората да си чупят компютрите по идиотски начини, за да може после да са ми хранилка? Е, не мога все още, имам някаква съвет.

Стига си викал, не успя да се наложиш, нали? Първо беше за звук и картина-сложи Виста или 7, ама то и на XP вървяло всичко без проблеми, без оглед на това че по-новият DX на 7-цата ще натоварва повече и видео подсистемата и ще има по-малко кадри в игрите...е, за сметка на подобрена визуално картина, но за какво ти е, когато всичко ти сече...После излезе, че филмите тръгнаха и без клок на процесора, който ти искаш да клокваш...

Знаеш ли, така или иначе клока съкращава живота на процесора компонентите в някои случаи, основните причили поради които това става са увеличено топлоотдаване на компонентите, което с боксово охлаждане особено си е притеснително и второт е вдигането на волтажите, с което можеш да изпържиш някой компоненти, има си и друго де...

Овърклока е за ентуасиасти, които искат да стигнат предела на компонентите като производителност и могат да преживеят и покрият финансово дефектът/повредата на някой компонент. Не и за хората, които искат стабилно и дълготрайно работеща система или финансово не могат да си позволят да покрият повреда на компомент.

Лично аз не препоръчвам клок, освен ако не е някой ентусиаст, който после изревава в тема тук-опитах да направя оверклок, сега системата не тръгва, какво да направя??? Помощщщ..Ама се случва понякога вече да е късно...

Спести ни компетенциите си.

А истината е, че при някои компоненти има някакъв аванс, но за стабилност са маркирани като такива с по-ниски параметри, други просто са нестабилни и неправилно работещи при по-високи честоти и са премаркирани за по-ниски и т.н...

Никой не затваря никому очите, но в случая всичко стана и без overclock, за това и е ненужен, пък и човека няма пари да ги дава за някой компонент, ако стане някоя беля... Твоето, което в момента го правиш, е малко детско поведение, с цел да се наложиш. Е, не става така, баце...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не те карам да го правиш защото е опасно.

Напротив нищо не се рискува хора та си ги клокват по на 5GHz дали щяха да го правят ако е опасно и да ли интел а амд щяха да пускат серии които са предназначени именно за клок. Обаче по новите греят повече старите не чак толкова.

и няма какво да се счупи занимавам се с машини и също съм техник и това ми е и работа и хоби .

Но на никого не съм изгорил машината ако си калпав техник като някой може и да те е страх да помогнеш . :) .

Аз си върша добре работата застраховам се по няколко начина накарах и теб показах как.

Винаги има смисъл да пробваш никой не те кара да го оставиш така .

В ТОВА НЯМА РИСК ние не живеем в 199х година с 50MHz експонати или 200MHz само те нямаха защити .

А ми е интересно кой малоумник измисли тая работа с това че животът на процесорите се скъсявал.

Значи по характеристика тези като твоя кристал има живот повече от 50години постоянна работа на температура 80градуса по Целзий преди разпад на вътрешните връзки.

Реално е много повече .. но заради кешът който има по малък живот иначе е кой знае колко повече.

И не е вярно че високата честота го убива защото има серии който работят и на много по висока честота а те не са от марсиански плочки дялани,,, да не говора за сателити който работят на аплиферни пакети по на GIGA ватове и по на 12,75 GHz имат живот който не са на лампи,,, като едно време :) .

Така че можеш да опиташ аз гарантирам че няма какво да се случи на 3 GHz оригинално работят на по на 3,4 GHz този може и къде къде повече.

вдигни шината от 200 на 207 като за начало винаги се тръгва от и 7 закон на MSI не питай дълго е за обяснение.

Като постепенно вдигаш през 3 Пример ( 207-210 - 213 - 216 - 219) и следиш да ли ще зареди Уиндоусат помежду клокванията а не дали ще се включи защото има разлика.

И така постепенно ще го клокнеш до ръбът на паметта това по някога стигано ако проявиш желание.,,, и след това ако ти се занимава направи памета от 667 на 533 или 800на 667 ти латенции на това дъно нямаш така че се задоволяваш само да я намалиш като честота ,,,и от там клокваш още.

КАТО НАМЕРИШ РЪБА МНОГО ВНИМАВАЙ ЗА ТЕМПЕРАТУРАТА не е трудно просто да не стой много често на 80 градуса това все пак е 90нанометра.

ТОВА Е НЯМА ДА ИМА ПОГРЕБЕНИЯ ИМА СИНИ ЕКРАНИ

ВКЛЮЧИ Shutdown Temperature НА 60 70 90 ГРАДУСА ЗА ЗАСТРАХОВКА И СИ ГОТОВ

Не пиша това само заради теб а зарида някои други който след време ще четат тази тема.

За да не го е страх да опита и да не го плашат разни тука батковци с глупости .

И на всеки който пак се заяде да погледне че в всички нови дъна а и доста по стари има една програма OCtuner

и престанете да ЛЪЖИТЕ хората тук.

А и повечето който те съветват да не го клокваш,, или са си го клокнали на предала

http://www.youtube.com/watch?v=hvKZQAFMAo0

,, или са страхливци,, или са с лаптопи и не могат. :wink12:

Редактирано от popa666 (преглед на промените)

Много от постовете излизат извън темата! Моля, или коментирайте по темата или ще се принудя да я заключа

• 1 месец по-късно...

Търся най-добрият плейър за гледане на HDTV филми,KMPlayer и PotPlayer не се справят много добре поне при мене...предложете друг,ако може...

Търся най-добрият плейър за гледане на HDTV филми,KMPlayer и PotPlayer не се справят много добре поне при мене...предложете друг,ако може...

Тези двата са.

Изтегли CoreAVC и го задай като външен филтър. Може да използваш и декодерите на arcsoft или cyberlink но те като че ли товарят малко повече http://potplayer.eu/forum/index.php?/forum/59-%d0%b4%d0%b5%d0%ba%d0%be%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%b8/.

Другите две възможности са MPC-Home cinema или Splash- има платена и фрее версия.

В какъв смисъл не се справят- от какво точно не си доволен.

За да ми тръгнат субтитрите MPC-Home cinema трябва ли ми някакъв кодек специален, а за несправянето-някой път насича,друг път забавят и забързват кадъра,това само при HDTV.

За да ми тръгнат субтитрите MPC-Home cinema трябва ли ми някакъв кодек специален, а за несправянето-някой път насича,друг път забавят и забързват кадъра,това само при HDTV.

Ми то и при другите 2-та треат настройки,не всичко е автоматично.

Много моля някой ако знае ДВД плеър за гледане на филми записани като DVD-R или по-точно с файлове "Video_TS" и т.н. нека ми се обади на имейла ми "[email protected]".Имам плеър "DVD Power 3.0" който чете ДВД филми от диск без проблемно,но от харда не може да им искара субтитрите,т.е. няма превод.Молбата ми е който има плеър за ДВД филми със четене на субтитрите от харда нека ми се обади!!!

Аз ги гледам с Media Player Classic. В папката video_ts има файл VIDEO_TS.IFO от него като го пускаш DVD-то си излиза както си е, с менюта, субтитри и т.н.

Много моля някой ако знае ДВД плеър за гледане на филми записани като DVD-R или по-точно с файлове "Video_TS" и т.н. нека ми се обади на имейла ми "[email protected]".Имам плеър "DVD Power 3.0" който чете ДВД филми от диск без проблемно,но от харда не може да им искара субтитрите,т.е. няма превод.Молбата ми е който има плеър за ДВД филми със четене на субтитрите от харда нека ми се обади!!!

ама да. ей сега 100 човека ще тръгнат да ти пи пишат на мейла.

кой е на зор пита. ама така да тръгнат да му обясняват щото него го мързи...

иначе има един модел на neo в техномаркет за 45лв. пуска филми от usb disk/flash и такива записани на двд/цд

Редактирано от the professor (преглед на промените)

ама да. ей сега 100 човека ще тръгнат да ти пи пишат на мейла.

кой е на зор пита. ама така да тръгнат да му обясняват щото него го мързи...

иначе има един модел на neo в техномаркет за 45лв. пуска филми от usb disk/flash и такива записани на двд/цд

Абе, като не искаш да помогнеш не пиши и не коментирай!Първо се научи да пишеш правилно и тогава давай някакви съвети.Не давай просташки мнения!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.