Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой плейър предпочитате?

Featured Replies

Спрете да губите времето на човека.

1: Процесорът ти е слаб за тежко разкомпресиране на подобни резолюции,,, тествано е и може само блу рей (чипсета ще го издържи защото това е поток без почти никаква компресия подобен на DXVA).

2:процесорът и този чип сет са от серията (малоум)

3: Впрегни CUDA-GPUs на и без това прекалено мощната си карта за това дъно.

Купи си кабел DVI или HDMI (погледни долу)

Публикувано изображение

Иго постави (погледни долу)

Публикувано изображение

Инсталира си кодекът който ти изпратих на лично съобщение и кажи на плеарът да го използва за x264

Публикувано изображение

И това ще ти помогне ако не ти се занимава твоя си работа.

А относно до кой греши сам ще разбереш.

Хардуер нямаш разбери го има разлика от компресия и компресия никой няма да се съобразява с теб да качва филми в Торрентите H264 h264 X264 x264 avc1 AVC1 VSSH с по малка компресия.

Хората вече се стремят към много голяма компресия L5.1 CABAC и малки изходни файлове на Placebo с повече от 90 минути на един файл а това има много голямо значение бъди сигурен .

Както каза един потребител тук разлика в x64-x32(x86) не е 20% нито 200% реално за различните приложения е различно може и да е 5% може и никаква 0% защото каквото и да е то се пише както за 64 така и за 86 но много рядко обратното. Но да подчертая дълбоко Това не е от значение за Видеото а в не редки случай x64 дава по ниска производителност на Nvidia ,,, . за радеон няма да говорим те (хвърлят ремъка) и на двата варианта х32 х64

Ако искаш да гледаш спокойно HD филмчета ето грабвай това,,, евтино и добро ( http://www.stantek.com/?i=48385 )

И остави децата тук да си играят на излъжи този чичко Конкретно визирам SAENTIST .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Имам въпрос към THE PROFESSOR извън тази тема (TDA1557 на какъв изправител си го сложил и на колко волта,,, да не е нещо от рода на 7812 с някой мощен КD503 или TIP147 MJ13xxxx,,, или някои импулсен блок. )

Питам защото аз си мислех да си дялна нещо с MDA 2020 за по добър bass ама се двоумя между LM317 LM337 или 7818 7918 за всяка по отделно разбира се целта е да гътна по качествено 50Hz за комфортно звучене.?????

Като гледам си намалил W за сметка на (4ома) BTL режим ,,, има много интересен начини за синфазно стерео с 3 съпротивления за TDA1557 за сателитки е направо трепач. .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ето с какво да тестваш на бързо.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=XSGBVzeBUbk

Пусни на 1080p

Редактирано от popa666 (преглед на промените)

• Отговори 494
  • Прегледи 92,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Спрете да губите времето на човека.

1: Процесорът ти е слаб за тежко разкомпресиране на подобни резолюции,,, тествано е и може само блу рей (чипсета ще го издържи защото това е поток без почти никаква компресия подобен на DXVA).

2:процесорът и този чип сет са от серията (малоум)

3: Впрегни CUDA-GPUs на и без това прекалено мощната си карта за това дъно.

Купи си кабел DVI или HDMI (погледни долу)

Публикувано изображение

Иго постави (погледни долу)

Публикувано изображение

Инсталира си кодекът който ти изпратих на лично съобщение и кажи на плеарът да го използва за x264

Публикувано изображение

И това ще ти помогне ако не ти се занимава твоя си работа.

А относно до кой греши сам ще разбереш.

Хардуер нямаш разбери го има разлика от компресия и компресия никой няма да се съобразява с теб да качва филми в Торрентите H264 h264 X264 x264 avc1 AVC1 VSSH с по малка компресия.

Хората вече се стремят към много голяма компресия L5.1 CABAC и малки изходни файлове на Placebo с повече от 90 минути на един файл а това има много голямо значение бъди сигурен .

Както каза един потребител тук разлика в x64-x32(x86) не е 20% нито 200% реално за различните приложения е различно може и да е 5% може и никаква 0% защото каквото и да е то се пише както за 64 така и за 86 но много рядко обратното. Но да подчертая дълбоко Това не е от значение за Видеото а в не редки случай x64 дава по ниска производителност на Nvidia ,,, . за радеон няма да говорим те (хвърлят ремъка) и на двата варианта х32 х64

Ако искаш да гледаш спокойно HD филмчета ето грабвай това,,, евтино и добро ( http://www.stantek.com/?i=48385 )

И остави децата тук да си играят на излъжи този чичко Конкретно визирам SAENTIST .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Имам въпрос към THE PROFESSOR извън тази тема (TDA1557 на какъв изправител си го сложил и на колко волта,,, да не е нещо от рода на 7812 с някой мощен КD503 или TIP147 MJ13xxxx,,, или някои импулсен блок. )

Питам защото аз си мислех да си дялна нещо с MDA 2020 за по добър bass ама се двоумя между LM317 LM337 или 7818 7918 за всяка по отделно разбира се целта е да гътна по качествено 50Hz за комфортно звучене.?????

Като гледам си намалил W за сметка на (4ома) BTL режим ,,, има много интересен начини за синфазно стерео с 3 съпротивления за TDA1557 за сателитки е направо трепач. .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ето с какво да тестваш на бързо.

http-~~-//www.youtube.c...h?v=XSGBVzeBUbk

Пусни на 1080p

Уоу не вярвах, че Full HD филмите някога ще провървят, но с този пост направо ме разби. Направо не зная какво да кажа.. благодаря много :) . Full HD филмите сега си вървят идеално ( или поне този който съм изтеглил по-късно ще пробвам и с друг ). Хиляди благодарности човече :) . А относно този HDMI кабел аз съм си го купил от доста време, но проблема е там че като го включа в компютъра върви безпроблемно 10-15 минути и след това почва да се рестартира а като го изключа е бомба. Защо така не му достига мощност ли?

Дай информация за видео филма

ползвай тази програма

http://sourceforge.n...ects/mediainfo/

Ами за съжаление вече го изтрих, но ето малко информация която намерих за него.

Video - Blu-ray, 1920x1080p, AVC, 21,1Mbps, 23,967 fps

Audio - DTS-HD, 8 канално

Филма се казва ''The Bank Job'' изтеглих го от Zamunda можете да проверите, филма е 16GB

Eдно нещо ми стана интересно. Защо се предлага Windows7, при условие, че всички знаем че неговата версия на DX е по-голяма, DX11, ако не бъркам, т.е картата би била по-бавна(да, новите DX предлагат и повече визуални благинки, но често и се оказват по-"тежки") И 64битова операционна система при неоптимизирани за нея приложения никак не е по-бърза, а и разликата между 32 и 64битовите операционни системи е относно производителност не е значителна и далеч не е 20%, но да, има някаква. От друга страна всяко 32битово приложение се пуска от 32битовата подсистема(WOW64), т.е с никакво подобрение в производителността, може да се каже, че дори се извършва своеобразна емулация в някаква степен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

На мен пък нещо друго ми става все по-интересно: Как така конфигурация, която покрива изискванията за HD филми, не може да ги подкара? Има нещо странно в тази тема! :wink12:

На мен пък нещо друго ми става все по-интересно:

Как така конфигурация, която покрива изискванията за HD филми, не може да ги подкара?

Има нещо странно в тази тема! :wink12:

Aз гледам 720p Flash на 1.6Ghz PentiumM и ATI Mobility Radeon 9000, а тя е много, ама много по-стара от Nvidia 9800GT.

Според мен, ако компютърчето не може да пусне HD филм с подобни характеристики, то нещо не работи оптимално, може да има прегряващ компонент, например, не знам, не ми се гадае..

A и с определено заиграване с рендерите може и да се докара прилична производителност...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ами преди около 2 месеца имах проблем с прегряването ( мисля че беше или на процесора или на хард диск не съм много сигурен но когато пипнах хард диска направо се опарих ) това се случи след като ми изгоря LAN картата ( токов удар ). Компютъра работеше 30-40 минути и след това почваше да се рестартира и даже не стигаше до зареждането на уиндоуса. Та отворих кутията уж по-бързо да се охлажда, но пак се рестартираше макар и на повече време. Един ден преинсталирах уиндоуса и тия рестартирания внезапно спряха, монтирах обратно кутията и всичко беше бомба. Та възможно ли е от този токов удар да е изгорял и някой друг компонент?

Редактирано от joniop (преглед на промените)

Ами преди около 2 месеца имах проблем с прегряването ( мисля че беше или на процесора или на хард диск не съм много сигурен но когато пипнах хард диска направо се опарих ) това се случи след като ми изгоря LAN картата ( токов удар ). Компютъра работеше 30-40 минути и след това почваше да се рестартира и даже не стигаше до зареждането на уиндоуса. Та отворих кутията уж по-бързо да се охлажда, но пак се рестартираше макар и на повече време. Един ден преинсталирах уиндоуса и тия рестартирания внезапно спряха, монтирах обратно кутията и всичко беше бомба. Та възможно ли е от този токов удар да е изгорял и някой друг компонент?

Това вече обяснява защо имаш проблем с работата на компютъра.

Токовият удар и прегряването могат да направят много поразии.

Това вече обяснява защо имаш проблем с работата на компютъра.

Токовият удар и прегряването могат да направят много поразии.

Но най-странното е че при игрите не забелязвам такива проблеми. Вървят си идеално даже като го преинсталирах пробвах Battlefield 3 направо се учудих че вървеше толкова гладко на тази стара щайга.

Но най-странното е че при игрите не забелязвам такива проблеми. Вървят си идеално даже като го преинсталирах пробвах Battlefield 3 направо се учудих че вървеше толкова гладко на тази стара щайга.

Ами не мога да ти кажа нищо конкретно. Даден дефект понякога може да се проявява само при определен режим на работа.

Виж сега токовият удар като като плесне нещо по дъното или няма да работи или до месец само си гасне и край. Рестартирането на (кабела) има 3 варианта 1. прегряване на паметта на на Nvidia-та тъи като CUDA ползва най много нея 2. драйвери не съвместимост или не правилно работещи (можеш да опиташ с тези от дискът си или от сайта на производителят) Та искам да разбера какви драйвери качваш и от каде. №3 видеокартата да има механичен проблем с рендера . А на въпроса на другите защо 7 или киста (виста) ами само те реално модат повече от 48 000 Hz и 32 бита цвят да поддържат,,, другото са саунт карти който си имат собствена хардуерна подръжка за по висока честота но за цвят е само софт и монитор.

Виж сега токовият удар като като плесне нещо по дъното или няма да работи или до месец само си гасне и край.

Рестартирането на (кабела) има 3 варианта 1. прегряване на паметта на на Nvidia-та тъи като CUDA ползва най много нея 2. драйвери не съвместимост или не правилно работещи (можеш да опиташ с тези от дискът си или от сайта на производителят)

Та искам да разбера какви драйвери качваш и от каде.

№3 видеокартата да има механичен проблем с ренрера .

А на въпроса на другите защо 7 или киста (виста) ами само те реално модат повече от 48 000 Hz и 32 бита цвят да поддържат,,, другото са саунт карти който си имат собствена хардуерна подръжка за по висока честота но за цвят е само софт и монитор.

Ами пробвах и с драйверите от диска, но нищо ново даже и по-зле понеже не излиза на целия телевизор ( остават черни краищата на телевизора а при новите драйвери го няма това ). А относно това за проблема с паметта на ренрера на видеокартата как мога да проверя дали са повредени?

Рендерирането не е хардуер а софт. Ами то ти вече си проверил драйверите и остава повредата да е в GPUто или захранването илииии паметта да прегрява и (мята каиша) което е малко вероятно ако си играл беталфилд 3 без проблеми тия там точат цялата карта,, памет ядро физикс нама пропуск но процесор много малко Та я кажи как се казва CPUто ти D M ?? 8xx 9xx kaкео е че сега си играя с едно D 920 и то горкото взе че пусна HD на 1080,, обаче с P45 чипсета.

Рендерирането не е хардуер а софт. Ами то ти вече си проверил драйверите и остава повредата да е в GPUто или захранването илииии паметта да прегрява и (мята каиша) което е малко вероятно ако си играл беталфилд 3 без проблеми тия там точат цялата карта,, памет ядро физикс нама пропуск но процесор много малко Та я кажи как се казва CPUто ти D M ?? 8xx 9xx kaкео е че сега си играя с едно D 920 и то горкото взе че пусна HD на 1080,, обаче с P45 чипсета.

CPU-то е D820

Имаш една функция в биоса Thermal Throttling .

Влизай и я забрани за да спечелиш 40%-20% мощност.

До като си там клокни го до поне 3 гига/херца но внимавай с паметта да не е на повече от 850мегахерца ако е хубава а ако е на 667 максимум да е на 780 .

Значи CPU мулти плеара да е на 214 - 215 за да го по забързаш тия държат на 3.8 спокойно ама много греят ти си прецени.

Публикувано изображение

Имаш една функция в биоса Thermal Throttling .

Влизай и я забрани за да спечелиш 40%-20% мощност.

До като си там клокни го до поне 3 гига/херца но внимавай с паметта да не е на повече от 850мегахерца ако е хубава а ако е на 667 максимум да е на 780 .

Значи CPU мулти плеара да е на 214 - 215 за да го по забързаш тия държат на 3.8 спокойно ама много греят ти си прецени.

Публикувано изображение

А това сигурно ли е ? Понеже не разполагам с нужните пари ако се развали някой от компонентите да закупувам нов ( даже и в следващите 2-3 години ако не се развали нещо няма да го сменям ).

ако е имало токови удари и изгоря хардуер може да има доста скрити поражения

но и софтуера не е за пренебрежение

А на въпроса на другите защо 7 или киста (виста) ами само те реално модат повече от 48 000 Hz и 32 бита цвят да поддържат,,, другото са саунт карти който си имат собствена хардуерна подръжка за по висока честота но за цвят е само софт и монитор.

"хаде бе" както се казва DTS стандарта от коя ли година е ?

и кох са Creative и Turtle Beach Systems

това относно 48 килохерца които и на win9x вървят

32 битов цвят справка Windows for Workgroups 3.11 2 версии преди win95

Рендерирането не е хардуер а софт.

Тук вече нова тема за спор се очертава

Thermal Throttling печелиш и печка опцията трябва да е пусната

както и No-Execute опцията

както и Speed-Step

освен ако не е цел да си съкращаваш живота на техниката с овърклок

Редактирано от saentist (преглед на промените)

ако е имало токови удари и изгоря хардуер може да има доста скрити поражения

но и софтуера не е за пренебрежение

"хаде бе" както се казва DTS стандарта от коя ли година е ?

и кох са Creative и Turtle Beach Systems

това относно 48 килохерца които и на win9x вървят

32 битов цвят справка Windows for Workgroups 3.11 2 версии преди win95

Тук вече нова тема за спор се очертава

Thermal Throttling печелиш и печка опцията трябва да е пусната

както и No-Execute опцията

както и Speed-Step

освен ако не е цел да си съкращаваш живота на техниката с овърклок

Иии сега кои от тези опции да изключа и кой да включа и да овърклоквам ли процесора и паметта? Доста се страхувам да се ровя в Биос-а понеже не съм много наясно с хардуера а и както споменах не разполагам с парите за нов и ме е страх да не се скапе нещо.

Редактирано от joniop (преглед на промените)

Thermal Throttling, No-Execute и Speed-Step трябва да са включени

оверклока е безцелно забавление с трагични за техниката във времето резултати

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Thermal Throttling, No-Execute и Speed-Step трябва да са включени

оверклока е безцелно забавление с трагични за техниката във времето резултати

А струва ли си да рискувам да овърклоквам процесора или паметта?

определено не

определено не

Ами сега проверих в биос-а за тези опции, обаче не ги намирам. Проверих в менюто Advanced ( както е на картинката ) обаче не ги намерих. Някаква идея?

П.С. С дъно Asus P5PL2 съм

няма такива опции но дано са включени в упътването има доста неща изключени по подразбиране

Прав си че няма да го намериш самият процесор го няма и това е странно защото на по стари типове и то къде къде по дърти го има.

абе братле сложи си един скайп до сега да сме приключили.

Относно до оверклока направи си го поне на 3 GHz това нещо държи на много повече няма да ти направи грешки само внимавай с температурата че тия котлони си (еб....... стринката)

за 2ра. застраховка трябва да имаш Shutdown Temperature

Дай му 60 70 80 градуса .

това е единственото бързо решение.

Имам процесор златна серия intel confidential E4500 тестове те за инженери нещо такова.

Та до момента работи на 4GHz 2006 г го имам домъкна ми го едно приятелче от Тайван ходи по корабите и това за мен беше наи страхотният подарак с думите (ето ти и нещо ценно да му видиш сметката до сега това работи на 4GHz един малак кулер мастер,,,,,и гледам си филмчета,,, до мен e,,, и да ти кажа преди оверклока малко зор беше си спомням ама сега е ( Мара Фъркатата )

Като дойде някои приятел сяда там да праснем някоя игра,,,, с една карта 9500 GT DDR3 Galaxy. цепи мрака,,, заклевам се в три действия.

lost planet 2 и метрото2033 си вървят гладко

но преди зор беше.

Та на въпроса 3GHz няма да му навреди .

Ще разберем като спреш да пишеш :D не бе майтапя се ...

всеки процесор си има ръб и е много важно да го уцелиш и не е вярно че имат живот които да е кратък,,,

това си е до качеството на кристала (силицият)имам си лого (погледни долу) WORK ON THE EDGE

Публикувано изображение

Добре де,преди да си купиш това домашно кино, не се ли запита: -Абе къде съм тръгнал с този комп? Не че ти давам акъл,ти си знаеш...

Ами сега какво последно да правя? Казвате ми да го овърклокна.. след това ми казвате да не го овърклоквам, а сега какво? А и си нямам идея как да го овърклоквам никога не съм се занимавал с това с някаква програма ли става как става?

Добре де,преди да си купиш това домашно кино, не се ли запита:

-Абе къде съм тръгнал с този комп?

Не че ти давам акъл,ти си знаеш...

Ами пич сега съм с едно друго домашно кино ( по-слабо е от новото и затова си взех ново ) и поне до сега не съм срещал проблеми с него.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.