Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой плейър предпочитате?

Featured Replies

:lol6:((Кажи ми FULL HD каква резолюция е))

и малките деца знаят че това е 1920х1080 прогресивно сканиране

Wide Quad High Definition (WQHD) 2560×1440

Quad Full High Definition (QFHD) 3840×2160

Ultra High Definition Video (UHDV) 7680 × 4320

• Отговори 494
  • Прегледи 92,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

какви мазохистични предложения какви омазани решения

основната грешка операционната система ХР с поправа 1

(извинявай ама преди 8 години беше това)

полза за видео картата никаква лимит до DX9c

лимитирано ускорение и т.н.

плеери решения бол но най-важното е да поддържа хардуерно ускорение

всичко останало е безсмислено

сложи си една 7-мица хоум премиум х64 обнови и всички поправки

актуализирай драйверите на всички периферии и най вече видеото

инсталирай последната версия на MPC-HC съответно х64 версията

обнови DirectX

позачети ТУК

пропусни инсталирането на всякакви кодеци и сплитери

и екстра настройки освен тези за субтитрите

Нито една главна буква или препинателен знак!!! :lol6:

Чакайте, чакайте, чакайте!!!!! Нищо не разбрах?? Моля ви се успокойте се малко тук сме се събрали за да си помагаме взаимно, нека да не се караме :lol6: . Сега аз вече тотално се обърках понеже не разбирам много много от компютри като цяло. Сега ще трябва ли да обновявам до Windows 7 и ако обновявам коя версия да си сложа 64 или 32 битовата? А и като я инсталирам кой плеър да си сложа, кой кодеци и като цяло какво да сложа за да ми тръгне Full HD филм без да насича. Знам че компютъра ми не е първа младост и не е от най-мощните, но поне видеокартата е добра и какво мога да извлека от нея?

Windows 7 Home Premium x64 Media Player Classic Home Cinema x64 никакви кодеци кодек пакети и подобни неща не ти трябват само актуалните драйвери на видеото и актуален DirectX

Чакайте, чакайте, чакайте!!!!! Нищо не разбрах?? Моля ви се успокойте се малко тук сме се събрали за да си помагаме взаимно, нека да не се караме . Сега аз вече тотално се обърках понеже не разбирам много много от компютри като цяло. Сега ще трябва ли да обновявам до Windows 7 и ако обновявам коя версия да си сложа 64 или 32 битовата? А и като я инсталирам кой плеър да си сложа, кой кодеци и като цяло какво да сложа за да ми тръгне Full HD филм без да насича. Знам че компютъра ми не е първа младост и не е от най-мощните, но поне видеокартата е добра и какво мога да извлека от нея?

Абе младежо . Изпратих ти лично съобщение какво да направиш с адрес от къде да го изтеглиш. ако не ти се чете поискай скайпът на някого става по лесно.

Sandbox

не сме седнали да се заяждаме за (кракопис) ами да го видя кога ще се откаже да се надува че е прочел нещо,,

И да спре да си мисли че само той има интернет и може да чете.

и сега го е яд че на лаптопчето (еисърче) му не се помпи процесорчето и ще умре да се заяжда.

Базикам се взе да кефиш . с тия цайси си като Дарвин (човек е произлязъл от задникът на маймуна - ама после се е отказал да го твърди???) и Уилиам Шекспир (да ръся ли простотии или да не ръся) :D

Редактирано от popa666 (преглед на промените)

popa666 това че машината ти е кофти не значи че трябва да се изсилваш

казах ти че и да спориш не ставаш

прословутия ти клип едвам товари лаптопа ми

Публикувано изображение

клипа е кодиран некачествено L5.0 затова не тръгва на хардуерно ускорение

трябва да е максимум L4.2

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Абе попе защо не държиш този език на попадията? Разбрахме че си най-големия разбирач,че само ти имаш компютри,другите са на Правец още,айде спри се малко.

Тука е форум, а не е място където някой си мери нещо....мисля че е крайно време щом сам не се спираш, някой да те спре принудително,кой ти дава право да обиждаш потребители които са много преди теб в този форум и са помогнали на много хора,не като теб с 40 мнения на кръст,ако в Търговище така действате ок, но никой не е длъжен да те търпи,мери си приказките . С Правец е дядо ти на село.

О боже философ на свободна практика . чао Bye.

Моля да се спазва добрия тон в темата. Следващ пост, в който има обиди, офтопик и подобни ще докара на автора си наказание!!!

Windows 7 Home Premium x64 Media Player Classic Home Cinema x64 никакви кодеци кодек пакети и подобни неща не ти трябват само актуалните драйвери на видеото и актуален DirectX

А ще има ли проблем да сложа 32 битова версия на Windows 7 Ultimate понеже вече я имам записана, а сега ще трябва да тегля, да записвам наново всичко тн или ще е по-добре да сложа 64 битовата. А и каква е разликата между Home Premium и Ultimate?

няма да има проблем да сложиш 32 битова-та версия просто ще загубиш 20% от производителността на машината

няма да има проблем да сложиш 32 битова-та версия

просто ще загубиш 20% от производителността на машината

Но до колкото прочетох, 64 битовата версия се слага на компютри, чийто процесори са съвместими с 64 битова ОС а не мисля, че моят е такъв както може би видя в описанието на конфигурацията ми. А и още нещо което прочетох, че 64 битова версия се слага на компютри с 4GB или повече рам памет а аз имам само 3GB

няма никакво изискване за размера на паметта според изискванията на операционната система Windows 7 минимума е 512МБ без значение дали е 32 или 64 бита няма процесори на сокет 775 без 64 битови инструкции

Ами в такъв случей, мисля да сложа 32 битовата система понеже до колкото разбрах не всички програми вървят на 64 битови системи а аз използвам някой ''специфични'' програми, който са ми нужни за работата. В близките 2-3 дни ще обновя и ще пиша за допълнителна информация. Благодаря много за отделеното време оценявам го :ph34r:.

няма такова нещо като програма която не върви под 64 битова платформа пълна заблуда както и предното за паметта

Ами не зная, но това го пишеше в официалният сайт на Microsoft?

saentist знае какво говори. Който го е послушал не е сгрешил, имай го в предвид!

Инсталираш 64bit OS Win7, не ползваш никакви софтуерни пакети с кодеци и т.н. за обработване на видео файлове.

Ползваш някой от плеърите в долния пост:

(MPC HC е open source и съдържа вградени кодеци)

Прегледай тази тема: http://www.kaldata.c...howtopic=168579

MPC HC или Splash Pro, за да ползваш хардуерното ускорение без мн. настройки и т.н.

Успех!

joniop

Ти ако не искаш да си помогнеш сам, ние как да ти помогнем?

Ами ще ви се доверя, понеже не разбирам даже и 1/10 колкото вас така, че действам :) . До 2-3 дни ще пиша с отзив след инсталацията на седмицата както и всичко което ми казахте.

Здравейте отново на всички. Онзи ден преинсталирах цялата система като сложих Windows 7 Ultimate 32 Bit ( да знам че ми казахте да сложа Home Premium 64 bit обаче не ми се играеше да тегля че да записвам че да търся ключове това щеше да ми отнеме доста време а аз разполагам с малко ). Та обнових всички драйвери не инсталирах никакви кодеци, инсталирах направо програмата. Значи на сцените където кадрите не се сменят толкова бързо или където сцените са по-спокойни вървят идеално, но на сцените където има екшън има много действие накъсва. Пробвах и с GOM, но там положението е даже и по лошо. Някакви идеи?

gom е едноядрен плеър - идеален е за бавни компютри... обаче цаката е да декодира видеокартата - тя е в пъти по добра от процесора... така че прочети линковете по горе и си настрой mpc-hc...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

gom е едноядрен плеър - идеален е за бавни компютри... обаче цаката е да декодира видеокартата - тя е в пъти по добра от процесора... така че прочети линковете по горе и си настрой mpc-hc...

Ами прочетох това което е написано в сайта, хардуерното ускорение беше включено, всички кодеци бяха настроени а тези от другите програми ги изтрих но пак същата работа в по-интензивните моменти на филма ми накъсва.

няма никакво изискване за размера на паметта

според изискванията на операционната система Windows 7 минимума е 512МБ

без значение дали е 32 или 64 бита

няма процесори на сокет 775 без 64 битови инструкции

ето ти 32 битов...

http://ark.intel.com...-800-MHz-FSB%29

...

тоест всички дето завършват на 0 (520, 530, 540, 550, 560, 570)

и въобще разликата в производителността на 32 битови и 64 битови не е 20% (не и когато се смятат 32 битови приложения) а нищожно по малка, ако се сравняват сметките на 32 битово със 64 битово приложение, 2-3% в полза на 64 битовото... обаче 99% от приложенията все още са си 32битови - щото имат по кратък код, компилират се по бързо, харчат по малко ресурси и вървят и на 64 битова о.с.

Ами прочетох това което е написано в сайта, хардуерното ускорение беше включено, всички кодеци бяха настроени а тези от другите програми ги изтрих но пак същата работа в по-интензивните моменти на филма ми накъсва.

кой филм пускаш? има филми на кито ускорението не работи поради некъдърно мачкане... за това и в линка съм дал линк към клип на който ускорението си баца:

http://professor.hit...pc_hc_DXVA.html

ако не баца пак:

1 видеото няма хардуерно ускорение

2 драйвера няма хардуерно ускорение (по често се случва при лаптопи - там драйверите явно се пишат от по големи некадърници)

3 зареждат се и други кодеци/филтри с плеъра (vobsub, vsfilter, ffdshow)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

ето ти 32 битов...

...

тоест всички дето завършват на 0 (520, 530, 540, 550, 560, 570)

и въобще разликата в производителността на 32 битови и 64 битови не е 20% (не и когато се смятат 32 битови приложения) а нищожно по малка, ако се сравняват сметките на 32 битово със 64 битово приложение, 2-3% в полза на 64 битовото... обаче 99% от приложенията все още са си 32битови - щото имат по кратък код, компилират се по бързо, харчат по малко ресурси и вървят и на 64 битова о.с.

кой филм пускаш? има филми на кито ускорението не работи поради некъдърно мачкане... за това и в линка съм дал линк към клип на който ускорението си баца:

http://professor.hit...pc_hc_DXVA.html

ако не баца пак:

1 видеото няма хардуерно ускорение

2 драйвера няма хардуерно ускорение (по често се случва при лаптопи - там драйверите явно се пишат от по големи некадърници)

3 зареждат се и други кодеци/филтри с плеъра (vobsub, vsfilter, ffdshow)

Аха сега разбирам. Значи филма, който съм изтеглил просто не поддържа хардуерно ускорение и затова на по-интензивните моменти накъсва. Изгледах видеото без даже и за момент да насече, което е супер. Утре ще изтегля друго филмче и ще проверя дали накъсва. Благодаря много ;) .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.