Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

Съжалявам,но и с това няма ефект. Явно яко съм я закършил.

Може би има някакъв вариант да се оправят нещата, но не знам дали има смисъл да си губим времето с това. Според мен си използвал Windows 7 Manager и опцията му Оptimization Wizard (което пропусна да уточниш в детайли) с т.н. Adjust User Account Control (UAC) и Startup Manager и е станала поразията. Въобще не е ясно какво точно е променено при тази "оптимизация", от теб няма никаква информация.

Моето предложение е да включиш пак UAC с администраторските права и да се опиташ -> за системните икони в контролния панел -> "Възстанови поведението на иконите по подразбиране".

Според мен използването на Windows 7 Manager, както написах преди е непрепоръчително и може да доведе само до проблеми. Както и така наречения "1-Click Cleaner", безсмислена и изключително опасна опция на Windows 7 Manager...

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

Имам проблем

както си сърфирам из нета и темата на джама стана без аерото и също се сбъгяса и Yahoo Weather gadjet.Преди не ми се е случвало и сега стана само един път.Направих систем рековери и пак не се оправи гаджета,но темата се оправи след малко време.И след още 10-15 минути и гаджета се оправи .

1.Гаджета не се оправяше при рестарт или преинсталацията му

2.Темата се нормализира от самосебе си почти веднага.

Къде е бил проблем,сега е добре и преди не е ставало.Може ли да е било от самият гаджет от самосебе си да се е сбъгясал и темата да сбъгяса така?

Аз така мисля?

Може би има някакъв вариант да се оправят нещата, но не знам дали има смисъл да си губим времето с това. Според мен си използвал Windows 7 Manager и опцията му Оptimization Wizard (което пропусна да уточниш в детайли) с т.н. Adjust User Account Control (UAC) и Startup Manager и е станала поразията. Въобще не е ясно какво точно е променено при тази "оптимизация", от теб няма никаква информация.

Моето предложение е да включиш пак UAC с администраторските права и да се опиташ -> за системните икони в контролния панел -> "Възстанови поведението на иконите по подразбиране".

Според мен използването на Windows 7 Manager, както написах преди е непрепоръчително и може да доведе само до проблеми. Както и така наречения "1-Click Cleaner", безсмислена и изключително опасна опция на Windows 7 Manager...

Включих UAC с администраторски права и работата стана. Благодаря за съдействието.

Аз си мислих,че акаунта,който се създаде при инсталацията е с администраторски права,а то не било така.

Днес си инсталирах на лаптопа (asus m51vr-ap105) Windows 7 и всичко добре поне до момента :yanim:

Всички програмки които ползвам си вървят... само daemon tools предупреждава, че не е за този windows...

Дано скоро излезе версия съвместима със Win7 sad.gif

Здравейте,имам един проблем аз...относно смяната на иконите на хардовете в "Моя компютър".Преди седмица сложих WindowsBlinds за Windows 7,викам да я пробвам,добре си беше,после исках да я махна,махнах я , но ми останаха иконите (на HDD) бъгнати,явно частично не се е махнала персонализацията на темата.Прочетох доста форуми и разбрах как да ги сменя...през регистрите,обаче иконката на C-то си остана същата.Някой знае ли как се сменя тя,защото явно нестава от регистрите или пък може и да става а аз да не знам как,сигурно се пише нещо друго.Ето как ми са сега иконите : 341965.jpg

Днес си инсталирах на лаптопа (asus m51vr-ap105) Windows 7 и всичко добре поне до момента ;)

Всички програмки които ползвам си вървят... само daemon tools предупреждава, че не е за този windows...

принципно v4.30.4 би трябвало да е съвместима със 7, но явно не е

междувременно ако не те се налага mount-ване на mds Virtual Clone drive винаги е в наличност: http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1341766

off: ето го и поредни квартален хакер (не SUN...)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

И ето първия проблем с win7...

Не ми тръгва CS 1.6 - При стартиране отваря черен прозорец и до там... всичко замръзва и само рестарт оправя :offtopic_s:

Под Vista нямаше проблем... ;)

Ако някой е подкарал CS-a под 7-цата да драсне някой ред с обяснение как... sad.gif

послепис: Компютъра е лаптоп asus m51vr-ap105

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

И ето първия проблем с win7...

Не ми тръгва CS 1.6 - При стартиране отваря черен прозорец и до там... всичко замръзва и само рестарт оправя ;)

Под Vista нямаше проблем... :)

Ако някой е подкарал CS-a под 7-цата да драсне някой ред с обяснение как... sad.gif

послепис: Компютъра е лаптоп asus m51vr-ap105

Аз подкарах CS SOURCE и даемонт тоолс най-новия също си върви без никакъв проблем.

Аз подкарах CS SOURCE и даемонт тоолс най-новия също си върви без никакъв проблем.

А CS 1.6? :)

послепис: с колко битова 7-ца си?

сега се сещам че имамше един момент с масови истерии заа тоя цс и 7

подкарват го хората ама нямали опенгл....(беше лудница)

така че поровичкай за нещо качествено (хаиха голям оксиморон се получи)

А CS 1.6? :)

послепис: с колко битова 7-ца си?

1.6 не съм.В подписа ми е конфигурацията.64 битова ми е ОЕМ.

Абе хора забелязвали ли сте че ако в компабилити мод като сложите на някоя игра на Vista SP2 и върви по-добре от колкото без тази опция.Това не е при всички игри

... само daemon tools предупреждава, че не е за този windows...

принципно v4.30.4 би трябвало да е съвместима със 7, но явно не е

4.30.4 предупреждава, че не е за този windows, обаче си работи. Поне при мен работи нормално, даваш му отметка да не излиза повече това съобщение и си действаш.

4.30.4 предупреждава, че не е за този windows, обаче си работи. Поне при мен работи нормално, даваш му отметка да не излиза повече това съобщение и си действаш.

За да сте спокойни, че всичко ще ви работи без проблеми използвайте PowerISO.

сега се сещам че имамше един момент с масови истерии заа тоя цс и 7

подкарват го хората ама нямали опенгл....(беше лудница)

така че поровичкай за нещо качествено (хаиха голям оксиморон се получи)

Да май opengl-a е проблема, но не намирам инфо как да го реша sad.gif;)

послепис: Къде си гледал за този проблем?

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Има ли начин при Windows 7 Ultimate да си изкарам една странична или горна лента, в която да поставям шорткъти - това ставаше при Windows XP - първо създавах нова лента - за определена папка (примерно) и после я издърпвам от лентата на задачите до която си искам част на работния плот - горе или вляво или вдясно. При Win 7 не става да се издърпа само новосъздадената, или аз не намирам правилния начин. Или ако самия Windows не позволява, има ли външни програми за създаване на такива ленти?

RocketDock върши работа за вадене на допълнителни ленти

RocketDock върши работа за вадене на допълнителни ленти

:angry:

Да май opengl-a е проблема, но не намирам инфо как да го реша sad.gif:P

послепис: Къде си гледал за този проблем?

по коментарите в торрент тракерите

естествено решение нулево (или поне аз не се занимавах да търся

дяма ли Дх? що трябва да е точно опенгл?

аз лично свалях някаква контра 1.6 мисля по това време, нямам идея вече каква беше и от къде я свалих, но пък си имаше всичко - основно заради ботовете исках да я изпробвам

но вече не я пазя

допълнение: ако добре си спомням я свалях от тука: http://cs-bg.info/

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Едни драйвери за видео карта съм сложил и опп CS 1.6 върви под Open GL!

Едни драйвери за видео карта съм сложил и опп CS 1.6 върви под Open GL!

И какви драйвери си сложил?

Здравейте! А какъв ще бъде отговора на този въпрос? Пост номер 300.

Ето коментар № 300:

Вчера си инсталирах windows 7 на партишъна където е инсталирано и XP-то ми при инсталацията ме пита дали да сложи -XP-то в папка ''old windows'' както и стана. Та въпросът ми е мога ли сега да стартирам по някакъв начин инсталацията на XP-то. Понеже про рестарт на ми излиза прозорец за избор на операционна система, а директно си стартира 7-цата.

Извинявам се ако това е дискутирано и преди но неможах да намеря информация. Писано е за инсталация на отделни партишъни.

След като веднъж Windows 7 е инсталиран на мястото (в дяла) на Windows XP е възможно възстановяването на XP на същия дял: How to restore a Windows 7-based computer to a previous Windows installation by using the Windows.old folder. Най-добре е ако има две операционни системи и dual boot, например Windows XP и Windows 7 инсталацията на всяка ОС да бъде на отделни дялове, като е препоръчително (пак според мен и доста потребители в този форум) първо да бъде инсталирана по-старата операционна система. Има и други решения, но при мен те не работят: Install Windows XP in Dual Boot with Pre-Installed Windows 7.

И какви драйвери си сложил?

Последните официални на Nvidia, Windows-а е 64 битов, CS го стартирам от cstrike.exe без администаторски права и без съвместимост с XP или Виста.

Последните официални на Nvidia, Windows-а е 64 битов, CS го стартирам от cstrike.exe без администаторски права и без съвместимост с XP или Виста.

Чисто CS1.6 ме съмнява да си го подкарал без съвместимост.... (явно ми говориш за "друг CS).

Още при Виста имаше нужда от съвместимост с XP за да стартира...

Каква програма за виртуални дискове да ползвам, понеже съм инсталирал Ultra ISO и си работи, но е проблемно изхвърлянето на имиджите ако се наложи - като дам с десен клик "извади" за миг изхвърля имиджа и после пак си е там. Става само от настройките на Ultra ISO, но е досада за тая работа да се бърка чак в опциите на програмата.

Освен това да питам - понеже имах и останали папки, като копия , на WinXP, реших да ги махна, но не съм огледал и почнах да трия шрифтове на седмицата вместо това, което трябваше. И сега някак си имам чувството, че при някои страници в интернет (ползвам Файърфокс), като че са дребни шрифтовете - не е проблем да увеличавам, ама ако има начин някакъв за възстановяване на шрифтове, да опитам. Иначе аз върнах от кошчето изтритото, но ми се струва по- различни шрифтовете - въпреки, че може и само да ми се струва.

P.S. иначе това с минимизиране на прозорец чрез разклащане (Aero Shake) на другия е яко!!!

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.