Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

Нещо си се объркал...тва е за виста пък и аз искам тая притурка от уиндоуса а не други програми smile.gif ако някой знае как става да казва бях чел някаде че ставало на уин 7 а на виста не...

По-скоро ти си се объркал, но проблемът си е твой.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

Нещо си се объркал...тва е за виста пък и аз искам тая притурка от уиндоуса а не други програми smile.gif ако някой знае как става да казва бях чел някаде че ставало на уин 7 а на виста не...

Притурката работи с повечето окръжни градове, но не виждам защо искаш да ти даде прогноза за България... И след като windows е на български, мислиш ли че и weatherBug също е на бг? Просто напиши името на града който търсиш на латиница...по спомени прогноза имаше за 11 обласни градове в България.

Аз лично предпочитам AccuWeatherMiniForecast.gadget понеже ми дава доста по точна прогноза, почасово. Въпрос на лични предпочитания.

Абе постоянно чувам оттук оттам, че Уиндоус 7 при инсталация сам си създавал някакъв си скрит раздел в който записвал някакви си системни файлове и т.н.... Защо тогава аз досега съм инсталирал 10 пъти Уиндоус 7 на различни машини и нито един път досега съм нямал такъв скрит раздел на твърдия диск. Не знам къде да го търся вече този скрит раздел. Аз ли нещо не съм наред или Уиндоуса се ебава с мен и само при мен не прави този почут скрит раздел.

Абе постоянно чувам оттук оттам, че Уиндоус 7 при инсталация сам си създавал някакъв си скрит раздел в който записвал някакви си системни файлове и т.н.... Защо тогава аз досега съм инсталирал 10 пъти Уиндоус 7 на различни машини и нито един път досега съм нямал такъв скрит раздел на твърдия диск. Не знам къде да го търся вече този скрит раздел. Аз ли нещо не съм наред или Уиндоуса се ебава с мен и само при мен не прави този почут скрит раздел.

Вероятно защото дисковете на машините вече са били разделени на дялове.

При мен на компа диска е разделен и при чиста инсталация не създава такъв дял но при инсталация на vmware когато диска е неразделен

предупреждава че е възможно да го направи и в повечето случай го прави. Дяла е с размер 100 МБ.

Редактирано от astankov (преглед на промените)

Да не би да имаш предвид Shadow Copies? Shadow Copies е част от Volume Shadow Copy Service (VSS), който работи във фонов режим и позволява възстановяване на папки и файлове с Restore Previous Versions (възстановяване на предишни версии). Аз използвам този ценен инструмент по следния начин: Посочвам файл (или папка) с десен клик -> Свойства -> Предишни версии (Previous Versions) -> Възстановяване (Restore). Тази функция ме е спасявала доста пъти при работа с документи от MS Office на Vista, а сега се надявам да работи добре и на Windows 7...

P.S. Restore Previous Versions (възстановяване на предишни версии) беше официално включен само за изданията на Vista - Business, Enterprise и Ultimate (мисля, че при Windows 7 е същото, Business = Professional), но му намериха цаката за другите версии със ShadowExplorer. biggrin.gif

Може да е обяснено, но не намерих - интересува ме при наличен Windows XP, инсталиран на дял C:, който е Primary, може ли да инсталирам и Windows 7 на друг дял - D:, който е Logical (с достатъчно място)? И има ли опасност след инсталиране на 7 да изгубя възможност за зареждане на Windows XP? Изобщо какво е най- добре да се направи в случая? Мерси.

Може да е обяснено, но не намерих - интересува ме при наличен Windows XP, инсталиран на дял C:, който е Primary, може ли да инсталирам и Windows 7 на друг дял - D:, който е Logical (с достатъчно място)? И има ли опасност след инсталиране на 7 да изгубя възможност за зареждане на Windows XP? Изобщо какво е най- добре да се направи в случая? Мерси.

Не, няма опасност. Или поне е поносимо малка. Има няколко отлично тулсчета, които могат да оправят бутирането. Днес в паузите и почивките си направих подобно упражнение. На един комп имаше оплескана виста и небутващо ХП. От мен се искаше да кача седмица и да оправя ХП-то. Понеже ме мързеше (а мързелът е двигател на човешкия прогрес laugh.gif ) рекох да му ръгна първо една седмица, поне да ми е кеф после като ги изтъркам и форматирам и двете. И тя се инсталира за 9-10 минутки, една цигара време, оправи бутирането на ХП, после само преинсталирах видео драйверите и почистих регистри и временни файлчета и готово, ХП-то запя. За половин час бях готов със всички задачки. Така, че да, можеш и действай смело :baby:

Изчезна ми часовника от таскбара без да разбера как , кога и защо. Някой да ме посъветва как да го върна. С Win 7 съм.Опитах от Персонализиране,обаче бутона на часовника не е активен

Изчезна ми часовника от таскбара без да разбера как , кога и защо. Някой да ме посъветва как да го върна. С Win 7 съм.Опитах от Персонализиране,обаче бутона на часовника не е активен

Какво си барал biggrin.gif, голям майтап е да ти изчезне часовника ХАХАХ

Какво си барал biggrin.gif, голям майтап е да ти изчезне часовника ХАХАХ

ХАХАХ Барах си оная работа. Като не можеш да помогнеш, защо злобееш?

borisfx

а туй? що е то?

65ff8a7c89ccc6f3c291f6ed17ef8cd6_120x90.jpg

не е нужно да изкарва предупреждение - прости си прави дяла тихичко, без да се натрапва

Mavro

или не си спрял UAC или си "ударил кьоравото" с някоя цветна ОС

ние може и да злобеем, ама ти наистина си помисли какво си правил преди часовника да "изчезне"

Инсталирах успешно Windows 7 Ultimate, заедно с по- рано инсталирана Windows XP, и всичко е точно, с няколко "изключения". Първо малко трудно направих активацията, но все пак стана. Другото което е, че отначало не се виждаше дяла на Windows XP и подреждането на дяловете стана по друг начин - дяла на Windows 7, който по принцип е (трябва да е) D: при Win 7 стана C:. След като открих "старото C:" - това с Win XP - тоя дял ми показа, че може да получи буква от по- задните - дадох му Z:. Интересува ме може ли да "преподредя" дяловете да са както при XP - разбира се без да се обърка или скапе "седмицата"? Освен това в началото на инсталацията опцията за ъпгрейд на съществуващата операционна система ми се струваше, че е активна - да не би все пак да става ъпгрейд директно от XP към Win 7? Понеже попадах на писано на един сайт, че един е ъпгрейднал така, но не даваше подробности. Не се сетих да запазя линк към страницата и сега не я откривам, но имаше писано. Освен това интересува ме ESET Smart security 4.0.437.0 ще върви ли под Windows 7 (32 bit)?

P.S. Върви ESS-a - инсталирах я. А как може да се промени часовника да има друг стил? Нещо като скин?

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Mavro

или не си спрял UAC или си "ударил кьоравото" с някоя цветна ОС

ние може и да злобеем, ама ти наистина си помисли какво си правил преди часовника да "изчезне"

UAC е спрян. Какво искаш да кажеш с

"ударил кьоравото" с някоя цветна ОС
. Сега вече и да мисля и да не мисля е все тая - ефекта е налице. Може ли нещо да се направи или ще трябва преинсталация?
Изчезна ми часовника от таскбара без да разбера как , кога и защо. Някой да ме посъветва как да го върна. С Win 7 съм.Опитах от Персонализиране,обаче бутона на часовника не е активен.

..............

Mavro, може ли да пробваш това: User Configuration -> Administrative Templates -> Start Menu and Taskbar -> там за Remove Clock from the system notification area трябва да има стойност: Disabled или Not Configured, за да се вижда часовника. Ако е на Enable, той няма да се вижда, ще е забранено показването му. За редакция на Remove Clock from the system notification area -> десен клик и Edit. После даваш стойност и излизаш от Local Group Policy Editor.

P.S. Забравих. Като свършиш с редакцията, трябва да направиш Log off и Log on, или да рестартираш компютъра.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Mavro, може ли да пробваш това: User Configuration -> Administrative Templates -> Start Menu and Taskbar -> там за Remove Clock from the system notification area трябва да има стойност: Disabled или Not Configured, за да се вижда часовника. Ако е на Enable, той няма да се вижда, ще е забранено показването му. За редакция на Remove Clock from the system notification area -> десен клик и Edit. После даваш стойност и излизаш от Local Group Policy Editor.

P.S. Забравих. Като свършиш с редакцията, трябва да направиш Log off и Log on, или да рестартираш компютъра.

Извинявай,но Win-a ми е с БГ интерфейс и ако обичаш напиши на български къде точно да влезна.

Извинявай,но Win-a ми е с БГ интерфейс и ако обичаш напиши на български къде точно да влезна.

А при мен с английски интерфейс. Може би днес по-късно ще пиша, защото трябва да изляза за час-два. Имам въпроси:

1. Да си инсталирал Windows 7 като ъпгрейд на предишна операционна система?

2. Използваш ли някоя бъгавия за оптимизация и "тунинг" на Windows 7, от сорта: Windows 7 Manager, Tweak-7 и подобни? Ако ги използваш, има огромна вероятност от строшаване на регистри, объркване на настройки и други поразии...

А при мен с английски интерфейс. Може би днес по-късно ще пиша, защото трябва да изляза за час-два. Имам въпроси:

1. Да си инсталирал Windows 7 като ъпгрейд на предишна операционна система?

2. Използваш ли някоя бъгавия за оптимизация и "тунинг" на Windows 7, от сорта: Windows 7 Manager, Tweak-7 и подобни? Ако ги използваш, има огромна вероятност от строшаване на регистри, объркване на настройки и други поразии...

1. Да си инсталирал Windows 7 като ъпгрейд на предишна операционна система? - НЕ!!!

2. Използваш ли някоя бъгавия за оптимизация и "тунинг" на Windows 7, от сорта: Windows 7 Manager, Tweak-7 и подобни? Ако ги използваш, има огромна вероятност от строшаване на регистри, объркване на настройки и други поразии... - ДА!!

ИМАМ ИНСТАЛИРАН Windows 7 Manager

И СЪМ ГО ПОЛЗВАЛ ЗА ОПТИМИЗАЦИЯ.

Така значи инсталирах го тоя Windows 7 и дотук добре . Версията 7100 на БГ , по принцип намира звуковата карта без дривери , слагм я на 5+1 тествам , открива всички говирители и издават звук там , но като пусна музика или филм нямат звук , чува се само от предните 2 , изтеглих дривери на реалтек , паснаха намери хардуера и с тях и пак същата работа !!!! , усилени са всички говорители до край , а се чува само от предните и няма бас защото буфера не бачка а само 2-те колонки -с хр и виста съм нямал такъв проблем! Как да го оправя???

1. Да си инсталирал Windows 7 като ъпгрейд на предишна операционна система? - НЕ!!!

2. Използваш ли някоя бъгавия за оптимизация и "тунинг" на Windows 7, от сорта: Windows 7 Manager, Tweak-7 и подобни? Ако ги използваш, има огромна вероятност от строшаване на регистри, объркване на настройки и други поразии... - ДА!!

ИМАМ ИНСТАЛИРАН Windows 7 Manager

И СЪМ ГО ПОЛЗВАЛ ЗА ОПТИМИЗАЦИЯ.

Toва не е добре. Много е възможно Windows 7 Manager да е направил поразия, затова аз не препоръчвам използването на тази програма и подобни.

Та за въпроса ти за часовника: за да стартираш Local Group Policy Editor -> Старт и пишеш gpedit.msc в полето. Там търсиш Administrative Templates -> ... това, което ти написах по-горе и виж една снимка. Тя показва как трябва да изглеждат настройките по подразбиране за Remove Clock from the system notification area:

ndlxra.jpg

Направих това,което си написал в по-предния пост въпреки,че беше отметнато Not Configured , когато отворих прозореца

Remove Clock from the system notification area. Отметнах Disabled и направих рестарт. Няма ефект!!!

Другото което е, че отначало не се виждаше дяла на Windows XP и подреждането на дяловете стана по друг начин - дяла на Windows 7, който по принцип е (трябва да е) D: при Win 7 стана C:. След като открих "старото C:" - това с Win XP - тоя дял ми показа, че може да получи буква от по- задните - дадох му Z:. Интересува ме може ли да "преподредя" дяловете да са както при XP - разбира се без да се обърка или скапе "седмицата"? Освен това в началото на инсталацията опцията за ъпгрейд на съществуващата операционна система ми се струваше, че е активна - да не би все пак да става ъпгрейд директно от XP към Win 7? Понеже попадах на писано на един сайт, че един е ъпгрейднал така, но не даваше подробности. Не се сетих да запазя линк към страницата и сега не я откривам, но имаше писано. Освен това интересува ме ESET Smart security 4.0.437.0 ще върви ли под Windows 7 (32 bit)?

P.S. Върви ESS-a - инсталирах я. А как може да се промени часовника да има друг стил? Нещо като скин?

Вероятно не си инсталирал друг път ХП и Виста да кажем. Тогава щеше да змаеш, че ако си в ХП-тп то от негова гледна точка системния му дял е С (реален дял 0 на физическия диск) а седмицата е в Д (дял 1 на физическия диск). И ако стартираш 7-цата то нейния системен дял ще се вижда като С, макар и реално да е в Д. Разменя буквите. Не ги пипай тези неща за да не се налага после да използваш друга програма за оправяне на батаци. С някое системно тулсче или външна програма може лесно да се види коя ОС на кой дял на диска се намира. Дял 0, 1 и т.н. Седмицата, както и Вистичката си качват нов стартиращ (бутиращ) мениджър, който прави тези асоциации и размествания.

Не е необходимо да даваш линкове към външни сайтове и особено форуми, ние тук се оправяме достатъчно добре с материята. По-напред те трябва да четат от нас laugh.gif

Ако се увериш, че седмицата е твоята ОС то тогава направи една чиста инсталация. Дори можеш да изтриеш сегашните С и Д, да си направиш една нова и да започнеш/продължиш на чисто. Няма особен смисъл от ъпгрейд на съществуваща ОС, това е предимно за тъпите хамериканци, не за нас, нали cool.gif

Все още няма много скинове за седмица. На първо време можеш да се задоволиш с предложените теми в самата седмица, както и да провериш сайта на М$ за официални или одобрени такива. Успех :)

Направих това,което си написал в по-предния пост въпреки,че беше отметнато Not Configured , когато отворих прозореца

Remove Clock from the system notification area. Отметнах Disabled и направих рестарт. Няма ефект!!! ..........

Тогава пробвай това:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]

"HideClock"=-

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]

"HideClock"=-

Копирай текста в кода в Notepad, после запиши файла като REG файл с име clenable.reg. После стартирай REG файла и рестартирай.

Тогава пробвай това:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]

"HideClock"=-

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]

"HideClock"=-

Копирай текста в кода в Notepad, после запиши файла като REG файл с име clenable.reg. После стартирай REG файла и рестартирай.

Съжалявам,но и с това няма ефект. Явно яко съм я закършил.

Днес изтеглих от ELMS RTM версията и ми се струва, че няма разлики с версиите, които намерих из нета :rolleyes:

Здарвейте,

Soni Vaio SR21M, с инсталиран Windows 7 RTM. След чиста инсталация има на първо време 2 проблема:

Не работи бутон Fn и функцията scroll на тouch pad - a.

Лаптопа беше с Vista Home Premium разположена разбира се на целия хард диск и за това я премахнах. Но сега нито под Vista нито под 7 не могат да се оправят горните проблеми. От сайта на сони взех всички необходими драйвери за виста и не се получи. Сега опитвам със 7, пак без резултат.

Компа е с 4Gb ram, i centrino 2,26 Ghz, което май няма никакво значение. Не знам какви други данни да дам, освен че 2 дни с прекарани в ровене в нета не помогнаха.

Всъщност Fn oтчасти работи - за звука, но не и за яркостта на дисплея например.

Редактирано от aries315 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.