Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

Не зная дали тук точно е мястото да питам, но от два дена при стартиране на Уиндоуса ми казва, че This computer is not running genuine Windows и ме кара да си го взема сега, аз отказвам и като стартира ми маха това, което съм сложила за десктоп (дразнещо е)

А другият ми въпрос е къде по дяволите в тоя Уиндоус 7 се намира add or remove programs. В контролния панел не го виждам. :)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

Не зная дали тук точно е мястото да питам, но от два дена при стартиране на Уиндоуса ми казва, че This computer is not running genuine Windows и ме кара да си го взема сега, аз отказвам и като стартира ми маха това, което съм сложила за десктоп (дразнещо е)

А другият ми въпрос е къде по дяволите в тоя Уиндоус 7 се намира add or remove programs. В контролния панел не го виждам. :speak:

еми цонтрол панел,програм енд феитурес. ту си на ход

А другият ми въпрос е къде по дяволите в тоя Уиндоус 7 се намира add or remove programs. В контролния панел не го виждам. :speak:

Едно печено пиле и малко пържени картофки и ще ти реша проблема...

хих, как не се сетих да погледна там, логично е, но аз го търсех като при XP-то biggrin.gif А относно другият въпрос някой има ли идея как да се сравя с това нещо? Даже, като влизам в контролния панел пак ми излиза това съобщение...This computer is not running genuine Windows

С български превод е "програми и компоненти" :speak:

хих, как не се сетих да погледна там, логично е, но аз го търсех като при XP-то biggrin.gif А относно другият въпрос някой има ли идея как да се сравя с това нещо? Даже, като влизам в контролния панел пак ми излиза това съобщение...This computer is not running genuine Windows

еми казва ти че иска рег.маи не си го регнал. маи компутер пропертис. и виж долу кво ти изписва.с ена дума иска активатор :speak::):clap:

Редактирано от poizonbg (преглед на промените)

еми казва ти че иска рег.маи не си го регнал. маи компутер пропертис. и виж долу кво ти изписва.с ена дума иска активатор :speak::):clap:

пише ми, че копието на Уиндоуса ми не е активирано. Но не знам дали да кликам там, за да го активирам...

пише ми, че копието на Уиндоуса ми не е активирано. Но не знам дали да кликам там, за да го активирам...

а си кликнал и си готов за 30 дена.тва вече зависи от теб :speak::):clap::love:

• Автор

Оправя се, като се закупи от магазина и се въведе исканият сериен номер. Няма друг легален начин да се оправи!

Оправя се, като се закупи от магазина и се въведе исканият сериен номер. Няма друг легален начин да се оправи!

Благодаря

има проблем с тоз windows като пусна торент пограма ми за бива комапа...значи сам проблвал да сега прогрмата bitcomet 70 пак ми за бива ,, профвах с програмата utorrent-1.8.2.upx .. пак за бива..

значи отначало ми се дига скротата на сваляне и после пада и, ми за бива компа .това ми е проблема..от два дене на сам го преинсталирам компа .,,последната упспешна инсталция ми беше снощи,, .а иначе си бачка перфектно windowsa....,....моля ви помгнете, с моя проблем,, ай де чао от мен за сега . и лек ден.!

Редактирано от sunai (преглед на промените)

@"Потребител":пробвай по този начин When the activation grace period (or evaluation trial period) isalmost expired or ended, log on to Windows 7 desktop, and open a Command Prompt window (i.e. type Cmd in Start Search and hit Enter).

Type any of the following commands into the command prompt, and then hit Enter:

sysprep /generalize

slmgr.vbs –rearm

rundll32 slc.dll,SLReArmWindows slmgr /rearm

Източник:http://www.mydigitallife.info/2008/11/06/how-to-rearm-and-extend-free-usage-activation-grace-period-of-windows-7-to-120-days/

А според друг форум има начин да се удължи трайъл периода и до 360 дни без активация.

А според друг форум има начин да се удължи трайъл периода и до 360 дни без активация.

Ако компа е само за удоволстия може с тоя трик на М$ и с един имидж да изкараш до следващата версия на Уин-а sad.gif

Преинсталнах Уина и сега не мога да си инстална принтера - HP PSC1400 Series. Оригиналния диск е с драйвъри на ХП. Дръпнах си на Виста от сайта на призводителя. КАто бях на RC вс си беше ОК, но откакто минах на RTM не иска да завърши инстала. Стига до Overall Progress - Configuring Your Product (Step 4/4)>>>>>> 96%

Държа го до последно да си го конфигурира и след 5-10мин прозореца си изчезва.

Start/ Devices and Printer - виждам принтера, но е с жълта удивителна и иска Troubleshoot, който пък ми казва, че драйвъра не е сложен

Давайте акъл какво да правя

Само да отбележа, че и Nero 7 Lite ми правише същия проблем, но си дръпнах Nero 8 и инстала си протече пИрфектно

Четох, че имало 23 ъпдейта за Win7, които ще се пуснат ноември чак през Windows update. Някой да ги е намерил, та да ги сложим?

пак с тоя принтер, а?

сложил си чавките за съвместимост и си го подкарал като админ нали?

принципно това казват от нр: http://h41112.www4.hp.com/promo/win7web/printer-support/us/en/photosmart.html (в края на таблицата е твоя)

пусни update drivers на жълтата питанка и го остави да потърси.....

ако не стане трии драйвърите и го слагай директно - ще се откажеш от контрол панела и всичко ще е на deffault, но поне ще работи

Искам да попитам мога ли да си сменя резолюцията на 1600х1200, защото сега съм с 1680х1050 и е много гадно и не ми харисва.Монитора ми е 22 инча и с тази резолюция всичко изглежда много голямо и не ми харесва, а тя е максималната! Като бях с хр-то си бях на 4:3(1600х1200) а тук не става защо? Не всеки харесва 16:9 резолюция! Мога ли да го оправя от някъде, защото от там където трябва не става!

а от къде трябва? проверете каква е native (другояче казано препоръчителната) резолюцията на монитора Ви и използвайте нея

резолюцията на екрана може да бъде контролирана от опциите на дисплея или от контролния панел на видео картата ако има такъв

имайте предвид че 1600х1200 е висока резолюция и това оказва влияние при филми и игри

WIndows-а си е добър, убедих се в това! Обаче имам проблем. Не мога да свържа телефона към компа. Включвам USB-то към телефона и към компа нищо не излиза. Затова минах пак на Виста. Какъв е проблема? Тела е SE K800i

Здравейте. Искам да попитам има ли някакъв начин да се даунгрейдне WMP 12 към 11? Никак не е удобната новата версия

11 и 12 са идентични

различен е дизайна

Еми човека заради дизайна не му е удобен, не се ли досети!!

Здр, извинявам се предварително, защото този въпрос най-вероятно е задавам десетки пъти.

Та имах инсталирано xp pro x64 (първо), сега качих и win 7 home pro x64, но "стандартния" боотлоадер го няма, в който имаше опция:

"Earlier Version of Windows”

Някаде преди мярках постове за подобни проблеми, разгледах важната тема, но нищо не намерих sad.gif

Мерси предварително!

Редактирано от BloodBoy (преглед на промените)

11 и 12 са идентични

различен е дизайна

И кое му е идентичното?! Нито има Аеро, нито тулбар за вграждане в лентата на задачите.

ПС: И между другото съм момиче.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.