Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

И аз ше дам съвет да не спирате рестор-а. По-добре спрете само шедулера, който го пуска след всеки буут и доста забавя стартирането на системата. Има и такъв за ежедневен рестор пойнт, който мисля е достатъчен.

Все пак който иска да го спре:

Start > scheduler > enter

И там:

Task Scheduler Library > Microsoft > Windows > System Restore

Trigger > At Startup и махате отметката на Enabled

:angry:

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

хубаво

легитимния csrss.exe се намира C:\Windows\System32

ако го имаш и на друго място го махаш

а как установи със сигурност че не вирус че ми е любопитно? а и ще помогне на останалите потребители да установят при подобен проблем

Значи в таск мениджера са два csrss.exe ,до колкото знам е нормално да са два,или? Еми както казах пробвах много програмки :битдифендер , аваст , спайбот, панда и други. И после пак инсталнах седмицата и така после пробвах в сейфмод и си бачкаше нормално .А с интернет не забива (значи нещо е свързано с нета ,може би).

А проблема може ли да е хардуерен ?

Значи в таск мениджера са два csrss.exe ,до колкото знам е нормално да са два,или? Еми както казах пробвах много програмки :битдифендер , аваст , спайбот, панда и други. И после пак инсталнах седмицата и така после пробвах в сейфмод и си бачкаше нормално .А с интернет не забива (значи нещо е свързано с нета ,може би).

А проблема може ли да е хардуерен ?

Това, че сте се опитали да разрешите проблема си с много програми за сигурност не означава абсолютно нищо. За целта е необходимо да се направи по-обстоен анализ, за да се локализира проблема. В този форум има тема: Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?. При съмнения за зарази по операционната система винаги можете да прочетете инструкциите и да действате. Даже да нямате зарази, никой няма да Ви обвини в нищо и няма да Ви се разсърди.

Не видях досега следното: дали Windows 7 е инсталиран на чисто - триене на всички дялове, създаването им наново, формат и инсталация. В противен случай остават съмнения за остатъчна зараза.

Според мен ако има съмнения за хардуерен проблем в този случай, няма да е лошо да се пусне един тест на RAM -> Windows Memory Diagnostic.

Здравейте.Прегледах накратко темата тук,а и доста неща от нета,но все пак имам два въпроса относно Windows 7:

1.Наскоро ъпгрейднах рама от 2GB на 4GB (2x2 GB Kingston Hyperx 1066 MHz)и естествено 32-битовата версия ползва само 3,25 GB дали мога да сложа 64-битовата версия,в смисъл дали ще има някакви проблеми - проца е E8400,а дъното ASUS P5QL-E?

2.Работят ли коректно 32-битовите програми под 64-битова система?Компа го ползвам основно за работа - офис програми,конструиране (Solid Edge,Autocad) и т.н.Самият 64-битов Windows7 работи ли стабилно,има ли забавяне на компа като цяло?

Предварително се извинявам ако въпросите ми звучат доста прозаично,но досега не съм ползвал 64-битова система.

Поздрави.

Редактирано от kristo (преглед на промените)

Вчера направих ъпгрейд от Виста на седмицата(специално не направих чиста инсталаци,защото имам много програми и настройки ) ,но се появи един проблем.

Уиндоулса не може да обнови драйвера на видеокартата (Radeon HD 3850) ,на два пъти получавах син екран и после систем ресторе ми го връща в по-ранна точка.

Кажете ми какво да направя,свалила съм най-новите драйвери.Мисля само да изтрия драйвера от device manager и да сложа новия .Да видим какво ще стане.

Има ли и други с такъв проблем?

Значи, преинсталнах си снощи компютъра, всичко си работи перфектно, само един проблем има... След като инсталирах аудио драйвери, Win-a продължава да ми показва "Не е инсталирано аудио устроиство". Някаква идея как да го оправя. От дивайс менаджера, като му дам ъпдейт на драйверите, ми казва: " Windows прецени, че софтуерния драйвер за вашето устройство е актуален"... Дано да има начин да се оправи, защото не ми се преинсталира отново само заради това.

Здравейте.Прегледах накратко темата тук,а и доста неща от нета,но все пак имам два въпроса относно Windows 7:

1.Наскоро ъпгрейднах рама от 2GB на 4GB (2x2 GB Kingston Hyperx 1066 MHz)и естествено 32-битовата версия ползва само 3,25 GB дали мога да сложа 64-битовата версия,в смисъл дали ще има някакви проблеми - проца е E8400,а дъното ASUS P5QL-E?

2.Работят ли коректно 32-битовите програми под 64-битова система?Компа го ползвам основно за работа - офис програми,конструиране (Solid Edge,Autocad) и т.н.Самият 64-битов Windows7 работи ли стабилно,има ли забавяне на компа като цяло?

Предварително се извинявам ако въпросите ми звучат доста прозаично,но досега не съм ползвал 64-битова система.

Поздрави.

преди да вземете решение проверете дали използваните от Вас програми имат 64-bit версии....за по-сигурно

принципно няма проблем с 32-битови приложения на 64-битова система

както и със самия уиндоус

Здравейте.Имам следния проблем с Уиндоус 7.Значи пробвам се да го запиша на двд диск с неро от опцията Recorder/Burn Image, но неще да го буутне.След това пробвах с други програми като UltraIso,Ashampoo Burning Studio 9 , но и с тях не стана.Плс някой да помогне.Всичко в Биоса си е наред давам му да буутва от ДВД-то , но пак не става кажете ми как да го запиша :mail1: А също забравих да кажа , че пробвах пак с Неро да прехвърля всички файлове от едната колонка в другата ( за да мога да го запиша) но тогава изписва ,че Install.wim е по-голям от 2гб и да го запиша с UDF системата ( нещо такова беше) плс хелп sad.gif

Редактирано от intel_fan (преглед на промените)

Nero Burning Rom

1. File -> Open(Ctrl+O)

2. Посочваш имидж файла(ISO)

3. тикче пред Write

4. тикче пред Finalize Disc

5. Write Speed - примерно 4х

6. BURN

Влизаш в настройките на BIOS, където задаваш като първо буутващо устройство да е DVD. С F10 запаметяваш промените. Компа се рестартва и като завърти диска ще ти излезе надпис: Press any key to boot from CD/DVD... Натискаш произволен бутон от клавиатурата и си инсталваш Windows 7

Nero Burning Rom

1. File -> Open(Ctrl+O)

2. Посочваш имидж файла(ISO)

3. тикче пред Write

4. тикче пред Finalize Disc

5. Write Speed - примерно 4х

6. BURN

Влизаш в настройките на BIOS, където задаваш като първо буутващо устройство да е DVD. С F10 запаметяваш промените. Компа се рестартва и като завърти диска ще ти излезе надпис: Press any key to boot from CD/DVD... Натискаш произволен бутон от клавиатурата и си инсталваш Windows 7

Преди малко го направих същото , но не стана sad.gif само че записвам с 2х не с 4х и на презаписваем диск,но мисля ,че това не е проблема sad.gifsad.gifsad.gif

Исписва Cannot Boot from CD и ми зарежда Хп-то

Може би ми е твърде стар Биоса , защото помня от преди като бях инсталнал Еверест и ми пишеше ,че системния биос е по-стар от 2години може би в това е проблемът , ако е в това някой да каже как да флашна биоса :hush:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Редактирано от pit
2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива. (преглед на промените)

Удачно ли е да се ползва ATF-Cleaner при Windows7?

Преди малко го направих същото , но не стана sad.gif само че записвам с 2х не с 4х и на презаписваем диск,но мисля ,че това не е проблема sad.gifsad.gifsad.gif

Исписва Cannot Boot from CD и ми зарежда Хп-то

Може би ми е твърде стар Биоса , защото помня от преди като бях инсталнал Еверест и ми пишеше ,че системния биос е по-стар от 2години може би в това е проблемът , ако е в това някой да каже как да флашна биоса :wors:

Забравих да спомена ,че се опитвам да инстална този релийз

Пробвай с това .

И да не е профешънъл,пак става..

post-49864-1252416971,36_thumb.jpg

Редактирано от pit (преглед на промените)

Значи, преинсталнах си снощи компютъра, всичко си работи перфектно, само един проблем има... След като инсталирах аудио драйвери, Win-a продължава да ми показва "Не е инсталирано аудио устроиство". Някаква идея как да го оправя. От дивайс менаджера, като му дам ъпдейт на драйверите, ми казва: " Windows прецени, че софтуерния драйвер за вашето устройство е актуален"... Дано да има начин да се оправи, защото не ми се преинсталира отново само заради това.

Все пак някой да има решение на проблема?

Пробвай с това .

И да не е профешънъл,пак става..

Инсталнах я.Сега се записва :mad: , но сигурен ли си че ще стане :eek: , защото , ако не стане :wors:

Сега пък, от дивайс менаджера, трагва да се ъпдеитва, обаче в момента в който започне да търси нови драйвери: Blue Screen + restart, а и имам един проблем с лан картата, и всеки път след рестарт, за 10-20мин нямам нет...и става много гадна комбинация. Че и вече карам цял ден без звук... Ако някой намери решение, ще съм му много благодарен :biggrin:

Сега пък, от дивайс менаджера, трагва да се ъпдеитва, обаче в момента в който започне да търси нови драйвери: Blue Screen + restart, а и имам един проблем с лан картата, и всеки път след рестарт, за 10-20мин нямам нет...и става много гадна комбинация. Че и вече карам цял ден без звук... Ако някой намери решение, ще съм му много благодарен :P

Защо не се опиташ да си помогнеш сам. За BSOD може да използваш Debugging Tools for Windows за анализ на dump файл. Има още варианти, например -> BlueScreenView на NirSoft.

Ще може ли да ми кажете имате ли проблем с крашове при тези игри под Windows 7 64bit

1.Batman:Arkham Azylum

2.SECTION 8

Защото аз имам благодаря би предварително

Такааа laugh.gif Проблема е решен, ако някой има същия проблем, ето как се оправя. Влиза се в control panel>windows update и се дава търси нови ъпдейти. Там би трябвало да има ъпдейт за аудио драйвери, слагате го и е готово.

Редактирано от dilian (преглед на промените)

преди да вземете решение проверете дали използваните от Вас програми имат 64-bit версии....за по-сигурно

принципно няма проблем с 32-битови приложения на 64-битова система

както и със самия уиндоус

Благодаря за отговора и съвета.Намерих Аутокад 64-битов,свалих си и 64-битови драйвери за дъното,в момента преглеждам как стоят нещата с антивирусните.Само за мултиустройството ми (HP Photosmart C3180)нещо няма драйвери програмки за Уин7,в сайта има само за Виста.Но пък Уин7 си инсталира драйвери сам,явно вградени.По-сложно е със звука - Creative Audigy SE,стар та дрънка,но ще се оправя някак си.Най-много да я избода и да си карам с вградената.

Благодаря и поздрави.

Благодаря за отговора и съвета.Намерих Аутокад 64-битов,свалих си и 64-битови драйвери за дъното,в момента преглеждам как стоят нещата с антивирусните.Само за мултиустройството ми (HP Photosmart C3180)нещо няма драйвери програмки за Уин7,в сайта има само за Виста.Но пък Уин7 си инсталира драйвери сам,явно вградени.По-сложно е със звука - Creative Audigy SE,стар та дрънка,но ще се оправя някак си.Най-много да я избода и да си карам с вградената.

Благодаря и поздрави.

НР все още нямат официална поддръжка за 7 - ако не държите на контролния панел на устройството, използвайте вградените

Editorial:

Списък с Creative продукти за които (ще) има драйвъри за Microsoft® Windows® 7

kristo Creative Audigy SE

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Сега хора не мога да си обясня защо бързате да преинсталирате операционни системи? Използвайте си старата операционна система, а използвайте виртуални машини за тестване на опрерационната система и на всичкото отгоре Windows 7 е нов. Той тепърва ще се доусъвършенства. Използвайте ХР или Vista и след 3, 4 месеца сложете 7-ца, а сега си свалете VMware Workstation(виртуална машина за новаците) и правете на нея колкото работи щете

Сега хора не мога да си обясня защо бързате да преинсталирате операционни системи? Използвайте си старата операционна система, а използвайте виртуални машини за тестване на опрерационната система и на всичкото отгоре Windows 7 е нов. Той тепърва ще се доусъвършенства. Използвайте ХР или Vista и след 3, 4 месеца сложете 7-ца, а сега си свалете VMware Workstation(виртуална машина за новаците) и правете на нея колкото работи щете

И защо ?Пречи ли ти?А може ли да ползваме няколко?

Здравейте, имам лаптоп ASUS с инсталиран W7 Х64. Досега го ползвах със жична мишка - A4TECH X6-70D, която има допълнителен програмируем бутон. Функции към него се добавят с една програмка от производителя, която си работеше супер. Вчера си взех безжична мишка на същият производител A4TECH G6-70D, която е абсолютно същата като старата, но без кабел. Windows веднага я разпозна и си тръгна нормално, обаче програмируемият бутон не работи. Преинсталирах драйвера, но не помогна sad.gif .

Интересно, че в Devices and Printers нямам мишка, а RF USB Receiver - с иконка на клавиатура :) , все едно Windows си мисли, че имам безжична клавиатура.

А и малко странично от темата, искам да попитам някой, който ползва безжична мишка, горе долу колко издържа на едни батерии, при нормално ползване, средно 5 часа дневно. Тази е с 2 ААА батерии.

Благодаря!

Редактирано от andreev7 (преглед на промените)

редактирано: ааа, този за малкия за офиса......стартира ли се програмата? аз лично не виждам смисъл от тоя бутон

с такова потребление ...хмм.. да видим....някъде около 2 седмици средно, може и повече

1 зарядно + 2 резервни батерии и не се трвожиш за нищо

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

редактирано: ааа, този за малкия за офиса......стартира ли се програмата? аз лично не виждам смисъл от тоя бутон

с такова потребление ...хмм.. да видим....някъде около 2 седмици средно, може и повече

1 зарядно + 2 резервни батерии и не се трвожиш за нищо

Е, аз си бях свикнал с него. Бях го напранил да ми е Alt+Tab. Иначе, да - програмата си се стартира с пускането на компа и стои в процесите. Като включа старата мишка, работи, при новата - не!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.