Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

И кое му е идентичното?! Нито има Аеро, нито тулбар за вграждане в лентата на задачите.

ПС: И между другото съм момиче.

Че жената не е ли човек :whist:

Иначе и двете имат аеро. Естествено, под Виста, под Хп не. Относно въпроса все пак.

http://www.blogsdna.com/2409/downgrade-windows-media-player-12-to-wmp-11-on-windows-7.htm

Дано ти е от полза, не съм го пробвал,

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

И кое му е идентичното?! Нито има Аеро, нито тулбар за вграждане в лентата на задачите.

ПС: И между другото съм момиче.

аеро по дефиниция не се определея от версията или от програмата а от визуалните настойки на windows...

toolbar няма,предвид разширените възможностти на taskbar в windows 7 - използвайки Aero peek получавате достъп до основните контролни бутони на WMP: play/pause, previous, next

убеден съм че раглеждайки малко по малко WMP ще разберете че продукта е същият, и всички фукнкционалности са си точно там където са били и в XP и във Vista

Че жената не е ли човек :speak:

Иначе и двете имат аеро. Естествено, под Виста, под Хп не. Относно въпроса все пак.

http://www.blogsdna.com/2409/downgrade-windows-media-player-12-to-wmp-11-on-windows-7.htm

Дано ти е от полза, не съм го пробвал,

Успях! Благодаря! Единствения недостатък е че при избиране на песен не се отваря с WMP, става единствено с провлачване. Но предпочитам така, отколкото грозния дизайн на 12.

аеро по дефиниция не се определея от версията или от програмата а от визуалните настойки на windows...

toolbar няма,предвид разширените възможностти на taskbar в windows 7 - използвайки Aero peek получавате достъп до основните контролни бутони на WMP: play/pause, previous, next

убеден съм че раглеждайки малко по малко WMP ще разберете че продукта е същият, и всички фукнкционалности са си точно там където са били и в XP и във Vista

Не съм казала, че функционалността не е еднаква. Но дизайна не ми харесва, както и липсата на тулбара. И повечето хора не го харесват.

Успях! Благодаря! Единствения недостатък е че при избиране на песен не се отваря с WMP, става единствено с провлачване. Но предпочитам така, отколкото грозния дизайн на 12.

Не съм казала, че функционалността не е еднаква. Но дизайна не ми харесва, както и липсата на тулбара. И повечето хора не го харесват.

Здравей,

дясно копче на избрана от теб песен, мелодия и т.н. под .mp3 формат. След което Properties/Свойства, след това от General/Общи избирате - Change/Промени, след което намирате иконката на Winamp. - ОК - ОК!

Успех! Вече няма да ги влачите всяка песен в playlist-тата на winamp, ами автоматично ще се възпроизвеждат с помощта на winamp.

Редактирано от wahs (преглед на промените)

Благодаря за съвета, но предпочитам УМП пред Уинамп :)

Значи, за да ти отваря директно 11-ката, десен бутон на някоя песен - oPEN with - choose default program

После избираш Browse и показваш пътя до плеъра. Така трябва да стане. Ако ли не, ще влачиш, няма как. Важното е да си доволна :)

А този спамер с уинампа.. такива като него безброй, не знае къде се намира.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

@prwvu

Аз пък мисля, че човека просто не разбра, че се говори за WMP.

Не мисля, че е казал нещо грешно.

А това със open with ... ако слуша/гледа 10 различни файл-а и на 10-те трябва да прави едно и също.

По-добре от set default programs или нещо подобно (в момента не съм с 7) да си зададе WMP default-ен плеър и това е.

БТВ никой нищо не каза за моя проблем.

• Автор

@prwvu

Аз пък мисля, че човека просто не разбра, че се говори за WMP.

Не мисля, че е казал нещо грешно.

А това със open with ... ако слуша/гледа 10 различни файл-а и на 10-те трябва да прави едно и също.

По-добре от set default programs или нещо подобно (в момента не съм с 7) да си зададе WMP default-ен плеър и това е.

БТВ никой нищо не каза за моя проблем.

Пусни един system repair от DVD-то на Windows 7 за да ти намери XP-то.

Пусни един system repair от DVD-то на Windows 7 за да ти намери XP-то.

Не го намира XP-то незнам защо.

Пробвах и ръчно с bootrec /scanos, но пак не стана.

• Автор

Не го намира XP-то незнам защо.

Пробвах и ръчно с bootrec /scanos, но пак не стана.

А как са конфигурирани системите? На различни физически дискове ли са или на един, но на различни дялове?

А как са конфигурирани системите? На различни физически дискове ли са или на един, но на различни дялове?

На един диск на 2 различни дяла и двата са primary, правил съм ги навремето още с Acronis.

Първия е за 7, втория за XP, третия е за data, той е Logical.

Пробвах с EasyBCD да добавя Windows XP, задавам му дяла на xp-то така както трябва да бъде, давам рестарт boot менюто се появява, но като избера xp се рестартира и не иска да боот-не.

Редактирано от BloodBoy (преглед на промените)

Пробвай тази програма, на мен лично ми е помагала в такива моменти.

Да, пробвах я още снощи. По-горе си редактирах поста.

Има и един друг проблем в Win 7.

Става въпрос за SoundCard-а Creative SoundBlaster X-Fi USB Go!.

В този клип:

http://www.break.com/usercontent/2009/5/windows-7-rc1-out-usb-sound-card-picks-extract-gold-from-ol-718775.html

хората говорят USB sound picks, които същите ги има и при мен, много е дразнещо (в XP проблема го няма). Проблема, е че те говорят за RC, a проблема го има и в RTM-то.

Някой имал ли е подобен проблем?

/проблема не е в драйвърите на у-вото./

Аз имам въпросче,ползвам Windows 7 на лаптопа си,а звуковата ми карта е Realtek HD .Занимавам се с музика и използвам Fl studio.В нея има ASIO(нещо като звуков драйвер,за да не ми засича музиката когато свиря)Та проблема е следния.Ако ми е пуснато някое приложение което ползва звуковата карта,и същевременно пусна Fl studioto през ASIO,нямам звук в програмата.Трябва да изключа всичко,което ползва звуковата карта,и след това да стартирам програмата.И обрато ако съм пуснал FL studio през ASIO,и си пусна winamp, на него няма звук.Искам да мога да ползвам няколко приложения едновременно,а не само 1.Знам,че има настойка във самия windows(exclusive mode),но май не помага или незнам кои отметка да сложа.Какво ще ме посъветвате?

от вчера и аз съм със седмицата.единствения ми проблем обаче е,че не ми разпознава камерката,не може да си намери драйвери сама,от диска с драйвера също не става,пък и аз не успях да немеря нещо в нета,тъй като е камерката е някакво гаражно китайско производство,на нея нищо не пишеосвен MS301M.Чувал съм,че

седмицата има възможност за емулация на ХП,но не го открих и това.Ако някой има идея или решение на проблема,моля нека да сподели

П.П. С 64-bit Ultimate съм

Редактирано от tbmtbm (преглед на промените)

пуснете упдейтите на уиндоус и от device manager укажете да си намери сам драйвъри за камерата...ако вече не го е направил. опитахте ли в messenger клиент дали камерата се разпознава?

емулацията на ХР за която сте чували изисква поддръжка на хардуерна виртуализация - дали проесора Ви го поддържа, може да проверите в интернет страницата на производителя

емулацията на ХР е предвидена да се използва за прекалено стари приложения или такива който няма как да бъдат стартирани под Windows 7

reason: 10x to BloodBoy

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Благодаря за бързия отговор

Windows-a е update-нат,показва ми налични само езикови пакети.пробвал съм от divice manager-a,сега пак,но не може да си намери драйвера.

в скайп ми разпознава като камерка TV тунера,естествено не вади образ оттам,само черен екран.web камерката не я разпознава.досега при ХП в скайп си избирах от падащия списък камерата,а не TV тунера и нямах проблеми,но тук не я разпознава.

Дъното иначе ми е старо- asus A8N SLI-SE,не можах да намеря в сайта дали поддържа хардуерна виртуализация

Процесора е Athlon 64 3700+ с.939

Редактирано от tbmtbm (преглед на промените)

Това за емулацията (ако говорим за едно и също нещо) не зависи от дъното, а от процесора.

Интелското е intel virtualization technology, на АМД е нещо подобно не му помня името.

И моя проблем в тон...Та сложихме с приятел мой на неговия лаптоп ASUS K50IJ,Windiws 7600.16385.090713-1255_x86fre,всичко уж работи и жълти въпросителни нема.Прибра си се той у тях и дрънчи по скипето да се хвали и хили,убуу ама пусна камерата и гледам го с главата надолу,никакъв звук от микрофона май и функшън бутоните му не работели...Дайте акъл поне камерата и микрофонья да оправиме.Моля!

И моя проблем в тон...Та сложихме с приятел мой на неговия лаптоп ASUS K50IJ,Windiws 7600.16385.090713-1255_x86fre,всичко уж работи и жълти въпросителни нема.Прибра си се той у тях и дрънчи по скипето да се хвали и хили,убуу ама пусна камерата и гледам го с главата надолу,никакъв звук от микрофона май и функшън бутоните му не работели...Дайте акъл поне камерата и микрофонья да оправиме.Моля!

Ами то няма много значение дали в 7, хп, виста, драйвера на камерата така разпознава.

Отваря си скайпа, Инструменти, Настройки, търси в ляво видео и гледа в дясно свойства. Щрака отгоре и си слага отметките на Image flip и ако трябва и на Image mirror...

В ляво щрака на устройства, и срещу микрофон трябва да е неговото аудио устройство, ако трябва регулира нивото на звука, като маха отметката за "Нека скайп да регулира нивото..."

Ами то няма много значение дали в 7, хп, виста, драйвера на камерата така разпознава.

Отваря си скайпа, Инструменти, Настройки, търси в ляво видео и гледа в дясно свойства. Щрака отгоре и си слага отметките на Image flip и ако трябва и на Image mirror...

В ляво щрака на устройства, и срещу микрофон трябва да е неговото аудио устройство, ако трябва регулира нивото на звука, като маха отметката за "Нека скайп да регулира нивото..."

Пробвали уж от Скайпа да манипулират настройките,ама не можело уж...Преди с Виста нямало проблем.Ша го мъчим!

Благодаря все пак!

П.П.-Настройките на видеото не са активни и Image flip,и Image mirror няма...

Редактирано от crussader (преглед на промените)

kak да направя третото меню аkтинво щракаx disible/enible ама нищо не става само на горното дава че иmа звук а аз не изполцвам HDMI

http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/2c41c92c8e660ba31908d9b59ae81587/screenhunter_001

Редактирано от PETRAKOV (преглед на промените)

какво е положението в device manager?

инсталирани ли са правилните драйвъри? ясно е че виа нямат (май) за 7, но поне кажи модел и кой драйвър използваш

звуковата карта разполага ли с контролен панел...ахх, как обичам VIA

Здравейте, искам да попитам има ли начин да се замени това старт меню със старото класическо меню както си беше в ХП, защото това е много объркващо, ако има начин кажете ?

• Автор

Здравейте, искам да попитам има ли начин да се замени това старт меню със старото класическо меню както си беше в ХП, защото това е много объркващо, ако има начин кажете ?

не

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.