Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

Какво разбираш под - "работи без проблем"? Опитвал ли си до сега да върнеш архив на цяла ОС (да е в буутващ режим)?

Питам, защото структурата на Windows 7 е малко по-различна от тази на всички останали, bootloader-a се намира в отделен, скрит партишън.

ПП. Въпросът ми е сериозен, защото и аз мисля да ползвам програмата и не съм сигурен дали 9-тата версия, която имам лицензирана ще ми свърши работа.

Сега и аз се замислих сериозно... Windows 7 прави дял System 100мб когато се инсталира на нов, неразделен на дялове твърд диск. При мен обаче си се инсталира в C system които е 50гб, и нямам друг дял от 100мб. Така че на същоя дял са били инсталирани и хп, и виста преди това и няма никакъв проблем с поставянето на който и да е архив от трите, вчера бях с 7м в момента сложих ХП, заради една справка за програма, довечера вероятно пак ще е 7....

Но ако се прави инсталация на нов или изтрит хард...вероятно ще има проблем. Ако искате може да си свалите само ботващото СД на акронис - ... има исо на акронис 10 и 12 :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

няколко запитвания:

откъде да дръпна медия плейър?

в сайта на майкро има само за ХР

Windows 7 System rating не бачка, излиза ми следната грешка:

какво му е?

Media Player си имаш!

Рейтинга така като гледам най-вероятно имаш неинсталирани драйвер/и. Графични най-вероятно.

Media Player си имаш!

Рейтинга така като гледам най-вероятно имаш неинсталирани драйвер/и. Графични най-вероятно.

със 7N съм, start->search..-> Media Player няма такова нещо;

в диваййс мениджъра всичко ми казва, че е инсталирано

Microsoft предлагат специална лимитирана оферта за Студенти желаещи да закупят Microsoft Windows 7 на специална цена от $29,99

за повече информация се обърнете към Вашия университет и на Интернет страница: http://www.win741.com/, както и на http://msdn.microsoft.com/en-us/academic/default.aspx

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Здравейте, инсталирах си 7-цата на лаптопа ми HP Pavilion DV5 1250eq и всичко е точно, освен че няма драйвър за пръстовия отпечатък и не работи :rolleyes: Ако някой знае как да го подкарам нека сподели :yanim: И имам още един проблем, защо ми пише че имам 4ГБ рам и в скобички че използва 3ГБ? Дали ще мога да използвам и 4-те си ГБ рам? Уиндоуса е 32 бита.

Благодаря за вниманието :D

здравейте,

1. не - FPR е специфичен хардуер - изчакайте официалната поддръжка на НР за подобни устройства - това разбира се ако 7 не си намери сам драйвър за устройството (за целта трябва да разрешите автоъпдейтите и търсенето на драйвъри чрез WU)

2. не. 32-bit Windows адресира максимум 3,5GB RAM - за пълноценното използване на висчки 4GB - 64-bit Windows

ако видео картата Ви използва Hyper-memory има случаи в който и 64-bit Windows ползва 3,5 - все пак в болшинството от случаи Hyper-memory се спира

Microsoft предлагат специална лимитирана оферта за Студенти желаещи да закупят Microsoft Windows 7 на специална цена от $29,99

за повече информация се обърнете към Вашия университет и на Интернет страница: http://www.win741.com/, както и на http://msdn.microsof...ic/default.aspx

Егати за студенти трябва да е безплатно, както беше с XP или най-малкото университета да плаща.

Редактирано от wed (преглед на промените)

Егати за студенти трябва да е безплатно, както беше с XP или най-малкото университета да плаща.

тук в случая не става въпрос за (предполагам) визираната от теб MSDNAA

32-битовата версия на Win7 адресира толкова, РАМ ПАМЕТ до 3GB. Както и 32-битовата при WinXP и Vista. Препорачваме ти 64-битова операционна системa.

Има и вариант, при който 32-битовата OS да прочете 4-те GB РАМ, но не е за препоръчване, резултата е същия, както да си с 64-битова OS относно използваната РАМ памет.

Win7 4GB Patch

Редактирано от capnemo
за реклама се плаща!!! (преглед на промените)

здравейте,

2. не. 32-bit Windows адресира максимум 3,5GB RAM - за пълноценното използване на висчки 4GB - 64-bit Windows

ако видео картата Ви използва Hyper-memory има случаи в който и 64-bit Windows ползва 3,5 - все пак в болшинството от случаи Hyper-memory се спира

При мен е точно така, пише ми това 4GB (3.75 Usable):

asus.png

Какво точно е това Hyper-memory и мога ли да го спра? Ако не се лъжа то ми трябва, за да си пусна XP Mode под 7 и веднъж си бях пускал един туул на AMD, който ми каза че видеокартата ми го поддържа.

Редактирано от andreev7 (преглед на промените)

XP mode е друго

hyper memory значи че видео картата отделя от RAM за собствено ползване когато собствената и памет не и достига

проверерте в докментацията на карата за повече информация

така като гледам тва Mobile очевидно говорим за лаптоп - прочетете документацията и проверете в BIOS - от там би трябвало да се спира

Здравейте на всички! Имам едно запитване, от скоро съм със седмицата и съм доволен засега. Но имам малко проблемче с флекс тайпа или по-точно това, че когато превключвам с копчетата да ми смени езика или не го прави или го сменя, но със закъснение и после бързо връща на предния език. 

Някой може ли да ми предложи алтернатива на флекс тайп или такава за windows vista/7 ? Благодаря :(

Здравейте на всички! Имам едно запитване, от скоро съм със седмицата и съм доволен засега. Но имам малко проблемче с флекс тайпа или по-точно това, че когато превключвам с копчетата да ми смени езика или не го прави или го сменя, но със закъснение и после бързо връща на предния език. 

Някой може ли да ми предложи алтернатива на флекс тайп или такава за windows vista/7 ? Благодаря :(

За какво ти е FlexType, след като Седмицата си има вградени две фонетики :(

За какво ти е FlexType, след като Седмицата си има вградени две фонетики :(

Не ми е удобна :(

Ами някои хора все още имат вредни навици. :(

В Windows 7, не само че има вградена фонетика, но и си работи прекрасно.

Махни Flex Type, почисти остатъците след него, и си използвай вградената. :(

Кое не ти е удобно?

Има ги и двете фонетични подредби - стандартната фонетика и новата, която се ползва от Windows Vista, просто си направи настройките от контролния панел. Не е нито сложно, нито трудно.

Прави сте. Просто защото ползвам флекс тайп от години и съм си му свикнал. Благодаря!

Не ми е удобна :(

Буутвай тогава Windows 98.

Шанса ФлексТайп да не счупи локализациите е между 0 и никакъв. :(

От няколко дни имам тоя проблем:

Някой да се е сблъсквал с подобен и да се е оправил без преинсталация?

Здравейте, инсталирах си 7-цата на лаптопа ми HP Pavilion DV5 1250eq и всичко е точно, освен че няма драйвър за пръстовия отпечатък и не работи :blink: Ако някой знае как да го подкарам нека сподели ;) И имам още един проблем, защо ми пише че имам 4ГБ рам и в скобички че използва 3ГБ? Дали ще мога да използвам и 4-те си ГБ рам? Уиндоуса е 32 бита.

Благодаря за вниманието :blink:

Аз също съм с DV5 с фингърпринт, от сайта HP си дръпни всичко свързано с фингърпринта и си го инсталирай, включително и самия софтуер за фингърпринта. Докато не ги инсталираш няма да виждаш фингърпринта.

От няколко дни имам тоя проблем:

Някой да се е сблъсквал с подобен и да се е оправил без преинсталация?

http://www.google.com/search?q=Error+80070424&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

капиш?

само с четене не става...иска и да се направи нещо

само с четене не става...иска и да се направи нещо

Естествено,че съм и направил описаното...без ефект...

Имам 7ца от около 3 месеца вече, движи си чудесно и на кекавото семпронче 1600 вкъщи и на АСУС 1000Н (само не с екстрите, но пък и аз на ХР ги спирам).

Нямам проблем с драйвери, включително с някои за виста в началото. Много по-лек от виста, която едва креташе на нетбуука...

Освен всичко, тея нови библиотеки явно са страшен пробив на МС, щом майка ми (още се учим, че мишката не яде свирене и монитор и телевизор не е едно и също) свикна за няма 30мин ги ползва и да си подрежда писанията в тях.

За МС от мене браво, поучили са се от "трудностите" с пускането на виста

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.