Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 3

Featured Replies

алооо помагачите, прочетохте ли че имало интернет до активацията??? какви драйвери ще сменяте?

По скоро са забранени ланките (ланката). Виж на Control Panel\Network and Internet\Network Connections дали има активиране.

Сигурно сте писали за този проблем, но са много страниците за търсене...

Със 64-битов Windows 7 съм, а на CPU Gadgets ми показва, че имам само 3.3ГБ рам, а аз имам 4 Откъде може да се е появил този проблем

вероятно видеото ти ползва рам, иначе от Control Panel\All Control Panel Items\System колко ти показва? Може и самата притурка да бърка.

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 214,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сложих 7-мицата, разгледах я и я изтрих Прекалено грозна и натруфена ми се стори и докато не спрат съпорта на XP, няма да го трия

• Кодеци??? Какво беше това? .. ааа да, ония пакети дето счупват всичко и не са нужни под 7.

• Вече е активиран Центъра за съвместимост на Windows 7 (за приложения и хардуер), ето линк: Windows 7 Compatibility Center (на английски).

Публикувани изображения

алооо помагачите, прочетохте ли че имало интернет до активацията??? какви драйвери ще сменяте?

По скоро са забранени ланките (ланката). Виж на Control Panel\Network and Internet\Network Connections дали има активиране.

Ок ще проверя и това и ще видим кво ще стане, но като влезна в настройките и ми изписва че няма никаква мрежа, това ми е интеренсо.

Редактирано от foreverlevsky (преглед на промените)

Здравейте.Значи имам проблем със записването на 7цата.Когато я запиша на диск с неро от Бърн имидж и ресна компа и давам да боотне от двд-то пише Code5:Cannot Boot from Cd/DVD. Четох в стари теми ,че е от дъното което е малко старичко на Asrock е и , та четох че проблема е в дъното същото и с дъната на MSI имало такива проблеми и намерих един линк как да го оправя

http://translate.goo...history_state0=

направих всичко както си трябва и пак същото вече нз какво да правя sad.gif

опитах се да пусна една игра и като я страртирах ми излезе един син екран,на който пишеше че е възникнал някакъв проблем и т.н.след което ми се рестартира компа.как мога да го оправя?

Може ли да ми кажете дали тези ще станат, защото нещо не намирам други: http://www.soft32.com/download_177755.html

Тия драйвъри са от 2001г.-OS Support: Windows 98/Me/NT/2000/XP.Много e вероятно лан картата ти да няма драйвърна поддръжка за Windows 7 и Vista.

gaffer може и да е прав-само ти знаеш дали си имал нет в периода между края на инсталацията и активирането...

Редактирано от crussader (преглед на промените)

някой знае ли защо неможе да се отвори сайта на аренабг с опера под win 7, отначало мислих че е от операта и даже писах в раздела за опера-проблеми,дискусии и тн, но в последствие реших да я инсталирам и на друг комп(с виста) за всеки слу4ай и се оказа че там(на компа с вистата) отваря сайта(аренабг) без проблеми, което навежда на мисълта че е нещо от win-a. Прегледах регионалните настройки в контр. панел, за език кодировк и тн. но нищо ....

Като тръгна да отварям сайта през операта ТОВА е резултата..... Някой има ли идея или да се е сблъсквал с подобен проблем???

Редактирано от vladata (преглед на промените)

Провери да не блокирана страницата на арена - post-10839-1254646312,21_thumb.gif

Провери да не блокирана страницата на арена - post-10839-1254646312,21_thumb.gif

не е блокирана, блоклиста е празен..... Пробвах с чистене на кукита,кеш, private data и разни такива неща но резултата е същия :mad:

ПП. открих проблема.... когато турбото на операта е вкл. тогава не го зарежда, ако е на Automatic или изкл. тогава си работи без проблем

Редактирано от vladata (преглед на промените)

не е блокирана, блоклиста е празен..... Пробвах с чистене на кукита,кеш, private data и разни такива неща но резултата е същия :mad:

ПП. открих проблема.... когато турбото на операта е вкл. тогава не го зарежда, ако е на Automatic или изкл. тогава си работи без проблем

Изненада...и при мен е така

Добър ден :angry:.Вчера и аз се реших да инстална новия уиндус 7 и инсталирам си го аз и като се

включи и гледам долу до часовника ,че нямам интернет.Цъкам да видя Ип,днс и те са по defaut.

Обаче не бях инсталирал драйвър и в последствие се сетих и пробвах , но не стана защото драйвърите са стари.И след това си върнах ХП-то.Та ако може някой да помогне дъното е старо Asrock K7s41.Картата е On board. Извинявам се ако темата не е за тук.Инсталирах този уин ******************

Редактирано от pit
2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива. (преглед на промените)

Добър ден :cool:.Вчера и аз се реших да инстална новия уиндус 7 и инсталирам си го аз и като се

включи и гледам долу до часовника ,че нямам интернет.Цъкам да видя Ип,днс и те са по defaut.

Обаче не бях инсталирал драйвър и в последствие се сетих и пробвах , но не стана защото драйвърите са стари.И след това си върнах ХП-то.Та ако може някой да помогне дъното е старо Asrock K7s41.Картата е On board. Извинявам се ако темата не е за тук.Инсталирах този уин :angry:

ами аз прочетох коментарите след торента(последните две страници) и всеки втори се оплаква от нета му...бъгнато любителско изпълнение...

То още не е пуснат официално в продажба а вече го тунинговат по собствен вкус...сигурно има над 100 самоделки в нета вече.

Свали си отнякъде едно MSDN/Technet копие и наново :beer:

ами аз прочетох коментарите след торента(последните две страници) и всеки втори се оплаква от нета му...бъгнато любителско изпълнение...

То още не е пуснат официално в продажба а вече го тунинговат по собствен вкус...сигурно има над 100 самоделки в нета вече.

Свали си отнякъде едно MSDN/Technet копие и наново :cool:

И аз видях в замунда, че повечето хора се оплакват от нета и им изписва че няма мрежова карта, на мене е същия проблем значи уина си е бъгав нещо.

Така и никои не ми отговори на въпроса кога излиза официално...

Сигурно сте писали за този проблем, но са много страниците за търсене...

Със 64-битов Windows 7 съм, а на CPU Gadgets ми показва, че имам само 3.3ГБ рам, а аз имам 4 :clap: Откъде може да се е появил този проблем sad.gif

ами писано е навсякъде -

2 положения:

1. видеокартата Ви има hyper memory - ерго докато не го спрете дори и 64-бит ОС няма да ползва всичката налична памет

2. видекартата Ви няма hyper memory - 32-бит ОС имат ограничение за количеството РАМ което могат да достъпват (да не се бърка с "виждат") - ако държите да използвате и видате всичките 4 гъби - 64-бит ОС

лично мнение: в близките (поне) 2 години няма да Ви се наложи да опрете до тези МБ които 32-битовата Ви ОС не може да достъпва, така че ако не сте сигурни че ще се справите с 64-битова ОС (програми, драйвъри и т.н.) по-добре не рискувайте

опс, не видях че gaffer-чо вече е отговорил.... - и тука нищо интересно, егати...

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Много ми е интересно дали ще тръгне на един не чак толкова мощен компютър. Ето с Еверест конфигурацията: Intel Pentium 4 641, 3200 MHz (16 x 200) ASRock ConRoe945PL-GLAN (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) 1 GB DDR2-533 DDR2 SDRAM (5-4-4-11 @ 266 MHz) (4-4-4-11 @ 266 MHz) (3-3-3-8 @ 200 MHz) NVIDIA GeForce 7300 GT (256 MB) Samsung SyncMaster 911N/920N(x)/MagicSyncMaster CX918N [19" LCD] (HMGLB03998) Дано да може щото наистина ми харесва новия Уин :biggrin:

Аз не виждам проблем да не тръгне. Доста над минималните изисквания е. :whist:

И аз си мисля че ще тръгне единствено ме е страх да не бави много...

зависи от твоята дефиниция за "бавно".....може да се усеща леееееко лагване от време на време и ще трябва да се откажете от новите игри и разни други подобни, но ще върви стабилно и задоволително като за тези параметри

слаба карта+стар чиспет (не че моя 946 е по-добре де)+19' лцд.....слагай на воля ultimate или professional - ако има проблеми ще помагаме

моля те, само си потърси преди да преинсталираш драйвърите......

Дам, малко преди Windows 7 официално да стане факт (22.10.2009), вече има RTM за Windows XP Mode (за Professional, Enterprise или Ultimate версии на Windows 7) на MSDN/ TechNet. Ето малко детайли за:

1. Windows XP Mode (x86, x64) - (English)

Файл: en_windows_xp_mode_x86_x64_439180.exe

Дата (UTC): 07.10.2009 9:25:20 AM

SHA1: BF9AE7899A332C083676D7D973A4AB68EA4143B1 ISO/CRC: 4E347E11

2. Windows Virtual PC - (Multiple Languages), съдържа VPC

Файл (x86): mu_windows_virtual_pc_x86_435190.msu

Дата (UTC): 7.10.2009 9:25:05 AM

SHA1: 9EDA5CDDB1DBE05405DF33344626746FB67E1ACF ISO/CRC: 2FE09E24

Файл (x64): mu_windows_virtual_pc_x64_435190.msu

Дата (UTC): 7.10.2009 9:25:04 AM

SHA1: F86E6E84B2CF9CCA6D0061BC59905BB8ABF21F0B ISO/CRC: 6DCEF169

P.S. Има вече стабилна версия и за RAIL QFE за Windows XP SP3 (x86) - (English)

Файл: en_rail_qfe_for_windows_xp_sp3_x86_439642.exe

Дата (UTC): 7.10.2009 9:25:42 AM

SHA1: C083D05730BFD1984899C59D384E21E0287A3152 ISO/CRC: 8F5B2BD5

Здравейте! Имам инсталиран Windows 7 от 5 дни, днес обаче ми изчезна Windows Search - и като натисна Win+F ми дава че няма асоциирана програма за тази команда. Дори и в Services го няма като процес ? Някакви предположения ?

Yamicsoft Windows 7 Manager случайно да сте ползвали?

в Control Panel>Programs>Turn Winows Features On or Off има ли отметка прeд Windows Search?

Yamicsoft Windows 7 Manager случайно?

Не нямам. Възможно ли е от спрян Windows Security Center ?

не, windows security center няма отношение към индексирането и в частност сърча

горе допълних още 1 въпрос....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.